X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
Odpowiedz

W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱

Oceń ten wątek:
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testowania to wiecie Dziewczynt,ze nigdy nie zrobiłam ani jednego testu.Zawsze czekałam do terminu @,a że nigdy mi się nie spóźniła to w życiu nie zrobiłam żadnego testu🫣😊
    W festiwal objawów nie wierzyłam bo prawda taka,że na takim wczesnym etapie beta jest za niska,żeby dawała objawy,to co czujemy to progesteron,tak wiem…jestem do bólu racjonalna😅

Starającym się naturalnie życzę powodzenia🍀🤞dajcie nam tu Dziewczyny troszkę radości z dwóch kresek🥰niech Wam się poszczęści🙂

A ja od rana namówiłam staruszka na prawdziwe jagodzianki z cukierni,kochane kolejka na pół ulicy ale jaki smak…bardzo cieniutkie ciasto z kruszonką a w środku całe jagody,dla mnie oczywiście wersja bez cukru i glutenu,ale pychaaaaaa😊
    Oszalałam☺️

Wyobraźnia87, Loraa, Sakaaira, Julia24, PaulinKA, Saferka, Vergeet, Kaliope lubią tę wiadomość

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a 5❄️
    - 16.07.2025 FET 5.1.1 + EG
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanko bo chyba wszystko pokręciłam.🤔🤔 Cały czas jestem na diphereline i obecnie kończę antybiotyk na zapalenie endometrium doksycylina i metronidazol, mam zrobić ponowna biopsję endometrium z cd138.

Zastanawiam się teraz kiedy to zrobić bo wszystkie info przekazano mi przez telefon i już z tego wszystkiego zwariowałam i coś pokręciłam.
    Może mi podpowiecie? 🙏🙏

Ona: 37lat
    On: 39lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
    Transfery refundacja z MZ
    09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
    10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
    03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    (transfer 12 godzin do przodu)

* 28.05.2025 - histeroskopia +CD138 - stan zapalny 10/10- doksycylina i metronidazol - 2 tygodnie

🍀 KD - 09/10.2025- transfer ? 🤔
  • Belia Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karczoch jestem bardzo ciekawa tych globulek. Życzę Ci, żebyś pod koniec miesiąca wystawiła im pozytywną recenzję 😜 btw. Widzę, że masz zajebista szklarnie. Co tam hodujesz ciekawego? Ja na razie działam w kalfasach ale może w przyszłym roku uda się już postawić jakąś foliówkę.

pelnawiary matko podziwiam. Ja też od dłuższego czasu nie testuję. W czerwcu testowałam bo miałam imprezę z pracy i chciałam się napić akurat dzień przed @. W tym miesiącu z kolei mam wyjazd więc znowu wleci teścik. Takie zbiegi okoliczności. Ale generalnie testować już nie lubię.

pelnawiary lubi tę wiadomość

14 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-34dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat):
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
    🔜 1.08 urolog/androlog
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Już wpisuje, kojarzę Twój wpis o monitoringu, musiałam źle edytować post i go nie zapisać. Już poprawiam 😘

Dziękuję kochana ♥️

Aksandro bardzo mnie cieszy, że jest Ci lepiej! 😘😘😘

Och widzę, że na forum też weekend. I dobrze. :) odwiozłam Męża, wróciłam, ogarnę balkon i posiedzę na nim zanim przyjdą zapowiadane burze.

Aksandra, Loraa lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
    • Lametta 4x owulacja ✅ ciąża ❌
    • HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • od 05.25r. Invimed Kato - dr P.S.👩‍⚕

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J: Equoral, Encorton, Hydroxychloroquine, Accofil, Acard💊

