W lipcu rzucam nam zaklęcie 🧙♂️, niech już będzie to poczęcie 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
BillieJean wrote:Ja jeszcze nie, marcowy już tak daleko się rozkręcił, że aż dziwnie mi się tam teraz odezwać 😅
Schuyler, JoAnn, BillieJean, Gosha1510, SailorMoon, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
-
OldMe-NewMe wrote:Szkoda że nie mamy takiego naszego wewnętrznego bo tu jest fajna atmosfera, lubię tu do Was zaglądać 🥰
BillieJean, Chesterka1124, OldMe-NewMe lubią tę wiadomość
-
BillieJean wrote:Dziewczyny możemy tu zostać nikt nas stąd nie wygania
Właśnie miałam to zaproponować, bo też wątek marcowy troszkę mnie przeraził ile tam osób i wiadomości 🙈
A tak chociaż trochę się znamy z tego wątku i wcześniejszych ☺️BillieJean, Gosha1510, OldMe-NewMe, DaruniaKa lubią tę wiadomość
-
Subciak wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem po drugim transferze in vitro.
Pierwszy niestety ale się nie zaimplamtował i straciłam moją Rybkę.
Teraz jesteśmy po drugim transferze
24.07 beta wyniosła 34,5
26.07 beta wyniosła 98.8
Czy mogę już się cieszyć ciąża czy czekać do wizyty która będzie 9.08 żeby lekarz ją potwierdził.Schuyler lubi tę wiadomość
-
Martyna wrote:Jestem 4 dni od wizyty u gina i już oczywiście panika czas start 🤯 rano wstałam i nic mi nie było, piersi wmówiłam sobie, że mi zmalały, ale zaczęłam macać i sutki bolą jak bolały 😅 czasami czuję kłucie w podbrzuszu, ale dzisiaj wyjątkowo mniej… teraz robię sobie przerwę od jedzenia i zobaczę, czy mdłości powrócą 😝
Kochana nie ma co się stresować, w ciąży każdy dzień może wyglądać inaczej, raz jest lepiej wtedy się cieszmy, a gdy coś doskwiera to trzeba się nastawić że to szybko minie ❤️ mam nadzieję, że drugi trymestr przyniesie Ci trochę więcej spokoju ❤️Agacia_11 lubi tę wiadomość
-
Agacia_11 wrote:Powiem Wam, że niby pielęgniarka a miałam taką barierę zrobić sobie zastrzyk 🫣🤣 ale dzisiaj już bez problemu jakoś poszło 😅
Nie dziwię się,
Ja nie znoszę igieł ! W ogóle podziwiam za zrobienie sobie zastrzyku ❤️ Dzielna !
I na pewno pełna profeska z tym zastrzykiem skoro jesteś wyćwiczona już w zawodzieAgacia_11 lubi tę wiadomość
-
BillieJean wrote:Nie dziwię się,
Ja nie znoszę igieł ! W ogóle podziwiam za zrobienie sobie zastrzyku ❤️ Dzielna !
I na pewno pełna profeska z tym zastrzykiem skoro jesteś wyćwiczona już w zawodzie
Teraz też siebie podziwiam 😅 zawsze pacjentom którzy nie lubią zastrzyków i się boją tłumaczę, że bardzo dobrze znam ich podejście i staram się zrobić najbardziej delikatnie jak się da.
Trochę się będzie dłużyć do 9 sierpnia na kolejną wizytę, ale mam pozytywne nastawienie że będzie serduszko i wszystko będzie dobrze. Cieszę się, że tutaj jesteście, bo na wolnym jakoś czas minie udzielając się w naszym wątku 🥰Chesterka1124, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Martyna wrote:Jestem 4 dni od wizyty u gina i już oczywiście panika czas start 🤯 rano wstałam i nic mi nie było, piersi wmówiłam sobie, że mi zmalały, ale zaczęłam macać i sutki bolą jak bolały 😅 czasami czuję kłucie w podbrzuszu, ale dzisiaj wyjątkowo mniej… teraz robię sobie przerwę od jedzenia i zobaczę, czy mdłości powrócą 😝
Ja pamiętam wszystkie ciąże codziennie macałam się po piersiach i sutkach żeby „potwierdzić” że dalej jestem w ciąży 😜😂🤦🏻♀️OldMe-NewMe, BillieJean lubią tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Darrika wrote:No ten lipcowy wątek jest zdecydowanie pozytywniejszy, niestety ten na "starając się ogólnie" to bardzo kiepski może jeszcze na końcówce się coś odbije albo chociaż sierpień się odczaruje
Ja testuje koło 4/5 sierpnia 🤞🏻🤞🏻
nie wiem jak wytrzymam 😂😂BillieJean lubi tę wiadomość
👩🏻1987 🧑🏻🦲1992
💔2009
💙2010
🩷2013
Starania od 04.2024
Wiesiołek + Wit E + omega + NAC -
Schuyler wrote:Mąż mówi że sobie wkręcam… może o faktycznie ma rację i widzę coś czego nie ma.
