W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨
-
WIADOMOŚĆ
-
brilka wrote:Z jednej strony jestem zadowolona z wizyty, bo w końcu ktoś nas wysłuchał, wypytał, potwierdził to, co czuliśmy i lekarz swoje decyzje opiera na wiedzy medycznej. I czuję, że on nas dobrze poprowadzi dalej. Z drugiej czuję żal, że usłyszałam że nie mamy zbytnio szans na zajście w ciąże naturalnie, powinniśmy podejść do IVF a w kolejnym zdaniu dowiedziałam się, że nie ma środków i z refundacją najprawdopodobniej podejdziemy dopiero za pół roku. I przez te pół roku nie ma nam nic do zaproponowania, możemy ewentualnie próbować iui czy stymulacje, ale to jest generalnie raczej wyrzucanie pieniędzy w błoto i ciąży z tego nie będzie. 🫠 Generalnie spełnił się ten pesymistyczny scenariusz, który zakładałam czyli jak już w końcu nas ktoś zakwalifikuje to okaże się, że nie ma kasy 😅
Czyli podobna sytuacja i wciąż musicie czekać pół roku 🥺 dobrze, że ten lekarz jest bardziej kompetentny, mam nadzieję, że Was dobrze poprowadzi 💖
Przykro mi, że będziesz teraz w zawieszeniu 🥲18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
• 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻⚕️
• 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
• 25.08 – klinika 🏥
👩 Ona (29 lat):
• PCOS ⚠️
• AMH: 6,94 🧪
• Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
• MUCH ✅
• Podejrzenie endometriozy❓
👨 On (27 lat):
• mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
• Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
• Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
• Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
• Morfologia: 2% 😐
• Żywotność: 74% → 32% 📉
• HBA: 43% 🥲
• Lepkość: (++) 🤷♀️
• HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Salva podziwiam Twoją wiedzę
)
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
Chochlik12 wrote:Czyli podobna sytuacja i wciąż musicie czekać pół roku 🥺 dobrze, że ten lekarz jest bardziej kompetentny, mam nadzieję, że Was dobrze poprowadzi 💖
Przykro mi, że będziesz teraz w zawieszeniu 🥲Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, hiperinsulinemia, IO 😱
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
30/07 - USG kontrolne, rozpisanie stymulacji -
Dziewczyny dzisiaj od rana mam w podbrzuszu takie „bul bul bul” dosłownie jak by ktoś dmuchał przez słomkę i robił bąbelki. Na Wilczych dzieciątkach Molcia mi podpowiedziała, że to mogą być pierwsze odczuwalne ruchy bobasków, aż nie dowierzałam i zapytałam chata co to jest i chat twierdzi, że to właśnie pierwsze ruchy dzieci, które czuje 🥹🥹🥹 mam taki wzrusz, że się popłakałam ♥️♥️♥️
brilka, PaulinKA, Ann35, Loraa, Migotka96, Jaszczureczka, Bajka92, Agni97, Lisik, Vergeet, Minia000, HimalayanDream, pelnawiary, Molahonkeey, Kaliope lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
-
@Nowa.... magia, co nie? Że czujesz te człowieczki?👶👶🥹🥹🥹 przepięknie... teraz już będziesz miała pewność że tam są, rosną i dokazują
@Brilko napisałam do Ciebie na priv 😘Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
PaulinKA wrote:@Nowa.... magia, co nie? Że czujesz te człowieczki?👶👶🥹🥹🥹 przepięknie... teraz już będziesz miała pewność że tam są, rosną i dokazują
@Brilko napisałam do Ciebie na priv 😘Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, hiperinsulinemia, IO 😱
brilka wrote:Jesteśmy po wizycie. Lekarz poświęcił nam godzinę, aż do niego dzwonili z recepcji i poganiali 😅 Przejrzał całą dokumentację i powiedział, że kwalifikujemy się do IVF, mamy czynnik jajowodowy i męski, IUI nie ma w naszym przypadku w ogóle sensu. Lekarz skrytykował leczenie wymazów bez objawów, jak usłyszał ile leków brałam w tym miesiącu to wybałuszył oczy i powiedział, że leczenie wyników bez objawów to błąd w sztuce lekarskiej i że nic dziwnego, że po jednym leczeniu miałam potem kolejne bakterie. Mam nie robić kolejnych wymazów.