✨I (don't) know (if) it's worth it.✨
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Dzień dobry :) mam pytanie do dziewczyn przyjmujących suplementy na endometriozę. Czy polecacie jakieś preparaty które zawierają większość składników? Julia ty mówiłaś o NAC zamiast ACC, a co jeszcze przyjmujesz ? Dostałam listę 13 suplementów i szukam sposobu na to żeby przyjmować jak najmniej kapsułek dziennie 🫣 Ogólnie to mam jakieś wzmożone PMS, mój mąż ledwo wytrzymuje ze mną, rozumiem go bo sama ledwo wytrzymuje 😜czekam na @ bo wtedy będę mogła wyliczyć kiedy mogę się zapisać na wizytę startową do IVF i to też mnie wkurza 🫣.Uczę się jak PuliKa nie denerwowania się rzeczami na które nie mam wpływu ale przy PMS się nie udaje 🫣

Niestety nie ma tutaj drogi na skróty. Sama dwa razy próbowałam ukrócić listę tabletek, ale nie ma na rynku żadnego kompleksu, który dostarczałby wymagane dawkowania.

Ja biorę:
    - w proszku do rozrobienia z wodą: cholina i formeds Ovi (podwójne dawki. W tym Ovi poza inozytolem jest NAC, więc biorę 1200mg dziennie (cały cykl). Wcześniej brałam NAC z Now Foods- jest to moja ulubiona firma z suplami i jak można to kupuję ich produkty)
    - płynna omega 3 (ważne, żeby była dobrej jakości. Jak pisałam ja biorę Nordic Naturals Omega 3 1560mg. Nie jest to idealna opcja, ale racjonalna cenowo przy dużym dawkowaniu)
    - Kurkumina z piperyną (500mg+1mg)
    - Koenzym Q10 (200mg ubichininu i 200mg unichinolu, ale to bardziej przed IVF. Wcześniej brałam połowę tej dawki)
    - Prenacaps Multi 1 (stosuje go od początku starań. Ma lepszy skład niż wersja przy planowaniu ciąży)
    - Witamina E 400IU
    - Magnez
    - DIM 200 (to biorę ze względu na dominację estrogenowa, która jest bardzo częsta przy endo)
    - Witamina B12 (ale to ze względu na metformine, która może powodować jej niedobory)
    - Probiotyk (zmieniam co jakiś czas. Obecnie biorę Sanprobi IBS)
    - Reswartol warty rozważenia, ale ja obecnie niw biorę

Tak, jak napisałam większość supli mam z Now Foods. Często sięgam po Formeds i Aliness.

PaulinKA, Wyobraźnia87, Slava, Jaszczureczka, Loraa, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF
    ➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
    ➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra nie dziwię się, że się wkurzyłaś o jazdę na rowerze. Jednak większość rzeczy w tym całym precedensie spada na nas - kobiety więc nic się chłopu nie stanie jeśli odmówi sobie czegoś. My na klatę przyjmujemy więcej łącznie z dziwnymi objawami i złym samopoczuciem. 🫣

Co do testowania to na początku testowałam, ale też nie lubię tego robić. Chyba już mam dosyć białego testu. W tym cyklu idę na betę jak ginekolog przykazał. Taki mam plan, bo musze. Okres sam się nie zjawi 😅 Jak kiedyś wyjdzie pozytywna to sobie nasikam na test, żeby widzieć jak to wysikać ⏸️ 😁

U nas właśnie się zrobiło ciut burzowo, a czekamy na przyjaciółkę, która ma nas odwiedzić i robimy grilla na ogrodku. Wyszła nam masa jedzenia jak na 3 osoby 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 14:16

pelnawiary, Aksandra lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.

⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
    2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
    4/5 - owulacja
    7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
    8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
    18 - BetaHCG 🤞
  • Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Niestety nie ma tutaj drogi na skróty. Sama dwa razy próbowałam ukrócić listę tabletek, ale nie ma na rynku żadnego kompleksu, który dostarczałby wymagane dawkowania.

