W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Molahonkeey wrote:Omg 🫠🫠🫠… przepadłam 🤣 muszę tam iść !
To bierzemy Księgową pod pachę i idziemy))
Księgowa, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 33l
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo
🔺PAI-1 4G hetero
-> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii
-> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
- w trakcie badań immunologicznych
☘️
👨🏽37l
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
6 transfer- nasz Maleńki Cud
Koniec starań.
2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
Będzie zdrowy ChłopczykHenio.💙
-
PaulinKA wrote:@brilko, jak już wejdziesz w tą maszynę to tak ruszysz z kopyta ze nim sie nie obejrzysz bedziesz szykować wyprawkę! Dwa mrugniecia i dzieciątko będzie w ramionach, gorąco wam tego życzę ❤️
A jakieś info potencjalne miala klinika o kolejnej transzy? Co ci powiedziano?PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Brilka cudowne informacje 🥰 teraz to zanim się obejrzysz a będziesz w ciąży
brilka lubi tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
05.25 Lametta+ovitrelle ❌
06.25 Lametta
09.06🩸
🔜20.06 monitoring 🔍
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50 suplementy
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊suplementy -
Brilko gratulacje, za chwilę będziesz na nowym etapie, już jedna noga jesteś! 😍
Wy tu piszecie o lakierach i szkodliwości hybryd, tymczasem ja wróciłam od kosmetyczki godzinę temu 🤣
A co do aut to mam prawko od 12 lat, jeżdżę wszędzie gdzie mnie wiatr poniesie, nie boję się totalnie, żadne drogi mi nie straszne i w naszym małżeństwie to ja jestem tą osobą, która dba bardziej o auto i ogląda każdą felgę hahaha 🤣PaulinKA, brilka, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
NIFTY pro, czekamy na zdrowych chłopców 🩵🩵
-
Alicjasss wrote:Czy pamiętacie swoje poczatki brania metforminy? Mi wyszła podwyzszona glukoza a insulina przekroczona
100%... Już prawie miesiąc biore Avamine. Kazała brać tydzień co drugi dzień, po tym raz dziennie i jak będzie ok to dwie dziennie. Po 750mg. Co drugi dzień było dobrze. Później średnio sie czułam ale wprowadziłam codziennie i jest zle. A dwie dziennie to miałam takie mdłości okropne, że to aż straszne że takie mozna mieć. Współczuję kobietom w ciazy, które tak mają.
Nawet teraz biorąc jedna dziennie mam TOTALNY brak apetytu. A kochałam jeść. Co próbuję coś zjeść to mnie bierze na wymioty, dosłownie mam odruchy. wzdęcia, gazy, masakra. Przez wzdęcia tak mocny no brzucha, taki skurcz jakby.
Jak było u was? Nie wiem czy organizm się przyzwyczai czy nie czekać i już zmienić lek 😞Ja: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆01.07.2025 kontrola
📆21.07.2025 połówkowe
-
Brilka,jeszcze ja pracuję bo dopiero nadrabiam cały dzień😅
Bardzo się cieszę,że niedługo startujecie,już zaciskam kciuki.Po wszystkim co się wydarzyło miesiąc to naprawdę niewiele a można go wykorzystać na podkoksowanie jajcow plus ewentualne wyciągnięcie co się da🤞
Nowa,hahaha…mój człowiek jesteś🤗ja bez hybryd też ni hu hu😉
brilka, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy,🔜komorki NK,cytokiny,trombofilia ✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
