W czerwcu w brzuchu jest kruszynka 🧸w lutym będzie walentynka 💌
-
WIADOMOŚĆ
-
aambrozjaa93 wrote:Super❤️ gratuluję🩷 u mnie akurat objawy się nie sprawdziły, bo też jak u Ciebie, ale jednak chłopczyk🩵😅
A zdjęcie mamy takie zaje... Że nie mogę przestać płakać ze śmiechu 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 19:50
-
Pulsik wrote:U nas wszystko też super! Dostałam skierowanie na prenatalne, recepty na leki na mdłości I wymioty w razie w gdybym potrzebowała. Maluch ma zawrotne 14 cm i 131 g 🥰🥰🥰 szyjka twarda piękna długa i zamknięta 💕 a co do płci wiemy na 100 % że będzie 🩷 także nie na darmo moje różowe pudla zapełnione ciuszkami z lumpkowych zdobyczy, nie bez powodu miałam buzię jaka miałam i miską moja przyjaciółka 🫣
Ale akrobacje w brzuchu jakie mamy na zdjęciach to poezja! Wrzuciłabym, ale nie chce nikomu sprawić przykrości.
Wysyłamy wiruski dalej! 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Jejka to ale będziesz stroić małą księżniczkę 😍😍😍
Chętnie przyjmę wiruski, tym bardziej że dzisiaj tyyyyle bocianów widziałam 😍😁😁BillieJean, Pulsik lubią tę wiadomość
🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Plusik, aambrozjaa93 cudownie patrzeć, że wszystko u Was dobrze. ❤️
Ja póki co nerwowo i dopada mnie brak wiary że będzie ok. Od początku starań tylko stres, najpierw czy się uda, potem czy to ten szczęśliwy cykl, potem ból jak się nie uda a teraz mimo iż "Jestem dalej niż zawsze" wciąż spina. Z tyłu głowy mam "byle do prenatalnych", chociaż nie wiem czy to tak działa. Czy Wam w 2 trymestrze odpuścił trochę stres o bąbla?Pulsik lubi tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
M93 wrote:Idź zrobić betę
-
Hubertus86 wrote:Zrobili mi z krwi 16 .06.2024 i powiedzieli ze ciazy nie ma że może za wczesnie i zrobili mi termin 3.7.2024 ....16 06.2024 znów zrobiłam test 2 kreski jestem głupia już z tego co jakiś czas mam mdłości senna napady jedzenia zachcianki itd płacze beż powodu napady czasami rozdrażniona 😭😭😭😭
Jakiej firmy masz testy?
Jesteś w stanie zrobić jutro rano test i wrzucić tu zdjęcie?
Nie sugeruj się objawami, niestety głowa potrafi zrobić cuda - nie zawsze dla nas miłe. Ok, masz termin na 3.07 natomiast ja bym poszła mimo wszystko zrobić betę jeszcze raz, jeśli kolejny test będzie pozytywny.
Wracając do testów - niejednokrotnie trafiały i tu u nas testy fejkowe. Musisz mieć to na uwadze. Tylko beta może potwierdzić lub zaprzeczyć ciąży na wczesnym etapie.
A co do odpuszczania… moje dziecko śpi obok, natomiast walcząc o nie słyszałam zwrot „odpuść sobie” odmienione przez wszystkie przypadki i nic, żaden zlepek słów mnie tak … jak to. I myślę, że ma tak każda z nas zmagająca się z koleżanką niepłodnością. Myślę też, że przykłady które podajecie są bardzo budujące, natomiast jedna nie zrobi testów przez miesiąc i nie będzie zapisywać objawów i to będzie „odpuszczenie” i fajnie jeśli się uda, a druga musi adoptować dziecko żeby „odpuścić”. Obu tych sytuacji nie da się ze sobą porównywać.
BillieJean, Murilega, JoAnn, Nina_02 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2021
•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
•MTHFR w układzie heterozygotycznym
•4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
•KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
•Komórki NK 16,43%
• KIRy - Ok, nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜
-
edka85 wrote:
BillieJean, czy to oznacza, że w lipcu jednak zachodzisz ze mną w ciążę? 🥺🤪
Byłoby pięknie ❤️❤️❤️ szansa jestNitka96 lubi tę wiadomość
-
Nowa2024 wrote:Jejka to ale będziesz stroić małą księżniczkę 😍😍😍
Chętnie przyjmę wiruski, tym bardziej że dzisiaj tyyyyle bocianów widziałam 😍😁😁BillieJean, Nowa2024 lubią tę wiadomość
-
Murilega wrote:Plusik, aambrozjaa93 cudownie patrzeć, że wszystko u Was dobrze. ❤️
Ja póki co nerwowo i dopada mnie brak wiary że będzie ok. Od początku starań tylko stres, najpierw czy się uda, potem czy to ten szczęśliwy cykl, potem ból jak się nie uda a teraz mimo iż "Jestem dalej niż zawsze" wciąż spina. Z tyłu głowy mam "byle do prenatalnych", chociaż nie wiem czy to tak działa. Czy Wam w 2 trymestrze odpuścił trochę stres o bąbla?
Ja miałam stres że się nie udawało bo "zawsze się udawalo za 1" potem dwie kreski.. bete zrobilam raz zeby sie nie stresowac przyrostami. Potem Że na bank poronię... potem czy serduszko będzie biło, im dalej w las tym bardziej boję się akcji że coś się odwali i nie poczuje że np "serce przesłało bic" albo że urodze przedwcześnie... z moimi tendencjami do rozwierania się szyjki i 2 szwów... także nic nie mija... na wiele czynników nie mamy wpływu. Oszczędzaj się dbaj o siebie a dalej będzie co ma być 🥰🥰🥰 od wizyty do wizyty i tak będziesz się stresować na to nie ma się wpływu niestety 🥰 jesteśmy w tym wszystkim razem z Tobą pamiętaj 🥰 -
Murilega ja też rozumiem Twoje obawy, ale my tu mocno trzymamy kciuki za Ciebie i Maluszka i wierzę, że wszystko będzie dobrze
Pulsik gratuluję Córeczki 🩷miałaś dobre przeczucia ! Ja też jakoś nakupiłam najpierw różowych ciuchów bo po prostu chciałam mieć córkę, mimo, że lekarz mówił że chłopak, a w 22 tygodniu się okazało, że dziewczynka 😍Pulsik lubi tę wiadomość
-
Murilega wrote:Plusik, aambrozjaa93 cudownie patrzeć, że wszystko u Was dobrze. ❤️
Ja póki co nerwowo i dopada mnie brak wiary że będzie ok. Od początku starań tylko stres, najpierw czy się uda, potem czy to ten szczęśliwy cykl, potem ból jak się nie uda a teraz mimo iż "Jestem dalej niż zawsze" wciąż spina. Z tyłu głowy mam "byle do prenatalnych", chociaż nie wiem czy to tak działa. Czy Wam w 2 trymestrze odpuścił trochę stres o bąbla?7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024. -
Dziewczyny odnośnie tych ||, a - bety to czytałam kiedyś, że jakieś problemy hormonalne mogą zaburzać wynik testu ciążowego i wskazywać ciążę, gdy jej nie ma.
-
Ostatnio mysle tylko o mojej piatkowej wizycie chcialabym juz byc po a z drugiej strony boje sie co tam uslysze ... Ale czytam wszystko co tu piszecie i jestem z Wami
Insane, Martyna, mocne kciuki za Wasze owulacje i czekam na II kreseczki
Zlo_snica, bardzo ladnie napisalas o tym odpuszczaniu
Old-Me New-Me, trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte i czekam na wiesci
Billie Jean, bardzo sie ciesze ze lipiec nie pojdzie na marne wkoncu tyle wszedzie bocianow trzeba korzystac
Nie jestem dobra w rymy a z lipcem to mi sie juz kompletnie nic nie rymuje takze Twoj tytul bardzo dobry
Murilega, wiem co czujesz ten strach jest caly czas mam dokladnie tak samo w jednej chwili sie tak bardzo ciesze a pozniej 1000 scenariuszy co moze byc nie tak ... ale tak jestesmy tu wszystkie razem w tym wszystkim
Sol Angelica, pieknie napisane, tez po zrobieniu testu powiedzialam do meza ze cokolwiek sie nie wydarzy od tej pory jestesmy rodzicami 2 dzieci i jakos mi z tym ciut latwiej...
Tak jak mowisz bedzie co ma byc a teraz czekanie od wizyty do wizytyMartyna , Insane lubią tę wiadomość
-
JoAnn wrote:Ostatnio mysle tylko o mojej piatkowej wizycie chcialabym juz byc po a z drugiej strony boje sie co tam uslysze ... Ale czytam wszystko co tu piszecie i jestem z Wami
Insane, Martyna, mocne kciuki za Wasze owulacje i czekam na II kreseczki
Zlo_snica, bardzo ladnie napisalas o tym odpuszczaniu
Old-Me New-Me, trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte i czekam na wiesci
Billie Jean, bardzo sie ciesze ze lipiec nie pojdzie na marne wkoncu tyle wszedzie bocianow trzeba korzystac
Nie jestem dobra w rymy a z lipcem to mi sie juz kompletnie nic nie rymuje takze Twoj tytul bardzo dobry
Murilega, wiem co czujesz ten strach jest caly czas mam dokladnie tak samo w jednej chwili sie tak bardzo ciesze a pozniej 1000 scenariuszy co moze byc nie tak ... ale tak jestesmy tu wszystkie razem w tym wszystkim
Sol Angelica, pieknie napisane, tez po zrobieniu testu powiedzialam do meza ze cokolwiek sie nie wydarzy od tej pory jestesmy rodzicami 2 dzieci i jakos mi z tym ciut latwiej...
Tak jak mowisz bedzie co ma byc a teraz czekanie od wizyty do wizytyJoAnn lubi tę wiadomość
-
Murilega rozumiem co czujesz. Mam to samo. Jakbym działała zadaniowo nie wierząc że to się dzieje. Dochodzą mi kolejne objawy a ja w głowie odhaczam kolejne „punkty”. Najpierw czy to nie pozamaciczna , teraz czekam na zarodek i serduszko, jak będzie dobrze (widzisz ? To jest silniejsze, od razu muszę mieć wątpliwość) to wtedy trudne będzie dla mnie czekanie do tygodnia w którym straciliśmy pierwsze dzieciątko 😞 ale wiem że potem martwić się będę o inne rzeczy. I tak bez końca. Najpierw myślałam że martwić się będę 9 miesięcy ale potem dotarło do mnie że jeśli wszystko pójdzie dobrze to martwić się będę już całe życie 😅🥹i chciałbym żeby tak było ❤️🤞 w ciążę lęk i stres jest po prostu wpisany. W każdej sytuacji ale tym bardziej u tych z nas które doświadczyły czegoś okropnego, cokolwiek to było, czy strata, czy ciąża zagrożona, przedwczesny poród, komplikacje, czy niepłodność itp. To jest po prostu wpisane w ciążę 😞na swojej terapii staram się to zaakceptować i nauczyć się żyć z lękiem tak, żeby był obok skoro musi być ale żeby dał mi żyć 😅🥶dla mnie najgorsze są bóle podbrzusza. Mimo że wiem że są normalne to kiedy nadchodzą to jestem jak sparaliżowana i czekam aż przejdą. Bardzo źle mi się kojarzą. Trzymam kciuki kochana za Ciebie 🤞❤️i za każdą z Was ❤️za te które obecnie są w ciąży i za te które zaraz będą 🥹
BillieJean - myślę że to że wyjazd męża nie wypalił może być dobrym znakiem 🥰🤞🤞🤞 -
OldMe-NewMe wrote:Nie dziękuję za kciuki 🥹❤️ale trzymaj dzis późnym wieczorem mocno proszę 🤞zwolnił się termin na dziś wieczor więc wskoczyłam. Już nie mogę wytrzymać tego czekania kolejny dzień 🥶 ja też trzymam mocne kciuki za Twoją wizytę 🤞🤞🤞a ja się czujesz ? Jak objawy ?
OldMe-NewMe, JoAnn lubią tę wiadomość
11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10 połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10 wizyta ✅
•18.11 wizyta ⏳
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
OldMe-NewMe wrote:Nie dziękuję za kciuki 🥹❤️ale trzymaj dzis późnym wieczorem mocno proszę 🤞zwolnił się termin na dziś wieczor więc wskoczyłam. Już nie mogę wytrzymać tego czekania kolejny dzień 🥶 ja też trzymam mocne kciuki za Twoją wizytę 🤞🤞🤞a ja się czujesz ? Jak objawy ?
Dobrze że napisałaś trzymam mocno w takim razie 🤞🤞
Moja wizyta została przeniesiona z 15 na 9:30 więc parę godzin mniej czekania
Fizycznie czuje się dobrze ale wiadomo psychika swoje
Z objawów to na razie lekkie młodości rano i po jedzeniu i takie uczucie głodu po jedzeniu piersi oczywiście drażliwe i coraz większe i senność okropna najchętniej kładłabym się spać już o 19 🫣
I też mam tak że się czasem pojawiają lekkie bóle podbrzusza i już psychika podpowiada najgorsze ale z tym już nic nie zrobię..
A jak u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca, 09:25
-
JoAnn wrote:Dobrze że napisałaś trzymam mocno w takim razie 🤞🤞
Moja wizyta została przeniesiona z 15 na 9:30 więc parę godzin mniej czekania
Fizycznie czuje się dobrze ale wiadomo psychika swoje
Z objawów to na razie lekkie młodości rano i po jedzeniu i takie uczucie głodu po jedzeniu piersi oczywiście drażliwe i coraz większe i senność okropna najchętniej kładłabym się spać już o 19 🫣
A jak u Ciebie?JoAnn lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
JoAnn wrote:Haha nic się nie martw Bubu jeszcze urosną 😊a jak sie czujesz?34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 33l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹13.08 12+6 6.5 cm akrobaty 💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹24.09 18+6 300 g modela 💙
🔹07.10 20+5 prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
BuBu90 wrote:Ja nie wiem, wszystkie piszą że im piersi rosną a moje jak były małe 🍒 tak nadal są 🤣 mam tylko wrażliwe sutki i pod dotykiem z boku bolą i to bardzo delikatnie 😅