Ja biorę:
    - w proszku do rozrobienia z wodą: cholina i formeds Ovi (podwójne dawki. W tym Ovi poza inozytolem jest NAC, więc biorę 1200mg dziennie (cały cykl). Wcześniej brałam NAC z Now Foods- jest to moja ulubiona firma z suplami i jak można to kupuję ich produkty)
    - płynna omega 3 (ważne, żeby była dobrej jakości. Jak pisałam ja biorę Nordic Naturals Omega 3 1560mg. Nie jest to idealna opcja, ale racjonalna cenowo przy dużym dawkowaniu)
    - Kurkumina z piperyną (500mg+1mg)
    - Koenzym Q10 (200mg ubichininu i 200mg unichinolu, ale to bardziej przed IVF. Wcześniej brałam połowę tej dawki)
    - Prenacaps Multi 1 (stosuje go od początku starań. Ma lepszy skład niż wersja przy planowaniu ciąży)
    - Witamina E 400IU
    - Magnez
    - DIM 200 (to biorę ze względu na dominację estrogenowa, która jest bardzo częsta przy endo)
    - Witamina B12 (ale to ze względu na metformine, która może powodować jej niedobory)
    - Probiotyk (zmieniam co jakiś czas. Obecnie biorę Sanprobi IBS)
    - Reswartol warty rozważenia, ale ja obecnie niw biorę

Tak, jak napisałam większość supli mam z Now Foods. Często sięgam po Formeds i Aliness.
    Dziękuję bardzo!!! A powiedz czy nie masz mdłości po metforminie ? Ja nie mogę jej brać przez okropne mdłości, które nie chcialy przejść.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    💊QTEN, kwas foliowy, witamina D
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
    👩🏻👨🏻listopad 2024 kwalifikacja do IVF
    czerwiec 2025- zmiana kliniki
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe @migotka, ja mam tak samo czasem. ze jednak rzecz nie zagra i ja juz w ogóle nie chce realizować dalszych planów. Ale czasem tez całkiem ładnie radzę sobie z nieprzewidywalnością losu i zawsze klepie sie wtedy po ramieniu- dobra robota, Paulinko 😁

@karczoch, trzymam kciuki za Twoją owulację, piekny pik :))

Czy ja dobrze zniosłam biel, heh no LUF byl wiec to musiałoby byc niepokalane poczęcie... ale kuje w serduszku i tak...
    Jakieś wieści o ciazy wsrod znajomych na fb mi wyskoczyły, do głowy sie wplata medyczna "to do" lista na czas po powrocie, jakis diabełek podpowiada ze jest tyle rzeczy do naprostowania by w tę ciaze zajść....
    Wakacje osładzają ten przedmiesiączkowy stan ale tęsknota tli sie w sercu tak czy inaczej....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 15:38

karczoch321, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aksandra Jeju jak Cię rozumiem! Nie dziwię się, że podniosło Ci się ciśnienie przez ten rower. Pamiętam jak przed punkcją chłop powiedział, że idzie na basen a po powrocie dowiedziałam się, że odwiedził jeszcze saunę i jacuzzi 🤣 No myślałam, że go zamorduję i oczywiście też nie widział w tym nic złego a ja jak zwykle przesadzam 😂
    Trzymam kciuki za monitoring! 🤞🏻🍀

@pelnawiary Podziwiam to zawzięcie 😂 Ja wielokrotnie powtarzałam sobie, że nie będę testowała, bo te testy mnie przygnębiają, ale nie mam silnej woli i kończyło się tak samo 😂

@PaulinKA przytulam Cię mocno 🫂🫂

PaulinKA, Aksandra lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 :
    ✅ Wszystko w normie, AMH - 2,44 (12/2024), 2,44 (06/2025)

🧔🏽‍♂️30 :
    morfo - 0% ❌( 12/2024), -> 2% (04/2025)
    HBA - 86%,
    ruch postępowy - 40,1 %

🍀06/2025 ➡️ kwalifikacja IVF ✅🍀
    30.06 ➡️ stymulacja - Menopur, Cetrotide
    Monitoring ➡️ 07.07, Punkcja ➡️ 11.07
    📅 16.07 Transfer - 4.1.1. ✨🙏🏻
    Na zimowisku ❄️❄️❄️

Not all miracles are loud. Some grow in silence. 🌿💛
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Dziękuję bardzo!!! A powiedz czy nie masz mdłości po metforminie ? Ja nie mogę jej brać przez okropne mdłości, które nie chcialy przejść.

