Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🐣🐔🐓 W kwietniu dwa jajka i kiełbaska to przepis na grudniowego bobaska !👶
Odpowiedz

🐣🐔🐓 W kwietniu dwa jajka i kiełbaska to przepis na grudniowego bobaska !👶

Oceń ten wątek:
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aya bardzo mocno Wam współczuję. Myslami z Toba

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Sesyjka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    cykl był co do dnia jak każdy inny, bez zmian że dłuższy czy krótszy 🤔
    Celina a miałaś tylko ten jeden pecherzyk w poprzednim cyklu? Jesli tak to owu nie było, jeśli więcej to mogła być ale to trzeba by było zobaczyć czy było ciałko zolte chyba

U mnie teraZ w bezowulacyjnym cyklu też się nie wydłużył więc to nie reguła.
    A torbiel albo sie wchłonie albo nie, trzeba obserwować na usg w kolejnych cyklach, jeśli będziesz miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 21:56

age.png
    💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021

👱🏼‍♀️:36
    Owulacje potwierdzone monitoringami
    AMH- 2,6
    MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
    09.2021- sono Hsg (oba drożne)
    12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )

🙋‍♂️:39
    operacja żylaków 1st.
    morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
    HBA, DFI- ok

1.08.2023 👶
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatni rok miałam taki mega skąpy okres, niby badania ok, tarczyca też, w końcu skierowali mnie ba histero - nie wiem czy pamiętacie.
    Zabieg też nic nie wykrył, ale po nim zaszłam po 2 miesiach. I dopiero po przedostatnim łyżeczkowaniu okres wrocil mi do normy. Tzn mam 3 dni krwawienia

W ogóle żale życie miałam okres prawie tydzień i nagle tak się zatrzymało.

Wiem, że w niczym to nie pomogło ale po prostu takie miałam doświadczenia

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło _snica witamy. Jak pewnie zauważyłaś panuje tu świetna atmosfera i na pewno dostaniesz wsparcie jakiego oczekujesz. Czy oprócz policystycznych jajnikow macie jakieś zdiagnozowane problemy? Czy masz teraz jakieś leczenie, stymulacje itp? Grunt to właśnie znaleźć dobrego lekarza, któremu ufasz, bo wiadomo sporo dziewczyn ma tutaj dużą wiedzę, ale nie jesteśmy lekarzami.

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Ivanka nie miałam stymulacji.

Księgowa tarczyca niby w porządku u mnie ale to rozumiem, że powinnam głębiej wejść w badania?

Widzę w stopce, że badania podstawowe masz okej, ale ja też tak mialam. Mało tego, mialam stwierdzone Hashimoto, bardzo mała (zniszczona) tarczyce, a jednak dawała radę i FT3, FT4, TSH mialam w normie. Tyle, że ja mialam objawy i dlatego drążyłam temat, potem pojawił się skapy okres, wszystko się sypnęło jeszcze bardziej i w końcu TSH spadło do bardzo niskich wartości (nadczynność), wtedy po tych głębszych badaniach okazało się, że mam GB 🤷‍♀️

Oczywiscie nie mowie, ze u Ciebie tak będzie. Tylko jeśli chodzi o skąpe okresy to u mnie to było przyczyną. Chociaz na początku ginekolog mówił "proszę się cieszyć", ale potem zaczęliśmy szukać dalej.

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Simons_cat Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    W skrócie to staram się od czerwca 2021. Od ostatniej wizyty u ginekologa (przeprowadziłam się do nowego miasta) usłyszałam, że mam policystyczne jajniki.
    Nie wiem jakim cudem wcześniejszy lekarz tego przez jakieś 3 badania USG nie „zobaczył”. Ten nowy swoją drogą ledwo mnie zbadał (prawie musiałam dziada błagać) pomimo, że mam AMH=22,91ng/ml (w sumie to był główny powód mojej nagłej wizyty)- usłyszałam „nie jest źle”. No i …
    Generalnie czekam na testowanie do 14.04 - ale dziś coś mnie podejrzanie pobolewa brzuch i jedyne o czym myśle, to to że dwie kreski pierwszy i ostatni raz zobaczyłam na teście covidowym.
    Nie wiem czy to dobre miejsce na moje przydługie posty ale nie wiem co mam robić :( lekarzom przestaje wierzyć, w internecie jest tyle sprzecznych informacji że można zwariować. Nawet nie mam z kim pogadać, bo nikt nie wie ze się staramy. Smutno mi, bo… bo zawsze się nastawiam, że w tym miesiącu będzie dobrze, a nigdy nie jest dobrze.
    Złośnica, najważniejsze na początek to znaleźć dobrego lekarza. Teoretycznie nie staracie się długo, ale jeśli czujesz, że może coś być nie tak, nie ma sensu odwlekać diagnostyki do roku. Znajdź lekarza, który zleci odpowiednie badania, ma świeża wiedzę. Napisz skąd jesteś to może któraś z nas będzie w stanie podać nazwiska lekarzy, do których warto się wybrać. 🙂

Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56

age.png

Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54

age.png
    👩‍❤️‍💋‍👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.

💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
    💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023

😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
    💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica faktycznie wysokie masz to amh, a masz jakieś inne objawy? Trądzik? Nadmierne owłosienie? Długie cykle? Brak owulacji? Inne hormony badałas? Krzywe glukoza, insulina? Przede wszystkim znajdź lekarza, który Ci zrobi porządny monitoring no i który nie będzie badał Cie z łaską.

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celina550 wrote:
    to ja też nieśmiało,
    Wiolala, zapisz mnie proszę na testowanie 27 🥺
    mam pierwsza szansę od października...

Celina, widzialam na innym forum te cudowne wiesci😊✊💪 wyczekuje Twojego testowania i myślę że czas na Ciebie, aby los sie usmiechnal ✊ ja też wczoraj na mointoringu otrzymałam pozytywne nastawienie, endometrium idealne, pęcherzyk 20 mm ✊ także jest nadzieja 🍀

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_Blizniaki wrote:
    Ocipieję i osiwieje. Jednak jest ok.
    Miałam jeszcze raz USG, robiło dwóch lekarzy, pęcherzyk urósł, HCG urosło.
    Za tydzień kontrola. 🙏

Cudnej spokojnej ciąży 🍀✊😍

Jeszcze_Blizniaki lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Marti777 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złos_nica u mnie było to samo… latami robiłam usg, ostatnie usg pól roku przed diagnoza PCOS piekne, a tu nagle w przeciągu kilku miesięcy lewy jajnik wyglad PCOS… mój lekarz się upiera, ze mimo nie na 100% zgodnych wynikow to na bank PCOS, bo lewy jajnik jest powiększony i ma wiele pęcherzyków na obwodzie :/ tez to na mnie runęło… zawsze lekarzy pytałam i żaden wcześniej mi tego nie potwierdził… ja mam owulacje i pecherzyki mi pękają ale ma ten moment są za słabe żeby w ogóle nastąpiło zapłodnienie, a skąd jestes może Ci kogoś polece?

Jeszcze blizniaki było trochę nerwów ale wielkie gratulacje! 🍀🍀🍀 Najgorszej jak lekarze stawiają mylna diagnozę przyprawiając nas o zawał serca wiec cieszę się, ze tu się doktorek „tylko” pomylił i zw jest dobrze!!!

Redd jestem w stanie sobie wyobrazić, ze nie umiesz się wyluzować… mam podobnie, nie dość, ze to trauma związana z różnymi przejściami to po prostu mega emocjonalne osoby tak sobie z tym radzą, taka taktyka żeby potem za bardzo nie cierpieć 😩 ale będzie dobrze! 😁

Aya mega współczuje… nie umiem sobie wyobrazić co czujecie teraz… 💔

Dziewczyny, pocieszcie mnie prosze 😩 w tym cyklu zdecydowaliśmy, ze leczymy jakaś tam pojedyncza kolonie bakterii wiec cykl stracony ale mam ogromne bóle kręgosłupa i dziś się dowiedziałam, ze być może trzeba będzie leczyć przeciwzapalnie nawet 3 miesiące 😭😭😭😭 a ja nic nie robie tylko w głowie wyliczam ile nam ucieknie przez to… a przecież z tym moim prawym jajnikiem szanse mam prawdopodobnie tylko z lewego czyli zostanie mi dosłownie wrzesień i listopad w tym roku zeby realnie zajść 💔💔💔💔 jestem załamana… ja wiem, ze wy zrozumiecie… bo od tego pierdzielenia ze zdrowie najważniejsze i ze jeszcze jestem młoda to już mi niedobrze…

👱🏻‍♀️ 29 lat, starania od 06.2021

🔻hiperprolaktynemia z mikrogruczolakiem od 2014 roku
    🔻niedoczynność tarczycy
    🔻10 lat temu usunięcie torbieli jajnika

Wyniki (czerwiec 22):
    PRL: 14 ng - na dostinexie
    TSH: 2,6 IU/ml - (eutyrox 37,5mg)
    Testosteron: 61ng/dl