-
Chesterka1124 wrote:Ciężko jest sobie nie wkręcić jak jest się po przejściach. Ja jak sama widzę cień to zachowuje to dla siebie, mąż by mnie tylko stresował. Pokazuje mu jak są pewne kreski. Faceci tak tego nie rozumieją 🤣
-
BillieJean wrote:Kochana nie ma co się stresować, w ciąży każdy dzień może wyglądać inaczej, raz jest lepiej wtedy się cieszmy, a gdy coś doskwiera to trzeba się nastawić że to szybko minie ❤️ mam nadzieję, że drugi trymestr przyniesie Ci trochę więcej spokoju ❤️
BillieJean, Chesterka1124 lubią tę wiadomość
-
Może na tym zdjęciu, mniej prześwietlonym coś zobaczycie. Z tym że to już jest wyschnięty test.. no ale ja to po 5 minutach widziałam już…
https://zapodaj.net/plik-qGq9Zx95Y6
W sumie to się bawiłam aplikacją i kalendarzem i tak wyliczyłam że jakby to krwawienie dodatkowe co miałam zaraz po cb to była miesiączka to termin drugiej miesiączki miałabym jutro… poprostu przesunięte wszystko o te 10 dni tej cb…. Już głupieję. Niepotrzebnie może robiłam te testy… trzeba było czekać jeszcze. -
Olcia1987 wrote:Ja pamiętam wszystkie ciąże codziennie macałam się po piersiach i sutkach żeby „potwierdzić” że dalej jestem w ciąży 😜😂🤦🏻♀️
Gdyby moja ginka była tańsza to bym co tydzień do niej latała 😅 chociaż na razie i tak co dwa śmigać będę -
Schuyler wrote:Może na tym zdjęciu, mniej prześwietlonym coś zobaczycie. Z tym że to już jest wyschnięty test.. no ale ja to po 5 minutach widziałam już…
W sumie to się bawiłam aplikacją i kalendarzem i tak wyliczyłam że jakby to krwawienie dodatkowe co miałam zaraz po cb to była miesiączka to termin drugiej miesiączki miałabym jutro… poprostu przesunięte wszystko o te 10 dni tej cb…. Już głupieję. Niepotrzebnie może robiłam te testy… trzeba było czekać jeszcze. -
Olcia1987 wrote:Ja testuje koło 4/5 sierpnia 🤞🏻🤞🏻
nie wiem jak wytrzymam 😂😂
Ooo to tak jak ja 😍 4 wypadnie mi +- 10/11 dpo, na 8 mam termin @. Pewnie nie wytrzymam i sikne pierwszego testa już 3 😆 ale może się uda wytrzymać do 4, mam 7 testów w zapasie 🤭Schuyler lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Schuyler wrote:Może na tym zdjęciu, mniej prześwietlonym coś zobaczycie. Z tym że to już jest wyschnięty test.. no ale ja to po 5 minutach widziałam już…
W sumie to się bawiłam aplikacją i kalendarzem i tak wyliczyłam że jakby to krwawienie dodatkowe co miałam zaraz po cb to była miesiączka to termin drugiej miesiączki miałabym jutro… poprostu przesunięte wszystko o te 10 dni tej cb…. Już głupieję. Niepotrzebnie może robiłam te testy… trzeba było czekać jeszcze.
Kurcze no ja jak tak się przyglądam i lekko ruszam telefonem to też mi się wydaje, że jest cień, naprawdę baaaardzo mały ale jest. Rób jutro sika z rana i sawan znać! Może będzie ciemniejszy cień albo coBillieJean lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina