W czerwcu wiśnie 🍒 i borówki 🫐 w marcu pełne porodówki 🤱👶🥳!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tiril wpisywać wolnego strzelca czy czekamy ? ☺️o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
Paulon wrote:Niestety, wydaje mi się że ma cechy toksyka a ja wcześniej tego nie widziałam... Przestałam go kochać. Nie wiem czy kiedykolwiek kochałam. Wydaje mi się że to był wybór z rozsądku a nie z serca. Rozmowa nie pomoże, bo nawet jeśli on się zmieni to ja nagle nie zacznę go kochać.
Czy gdybyśmy byli po ślubie z dziećmi to czy decyzja byłaby inna? Pewnie tak. Czy żałuję? Oczywiście, że nie, chwilę później zaczęłam związek z miłością mojego życia, gdzie mimo tego, że mnie wkurza czasami nie mam takich rozterek. Ale nawet jakbyśmy nie byli razem to i tak bym nie żałowała, bo już po oddaniu pierścionka wracałam do domu lekka jak piórko. Naprawdę, nie żartuję - ulga niesamowita, że to już koniec.
Pytania do zadania sobie:
Czy go szanuję?
Czy poświęcę dla niego swoje życie, aby go uratować (np. na ulicy, gdy będzie jechało auto)?
Czego się boję w związku z rozstaniem?
Odpowiedzi: a) samotności, b) utraty z nim kontaktu, c) reakcji otoczenia, d) problemów finansowych, e) inne.
Jeżeli na pierwsze pytanie odpowiesz nie, to reszta nie ma sensu, rozstań się nim. Związek tylko z powodu strachu przed samotnością też nie jest najlepszym pomysłem.
Jeżeli zdecydujesz się zostać w związku (chociaż mentalnie już w nim nie jesteś z tego co piszesz) to terapia.
Jakąkolwiek decyzję nie podejmiesz to powodzenia 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 10:00
Paulon lubi tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
amani_96 wrote:Nie była to trudna zagadka,
dzisiaj ukrywa się tylko truskawka 🍓
Co warto wiedzieć ? Myśle ze fajnie będzie jak będę dodawać kilka slow o danym owocku ☺️
Zawarte w truskawkach pektyny pobudzają pracę jelit, a kwasy organiczne regulują trawienie oraz przyspieszają przemianę materii. Dokładnie 100 g truskawek to zaledwie 28 kcal – można je zatem jadać niemal bezkarnie. Są żółciopędne, a więc stymulują pracę wątroby i pęcherzyka żółciowego. Spożywanie truskawek może również zmniejszyć ryzyko zawału serca.
Ja dodam, ze sa moczopedne i zawierają bardzo mało cukru.
A najslodsze sa te.. nieumyte 😉Zło_snica, amani_96 lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
Hej mnie można wykreślić z testowania, będę mieć histeroskopie w następnym tygodniu i mamy zakaz starań 😒Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Sto lat sto lat nie żyje, żyje nam! 🥳❤️🧡💛💚💙
I kto ma dzisiaj urodzinki 😉?amani_96 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2021
•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
•MTHFR w układzie heterozygotycznym
•4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
•KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
•Komórki NK 16,43%
• KIRy - Ok, nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜
-
A dzisiaj owocową zagadką jest pitaja 😁 🐉
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
nick nieaktualny
-
Ja w tym miesiącu się nawet na wolnego strzelca nie mam co wpisywać, owu nie było (wg testów, bo usg nie miałam), jest za to od kilku dni dziwne plamienie.
Na jutro na 8.00 udało mi się wstrzelić na wizytę do gina.
