X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨
Odpowiedz

W czerwcu truskaweczek masa 🍓, w lutym będę mieć bobasa 🤰🏼✨

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verget 🥹 ja tak mało pisze, a ty pamiętasz o mnie 😘

Vergeet lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @kalamarniczko Ty nam sie w ogóle nie tłumacz ze jesteś mniej obecna na forum 😍 chłoń Armenię, czas z mężem i urlop od pracy 😘😘😘

Dziewczyny ja mam 1 dc. Uwaga bo będzie opis fizjologiczny :/

Wczoraj plamienie.
    Dziś jakieś takie skrzepy dziwne, nie taka krew galaretkowata tylko normalnie jakby tkanka 'miesa' na podpasce.... któraś z Was tak moze miala...?

Mialam tak juz przed histero. Zastanawiam sie czy dobrze tam wszystko wyczyszczono skoro dalej ten okres nie jest taką normalną krwią tylko jakieś takie dziwne rzeczy typu brązowe plamienie, a potem jasna krew ze skrzepem....

Eh , pewnie za dużo analizuje, no ale wkurza mnie troszkę ze nic nie może być do końca zwyczajnie:/

Kochana, masz adenomioze. Ja też i niestety takie krawienia się zdarzają przy tym... 😪🫂

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    02/07 Kwalifikacja do IVF

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak wszystkich kirów implantacyjnych
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Sakaaira Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Frelcia ja tak samo jak Ty zdaję się na lekarza. Każdego dnia tutaj mnie zaskakuje jak dużo dziewczyny wiedzą, jak dobrze znają niektóre tematy. Jednak mnie by to przytłoczyło (często miewam overthinking więc pewnie to by mi tylko w głowie siedziało) dlatego ufam, że lekarz mnie poprowadzi.

@Bajka rozumiem totalnie. Też jeszcze zanim w ogóle myśleliśmy o staraniach miałam w głowie, że mogę mieć problemy z zajściem w ciążę.

@kałamarnica ten znak jest świetny! W ogóle te wszystkie zdjęcia, które dodajesz są tak piękne. Oprócz tego, że miejsca są piękne to w dużej mierze zasługa fotografa więc podziwiam! Zastanawiam się czy nie obrać w przyszłym roku tego kierunku na wakacje właśnie przez zdjęcia, które dodajesz.

Jutro już po 6 wyjeżdżamy, bo do tego oddziału kliniki mamy dalej. Jednak wychodzi na to, że będziemy tam pierwsi do IUI więc już z rana będzie po wszystkim. Z jednej strony nastawiam się pozytywnie, a z drugiej zdaję sobie sprawę, że szanse na powodzenie zwłaszcza podczas pierwszej inseminacji są niskie.

kałamarnica 11, Bajka92, Frelcia_na_chwilę lubią tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ⏩ przesunięte
    06.25 - IUI ?
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Saakaira trzymam kciuki za Twoje IUI! Zaskocz sama siebie i niech to IUI "zaskoczy" :)

@Julia, no fakt, ja jakoś kurde nie jestem zintegrowana z tymi diagnozami i zapominam wręcz jakie konsekwencje niosą one za sobą.... ale kurde, mam wrażenie ze te dziwne krwawienia występują dopiero jakis czas, ze wczesniej tak nie miałam. Eh. Who knows. Moze wczesniej nie zwracałam uwagi.

Sakaaira lubi tę wiadomość

20 cykl od początku starań -🙏
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji (torbiele, cysty) niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️7 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅wymazy, USG ok, brak żpn

🔜
    ⏰️ IVF - 2025/2026?
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA mysle, ze właśnie mogło tak byc, ze wczesniej nie zwracałaś na to uwagi i wydawało Ci sie normalne.

PaulinKA lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira trzymam mocno kciuki za iui, obyś się zaskoczyła pozytywnie 🍀🥰

Sakaaira lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 19 czerwca, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @kalamarniczko Ty nam sie w ogóle nie tłumacz ze jesteś mniej obecna na forum 😍 chłoń Armenię, czas z mężem i urlop od pracy 😘😘😘

Dziewczyny ja mam 1 dc. Uwaga bo będzie opis fizjologiczny :/

Wczoraj plamienie.
    Dziś jakieś takie skrzepy dziwne, nie taka krew galaretkowata tylko normalnie jakby tkanka 'miesa' na podpasce.... któraś z Was tak moze miala...?

Mialam tak juz przed histero. Zastanawiam sie czy dobrze tam wszystko wyczyszczono skoro dalej ten okres nie jest taką normalną krwią tylko jakieś takie dziwne rzeczy typu brązowe plamienie, a potem jasna krew ze skrzepem....