- 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a
*oboje l.40 -
Loraa, jak twoje wizyty? 🤞🏻🥰Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
Brilka rewelacyjna nowina! Ale to zleci kochana i zaraz będziemy dopingować twoim jajeczkom 🤩
Co do badań to problem sam się rozwiązał bo nie można było zrobić posiewu razem z pozostałymi, a na szybko nie wiedziałam co dobrać więc zrobiliśmy to co lekarz zlecił i tyle 😂 i tak portfel mocno ucierpi na onkopakiecie dla nas oboje, witamina E oboje- a dla jednej osoby to też ponad 200zl, badania nasienia, wizyty, trombofilia, a chcemy też zrobić ogrodzenie do domku jak najszybciej żeby móc wziąć psiaka. Także nasz budżet też nie jest z gumy, więc nie ma co szaleć. Będziemy myśleć jak tutaj powychodzą różne rzeczy. Czekam z niecierpliwością do czwartku/piatku (pani mówiła że wtedy powinny już być wyniki) bo ostatnio było średnio, wprowadziliśmy dużo zmian, no i załamie się jak się okażą jeszcze gorsze 😂🙈
Jeszcze Slava do ciebie, bardzo mądre masz rozkminy- z resztą jak zawsze. Natomiast ja osobiście nie patrzę na inne kobiety i myślę „ona ma paznokcie to ja też muszę”. Tak samo nie patrzę „o matko jakie ma brzydkie dłonie bez zrobionych paznokci”. Ja je robię dla siebie, tak się czuję lepiej, tak się sobie podobam, tak mi jest wygodniej. Tak samo włosy- dużo lepiej się czuję jak mam świeżo zrobiony kolor bez odrostu. Ale nie patrzę na kobiety z odrostem jak na zaniedbane. Myślę że nie ma co się porównywać i robić czegoś pod presję społeczną. Ja wiele razy rezygnowałam z paznokci, z farbowania, testowałam jak się czuję najlepiej no i najlepiej mi właśnie tak 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 17:26
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱AMH 10.24– 2.78 —> 06.25- 1,320 😮 (do sprawdzenia)
Letrox 50 + suplementacja
🧔🏽♂️ ❌ morfologia 0%
TENFertilON + inne suple
📆 start cyklu —> 6.06
📆 lipiec? z kompletem badan- diagnostyka u dr Strus -
Brilka cudownie, skorzystacie z lata, ciepłych dni i nim się obejrzysz będziesz brała leki pod punkcje 😍🥹👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1, cienkie endometrium
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
05.03.25 start IVF
22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG, cykl sztuczny ❌
27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG, cykl naturalny
6 dpt beta 28,3 prog 48,2
8 dpt beta 77,3 🩸
9 dpt beta 108,3 prog 59,1
11 dpt beta 358,4 prog 59,5
13 dpt beta 1089,7 prog 63,3
15 dpt beta 2917,1
16 dpt pęcherzyk ciążowy 7,8 mm, zarys 🟡
21 dpt beta 20283,6, duże 🩸pęcherzyk ciążowy 12,7 mm, ładny 🟡
23 dpt powtórka bety ⏳
27.06 (31 dpt) wizyta ⏳ -
Hej kochane ♥️
Przeczytałam pobieżnie, wybaczcie mi, Wasze posty. Brilko widzę, że u Ciebie duży krok naprzód! Do sierpnia zleci migiem
Za nami wspaniały dzień w górach, podeszliśmy pod Kazbek do schroniska Alti Hut na wys. 3014mnpm 🥹
Pogoda, pomimo zapowiadanego jej załamania wytrzymała do końca i mogliśmy w spokoju podziwiać te cudowności. 🗻
Natomiast po drodze dostałam okres. Takie legitne krwawienie ze skrzepami (i to pomimo tego, że rano przyjęłam jeszcze proga) więc to było ewidentne. Ale są plusy!
1. Pierwszy raz od 1.5 roku dostałam miesiączkę bez towarzyszącej pokrzywki/zaostrzenia astmy... Dla mnie to ogromny krok, bo to oznacza, że immunosupresja u mnie zaczęła działać i organizm się wyciszył. Niezmiernie mnie to ucieszyło. 🥰
2. Nie muszę być w niepewności/czekać na okres i zaczynam nowy cykl.
Oczywiście minusem było dostanie miesiączki w górach, ale akurat stało się to przy schronisku, gdzie była toaleta (i to toaleta z widokiem!). 😁
No więc ten test był oszukańcem. Lub coś może chciało się zadziać? Tego nie wiem i się nie dowiem, ale ten brak pokrzywki bardzo podniósł mnie na duchu. Ściskam Was i dziękuję za Wasze wsparcie nieustanne! 💚
PS Paulinko - czy do Ciebie zawitała może już @? Będziemy cyklowymi siostrami? 😉
Wrzucam Wam parę fotek z dziś, bo nie mogę się powstrzymać! 🤩
PaulinKA, HimalayanDream, Lisik, Jaszczureczka, Nowa2024, Slava, Vergeet, Bajka92, Molahonkeey, Motylek93 lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
• Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩⚕
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
✨I (don't) know (if) it's worth it.✨ -
Kalamarniczko, przykro mi że poranna kreska to był jakiś oszust i okres zaatakował Cię na szczycie gór. Natomiast to, że nie miałaś pokrzywki jest bardzo pocieszające, czyli leczenie w twoim przypadku rzeczywiście działa! 🤞🏻
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
@kalamarnica NOPE. Jutro zrobię test-wywolywacz , idę tez do gin zobaczyć jak torbiel, wiec moze po usg ruszy krwawienie. Zmolestuje tez męża zatem jak widzisz wszelkie metody pójdą w ruch 😆
Ty teraz będziesz miała przestój prawda? Bo miałam pisać ze moje wczesne a Twoje późne owulacje mogłyby nam sie zsynchronizować tak czy siak ...
Cieszę sie ze z Twojego wpisu mimo wszystko wieje nadzieją i optymizmem- tak ma być! 👏👏 a widoki, no cóż jak zwykle powalają.... jakie jedzonko polubiłaś najbardziej? Popijasz troszkę Kindzmaruli ? 😍
Test oszukaniec, niech się wstydzi. Czy to delikatny biochem? Kurde po 1 tescie z cieniem- nie szlabym tak głęboko w rozwazania. Dobrze ze jestes juz w nowym cyklu, w którym na pełnej wjeżdża immunosupresja! 🤩
@Loraa czekamy na relację z wizyt...! 🥰kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
26.06- pierwsza wizyta w klinice
W trakcie akupunktury...
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
Paulinko, widzę, że uskuteczniasz wszystkie metody wywoływania @ 😁 któraś musi zadziałać
Co do jedzonka to moim faworytem jest chaczapuri z serem i jajkiem, choć muszę przyznać, że po tygodniu mam już dość tego ich żarcia, marzę o czymkolwiek innym i jutro w Tibilisi chyba pójdziemy na sushi xD haha
Też tak mieliście?
Czekaj, a co to kindzmarula? 🤔 Popijamy winko, raz czaczę piłam, ale takie mocne, że łeech.
Co do mojego przestoju - nie wiem, czy będzie przestój, bo ostatnio moja ginekolog to mi tak mówiła, żeby w trakcie immunosupresji jednak współżyć, ale tylko w okresie okołoowulacyjnym jak będzie z monitoringu wiadomo kiedy. A poza owulacją w prezerwatywie. Także rozważam toteraz od 3d.c. Lametta a 26.06 mam monitoring (Lora poproszę o wpisanie jak będziesz miała chwilkę!). Natomiast dalej łykam Equoral (już 12 dni i czuję się na nim zupełnie normalnie). Także tu immunosupresja w toku. 👍😉
I tak leci...Vergeet lubi tę wiadomość
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊
Dziewczyny zastanawiam się kiedy testować.
W sobotę ma być okres. Od środy po południu do niedzieli jestem na wyjeździe nad morzem.
W środę mam jeszcze wziąć proga.
Nie chce sobie psuć wyjazdu białym testem
14cs
👫27
Obserwacja cyklu modelem Creightona
HSG ✅
Endometrioza mała, głęboka
ANA1 dodatnie ❌
AMH 3,7
Progesteron 7 dpo 15
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ---> 41,8❌
Testosteron 46,9
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex)
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10% -->6%
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6,B12, inozytol, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna -
Hej, zanim napiszę jeszcze chciałam Was nadrobić.
Bajeczko, to absolutnie nie Twoja wina. Problemy z zajściem w ciążę mają zarówno szczupłe dziewczyny, z idealnym BMI, jak i te z tym większym. Waga nie jest wyzancznikiem. W moim otoczeniu, dwie kobiety przed 40, z większą wagą, fatalnym stylem życia i odżywiania zaszły w ciążę praktycznie od razu. Ja 10 lat młodsza i znacznie szczuplejsza mam takie ogromne problemy.
Co do samochodu, to ja jeżdżę dużo i wszędzie, ale Krakowa unikam jak ognia. Jak jadę bez męża do kliniki to się tłukę autobusem. Muszę się w końcu odważyć.
Co do paznokci to ja od 4 lat robię hybrydę na żelu, głównie z wygody. Na budowie moje własne paznokcie wyglądałaby okropnie. A tak, to biorę top z drobinkami i nie widać rysek. Jak zaczęłam czytać o tym TPO, to oczywiście panika, że przez to nie mogę zajść w ciążę. Ale za chwilę myślę, masa moich koleżanek robi paznokcie od lat i w ciążę zachodzą.
No więc tak, pierwsza wizyta u ginekolog w klinice, jajniki po punkcji trochę ruszyły. Było 6 pęcherzyków, a może i 7. Stwierdziła, że punkcją działa trochę jak mezoterapia. 21.06 znów zaczynam stymulację. Nie spodobało jej się, że jestem na AH, że w mojej sytuacji może to zatrzymać jajniki.
Mój mąż dostał odpierdol za elektryka, że teraz liczy się każda komórka i plemnik.
Do tego przeżyłam chwilę grozy, jak mieliśmy podpisywać umowę do drugiej procedury, a panie w recepcji zaczęły coś szeptać między sobą, że od dziś kwalifikacja wstrzymana. Tutaj już stymulacja rozpisana. Ale po dzwoniła i okazało się, że na razie wstrzymali kwalifikację dla nowych. Dla nas środki, że są zabezpieczone. Mam nadzieję, że nic się nie zmieni. Dla mnie byłby to dramat jak jajniki akurat ruszyły.
Co do konsultacji z dr Jarosz to mam encorton, acofil do transferu. I heparynę od początku ciąży. Mam już receptę. Powinnam już te leki wykupić?
Diabetolog tak jak się spodziewałam dieta i ruch.
Gin i której byłam stwierdziła, że do transferu pewnie metmorfine mi przepisze. Mógłby to zrobić dziś, ale wygadałam się, że idę do endokrynologa, to powiedziała, że zobaczmy co on powie.
Ale myślę, czy na następnej wizycie jej o to nie zagadnąć.
PaulinKA, brilka, Jaszczureczka, kałamarnica 11, HimalayanDream, Vergeet, Bajka92, Frelcia_na_chwilę lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie
📆21.06.2025 - start drugiej stymulacji IVF
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Loraa, chyba jesteś zadowolona z wizyty? Jakie tym razem leki dostałaś na stymulację? Bardzo dobrze, że mąż dostał opiernicz 👍🏻 Ja wykupiłam leki od dr J od razu, bo nie wiedziałam ile ważna jest recepta 😅Starania od 04/24
@kalamarnico miałam na myśli Kindzmarauli, taki ich szczep czerwonego winka, wpadajace w półsłodkie, dla mnie TOP 😄 to akurat mi sie nie znudziło ale chaczapuri i chinkali- owszem, tęskniłam za sałatkami i czymś nie-mącznymi choć ogółem jestem czlowiek -gluten 😃 kiedy Amenia?? Czekam niecierpliwie na relację stamtąd 🥰
I super ze cykl być może nie będzie stracony, no super mądrze to doktor wykombinowała 🤩
No i mamy szanse na zostanie owulacyjnymj siostrami 🤣 oby owocniej niż w tym mscu 😆
@Loraa, ah, czyli troche sprzeczne zalecenia odnośnie AH... I bądź człowieku madrya jak ogółem ta dzisiejsza pani dr Ci sie widzi? Fajniej, gorzej od tego lekarza co byłaś poprzednio?
