X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lipcu śpimy bez piżamy👙, w kwietniu bobo przytulamy🤱
Odpowiedz

W lipcu śpimy bez piżamy👙, w kwietniu bobo przytulamy🤱

Oceń ten wątek:
  • Asia2309 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka29 wrote:
    Testowałam ale tak jak się spodziewałam - biel 😔

Gośka bardzo mi przykro, każda z nas wie co czujesz, jak te cholerne białe testy bolą 😢

Celina kciuki za wizytę😉

Milka bidulko 😢 żebyś juz tak bardzo nie cierpiała 😨

21 cs- 5.11.2021 r. ⏸

23.11- 6t1d jest 💙
    8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, to okropne, że musisz tak cierpieć 😥 Dobrze, że Twój lekarz zareagował 😟 Trzymaj się!

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑‍🧑‍🧒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka z Porcelany wrote:
    My swietujemy codziennie 😂😂

Hahaha, skąd ja to znam 🤣😅

Milka, bardzo mi przykro, że dotknęła Cię taka straszna sytuacja, ale wierzę, że teraz już będzie wszystko z górki ❤️
    Gosia, biel boli, ale trzymam kciuki, że to już ostatnia!

Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japoneczka z Porcelany - i to mi się podoba haha :D

Japoneczka z Porcelany lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia przykro mi że biel na teście 😩 ale może to już ostatnia biel 😊 trzymam kciuki ✊🏻🍀

Milka dobrze ze Twój lekarz zareagował bo klinika to 🤬 mam nadzieje ze leki pomogą i zaraz wrócisz do normalnego funkcjonowania ✊🏻🍀🤞🏻

Księgowa super wieści nie kropus rośnie ✊🏻🍀

Ostatnio mnie tu mało, przepraszam że nie odnoszę się do wszystkich wypowiedzi a to dlatego że zestresowana czekam na wyniki już tydzień i w końcu dziś poszłam do kliniki, zapytać o co chodzi i okazało się że labo mojej próbki nie dostało 😳 jak do tego doszło nie wiem 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ pobrali mi znów krew na przeciwciała ospy po szczepieniu i jutro prawdopodobnie będą wyniki, a z dobrych wieśći już dostałam recepty na stymulację 🙈 i chyba zaczynam w 21 dc ze sprayem blokującym przysadkę jupiii a w sierpniu stymulacja 🙈😅 mega się boje ale i cieszę 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 10:02

miska122, anka, Limonka26, Wiolala, Karo123, Księgowa, Mlodamezatka, szona lubią tę wiadomość

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka aż nie wiem co powiedzieć lekarze, którym ufasz, którzy powinni dbać o Twoje zdrowie a tak zawiedli całe szczęście, ze Twoj gin miał głowę na karku, odpoczywaj i zaglądaj do nas ❤

Gośka29 nie lubie Twojej bieli na teście 😡 miejmy nadzieję że to już ostatni bialy test i za miesiąc beda tłuste dwie krechy 😉

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Gosia przykro mi że biel na teście 😩 ale może to już ostatnia biel 😊 trzymam kciuki ✊🏻🍀

Milka dobrze ze Twój lekarz zareagował bo w klinika to 🤬 mam nadzieje ze leki pomogą i zaraz wrócisz do normalnego funkcjonowania ✊🏻🍀🤞🏻

Księgowa super wieści nie kropus rośnie ✊🏻🍀

Ostatnio mnie tu mało, przepraszam że nie odnoszę się do wszystkich wypowiedzi a to dlatego że zestresowana czekam na wyniki już tydzień i w końcu dziś poszłam do kliniki, zapytać o co chodzi i okazało się że labo mojej próbki nie dostało 😳 jak do tego doszło nie wiem 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ pobrali mi znów krew na przeciwciała ospy po szczepieniu i jutro prawdopodobnie będą wyniki, a z dobrych wieśći już dostałam recepty na stymulację 🙈 i chyba zaczynam w 22 dc ze sprayem blokującym przysadkę jupiii a w sierpniu stymulacja 🙈😅 mega się boje ale i cieszę 🥰
    Trzymam kciuki za wyniki i sierpniowa stymulacji! 🥰✊✊