Miałam starsze problemy żołądkowe przez ponad miesiąc, a zaczynałam od dawki 500mg i to w wersji XR. Niestety trzeba to znieść 🤷‍♂️. Potem na szczęście się uspokoiło i przy zwiększaniu dawek już nie miałam objawów ubocznych.

@PaulinKA tulę mocno 🫂🫂.
    Mam od ostatniej diagnozy cytokin znowu wk***a na los, że tak nam utrudnia życie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 14:45

💃'95🕴️'90
    2 IUI ❌️

Plan:
    🔜 07.25 Stymulacja IVF
    ➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
    ➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
    ➖ IO, BMI 22,9 📉
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
    ✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka🫂leci do Ciebie ogromny tulasek❤️
    Tak sobie mysle do ilu przeszkód doszłaś w ostatnim czasie i jak je pięknie ogarnęłaś to według mnie jesteś już o krok,jestem tego pewna🍀

Ola🤞za monitoring i jak najwięcej zdrowiutkich jajek😘

PaulinKA, Aksandra lubią tę wiadomość

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 22.04.2025 p. długi🍀
  • Slava Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka tulę Cie mocno 🫂 wiem co to znaczy szukać ciąży po LUFie bo ta iskierka nadziei zawsze jest - i to jest tak naprawdę piękne i dowód że nam zależy. Także możesz śmiało głowę nosić wysoko!
    Co do @ po Lufie to zależy jak szybko spada progesteron. Najgorzej że czasami to trwa właśnie te 12-14 dni chociaż u mnie zazwyczaj bliżej 11-12 niż 14. Ale dużo dziewczyn właśnie się nie orientuje, że ma taką przypadłość bo im owulaki wychodzą prawie ciemne, potem faza lutealna trwa 14 dni więc niby super, a tak naprawdę kicha, bo pęcherzyk nie peknal.
    Ja w tym cyklu pakuję proga dowcipnie, bo lecę wg swojej własnej autorskiej metody zbijania tnf alfa, a progesteron może to łagodzić więc 2x200 Famenita wlatuje u mnie do piątku włącznie.

Vergeet wszystkiego co najpiękniejsze z okazji rocznicy ❤️ Teraz było Waszym życiu wiele zawirowań, nowy domek, urządzanie, badania, a teraz w końcu nowy cykl i nowa szansa 🌸 Udało się coś pokombinować z terminem u doktorka? Czy robisz monitoring owu u kogoś innego?
    Mam nadzieję że Twój pai wróci negatywny 🤞

Julia jaka skurpulatna rozpiska ❤️

Aksandra nie dziwię Ci się że miałaś obiekcje… no już bez przesady… ehhh, tule Cię 🫂 Saferka Ciebie tak samo 🫂
    Szkoda, że lekarze nie dają jakiś specjalnych zaleceń mężczyznom na wizycie, może wtedy by trafiło.

PaulinKA, Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS,
    ❌ ❌ ❌ allo mlr 0%, rozjechane cytokiny - IG 142, TNF 4189, IL10 217
    Crossmatch 18,9
    ✅ brak innych mutacji, test IMK ok, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C, ANA i LA ujemne, biocenoza I, MUCHA, HSG, cd56 ok, cd138do 4kom. przeleczone (metronidazol), cytokiny IL 2,4,5
    On 35l:
    ❌słaba ruchliwość
    ✅morfo, kariotyp prawidłowy, posiew, HBA, SCD, HLAC C1C1*07

Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️ (po IUI)
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    05-06 IVF (PL) 7🫧 7MII 7🍀 4🐻‍❄️, po PGTa 1 zdrowy 🐻‍❄️
    ⏳Immunologia plan działania
    „A do dupy!”
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, bardzo wam współczuję mdłości na metmorfinie!
    Ja wczoraj wzięłam pierwsza pełna dawkę i kurde czuje sie wspaniale! Nie mam slodyczowego gloda, owszem sa tu deserki, wiec zjadam ciasteczko, albo naleśnika do śniadanie ale tak... jak człowiek, a nie wygłodzony slodyczożerca 😅

@pelnawiary, jeju, dziękuję, wzruszyłam sie... :( ale wiesz... sporo jeszcze chyba przede mna:/ oby to byla ostatnia prosta, obym moze nie musiala otwierać rozdziału pod tytułem IVF...