Wyniki 3-5dc (marzec 22):
    AMH: 3,25 ng/ml ✅
    FSH: 5,12 mIU/ml ✅
    LH: 5,05 mIU/ml ✅
    DHEA-SO4: 326 ug/dl ✅
    17OHprog: 1,68 ng/ml ✅
    Estradiol: 31,90 pg/ml ✅
    Wit D ✅ Ferrytyna ❌ Wapń ✅

01/22 prawdopodobnie cb

26.06 ⏸
    27.06 - beta 175.26, prog 15,94ng
    29.06 - beta 481.42 (175% przyrostu), prog 20ng
    01.07 - beta 1145.57 (137% przyrostu), prog 15,66ng
    05.07 - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    14.07 - zarodek 6,5mm z widocznym biciem serduszka ❤️
    26.07 - 1,87cm człowieka ❤️
    30.08 - I prenatalne - 6,8cm kijanki
    11.10 - połówkowe - 324g cudownej dziewczynki 💕💕💕
    GP0up2.png
  • Nowa.. Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti777 wrote:
    Złos_nica u mnie było to samo… latami robiłam usg, ostatnie usg pól roku przed diagnoza PCOS piekne, a tu nagle w przeciągu kilku miesięcy lewy jajnik wyglad PCOS… mój lekarz się upiera, ze mimo nie na 100% zgodnych wynikow to na bank PCOS, bo lewy jajnik jest powiększony i ma wiele pęcherzyków na obwodzie :/ tez to na mnie runęło… zawsze lekarzy pytałam i żaden wcześniej mi tego nie potwierdził… ja mam owulacje i pecherzyki mi pękają ale ma ten moment są za słabe żeby w ogóle nastąpiło zapłodnienie, a skąd jestes może Ci kogoś polece?

Jeszcze blizniaki było trochę nerwów ale wielkie gratulacje! 🍀🍀🍀 Najgorszej jak lekarze stawiają mylna diagnozę przyprawiając nas o zawał serca wiec cieszę się, ze tu się doktorek „tylko” pomylił i zw jest dobrze!!!

Redd jestem w stanie sobie wyobrazić, ze nie umiesz się wyluzować… mam podobnie, nie dość, ze to trauma związana z różnymi przejściami to po prostu mega emocjonalne osoby tak sobie z tym radzą, taka taktyka żeby potem za bardzo nie cierpieć 😩 ale będzie dobrze! 😁

Aya mega współczuje… nie umiem sobie wyobrazić co czujecie teraz… 💔

Dziewczyny, pocieszcie mnie prosze 😩 w tym cyklu zdecydowaliśmy, ze leczymy jakaś tam pojedyncza kolonie bakterii wiec cykl stracony ale mam ogromne bóle kręgosłupa i dziś się dowiedziałam, ze być może trzeba będzie leczyć przeciwzapalnie nawet 3 miesiące 😭😭😭😭 a ja nic nie robie tylko w głowie wyliczam ile nam ucieknie przez to… a przecież z tym moim prawym jajnikiem szanse mam prawdopodobnie tylko z lewego czyli zostanie mi dosłownie wrzesień i listopad w tym roku zeby realnie zajść 💔💔💔💔 jestem załamana… ja wiem, ze wy zrozumiecie… bo od tego pierdzielenia ze zdrowie najważniejsze i ze jeszcze jestem młoda to już mi niedobrze…

Marti przytulam bardzo mocno 🥺😞
    Nikt nie zrozumie tak jak my 😔

Marti777 lubi tę wiadomość

• celina550 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti777 wrote:

Skąd wiesz że tylko wrzesień i listopad?
    Ja w październiku zaczęłam dokładne badania szyjki, miałam przerwe do zabiegu, który przez wiele rzeczy odbył się dopiero w lutym.
    Przez ponad rok miałam naprzemiennie owulacje, w marcu wypadała drożna a dostałam kolejnego "lepa" i niestety kolejny miesiąc na nic. teraz miała być niedrozna, nawet ja czułam...a jest drożna. więc nie nastawiaj się, że owulacja będzie na pewno wtedy i wtedy, bo wszystko może się zdarzyć 🤷🏻‍♀️

Edit. Kręgosłup jest ważny, szyjka jest ważna. Z perspektywy czasu (choć uwierz, tonelam we łzach momentami), uważam że trzeba było się naprawić, żeby zapewnić przyszłemu maleństwu zdrowa, pełną sił mamę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2022, 06:22

👰🏻‍M&M🤵🏻

"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"

06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
    07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
    ❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby

19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
    24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀

19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙

age.png
  • Karo123 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti kręgosłupem faktycznie lepiej zająć się przed ciążą, pomysł ze w ciąży większości przeciwbólowych nie weźmiesz. A może jakaś fizjoterapia? Nie znam Twojego problemu ale fizjo często potrafią zdziałać cuda i może uda się szybciej wrócić do starań? I to co mówi Celina - nie nastawiaj się na naprzemienne owulacje, ja również miałam idelanie zawsze naprzemienne i nagle pyk - i zaczęła owulowac od pół roku jedna strona 😉 Nigdy nie wiadomo

Bubu, ale Ty miałaś potwierdzona ta pierwsza owulacje? 😳 i że teraz druga? 😳 może faktycznie przez te zawirowania hormonów te cienie wychodziły.
    Do dzieła, trzymam kciuki ✊✊✊✊

17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙

👱🏻‍♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️‍🩹, CB 💔, Mój Cud 💙
  • Izi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celina czekam na to testowanie mocno wierząc ❤

Co do owu to zgadzam się nawet jak macie schemat, który się powtarza to nigdy przenigdy nie można mieć pewności i odpuszczać bo nam się wydaje, że ten cykl to nie ma szans. Organizm lubi płatać figle i nagle jednak będzie w innym terminie czy z tego samego jajnika. Ja miałam niby owulacje zawsze koło 21-23dc, generalnie po 20 dniu tak raz nagle ok. 13-14 dc i nawet bym o niej nie wiedziała gdyby się nie udało 😂
    Czasami katar, który wydaje się nam błahy czy lekki stres, jakaś zmiana w życiu, która też zdaje się nam niewielka już wpłynie na cykl i coś zachwieje więc Marti wierzę, że szans będzie w tym roku więcej, wszystko może się odwrócić ;)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo123 wrote:
    Marti kręgosłupem faktycznie lepiej zająć się przed ciążą, pomysł ze w ciąży większości przeciwbólowych nie weźmiesz. A może jakaś fizjoterapia? Nie znam Twojego problemu ale fizjo często potrafią zdziałać cuda i może uda się szybciej wrócić do starań? I to co mówi Celina - nie nastawiaj się na naprzemienne owulacje, ja również miałam idelanie zawsze naprzemienne i nagle pyk - i zaczęła owulowac od pół roku jedna strona 😉 Nigdy nie wiadomo

Bubu, ale Ty miałaś potwierdzona ta pierwsza owulacje? 😳 i że teraz druga? 😳 może faktycznie przez te zawirowania hormonów te cienie wychodziły.
    Do dzieła, trzymam kciuki ✊✊✊✊

Tak miałam pierwszą potwierdzoną i tam był jeszcze pęcherzyk 11 mm który myślałam że się wchlonie? 😋 ale ze byłam po clo to widocznie jeszcze oddziaływało na organizm i pomimo że było po owu to nie zahamowało wzrostu tego pęcherzyka 😋 moja lekarka jest zachwycona jak reaguję na stymulację 😂 no podziałane, okresu jeszcze nie ma 😊 zobaczymy czy się przesunie z okazji tej owulacji czy będę miała owulację podczas okresu 😂 czy dopiero chwilę po okresie 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2022, 08:33

Karo123 lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Celina czekam na to testowanie mocno wierząc ❤

Co do owu to zgadzam się nawet jak macie schemat, który się powtarza to nigdy przenigdy nie można mieć pewności i odpuszczać bo nam się wydaje, że ten cykl to nie ma szans. Organizm lubi płatać figle i nagle jednak będzie w innym terminie czy z tego samego jajnika. Ja miałam niby owulacje zawsze koło 21-23dc, generalnie po 20 dniu tak raz nagle ok. 13-14 dc i nawet bym o niej nie wiedziała gdyby się nie udało 😂
    Czasami katar, który wydaje się nam błahy czy lekki stres, jakaś zmiana w życiu, która też zdaje się nam niewielka już wpłynie na cykl i coś zachwieje więc Marti wierzę, że szans będzie w tym roku więcej, wszystko może się odwrócić ;)

Izi mam pytanko na priv napiszę ok?

