X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨
Odpowiedz

W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Z jednej strony jestem zadowolona z wizyty, bo w końcu ktoś nas wysłuchał, wypytał, potwierdził to, co czuliśmy i lekarz swoje decyzje opiera na wiedzy medycznej. I czuję, że on nas dobrze poprowadzi dalej. Z drugiej czuję żal, że usłyszałam że nie mamy zbytnio szans na zajście w ciąże naturalnie, powinniśmy podejść do IVF a w kolejnym zdaniu dowiedziałam się, że nie ma środków i z refundacją najprawdopodobniej podejdziemy dopiero za pół roku. I przez te pół roku nie ma nam nic do zaproponowania, możemy ewentualnie próbować iui czy stymulacje, ale to jest generalnie raczej wyrzucanie pieniędzy w błoto i ciąży z tego nie będzie. 🫠 Generalnie spełnił się ten pesymistyczny scenariusz, który zakładałam czyli jak już w końcu nas ktoś zakwalifikuje to okaże się, że nie ma kasy 😅

Czyli podobna sytuacja i wciąż musicie czekać pół roku 🥺 dobrze, że ten lekarz jest bardziej kompetentny, mam nadzieję, że Was dobrze poprowadzi 💖
    Przykro mi, że będziesz teraz w zawieszeniu 🥲

18. cykl starań o pierwsze maleństwo 🤍🤰🏻 #rodzew2026
    • 14.08 – wizyta u lekarza prowadzącego 🧑🏻‍⚕️
    • 22.08 – badanie pod kątem endometriozy 🔍
    • 25.08 – klinika 🏥

👩 Ona (29 lat):
    • PCOS ⚠️
    • AMH: 6,94 🧪
    • Jajowody udrożnione podczas HSG 👹 ✅
    • MUCH ✅
    • Podejrzenie endometriozy❓

👨 On (27 lat):
    • mąż najlepszy we wszechświecie 🌏
    • Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    • Koncentracja: 11 → 37 mln/ml 💪
    • Ruchliwość A+B: 6% → 11,5% 🐢
    • Morfologia: 2% 😐
    • Żywotność: 74% → 32% 📉
    • HBA: 43% 🥲
    • Lepkość: (++) 🤷‍♀️
    • HP i stan zapalny żołądka – antybiotykoterapia 💊
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salva podziwiam Twoją wiedzę :))

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Czyli podobna sytuacja i wciąż musicie czekać pół roku 🥺 dobrze, że ten lekarz jest bardziej kompetentny, mam nadzieję, że Was dobrze poprowadzi 💖
    Przykro mi, że będziesz teraz w zawieszeniu 🥲
    Chochliczku, nie będziemy czekać. Jeśli za miesiąc dowiemy się, że nie łapiemy się na nową pulę środków to podejdziemy chyba komercyjnie. Napisałam na wątku IVF z pytaniem ile dziewczyny płaciły za procedurę przed refundacją, lekarz powiedział nam, że to koszt ok. 20k z jednym transferem. Nie chcę czekać pół roku na środki, to za długo.

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, hiperinsulinemia, IO 😱

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    30/07 - USG kontrolne, rozpisanie stymulacji
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj od rana mam w podbrzuszu takie „bul bul bul” dosłownie jak by ktoś dmuchał przez słomkę i robił bąbelki. Na Wilczych dzieciątkach Molcia mi podpowiedziała, że to mogą być pierwsze odczuwalne ruchy bobasków, aż nie dowierzałam i zapytałam chata co to jest i chat twierdzi, że to właśnie pierwsze ruchy dzieci, które czuje 🥹🥹🥹 mam taki wzrusz, że się popłakałam ♥️♥️♥️

brilka, PaulinKA, Ann35, Loraa, Migotka96, Jaszczureczka, Bajka92, Agni97, Lisik, Vergeet, Minia000, HimalayanDream, pelnawiary, Molahonkeey, Kaliope lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
    NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
    preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowa.... magia, co nie? Że czujesz te człowieczki?👶👶🥹🥹🥹 przepięknie... teraz już będziesz miała pewność że tam są, rosną i dokazują :)

@Brilko napisałam do Ciebie na priv 😘

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • brilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Nowa.... magia, co nie? Że czujesz te człowieczki?👶👶🥹🥹🥹 przepięknie... teraz już będziesz miała pewność że tam są, rosną i dokazują :)