@aksandra, teraz doczytałam o męża jajcach 😅 serio no kobiety WSZYSTKO analizuja pod katem starań a te chłopy, rower, sauna, moze niech sobie jeszcze browara walnie bo zestresowany tym invitro -,- kopal w dupala dla męża a dla Ciebie duzo spokoju , zrelaksowane koniece jajeczkato rowniez ważna rzecz:))

@Molahonkeey, ratunku, potrzebuje paczki okresu wywoływaczki!

A jak sie macie brzuchatki nasze....? Coś ostatnio cicho, co u @Nowej, @Molci, @Minia000 i cała reszta? Chyba musze isc zajrzeć na wilczki co tam u was :)

Edit- Julia, noo Twoj wynik Cytokin mnie tez zbił z tropy i spowodował takie.. - mweeh.... jeszcze to... A przeciez kiedyś obie myślałyśmy ze immunologia to nas na pewno nie dotyczy :/ no ale to chyba jest do ogarnięcia Kochana, mam nadzieję ze sie z tym uporasz .... kiedy u Ciebie @ i start stymulacji....?.

@Slava no właśnie ja mam dziś juz chyba 15 dp "owulacji"! Po kij ja tego proga ładuje co miesiąc (w tym zrobiłam przerwe) skoro sam z siebie organizm ma tak długą fazę lutealna... powiedz mi cos więcej o swojej autorskiej metodzie, jesli boisz sie ze zostaniesz posądzona o szarlatanerię to dawaj na priv ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 16:28

Aksandra, pelnawiary, Molahonkeey, Julia24 lubią tę wiadomość

21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
    ❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min

"Zes*am się, a nie dam się."
  • White1 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o jakość nasienia to taka sauna czy rower jednorazowo nie powinny za bardzo zaszkodzić, a nawet jeśli, to raczej w perspektywie 'za 3 miesiące' a nie już teraz. Nie przejmujcie się tym 🫂🩷

Aksandra, Belia lubią tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️

❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
    😴07.25 brak lametty = brak owulacji
    🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞
  • Bajka92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia ja po metforminie szczególnie po tej nie xr miałam kosmicznie biegunki. Ale tylko dzień dwa i dalej spokój. I na pewno „blokowały” mi apetyt, przynajmniej na początku

👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność
    💊 miovela pro, glucophage 1000, letrox 100

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
    💊 fertistim man

Styczeń- ⏸️ biochem

21.03 letrozolum ❌
    18.05 letrozolum ✅było🥚 progesteron 12,99 💉 ciąży brak ⛔

14.06 letrozolum + clo ⏳
    3.07 monitoring: dwa pęcherzyki 🍒

🎉 20 cs! Jubileuszowy! 🎉 ...
  • Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka92 wrote:
    Wyobraźnia ja po metforminie szczególnie po tej nie xr miałam kosmicznie biegunki. Ale tylko dzień dwa i dalej spokój. I na pewno „blokowały” mi apetyt, przynajmniej na początku
    Ja brałam ponad miesiąc i miałam takie mdłości, że nie byłam w stanie normalnie funkcjonować :/ lekarz stwierdził że widocznie jestem osobą która jej nie toleruje. Brałam glucophage XR ale zastanawiam się czy może metformax czy siofor inaczej by zadziałały 🤔bo ktoś mi właśnie powiedział że po glucophage nie czuł się dobrze a po innym już tak.

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Wyobraźnia87 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym to jestem wściekła, bo dostałam @. Tak bardzo chciałam dostać ją później, bo cykle mam 28-30 ( zazwyczaj 30 ) dniowe to dostałam w 27 dniu. 6 sierpnia mam lecieć na tydzień do Turcji i nie zdążę wrócić przed startem stymulacji, więc pewnie będę musiała przekładać na wrzesień. Najchętniej to bym tą Turcję przełożyła, ale koszty są masakryczne 😩🫣

👩🏻 38lat 👦🩵2011
    AMH 0,72
    👨🏻39lat
    Azoospermia.
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Co do testowania to wiecie Dziewczynt,ze nigdy nie zrobiłam ani jednego testu.Zawsze czekałam do terminu @,a że nigdy mi się nie spóźniła to w życiu nie zrobiłam żadnego testu🫣😊
    W festiwal objawów nie wierzyłam bo prawda taka,że na takim wczesnym etapie beta jest za niska,żeby dawała objawy,to co czujemy to progesteron,tak wiem…jestem do bólu racjonalna😅

Starającym się naturalnie życzę powodzenia🍀🤞dajcie nam tu Dziewczyny troszkę radości z dwóch kresek🥰niech Wam się poszczęści🙂

A ja od rana namówiłam staruszka na prawdziwe jagodzianki z cukierni,kochane kolejka na pół ulicy ale jaki smak…bardzo cieniutkie ciasto z kruszonką a w środku całe jagody,dla mnie oczywiście wersja bez cukru i glutenu,ale pychaaaaaa😊
    Oszalałam☺️

Pelnawiary widzę Twoją stopkę, żeby później nie przegapić już teraz chce Ci napisać że trzymam ogromne kciuki za transfer ❤️

pelnawiary lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

08.24 💔 8tc poronienie samoistne

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
    25.05.25 - ⏸️
    7dpt - beta 47,5, prog 13,10
    9dpt - beta 147, prog 26,70
    11dpt- beta 362, prog 18,60
    14dpt- beta 1346, prog 26,10
    23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
    29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
    28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀

Chwilo trwaj!

preg.png
  • Bajka92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźnia87 wrote:
    Poza tym to jestem wściekła, bo dostałam @. Tak bardzo chciałam dostać ją później, bo cykle mam 28-30 ( zazwyczaj 30 ) dniowe to dostałam w 27 dniu. 6 sierpnia mam lecieć na tydzień do Turcji i nie zdążę wrócić przed startem stymulacji, więc pewnie będę musiała przekładać na wrzesień. Najchętniej to bym tą Turcję przełożyła, ale koszty są masakryczne 😩🫣
    Wyobraźnia 😔 tulas ogromny, zrób tak, jak czujesz, że będzie dla Ciebie dobrze ❤️‍🩹

Wyobraźnia87 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność
    💊 miovela pro, glucophage 1000, letrox 100

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    🪱 wyniki nasienia ✅ (do rozszerzenia)
    💊 fertistim man

Styczeń- ⏸️ biochem

21.03 letrozolum ❌
    18.05 letrozolum ✅było🥚 progesteron 12,99 💉 ciąży brak ⛔

14.06 letrozolum + clo ⏳
    3.07 monitoring: dwa pęcherzyki 🍒

🎉 20 cs! Jubileuszowy! 🎉 ...
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci kochana Miniu,dzięki kciukasom w duecie szanse rosną😉❤️😘
    Co u Ciebie?jak się czujesz?

Paulinka❤️😘nie lubię jak jesteś smutna, chciałabym cudu natury i sprawić,żeby udało się tak po prostu bez inv i uruchamiania tej całej machiny🤗
    To,że ja jestem w procedurze w moim wieku mnie nie dziwi ale Was (wszystkich kochanych kobietek z naszego teamu )nie powinno tam być…takie jest moje zdanie😢

Co do Wilczków to przyznaję,że jestem ukryta stalkerka,nic nie pisze żeby nie było ale czytam co u Dziewczyn bo mi tęskno za nimi 😊

White1, PaulinKA, Aksandra, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość

👩👱‍♂️40l.

start inv:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 22.04.2025 p. długi🍀
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