Nie wiem totalnie, czego mogę się spodziewać 🙄
😥
A tak zależało mi na tym cyklu, bo następny wypadnie mi przez HSG, podobnie jak Jo_anie 😓👰♀️ '91
✅️ AMH - 3.26
✅️ FSH, LH, TSH, estradiol, testosteron, prolaktyna i inne
09.23 ? - HSG 🫣
🤵♂️ '83
✅️ 67.21 mln/ml
✅️ 88.05% ruchome
👇 3% morfologia
💪 walka o pierwsze maleństwo
⏰️ 05.2020 / bez zabezpieczeń
⏰️ 02.2022 / intensywne starania
⚕️02.2023 / Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego NFZ
📍Poznań -
Ale mnie owoców ominęło i tak wiele spraw. Nadrobiłam chyba wszystko, mam taką nadzieję
Właśnie skonsumowałam pierwszy w tym roku owocowy obiad, czyli mój ulubiony makaron z truskawkami
Życzę miłej drugiej części dnia
Póki co ja się nie zapisuję chyba... jeśli w ogóle. Już po owulacji niby, a wiesiołek zaczął ostro działać. Dziś teoretycznie 3dpo a ja nadal płynę ;P
Także nie wiem co to znaczy, w środę mam wizytę u gina, dowiem się czy owu była, czy torbiele, czy inne sytuacje... Ciekawa jestem bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 16:05
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Myszaa91 wrote:Ja w tym miesiącu się nawet na wolnego strzelca nie mam co wpisywać, owu nie było (wg testów, bo usg nie miałam), jest za to od kilku dni dziwne plamienie.
😥
A tak zależało mi na tym cyklu, bo następny wypadnie mi przez HSG, podobnie jak Jo_anie 😓Ona♀️:
-PCOS
-Cukrzyca typ 2
-Hiperandrogenizm
-💊Inofem, Ovulomed max, siofor 3x1000, kwas foliowy, miovelia nac, Wit. A, D, E, K, kwas Omega 3-6-9
-badania podstawowe w normie
On♂️:
-wszystkie badania w normie
Starania od 2 lat z przerwami po poronieniach oraz leczeniu, czekamy na⏸️ w 2023❤️ -
Agata98 wrote:Kiedyś czytałam na jakimś forum gdzie dziewczyna pisała że w cyklu po hsg udało się jej zajść w ciążę także s może wcale i ten cykl nie będzie stracony ❤️ testy potrafią wychodzić negatywne a tylko na USG się można dowiedzieć co jest grane
Z tym HSG to jeszcze zależy jakie HSG 🤷♀️ Ja już z góry dostałam info, że jeśli zdecyduję się na HSG z RTG to absolutny zakaz starań ze względu na promieniowanie 😔 A ryzykować aż tak nie będę 🙈
Mam nadzieję, że jutro dowiem się czegoś o tych plamieniach 🙈👰♀️ '91
✅️ AMH - 3.26
✅️ FSH, LH, TSH, estradiol, testosteron, prolaktyna i inne
09.23 ? - HSG 🫣
🤵♂️ '83
✅️ 67.21 mln/ml
✅️ 88.05% ruchome
👇 3% morfologia
💪 walka o pierwsze maleństwo
⏰️ 05.2020 / bez zabezpieczeń
⏰️ 02.2022 / intensywne starania
⚕️02.2023 / Program kompleksowej ochrony zdrowia prokreacyjnego NFZ
📍Poznań -
Myszaa91 wrote:Ja w tym miesiącu się nawet na wolnego strzelca nie mam co wpisywać, owu nie było (wg testów, bo usg nie miałam), jest za to od kilku dni dziwne plamienie.
😥
A tak zależało mi na tym cyklu, bo następny wypadnie mi przez HSG, podobnie jak Jo_anie 😓
Ja zawsze mam mocne pozytywy, a w poprzednim cyklu nie miałam. Myślałam, że bezowulacyjny albo dopiero owu nadejdzie. Miałam akurat wizytę - byłam już po owu. Co prawda ciąży z tego nie było, ale po raz pierwszy nie wyłapałam owulki. Także trzymam kciuki, że i u Ciebie ona była -
Jesteśmy po wizycie i po całym dniu poza domem… na wizycie dowiedziałam sie, że plemniki są, może wyniki nie należą do najlepszych, ale mamy żołnierzy.. mam tak dzielnego męża, rozmawialiśmy w klinice o badaniach, on na chillu wszędzie, bez stresu mówi do mnie, jak to facet, że na pewno okaże się, że jest bezpłodny itp.. mówię do niego a czy to coś zmieni u nas ? Tyle lat sie borykamy z najgorsza myślą, wzięliśmy ślub z miłości itd, i mówi ze to nie zmieni nic, ale w głowie chłopskie podejście : znajdziesz innego, bla bla bla.. mówiłam mu żeby sie puknął w głowę 😜
Także ucieszyliśmy sie kiedy sie dowiedzieliśmy, że jest możliwe abym zaszła w ciąże z męża plemniczkami, ale wiadomo nie ma tak słodko.