@Brilko napisałam do Ciebie na priv 😘
    Odpisałam 😘

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, hiperinsulinemia, IO 😱

• Ann35 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Jesteśmy po wizycie. Lekarz poświęcił nam godzinę, aż do niego dzwonili z recepcji i poganiali 😅 Przejrzał całą dokumentację i powiedział, że kwalifikujemy się do IVF, mamy czynnik jajowodowy i męski, IUI nie ma w naszym przypadku w ogóle sensu. Lekarz skrytykował leczenie wymazów bez objawów, jak usłyszał ile leków brałam w tym miesiącu to wybałuszył oczy i powiedział, że leczenie wyników bez objawów to błąd w sztuce lekarskiej i że nic dziwnego, że po jednym leczeniu miałam potem kolejne bakterie. Mam nie robić kolejnych wymazów.
    Generalnie powiedział, że to co się działo przez ostatnie miesiące to dreptanie w miejscu a nie leczenie niepłodności. Skrytykował też moje badania immunologiczne, powiedział, że one nie mają podstaw medycznych, zaczął pokazywać jakieś dokumenty z zagranicznych stowarzyszeń medycznych z zalecaną diagnostyką, skwitował to tym że zrobiłam badania bez wskazań, bo nie miałam poronień i nigdy nie byłam w ciąży i to będzie leczenie wyników badan a nie pacjenta. Natomiast powiedział, że jeśli chce się stosować do zaleceń dr J to on nie będzie w tym przeszkadzać, ale z obowiązku informuje mnie, że to leczenie jest off label, reszta to moja decyzja. Generalnie bardzo miły, zainteresowany, wysłuchał nas w przeciwieństwie do lekarza z poprzedniej kliniki, ale chyba go rozbawiło że przyszłam z wielką teczką badań, które zajęły całe jego biurko 😅
    Natomiast ze złych informacji: nie ma pieniędzy z programu rządowego, złożyli wniosek o nowe środki, za miesiąc może będzie coś wiadomo ale wtedy kwalifikacje będą zgodnie z kolejnością zapisów i możemy się w tym roku w ogóle nie załapać. Zdecydowaliśmy, że poczekamy na informację, zobaczymy czy wtedy się załapiemy, jeśli nie to podejdziemy komercyjnie. Lekarz powiedział, że nie mamy zbytnio szans na zajście w ciążę naturalnie, a dalsze stymulacje i iui to naciągnie nas na kasę, a nie leczenie.

Wyglada to wszystko kompetentnie z jednej strony, z drugiej strony to jakby lekarz przeciwko lekarzowi. Jeśli czujesz, ze będziesz lepiej zaopiekowana to bardzo się cieszę ❤️ oby dostali jak najszybciej dofinansowania , nie tylko tam ale i wszędzie.

👩🏻 35 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    12.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
    Starania o 3 bombelka

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
    ☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
    ☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
    ☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
    💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
    💔 05.05- pilna punkcja łożyska
    💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
    ———————————————————

⏳07.2025 - 1cs 🌈
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Chochliczku, nie będziemy czekać. Jeśli za miesiąc dowiemy się, że nie łapiemy się na nową pulę środków to podejdziemy chyba komercyjnie. Napisałam na wątku IVF z pytaniem ile dziewczyny płaciły za procedurę przed refundacją, lekarz powiedział nam, że to koszt ok. 20k z jednym transferem. Nie chcę czekać pół roku na środki, to za długo.
    Mi też mówili około 20 k. Złapiesz się pewnie jeszcze na refundację leków

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • brilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Mi też mówili około 20 k. Złapiesz się pewnie jeszcze na refundację leków
    Loraa, a pamiętasz co to za refundacja leków? Bo szukałam dzisiaj informacji o tym i oprócz tego, że wiem że co najmniej kiedyś były refundowane do jakiegoś poziomu amh to nie mogłam znaleźć konkretniejszych informacji, żeby sprawdzić czy się załapiemy. A lekarz nic nie mówił o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 16:10

Starania od 04/24

Wysłany: 11 czerwca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo teraz podrożały procedury IVF? Masakra…

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png

Wysłany: 11 czerwca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj od rana mam w podbrzuszu takie „bul bul bul” dosłownie jak by ktoś dmuchał przez słomkę i robił bąbelki. Na Wilczych dzieciątkach Molcia mi podpowiedziała, że to mogą być pierwsze odczuwalne ruchy bobasków, aż nie dowierzałam i zapytałam chata co to jest i chat twierdzi, że to właśnie pierwsze ruchy dzieci, które czuje 🥹🥹🥹 mam taki wzrusz, że się popłakałam ♥️♥️♥️

Ja niedawno oglądałam taki filmik że najpierw czuje się skrzydełka motyla potem rybkę Nemo a na końcu wierzgającego byka 😂😂

Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey, Kaliope lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia_na_chwilę wrote:
    Tak bardzo teraz podrożały procedury IVF? Masakra…
    Czytałam, że przez refundację kliniki bardzo podniosły ceny, żeby jak najwięcej na tym zarobić. 🙄 Na wątkach IVF wydaje mi się, że czytałam posty dziewczyn, które są wykluczone z refundacji i pisały, że ceny po wejściu refundacji skakały z miesiąca na miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 16:32

Starania od 04/24

Wysłany: 11 czerwca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Czytałam, że przez refundację kliniki bardzo podniosły ceny, żeby jak najwięcej na tym zarobić. 🙄 Na wątkach IVF wydaje mi się, że czytałam posty dziewczyn, które są wykluczone z refundacji i pisały, że ceny po wejściu refundacji skakały z miesiąca na miesiąc.

Chore… a właściciele klinik i tak wiedzą że klientów znajdą.. Ja miałam trzy pełne procedury..6 transferów.. aż nie chcę myśleć.. miałam jedynie leki refundowane z racji endometriozy.

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    🔺ryzyko celiakii
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%

preg.png
    age.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Brilko @Migotko a uwzględniacie możliwość zmiany kliniki na taką, w której są jeszcze środki? Można zawsze zadzwonić i się wprost spytać bez wizyty. Ewentualnie w przyszłości przenieść się, jeśli byłaby jeszcze taka konieczność...

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF (Menopur 75+ Bemfola 150)
    ➡️ 3 miesiące wyciszenie endo i leczenia rozjechanych cytokin
    ➡️ 11.25 Pierwszy transfer? (Accofil+ Prograf+ encorton+ acard)

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny, lekko dodatnie ANA
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, histerkoskopia z biopsją endometrium OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się powoli przyzwyczajam, że nigdy się nie załapujemy na żadne benefity państwowe. 😅 Ulgi dla młodych nie miałam, z kredytu 0% nie mogliśmy skorzystać, musieliśmy kupić mieszkanie z tradycyjnym oprocentowaniem za kwotę, która wystrzeliła w kosmos przez ten kredyt, to teraz na refundację się nie załapiemy bo w połowie roku brakuje kasy. Już wydaliśmy 18k na diagnostykę, wizyty, suple, leki... A dopiero teraz przecież się zaczną wydatki 🙃

Julia, we Wrocławiu w 2 z 3 klinik nie ma już kasy, trzeciej kliniki nie biorę pod uwagę, bo mnie odstrasza 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 16:54

Starania od 04/24

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @brilko a rozgladalas sie za dofinansowaniem z Miasta? Wrocław chyba dokladal 10k do procedury, nie wiem czy przy programie rządowym jest to aktualne...?

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • brilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @brilko a rozgladalas sie za dofinansowaniem z Miasta? Wrocław chyba dokladal 10k do procedury, nie wiem czy przy programie rządowym jest to aktualne...?
    Czytałam dzisiaj, że te programy przestały działać wraz z refundacją.

Zadzwoniłam właśnie do Invicty we Wrocławiu, bo przypomniałam sobie, że jeszcze ta klinika jest i pani powiedziała, że przyjmują pacjentów w ramach refundacji nadal.

Julia24, Slava lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dopiero były informacje o dodatkowych środkach, które MZ przeznaczyło w tym roku na finansowanie. Mam nadzieję, że szybko ogarną formalności i wrócą finansowania.

@PaulinKO dobra decyzja, żeby już się zapisać chociaż wstępnie! 😘

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny, lekko dodatnie ANA
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, histerkoskopia z biopsją endometrium OK

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Czytałam dzisiaj, że te programy przestały działać wraz z refundacją.

Zadzwoniłam właśnie do Invicty we Wrocławiu, bo przypomniałam sobie, że jeszcze ta klinika jest i pani powiedziała, że przyjmują pacjentów w ramach refundacji nadal.

To super ♥️. Jest tam jakiś w miarę lekarz?

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona

• brilka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    To super ♥️. Jest tam jakiś w miarę lekarz?
    No właśnie średnio, zapomniałam o istnieniu tej kliniki, bo ją skreśliłam już na starcie kilka miesięcy temu za negatywne opinie 🤣

Starania od 04/24

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