W lipcu będzie rżnięcie ... siana 🔥, a już w marcu - rola: mama 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Aksandra wrote:Dziewczynki, za transfery mocne kciuki ❤️ niech przyniosą dużo szczęścia 🐥🐥
Tak, Kałamaruś dzisiaj punkcja, a ja dalej niedoleczona. Już mi wszystko jedno, chce tylko żeby było po, bo już bardzo duże napięcie czuję w jajnikach.
Całuski dla pozostałych 😙
Mam nadzieję, że już z mężem pogodzeni jesteście. Mam dobre przeczucia, będę czekać na wieści!! ✊️✊️❤️💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
➡️ 3 miesiące Dipherline i leczenia rozjechanych cytokin
➡️ 11/12.25 Pierwszy transfer?
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@Chochliku, nie musiałam być na czczo, ja dostałam kroplówkę z ketonalu, która nie pomogła nic a nic
Ale to chyba subiektywne odczucie, bo niektóre dziewczyny traktują totalnie nieutralnie to badanie, a ja cierpiałam bardzo...
Myślę, że najlepiej jak zadzwonisz do miejsca, gdzie będziesz ją wykonywać, bo ja mając w planie jeszcze drożnośc z lipiodolem wiem, że tam mam być na czczo.
A jeśli nie dają kroplówki to zdecydowanie wzięłabym przeciwbólowe
@Aksandra, jeszcze ja Ci kibicuję, jeszcze ja!! ✊️✊️✊️
@kałamarniczka, nie mam okresu. kilka dni temu to przynajmniej mnie cycki bolały i brzuch, teraz nic. szyjka nisko testy białe. wydaje mi się że proga bylo na tyle mało, że nie spadł znacząco i stąd brak krwawienia. nie wiem czy isc do lekarza czy nie, i tak biorę ten antybiotyk. jak cykl się przeciagnie jeszcze o 10 dni to nie będę robić miesiąca przerwyjestem rozbita i nie wiem co bedzie najlepsze.
Nie wiem też czy przekładać konsultację u dr J, czy tma dzownić i próbować.. mam nadzieję uzyskać skierowanie do hematologa z medicover i może tam zbadać trombofilie jak sie uda... eh, za dużo tego kombinowania planowania i dopasowywania wszystkich aktywności żeby się to zgrało....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 10:14
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
Saferka wrote:Dziewczyny… jesteście niesamowite 😭💛 Tyle ciepłych słów i kciuków, że aż mi się chce ryczeć ze wzruszenia 🙈 Dzięki Wam czuję się tak spokojna, jakby mnie ktoś otulił kocykiem i dał gorącą herbatkę z miodem 😂 My właśnie w drodze do kliniki 🩵
brilka, Babsi, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏻 35 🧑🏻🦱 32 🇩🇪 HH
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
12.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
Starania o 3 bombelka
———————————————————
02.2025- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
💔 05.05- pilna punkcja łożyska
💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
———————————————————
⏳07.2025 - 1cs 🌈 -
Chochlik12 wrote:Dziewczyny powodzenia 🍀🫶🏻 westchnę za Wami do nieba 🌤️
Mam pytanko do dziewczyn, które miały „przyjemność” robić drożność. Brałyście może przeciwbólowe przed? (jakiś paracetamol, czy coś takiego) i czy musiałybyście być na czczo?Powder lubi tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | MUCHa ✅️ drożność ✅️
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | nasienie ✅️
❌️01.25-06.25 6 cykli Lametta + Zivafert
😴07.25 brak lametty = brak owulacji
🔜08.25 7 cykl stymulowany 🤞 -
Powodzenia dziewczyny czekamy na powiększenie grona 🤭🤞
Belia, pelnawiary lubią tę wiadomość
Dziewczyny ja zaczęłam na ten pilates chodzić… moje mięśnie głębokie nie istnieją … czuje się jak babcia nie mogąc ogarnąć prostych ćwiczeń!!!