A wiec :
1. Dostaliśmy skierowanie do urologa, z wynikami badań ma się udać i z ta infekcja i z morfologia bo wynosi 1.5 (wizyta już zaklepana), a za 3 miesiące powtórka badania.
2. ja na histeroskopie/laparoskopie(?), mówiła ze :sprawdza mi drożność jajowodów, sprawdza czy poza macica są jakieś zmiany, maja zerknąć na moja torbiel i w miarę możliwości ja usunąć(trochę się tego boje, myślałam ze dostanę tabletki, co o tym myślicie ?), i mówiła też o jajnikach, że mają zerknąć , tego bym nie chciala aby nie zmniejszyło to mojej rezerwy jajnikej 🥺, miałam pobrana krew i zbadają moje AMH, test na chlamydie i cos jeszcze (nie mam przy sobie skierowania)
Jakie by te wyniki nie były, cieszę się, że nie usłyszeliśmy to jest niemożliwe.. dostaliśmy kopa do działania 💪🏻
Wyniki wyglądają tak:
Wstawię wam wersje po niemiecku i z translatora i z tłumaczeniem dodatkowym :
(Niemiecka wersja)
(Uproszczona przez Google translate Polska wersja)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 21:16
o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Volumen - objętość
Verflüssigungszeit - czas upłynnienia
Farbe - kolor
Dickflüssigkeit - lepkość
pH-Wert - wartość pH
Spermienkonzentration (konz) - koncentracja plemników/ stężenie plemników
Motilität (Beweglichkeit) - ruchliwość
Vitalität - witalność
Morphologie - morfologia
Leukozyten (Rundzellen) - leukocyty (okrągłe komórki)
MAR-Test
Zersplitterung - fragmentacjao każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
To chyba zrobimy listę kto w tym miesiacu laparoskopia/histeroskopia i HSG Oczywiście pol żartem, pol serio
Trzymam kciuki dziewczyny ❤️
Słyszałam, że w pamiętniku szony i u Celinki znajdę perełki odnośnie podratowania plemniczków, czy dobrze pamietam ? Słyszałam, czytałam, że najlepiej każdy składnik osobno przyjmować ? Ale w jakich dawkach ? Podpowiecie coś ? Jakiś czas temu brał fertistim, ale raczej tylko to nie wystarczy. I mamy podwyższona lepkość..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 21:45
o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Tedka super że wiesiołek zadziałał!!! 😊
Myszaaa ja miałam HSG pod RTG w maju i nie miałam zakazu 😲 chociaż przed się wstrzymaliśmy bo to jednak RTG ale po zabiegu lekarz mówił że nie ma żadnych przeciwwskazań 🤔
Jeeej ale mamy owocowy temat wspaniały 😍😍😍 kocham jeść owoce mogłabym nie jeść nic innego, no chyba że młode ziemniaczki z koperkiem 🤣🤣🤣 nigdy nie jadłam pitaji, jak kiedyś gdzieś spotkam to kupię spróbuję 😁 -
Nina_02 wrote:Jeeej ale mamy owocowy temat wspaniały 😍😍😍 kocham jeść owoce mogłabym nie jeść nic innego, no chyba że młode ziemniaczki z koperkiem 🤣🤣🤣 nigdy nie jadłam pitaji, jak kiedyś gdzieś spotkam to kupię spróbuję 😁
Mmm, ziemniaczki i to młode na dodatek z koperkiem to taki krem De la krem lata 😁
Polecam pitaje ! Jest słodziutka w smaku i wgl mega smakuje ☺️o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Zło_snica wrote:Sto lat sto lat nie żyje, żyje nam! 🥳❤️🧡💛💚💙
I kto ma dzisiaj urodzinki 😉?
Czy.. czy to dla mnie ? 🥹Simons_cat lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
amani,
u mnie są te co braliśmy, ale to były końskie ilości 🙈
ale jest też porównanie "wszystko w jednym", zerknij jak chcesz 😉👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