Generalnie powiedział, że to co się działo przez ostatnie miesiące to dreptanie w miejscu a nie leczenie niepłodności. Skrytykował też moje badania immunologiczne, powiedział, że one nie mają podstaw medycznych, zaczął pokazywać jakieś dokumenty z zagranicznych stowarzyszeń medycznych z zalecaną diagnostyką, skwitował to tym że zrobiłam badania bez wskazań, bo nie miałam poronień i nigdy nie byłam w ciąży i to będzie leczenie wyników badan a nie pacjenta. Natomiast powiedział, że jeśli chce się stosować do zaleceń dr J to on nie będzie w tym przeszkadzać, ale z obowiązku informuje mnie, że to leczenie jest off label, reszta to moja decyzja. Generalnie bardzo miły, zainteresowany, wysłuchał nas w przeciwieństwie do lekarza z poprzedniej kliniki, ale chyba go rozbawiło że przyszłam z wielką teczką badań, które zajęły całe jego biurko 😅
Natomiast ze złych informacji: nie ma pieniędzy z programu rządowego, złożyli wniosek o nowe środki, za miesiąc może będzie coś wiadomo ale wtedy kwalifikacje będą zgodnie z kolejnością zapisów i możemy się w tym roku w ogóle nie załapać. Zdecydowaliśmy, że poczekamy na informację, zobaczymy czy wtedy się załapiemy, jeśli nie to podejdziemy komercyjnie. Lekarz powiedział, że nie mamy zbytnio szans na zajście w ciążę naturalnie, a dalsze stymulacje i iui to naciągnie nas na kasę, a nie leczenie.
Wyglada to wszystko kompetentnie z jednej strony, z drugiej strony to jakby lekarz przeciwko lekarzowi. Jeśli czujesz, ze będziesz lepiej zaopiekowana to bardzo się cieszę ❤️ oby dostali jak najszybciej dofinansowania , nie tylko tam ale i wszędzie.👩🏻 35 🧑🏻🦱 32 🇩🇪 HH
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
12.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
Starania o 3 bombelka
———————————————————
02.2025- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
💔 05.05- pilna punkcja łożyska
💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
———————————————————
⏳07.2025 - 1cs 🌈 -
brilka wrote:Chochliczku, nie będziemy czekać. Jeśli za miesiąc dowiemy się, że nie łapiemy się na nową pulę środków to podejdziemy chyba komercyjnie. Napisałam na wątku IVF z pytaniem ile dziewczyny płaciły za procedurę przed refundacją, lekarz powiedział nam, że to koszt ok. 20k z jednym transferem. Nie chcę czekać pół roku na środki, to za długo.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
I procedura ❌
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
II procedura
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Loraa wrote:Mi też mówili około 20 k. Złapiesz się pewnie jeszcze na refundację leków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 16:10
Starania od 04/24
Tak bardzo teraz podrożały procedury IVF? Masakra…👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Nowa2024 wrote:Dziewczyny dzisiaj od rana mam w podbrzuszu takie „bul bul bul” dosłownie jak by ktoś dmuchał przez słomkę i robił bąbelki. Na Wilczych dzieciątkach Molcia mi podpowiedziała, że to mogą być pierwsze odczuwalne ruchy bobasków, aż nie dowierzałam i zapytałam chata co to jest i chat twierdzi, że to właśnie pierwsze ruchy dzieci, które czuje 🥹🥹🥹 mam taki wzrusz, że się popłakałam ♥️♥️♥️
Ja niedawno oglądałam taki filmik że najpierw czuje się skrzydełka motyla potem rybkę Nemo a na końcu wierzgającego byka 😂😂Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey, Kaliope lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
Frelcia_na_chwilę wrote:Tak bardzo teraz podrożały procedury IVF? Masakra…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 16:32
Starania od 04/24
brilka wrote:Czytałam, że przez refundację kliniki bardzo podniosły ceny, żeby jak najwięcej na tym zarobić. 🙄 Na wątkach IVF wydaje mi się, że czytałam posty dziewczyn, które są wykluczone z refundacji i pisały, że ceny po wejściu refundacji skakały z miesiąca na miesiąc.