Czyli wy ten cykl macie normalnie staraniowy jak rozumiem? W oczekiwaniu na stymulację itd?
Sprawdź do kiedy masz ważna receptę żeby sie nie przeterminowała🥰 a nie wiem jak z dostępnością tych leków, czy lepiej kupić na zapas czy w razie W dostaniesz od ręki w każdej aptece....
Edit: Lisiku, zapomniałam odpisac. Ja nie jestem fanem testowania wczesnego zatem rekomenduje testować po powrocie xD a jeśli nawiedzi cie okropna @ to nie będziesz miała czasu rozkminiac, tylko myk zaczniesz nowy cykl 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 19:59
kałamarnica 11, Lisik, Vergeet lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
26.06- pierwsza wizyta w klinice
W trakcie akupunktury...
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - IVF? -
Jeszcze pytałam o hormon wzrostu to powiedziała, że są sprzeczne opinie na ten temat czy on działa czy nie.
Generalnie była po prostu zainteresowana, sprawdziła moje badania, itp.
Miesiąc jest ważna recepta. Więc wykupie pewnie.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️, padł w 4 dobie
📆21.06.2025 - start drugiej stymulacji IVF
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
Paulinko ♥️
Zostańmy owulacyjnymi siostrami, bardzo mi się ten pomysł podoba. 😁
Armenia - pojutrze. Jutro jedziemy do Tibilisi i nie mamy tam noclegu, za to wieczorem wsiadamy do nocnego pociągu z kuszetkami i jedziemy do Erywania przez całą noc. Mam nadzieję, że okres mi nie da popalić. Ale mamy 1 klasę, w przedziale będziemy sami i w naszym wagonie jest nawet prysznic. Więc przeżyję.
A tego winka jeszcze nie piliśmy! Musimy spróbować. 🍷
Lora dobrze to wszystko brzmi, za chwilę rozpoczynasz stymulację. Już zaciskam kciuki! 💚
Tęsknię za stałym kontaktem z Wami, ale po prostu nie mam jak nadążać w trakcie takiego intensywnego wyjazdu. Ale już półmetek! 😁 Zwykle na półmetku mam kryzys i chcę wracać do domu.
Padam z nóg, dobrej nocy słoneczka. Choć rzadko się odzywam, zapewniam, że jestem z Wami myślami cały czas 😘😘😘Vergeet, Bajka92, Loraa, Molahonkeey, HimalayanDream, Slava, Lisik lubią tę wiadomość
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
PLAN:
Jejku kałamarniczko jak to wszystko opisujesz to jestem zachwycona! Nie sądziłam że ten rejon jest tak przepiękny! A zdjęcia są tego dowodem! No coś pięknego 😍🤩 i w ogóle mam wrażenie jakbyś była w podróży już miesiąc 😂
Paulinka koniecznie proszę wdrożyć więcej technik wywoływania okresu! 🙈😀
Lora twoja wizyta brzmi bardzo obiecująco, ciekawe jak to się teraz potoczy 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 21:18
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱AMH 10.24– 2.78 —> 06.25- 1,320 😮 (do sprawdzenia)
Letrox 50 + suplementacja
🧔🏽♂️ ❌ morfologia 0%
TENFertilON + inne suple
📆 start cyklu —> 6.06
📆 lipiec? z kompletem badan- diagnostyka u dr Strus