Eh , pewnie za dużo analizuje, no ale wkurza mnie troszkę ze nic nie może być do końca zwyczajnie:/
    Paulinka jakoś totalnie nie mogę sobie tego wyobrazić 😄 ale nie, nie wrzucaj zdjęć
    Że swojej strony powiem że poza czasem dość sporymi skrzepami to czegoś takiego nie miałam. Ale brązowe plamienie jak najbardziej, między 2 a 5 dni przed miesiączką i około 3 po. Gin mówił że to albo progesteron albo endo/ stan zapalny, to się zobaczy na histero.
    A jak tam po twoim histero? Wyszedł ten stan zapalny? Masz wyniki biopsji? Przepraszam, jeśli przegapiłam.
    A no i dobrze, że nowy cykl się zaczął, trzymam kciuki za piękną owulkę 😉🤞

14cs
    👫27
    Obserwacja cyklu modelem Creightona
    HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌
    AMH 3,7
    Progesteron 7 dpo 15
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8❌
    Testosteron 46,9
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex)
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10% -->6%

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6,B12, inozytol, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HimalayanDream wrote:

I feel you… też jestem w drugim cyklu po ciąży, teoretycznie mogliśmy się już starać, ale jakoś czuję stres i blokadę 😓 chyba będziemy ruszać ze staraniami w podobnym czasie 🙂

Cześć u mnie w praktyce podobnie:) 1 miesiączka po porodzie za mną i na tą chwilę czekam na kolejną.
    Karmie jeszcze piersią więc jestem świadoma że mogę jeszcze sobie poczekać. Jak było u tych z Was które już są po rozwiązaniu i czekałyście na rozkręcanie cykli?
    Dołączę do Was, ale tak na luzie:)

Baby #1 Wrzesień 2024
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Sakaaira mocno trzymam kciuki 🍀🤞

Ja muszę zrobić dziś strzyżenie dla doktorka i o 12 się dowiem co się tam dzieje 😅

Sakaaira, Lisik, Bajka92 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
    05.25 Lametta+ovitrelle ❌
    06.25 Lametta ⏯️ brak pęcherzyka dominującego ☹️

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50 suplementy

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅ Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊suplementy
  • HimalayanDream Znajoma

Wysłany: 20 czerwca, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Cześć u mnie w praktyce podobnie:) 1 miesiączka po porodzie za mną i na tą chwilę czekam na kolejną.
    Karmie jeszcze piersią więc jestem świadoma że mogę jeszcze sobie poczekać. Jak było u tych z Was które już są po rozwiązaniu i czekałyście na rozkręcanie cykli?
    Dołączę do Was, ale tak na luzie:)

Cześć kleopatr4, nie odniosę się do Twojego pytania, bo w mojej wiadomości nie chodziło o ciąże ze szczęśliwym rozwiązaniem (stopka). Możesz spojrzeć też na pierwszą stronę wątku - to ten wątek z trudniejszymi historiami starań - nie wiem czy tego właśnie szukasz. Pozdrawiam.

Miłego piąteczku Wam życzę ☀️

kałamarnica 11, kleopatr4, Vergeet lubią tę wiadomość

’92’85

Starania o pierwszego bejbika od 04.2024

⏸️ 01.03.2025 — 💔 cb
    ⏸️ 03.04.2025 — 💔 6tc
    ——
    Plan: 🇳🇱 07.2025: usg 3d + panel anty-fosfolipidowy ➡️ 🇵🇱 08/09.2025: dodatkowe badania dla mnie i partnera + implantologia 🦷

W międzyczasie 2 cykle luźnych starań oraz 💒➡️🏔️☀️🏝️
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lisiku , wiesz co w przyszłym tygodniu dopiero odbiorę wyniki histo-pat ze szpitala po histeroskopii a na wyniki z centrum Code wciąż czekam - tam było 6-8tyg oczekiwania na te wszystkie markery.

Dziewczyny, drugi piątek w tym tygodniu 😅 miłego dzionka dla pracujących i urlopujących :)

kałamarnica 11, HimalayanDream, Sakaaira, Lisik, Loraa, Bajka92 lubią tę wiadomość

20 cykl od początku starań -🙏
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji (torbiele, cysty) niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️7 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅wymazy, USG ok, brak żpn

🔜
    ⏰️ IVF - 2025/2026?
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ☀️

Motylku, Azerbejdżan zajął teren w górach Armenii 5 lat temu i okupuje tamten teren (Karabach- teren przygraniczny). Poza tamtym miejscem nic się nie dzieje. Armenia wg ONZ jest 6 krajem na świecie pod względem bezpieczeństwa, dla porównania Polska jest na 26. 😁 Także... Nie jest źle. :D

Sakaaira mocne kciuki dzisiaj za Ciebie kochana! ♥️♥️♥️ Myślę o Tobie ciepło 💚 i cieszę się, że zdjęcia mojego autorstwa zachęciły Cię do podróży w te rejony 🥹☀️ dziękuję za komplement. 😘

Nitka, a jak Twoja sytuacja? Przepraszam, jeśli mi coś umknęło. Kiedy kontrolna wizyta? Czy profesor komentowała wyniki Twojej bety? 😗

Kociarko 🤞🤞🤞 za monitoring, niech pięknie rosną pęcherzyki!