Pani instruktor stwierdziła, ze przyszłam na zajęcia w odpowiednim momencie. 😶😶😶
Od piątku zaczynam testować owu, będzie to 9 dc. Przed ciąża pik miałam idealnie jak w mordę strzelił w 12 dc, jak w zegarku. Zobaczymy jak to teraz będzie wyglądać.
Moje hormony szaleją , libido mam takie, ze stary stał się Adonisem, Herkulesem, Zeusem i nie wiem kim tam jeszcze w moich oczach 😆😆, któraś z was to tak pięknie opisała niedawno, nie pamietam która.Chochlik12, Jaszczureczka, Babsi, Lisik, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩🏻 35 🧑🏻🦱 32 🇩🇪 HH
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
Starania o 3 bombelka
———————————————————
02.2025- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
———————————————————
⏳07.2025 - 1cs 🌈 -
PaulinKA Właśnie tak coś kojarzę, że lekarz mówił o tym że warto wziąć przeciwbólowe 😅 ale rzeczywiście może zadzwonię podpytać.
White1 mam nadzieję, że też tak lekko to zniosę 🤣White1 lubi tę wiadomość
18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat
⚠️ PCOS
⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
🔹MUCH ✅
🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
❓podejrzenie endometriozy
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Pelnawiary, Saferka niech to będzie pierwszy dzień Waszej ciąży ❤️
Ann35, pelnawiary lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
25.05.25 - ⏸️
7dpt - beta 47,5, prog 13,10
9dpt - beta 147, prog 26,70
11dpt- beta 362, prog 18,60
14dpt- beta 1346, prog 26,10
23dpt - krwiak, ale prawidłowy zarodek 6t+2 z serduszkiem❤️
29dpt - CRL 0,91 ASP: 165/min ❤️
28.06 - 2,23 cm człowieczka ❤️🤞🍀
Chwilo trwaj!
-
Dziewczyny jeszcze a propos postu Chochlika zapytam przy okazji - przy histeroskopii też przepychają jajowody? I czy ona tak bardzo boli? Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która jest u tego samego gina i miała robioną histeroskopie po pierwszym nieprzyjetym transferze. Ponoć od razu przy okazji przepychal jej jajowody, chociaż miała drożność wcześniej. Zasugerowała, żebym zrobiła to od razu wszystko na raz bo w kolejnym cyklu mam w planie drożność właśnie, a jeszcze w kolejnym histeroskopie. I ogólnie mówiła, że drożność spoko luz, a przy histeroskopii okazało się, że miała tak duże zrosty, że musieli przerwać bo nie dała rady z bólu i miała robioną drugi raz już na uśpieniu. Ponoć sam ginekolog był w szoku, bo nie spodziewał się, że to zastanie w środku i w sumie, że była jego jedyną pacjentką, która tak skonczyla. Dlatego zastanawiam się jak ugryźć temat i czy od razu rzeczywiście iść w histeroskopie czy tak jak uzgodniłam z ginem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 10:26
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
4/5 - owulacja
7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
18 - BetaHCG 🤞 -
PaulinKA wrote:@Chochliku, nie musiałam być na czczo, ja dostałam kroplówkę z ketonalu, która nie pomogła nic a nic
Ale to chyba subiektywne odczucie, bo niektóre dziewczyny traktują totalnie nieutralnie to badanie, a ja cierpiałam bardzo...
Myślę, że najlepiej jak zadzwonisz do miejsca, gdzie będziesz ją wykonywać, bo ja mając w planie jeszcze drożnośc z lipiodolem wiem, że tam mam być na czczo.
A jeśli nie dają kroplówki to zdecydowanie wzięłabym przeciwbólowe
@Aksandra, jeszcze ja Ci kibicuję, jeszcze ja!! ✊️✊️✊️
@kałamarniczka, nie mam okresu. kilka dni temu to przynajmniej mnie cycki bolały i brzuch, teraz nic. szyjka nisko testy białe. wydaje mi się że proga bylo na tyle mało, że nie spadł znacząco i stąd brak krwawienia. nie wiem czy isc do lekarza czy nie, i tak biorę ten antybiotyk. jak cykl się przeciagnie jeszcze o 10 dni to nie będę robić miesiąca przerwyjestem rozbita i nie wiem co bedzie najlepsze.