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w końcu doczekałam okresu, już dawno tak go nie wyczekiwałam 🤗 To była chyba najdłuższa faza lutealna jaką miałam 🙈 Chciałam się przypomnieć z moim wczorajszym pytaniem, ale już nieaktualne 😉

Jeszcze_bliźniaki, uff, ale ulga. Współczuje Ci tych nerwów. Cudownie, że wszystko dobrze…

Aya… 💔

Bubu, czyli jednak te cienie to może jednak było rosnące LH? Ciekawa sprawa 😉 W ogóle ja zawsze myślałam, że jak rośnie progesteron to on blokuje rośnięcie reszty pęcherzyków 🙈 Jednak organizmy to nie matematyka 🙂

Zło_śnica, niestety lekarze często olewają wiele spraw. Mi przez wiele lat też nikt nie powiedział o policystycznych jajnikach - poza jedną lekarką jakieś 10 lat temu, więc już wtedy musiało być je widać. Ale to zdecydowanie nie koniec świata, wiele dziewczyn przy tym zachodzi w ciąże :) Warto na pewno zbadać androgeny i cukry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2022, 08:53

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Natija Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam I ja
    W zeszlym miesiącu chciałam się zapisać,ale nie chciałam zapeszać…później wyszły dwie piękne kreseczki,ale nie dane było mi długo się cieszyć 24.03 poroniłam samoistnie ,pod koniec 4 tygodnia 😔
    Teraz kolejny cykl i kolejna nadzieja i nie wiem czy testować 24.04 czy czekać co będzie 😔
    Tyle we mnie nadzieji co i obaw 😔

Mam już 39 lat ,PCSO,jestem po laparoskopi -Endometrioza,niedoczynnosc tarczycy….Nie robiłam sobie wiec wielkiej nadzieji ,a tu w drugim cyklu się udało i od razu utraciło 😔
    Kolejny cykl i mętlik w głowie ehhh

Miło mi Was powitać i życzę każdej z Was pięknej fasolki

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica cześć :)

Jestem osobą z PCOS (choć takim niepewnym 🤔) która jak widzisz dziś kończy połowę ciąży za sobą (swoją drogą nie wiem kiedy to zleciało 😱)

Od 11 lat brałam antykoncepcje właśnie ze względu na pcos stwierdzone już w wieku 16 lat kiedy jeszcze nie współżyłam. Tak, pcos lekarz leczył mi antykoncepcją a ja z niewiedzy żarłam jak cukierki i cieszyłam się że okres mam jak w zegarku 🤦🏻‍♀️
    Potem zaczęłam myśleć aby mieć dziecko więc anty odstawiłam. 3 miesiące miałam regularny okres (oczywiście nasłuchałam się żeby te 3 miesiące jeszcze uważać bo często dojrzewa kilka pęcherzyków po odstawieniu anty a ja ze względu na swoje zdrowie nie mogłam sobie pozwolić na bliźniaki) a potem znowu cykle po 40 - 50 a nawet 70 dni. Staraliśmy się ogólnie rok czasu, w międzyczasie zaczęłam się wnikliwie badać, oprócz pcos w obrazie usg i objawów jak nadmierne owłosienie, nieregularne cykle brak owulacji trądzik z wyników krwi pod względem hormonów pcos nie wychodziło.

W październiku zaczęłam pić zioła ojca sroki nr 3. Zwiększyłam suplementacje Wit D oraz witamin z grupy B (plus zioła i Pregna start)
    Już w pierwszym cyklu miałam ciążę biochemiczną. Miałam bardzo blady pozytyw, ale dwa dni później przyszło plamienie zakończone okresem.
    Dla mnie to był duży sukces bo w tym cyklu pierwszy raz na oczy zobaczyłam pozytywny test owu. Oczywiście przykro mi było że okres jednak przyszedł, ale mimo wszystko dla mnie był to duży postęp.
    W kolejnym cyklu owulacja również wystąpiła. To był też cykl który trwa do dziś :)

Mam nadzieję że trochę Cię pocieszyłam i przywróciłam nadzieję ❤️

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • ondzia1112 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu rzeczywiście wiadomości petarda 😅 powtórzę co już mowilam: niby tak wiele wiemy o owulacji, cyklach fazach, stymulacji, ale tu i tak wszystko rządzi się swoimi niezbadanymi prawami 🤭
    Wiec Ci, którzy tracą nadzieję, mogą mieć niespodziankę, ale Ci - niestety - którzy czują, że na 100% musiało pyknąć... mogą mieć zawód... życie. Organizm. Natura.

Kciuki za wszystkie niewiadome!

👱‍♀️ 35l.
    TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
    krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
    💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
    AMH 6,63=>3,11
    Czynnik II hetero
    MTHFR hetero
    PAI-1 hetero
    Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ

🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
    Hormony ok!
    Ilość 240mln/ejakulat
    Konc. 40mln/ml
    Ruch ogólny 53%
    Żywotność 56%
    Morfologia 2%
    HBA 90%
    Stres oks. 2,64 mV
    Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
    04.2023 IUI ❌️
    05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
    23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
    26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
    Accofil, intralipid
    26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
    27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
    ❄️❄️
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