U mnie dziś 5d.c. i wreszcie cycki przestały mnie boleć zupełnie. 😁 Także lecę z Lamettą, a w czwartek 26.06 mam monitoring. Pozdrowienia dla Was i dobrego dnia dla wszystkich! 😘😘🥰

Kociara20996, HimalayanDream, Sakaaira, Jaszczureczka, Slava, Motylek93, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
    • Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩‍⚕

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊

✨I (don't) know (if) it's worth it.✨
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Hej kochane ☀️

Motylku, Azerbejdżan zajął teren w górach Armenii 5 lat temu i okupuje tamten teren (Karabach- teren przygraniczny). Poza tamtym miejscem nic się nie dzieje. Armenia wg ONZ jest 6 krajem na świecie pod względem bezpieczeństwa, dla porównania Polska jest na 26. 😁 Także... Nie jest źle. :D

Sakaaira mocne kciuki dzisiaj za Ciebie kochana! ♥️♥️♥️ Myślę o Tobie ciepło 💚 i cieszę się, że zdjęcia mojego autorstwa zachęciły Cię do podróży w te rejony 🥹☀️ dziękuję za komplement. 😘

Nitka, a jak Twoja sytuacja? Przepraszam, jeśli mi coś umknęło. Kiedy kontrolna wizyta? Czy profesor komentowała wyniki Twojej bety? 😗

Kociarko 🤞🤞🤞 za monitoring, niech pięknie rosną pęcherzyki!

U mnie dziś 5d.c. i wreszcie cycki przestały mnie boleć zupełnie. 😁 Także lecę z Lamettą, a w czwartek 26.06 mam monitoring. Pozdrowienia dla Was i dobrego dnia dla wszystkich! 😘😘🥰

Dzień dobry dziewczyny! Ja pędzę na powtórkę bety i będę wysłać profesor co o tym sądzi. Dzisiaj jedziemy na cały weekend do kuzynki na 18! Co prawda robi w domu ale nie mogę doczekać się spotkania z rodzinką 🥹 Dam znać jak sytuacja jak odbiorę wyniki ale zjawię się prawdopodobnie w poniedziałek bo chce ten weekend wykorzystać na pogaduchy, spacery i trochę odpocząć od myślenia co będzie …
    Udanego weekendu! 🫶🏻

Edit: kolejki na parkingu do pobrania krwi jeszcze nigdy nie widziałam 😡😳 Zrobię o 11 jak będziemy jechać bo masakra 😤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 08:38

kałamarnica 11, Lisik lubią tę wiadomość

👩🏻 PCOS, IO, AMH 14,1
    👦🏻 badania ✅

01.01.24 początek starań 👶🏻
    19.01-28.02.24 cb
    03-09.24 6 cykli stymulowanych✖️
    02.10.24 wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 cb
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 4 ❄️
    23.04.25 transfer I - FET 5AA + EG ❌
    27.05.25 transfer II - FET 5AA + EG 🍀
    6 dpt beta 28,3 prog 48,2
    8 dpt beta 77,3 🩸
    9 dpt beta 108,3 prog 59,1
    11 dpt beta 358,4 prog 59,5
    13 dpt beta 1089,7 prog 63,3
    15 dpt beta 2917,1
    20.06 (24 dpt) CRL 0,2 cm z ♥️
    27.06 (31 dpt) wizyta ⏳
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas nie ma tak dobrze i nie było wolnego 😜 także ja w pracy.

Nitko kciuki za betę i kropusia ❤️

Ja po pierwszym tygodniu diety… i mamy -1 kg 🥹

Sakaaira, Jaszczureczka, M93, Migotka96, Loraa, Chochlik12, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻 35 👱🏻‍♂️ 31

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    12.06.2012- 👧🏼 🩷40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
    Starania o 3 bombelka

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
    ☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
    ☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
    ☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
    💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
    💔 05.05- pilna punkcja łożyska
    💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
    ———————————————————

⏳07.2025 - rozpoczynamy starania
  • Frelcia_na_chwilę Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego piątku Dziewczyny 🌻🌻 moje kciuki są na pokładzie, jeśli któraś potrzebuje 💪🏻🍓
    Ja dzisiaj idę do ortopedy, także muszę odkleić się od poduszki :( a wieczorkiem jedziemy do Katowic na Mariacka na udon ze znajomymi 🥰🥰 także mam nadzieję że będzie miło.