Nie wiem też czy przekładać konsultację u dr J, czy tma dzownić i próbować.. mam nadzieję uzyskać skierowanie do hematologa z medicover i może tam zbadać trombofilie jak sie uda... eh, za dużo tego kombinowania planowania i dopasowywania wszystkich aktywności żeby się to zgrało....
Myślę, że warto próbować. Ja dzwoniłam w poniedziałek do Invimedu i zaproponowali mi termin dzień później. Ludzie odwołują, przekładają. Jeśli nie chcesz czekać, to próbuj ☺️.
@Claudii z histero to bardzo indywidualna kwestia... Ja miałam mini histero i jedynie diagnostyczne, ostatecznie nic mi zabiegowego nie przeprowadzali, więc pobolało mnie tylko trochę podbrzusze i lekkie plamienie.
Jeśli jednak będziesz mieć standardowe histero i lekarz będzie uważał interwencje za konieczną, to możesz to gorzej znieść.
Ja nawet mimo tego, że mialam mini histero to przeprowadzali mi to w narkozie (klinika).
Co do drożności, to ja nie wspominam tego źle, więc też nie musi to bardzo boleć. Mi dawali kroplówkę przeciwbólową przed (szpital). Sama chyba też wzięłam jakis przeciwbólowe w razie co, ale jakąś standardową dawkę 400mg.
Nie trzeba było być na czczo.
Jak jest opcja połączyć dożność z histero to szła bym w to 😁. Do tego biopsja Cd56 I Cd138 i duży krok diagnostyczny jednego dnia zrobiony! 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 10:33
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Immunologia: Brak wszystkich kirów implantacyjnych, kompletnie rozjechane cytokiny
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. AMH 08.24 2,3ng/ml, 07.25 2,8ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✔️ histerkoskopia z biopsją endometrium CD56 i Cd138 OK, białko C i S ok, ANA ok
Chochlik12 wrote:PaulinKA Właśnie tak coś kojarzę, że lekarz mówił o tym że warto wziąć przeciwbólowe 😅 ale rzeczywiście może zadzwonię podpytać.
White1 mam nadzieję, że też tak lekko to zniosę 🤣👩🏻 35 🧑🏻🦱 32 🇩🇪 HH
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
Starania o 3 bombelka
———————————————————
02.2025- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
———————————————————
⏳07.2025 - 1cs 🌈 -
Claudii wrote:Dziewczyny jeszcze a propos postu Chochlika zapytam przy okazji - przy histeroskopii też przepychają jajowody? I czy ona tak bardzo boli? Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która jest u tego samego gina i miała robioną histeroskopie po pierwszym nieprzyjetym transferze. Ponoć od razu przy okazji przepychal jej jajowody, chociaż miała drożność wcześniej. Zasugerowała, żebym zrobiła to od razu wszystko na raz bo w kolejnym cyklu mam w planie drożność właśnie, a jeszcze w kolejnym histeroskopie. I ogólnie mówiła, że drożność spoko luz, a przy histeroskopii okazało się, że miała tak duże zrosty, że musieli przerwać bo nie dała rady z bólu i miała robioną drugi raz już na uśpieniu. Ponoć sam ginekolog był w szoku, bo nie spodziewał się, że to zastanie w środku i w sumie, że była jego jedyną pacjentką, która tak skonczyla. Dlatego zastanawiam się jak ugryźć temat i czy od razu rzeczywiście iść w histeroskopie czy tak jak uzgodniłam z ginem?👧25.5 🧑26.5 🐈🐈 ⏳️05.24 💉01.25
Chochlik12 wrote:PaulinKA Właśnie tak coś kojarzę, że lekarz mówił o tym że warto wziąć przeciwbólowe 😅 ale rzeczywiście może zadzwonię podpytać.