Chore… a właściciele klinik i tak wiedzą że klientów znajdą.. Ja miałam trzy pełne procedury..6 transferów.. aż nie chcę myśleć.. miałam jedynie leki refundowane z racji endometriozy.👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
🔺ryzyko celiakii
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
Koniec starań.
-
@Brilko @Migotko a uwzględniacie możliwość zmiany kliniki na taką, w której są jeszcze środki? Można zawsze zadzwonić i się wprost spytać bez wizyty. Ewentualnie w przyszłości przenieść się, jeśli byłaby jeszcze taka konieczność...💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF (Menopur 75+ Bemfola 150)
➡️ 3 miesiące wyciszenie endo i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11.25 Pierwszy transfer? (Accofil+ Prograf+ encorton+ acard)
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny, lekko dodatnie ANA
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, histerkoskopia z biopsją endometrium OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Ja się powoli przyzwyczajam, że nigdy się nie załapujemy na żadne benefity państwowe. 😅 Ulgi dla młodych nie miałam, z kredytu 0% nie mogliśmy skorzystać, musieliśmy kupić mieszkanie z tradycyjnym oprocentowaniem za kwotę, która wystrzeliła w kosmos przez ten kredyt, to teraz na refundację się nie załapiemy bo w połowie roku brakuje kasy. Już wydaliśmy 18k na diagnostykę, wizyty, suple, leki... A dopiero teraz przecież się zaczną wydatki 🙃
Julia, we Wrocławiu w 2 z 3 klinik nie ma już kasy, trzeciej kliniki nie biorę pod uwagę, bo mnie odstrasza 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 16:54
Starania od 04/24
@brilko a rozgladalas sie za dofinansowaniem z Miasta? Wrocław chyba dokladal 10k do procedury, nie wiem czy przy programie rządowym jest to aktualne...?21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
PaulinKA wrote:@brilko a rozgladalas sie za dofinansowaniem z Miasta? Wrocław chyba dokladal 10k do procedury, nie wiem czy przy programie rządowym jest to aktualne...?
Zadzwoniłam właśnie do Invicty we Wrocławiu, bo przypomniałam sobie, że jeszcze ta klinika jest i pani powiedziała, że przyjmują pacjentów w ramach refundacji nadal.Julia24, Slava lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
Dziewczyny, dopiero były informacje o dodatkowych środkach, które MZ przeznaczyło w tym roku na finansowanie. Mam nadzieję, że szybko ogarną formalności i wrócą finansowania.
@PaulinKO dobra decyzja, żeby już się zapisać chociaż wstępnie! 😘💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny, lekko dodatnie ANA
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, histerkoskopia z biopsją endometrium OK
brilka wrote:Czytałam dzisiaj, że te programy przestały działać wraz z refundacją.
Zadzwoniłam właśnie do Invicty we Wrocławiu, bo przypomniałam sobie, że jeszcze ta klinika jest i pani powiedziała, że przyjmują pacjentów w ramach refundacji nadal.
To super ♥️. Jest tam jakiś w miarę lekarz?💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
Julia24 wrote:To super ♥️. Jest tam jakiś w miarę lekarz?Starania od 04/24
30/07 - USG kontrolne, rozpisanie stymulacji