Migotka96 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 33l
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo
    🔺PAI-1 4G hetero
    -> zalecenie acard od owulacji i heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii
    -> dieta z ograniczeniem produktów z glutenem i laktozą
    - w trakcie badań immunologicznych
    ☘️

👨🏽37l
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

III IVF- ❤️ przestało bić w 8tc.
    6 transfer- nasz Maleńki Cud <3
    Koniec starań. :)
    2025 naturals!😱💪🏻 termin 22.12
    Będzie zdrowy Chłopczyk :) Henio.💙
    preg.png
    age.png
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też rano zaczęłam od badań, myślałam, że pójdzie szybko. Ale masakra jaka kolejka.

Ja się obudziłam już w złym nastroju, wczoraj był dobry dzień i miałam jakąś nadzieję, to przez noc wszystko wyleciało.

Ale życzę Wam miłego i słonecznego dnia ☀️

Ann35 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

10 cs 😿 AH przygotowanie pod II stymulację IVF
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️EBV -> Odroczenie drugiej stymulacji

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Slava Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saakira kciuki za IUI 🤞🤞🥹

Dziewczyny kciuki też za Wasze badania! 🤞

Lorcia idziesz jak burza, nie ważne z jakim nastawieniem ale idziesz! 😘

Udanego dnia i weekendu Kochane! ♥️
    Ja mam dwie przyjaciółki na weekend, w sumie będą już za 4h u mnie także pewnie nie będę aktywna ale w pon postaram się nadrobić ♥️

Migotka96, Sakaaira, Ann35, Loraa, Vergeet lubią tę wiadomość

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS, Crossmatch 18,9
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny
    ✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I, MUCHA ok, HSG ok
    On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok,
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    ⏳ 05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻‍❄️ do PGTa
    ⏳HLAC, leczenie CD138 do 0 Metronidazol plus Invag
    ⏳Immunologia plan działania
    -absent in body-the half rising man-
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira 🤞🏼 za IUI, oby to był pierwszy i udany strzał 🫶🏼😘

Niteczko kolejka na parkingu i to w długi weekend? 😱 współczuje 😓 niemniej mam nadzieje ze jak wrócisz to uda się szybciutko pobrać krew i 🤞🏼 trzymam za przyrost bety 🥰😘

Nad morzem przestało wiać i właśnie zbieramy się na plażing opalażing 😁😁 Miłego dnia dla Was ❤️

PaulinKA, Sakaaira, Ann35, Lisik lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    Klinika leczenia niepłodności 05.2025
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    ✅ AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025)
    ✅ wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli (04.2025)
    ✅ przeciwciała p/plemnikom (05.2025)
    ✅ cross-match 12,7 % (06.2025)
    ❌ Czynnik V(R2) hetero, MTHFR- hetero, PAI-1 homo
    ❌ USG piersi BIRADS-3 (04.2025)
    ❌ KIR Bx 1/5 (+ 2DS2, - 2DS1, - 2DS3, - 2DS5, - 3DS1)
    ❌ ANA1 1:80
    👱🏼‍♂️33 lata
    ?? HLA-C C1C2
    ✅ morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, fragmentacja DNA 18,61%
    ✅ pasożyty, helicobakter pyroli
  • Sakaaira Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Miałam mieć około 9:30 jednak coś się przeciąga i nadal czekamy. 😊

Migotka96 lubi tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ⏩ przesunięte
    06.25 - IUI ?
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane☺️
    Lorcia,widzę że miotasz się od nadziei do beznadziei,ehh…jak to bardzo dobrze znam🥹😢
    Ściskam Cię kochana bardzo mocno,wiem że nie jest łatwo być pozytywnie nastawionym jak wiecznie wiatr w oczy,ale działasz,próbujesz,walczysz a dopóki walczysz to jesteś w grze i z każdym krokiem bliżej❤️

Sakaaira🤞🍀żeby to było pierwszy i ostatni raz😉

Frelcia,Slava miłego czasu ze znajomymi🤗

Niteczko,udanej imprezki😉

A ja właśnie popijam miętę z melisa i rumiankiem i delektuje dniem wolnym.Tylko jakieś zakupy musimy ogarnąć jak mąż wróci z pracy.

Migotka,teleportowałabym się z Tobą na plazing😅
    Wczoraj wstępnie zaplanowaliśmy sobie Kołobrze,mamy mnóstwo romantico wspomnień z tego miejsca z początków związku🥰

He,w labach kolejki bo pewnie wszyscy na maksa wykorzystują wolne,dacie radę Dziewczyny,kto jak nie my,byle tylko takie niedogodności nas spotykały😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 10:18

Sakaaira, Migotka96, Vergeet lubią tę wiadomość

👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy,🔜komorki NK,cytokiny,trombofilia ✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a
    *oboje l.40
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