White1 mam nadzieję, że też tak lekko to zniosę 🤣Powder lubi tę wiadomość
Claudii wrote:Dziewczyny jeszcze a propos postu Chochlika zapytam przy okazji - przy histeroskopii też przepychają jajowody? I czy ona tak bardzo boli? Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która jest u tego samego gina i miała robioną histeroskopie po pierwszym nieprzyjetym transferze. Ponoć od razu przy okazji przepychal jej jajowody, chociaż miała drożność wcześniej. Zasugerowała, żebym zrobiła to od razu wszystko na raz bo w kolejnym cyklu mam w planie drożność właśnie, a jeszcze w kolejnym histeroskopie. I ogólnie mówiła, że drożność spoko luz, a przy histeroskopii okazało się, że miała tak duże zrosty, że musieli przerwać bo nie dała rady z bólu i miała robioną drugi raz już na uśpieniu. Ponoć sam ginekolog był w szoku, bo nie spodziewał się, że to zastanie w środku i w sumie, że była jego jedyną pacjentką, która tak skonczyla. Dlatego zastanawiam się jak ugryźć temat i czy od razu rzeczywiście iść w histeroskopie czy tak jak uzgodniłam z ginem?Ja: 36, on: 35
✅usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌ przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
30.05.2025 niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Walczymy z cukrzycą ciążową
📆17.07.2025 kontrola szyjki- szpital?
📆21.07.2025 połówkowe
-
Julia24 wrote:Myślę, że warto próbować. Ja dzwoniłam w poniedziałek do Invimedu i zaproponowali mi termin dzień później. Ludzie odwołują, przekładają. Jeśli nie chcesz czekać, to próbuj ☺️.
Tylko na ten moment to wiesz, ja nie mam aż tak dużo badań... Mam te kiry, ANA, homocysteinę, witaminy, diagnozy endomendy, hashi, wynik biopsji....
I dlatego się waham czy próbować się wbić z tym co jest i liczyć że zaleci mi coś na NK i KIRy i to już bedzie game changer czy jednak poczekać, zrobić badania hematologiczne czy to z pakietu medycznego czy prywatnie i dopiero wtedy iść...
cytokin i tak nie zrobię przez najbliższy miesiąc, te białka mogłabym tylko dorobić na szybko pewnie.
No i takie to gdybanie, co będzie lepsze....
@Claudii, nie słyszałam, by w trakcie histero przepychali jajowody...
Wiem, że udrażnianie jajowodów robią właśnie w Lublinie przy podawaniu lipiodolu.
Ja same histero miałąm w krótkim uśpieniu, takim 30-minutowym, ale o ile pamiętam to @Lisik miała znieczulenie miejscowe. Ogólem powinni znieczulić tak, byś nic nie czuła... Najlepiej jak pogadasz ze swoim ginekologiem, może faktycznie on ma takie praktyki a w jakiś względów u Ciebie zaproponował inną kolejność... a może zapomniał, że można 2 w 1kto wie
21 cykl oczekiwania na Cud -znów przerwa, antybiotykoterapia...
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28, zapalenie endometrium, nadreaktywność NK, hipoglikemia reaktywna, IO
❌️ brak KIR: 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1.
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️8 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min
"Zes*am się, a nie dam się." -
White1 wrote:Z tego co wiem, to jest taka opcja. Najlepiej przedzwonić i zapytać czy zrobią oba przy jednym zabiegu. Faktycznie jak drożność w planie po histero to lepiej za jednym zamachem
Właśnie najpierw mam drożność, później histero jak nie pyknie. W sumie gin pisał ten plan i nic nie mówił, że można wszystko naraz więc byłam trochę zbita z tropu jak to od niej usłyszałam. Teraz się trochę cykam, tym bardziej że nie mam nawet jak wziąć L4 w pracy (narobiłabym strasznego syfu moim dziewczynom) w tym miesiącu, a drożność właśnie wypadałaby pod koniec lipcaK 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS 0,55% ┃SCD 85% ok.
⌛ 7 miesiąc LIPIEC 🙏
2 - monitoring, pęcherzyk 19mm
4/5 - owulacja
7 - monitoring, ciałko żółte, endometrium 9mm
8-18 wsparcie II fazy: encorton, duphaston i luteina
18 - BetaHCG 🤞 -
PaulinKA wrote:Tylko na ten moment to wiesz, ja nie mam aż tak dużo badań... Mam te kiry, ANA, homocysteinę, witaminy, diagnozy endomendy, hashi, wynik biopsji....
I dlatego się waham czy próbować się wbić z tym co jest i liczyć że zaleci mi coś na NK i KIRy i to już bedzie game changer czy jednak poczekać, zrobić badania hematologiczne czy to z pakietu medycznego czy prywatnie i dopiero wtedy iść...
cytokin i tak nie zrobię przez najbliższy miesiąc, te białka mogłabym tylko dorobić na szybko pewnie.
No i takie to gdybanie, co będzie lepsze....
@Claudii, nie słyszałam, by w trakcie histero przepychali jajowody...
Wiem, że udrażnianie jajowodów robią właśnie w Lublinie przy podawaniu lipiodolu.
Ja same histero miałąm w krótkim uśpieniu, takim 30-minutowym, ale o ile pamiętam to @Lisik miała znieczulenie miejscowe. Ogólem powinni znieczulić tak, byś nic nie czuła... Najlepiej jak pogadasz ze swoim ginekologiem, może faktycznie on ma takie praktyki a w jakiś względów u Ciebie zaproponował inną kolejność... a może zapomniał, że można 2 w 1kto wie
Ja mialam dokładnie to, co Ty, jak poszlam na 1 wizytę (no oprócz diagnozy hashi). To już jest dużo 🤗. Nie chciałam robić niepotrzebnie badań, które krążą po sieci, bo ich ceny są wysokie, a nie w każdym przypadku są potrzebne. To zależy, czego oczekujesz. Na wyniki cytokin czeka się do 10 dni roboczych. Skoro masz endomende to pewnie warto je zrobić 😥. Pytanie, czy chcesz sama, czy zeby juz Cię prowadziła już ona.
Mi do tego, co Ty masz kazała zrobić tylko cytokiny oraz bialko C i S.PaulinKA lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
2 IUI ❌️
Plan:
🔜 07.25 Stymulacja IVF
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ IO, BMI 22,9 📉
➖ Dominacja estrogenowa
Chochlik12 wrote:Dziewczyny powodzenia 🍀🫶🏻 westchnę za Wami do nieba 🌤️
Mam pytanko do dziewczyn, które miały „przyjemność” robić drożność. Brałyście może przeciwbólowe przed? (jakiś paracetamol, czy coś takiego) i czy musiałybyście być na czczo?
I tuż po wyszło sporo tego płynu z farfoclami, brzuch pobolał godzinę jak na okres i koniec. Nie miałam plamień na szczęście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 10:44
Chochlik12 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 6cs
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
Claudii, ja miałam połączoną drożność z histeroskopia i biopsją cd138 w jednym. Musiałam mieć drożność pod narkozą więc chciałam wykorzystać okazję i zrobić więcej za jednym zamachem. I to była dobra decyzja, bo wyszło mi przy okazji zapalenie endometrium.
Ann35, PaulinKA, Belia, Lisik lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Julia24 ciekawe, to zależy od przypadku, ciekawe w jakieś grupie będę 🤣
White1 ja już się trzęsę 🤣 na szczęście jadę tam z moim, mam nadzieję, że będę mogła sobie z nim czekać i mi zajmie głowę, żeby nie było stresiku.
Powder ciekawe jaki będzie mój lekarz.
Ja generalnie będę się robić drożność i szpitalu ginekologiczno-położniczym w Rudzie Śląskiej (mój lekarz to doktor Rak), może któraś z Was też tam miała? Pewnie mała szansa. 🤣18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 22.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat
⚠️ PCOS
⚠️ AMH pecoesowe: 6,94
🔹MUCH ✅
🔹jajowody udrożnione w trakcie HSG 👹
❓podejrzenie endometriozy
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