Jusia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Trzymam kciuki za wyniki i sierpniowa stymulacji! 🥰✊✊

Dzięki wielkie 😘 a ja trzymam kciuki za Twój cykl dziś wjeżdża ovitrelle ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Dzięki wielkie 😘 a ja trzymam kciuki za Twój cykl dziś wjeżdża ovitrelle ?
    Wczoraj wjechał 🙈
    Ale kurde juz drugi raz mam syruacje ze przy wbijaniu odczuwam ból...na początku nic nie czułam a teraz nwm może igła tepa. Ale wazne ze sie udalo ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Wczoraj wjechał 🙈
    Ale kurde juz drugi raz mam syruacje ze przy wbijaniu odczuwam ból...na początku nic nie czułam a teraz nwm może igła tepa. Ale wazne ze sie udalo ☺

To teraz czekamy na testowanie ✊🏻🍀🤞🏻 Mnie tez raz bolało raz nie, ważne że się udało 😊 teraz się zacznie u mnie kłucie 🙈💉 ale dam radę 💪🏻

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    To teraz czekamy na testowanie ✊🏻🍀🤞🏻 Mnie tez raz bolało raz nie, ważne że się udało 😊 teraz się zacznie u mnie kłucie 🙈💉 ale dam radę 💪🏻
    Na pewno dasz rade 😎
    Dla mnie dziewczyny które przystępują do invitro to wielkie siłaczki! Ja nwm czy bym dala rade tyle się kluc 😬

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia nareszcie !!☺️ Wiesz, że czekam jak na szpilkach kiedy zaczniesz 😉

Anka a dostałaś już coś na ta wysoka insulinę i glukozę?

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Na pewno dasz rade 😎
    Dla mnie dziewczyny które przystępują do invitro to wielkie siłaczki! Ja nwm czy bym dala rade tyle się kluc 😬

Tez byś dała bo czego się nie robi żeby się udało 😊😅 podejrzewam że nie raz będę miała chwile załamania i bólu ale już tak daleko zaszłam że łatwo się nie poddam 💪🏻 Każda z Nas tutaj jest fajterka bo pomimo niepowodzeń walczymy dalej 💪🏻

anka lubi tę wiadomość

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka to teraz ogień 🔥😈
    Jusia88 trzymam kciuki 🍀🤞 a jak będziesz miała gorszy moment to zawsze możesz wylać żale tutaj od tego jest forum 😊
    Dziewczyny a ten zastrzyk ovitrelle to robicie sobie same czy podaje Wam ginekolog? Ja zielona jestem w tym temacie a jeśli za miesiąc rurki wyjdą drożne to zaczniemy stymulacje.

Jusia88, anka lubią tę wiadomość

🙋‍♀️93' & 🙋‍♂️91'

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Milka85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia88 wrote:
    Tez byś dała bo czego się nie robi żeby się udało 😊😅 podejrzewam że nie raz będę miała chwile załamania i bólu ale już tak daleko zaszłam że łatwo się nie poddam 💪🏻 Każda z Nas tutaj jest fajterka bo pomimo niepowodzeń walczymy dalej 💪🏻
    Jusia, w końcu zaczniesz! 💪 Z tą próbką krwi to jakiś kosmos. A wydawałoby się, że takie sytuacje nie mają miejsca 😱

Co do zastrzyków... no jest tego sporo i w pewnym momencie nie wiadomo, w które miejsce robić. Ja jestem chuda więc mam małe pole manewru. Kryzys był o 1 w nocy przy 2 sztukach Cetrotide, który dodatkowo mnie uczula więc boli i szczypie podwójnie.

Co by się nie działo dasz radę. Czasem mogą łzy lecieć ciurem ale i tak będziesz dzielnie się ostrzykiwać. Niestety ivf to trudna droga.

Pierwsza procedura IVF Salve Medica
    02.07.2021 - start stymulacji:
    12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
    Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
    03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
    06.10.2021 - allo mlr 58,9%
    🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
    17.01.2022 - doszczepienie w APC
    07.04.2022 - histero- stan zapalny
    🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
    01.06.2022 - allo mlr 46,8%
    🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
    🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢

Druga procedura IVF

01.2022 💔 8 tc 😢
    04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
    09.2020 💔 9 tc 😢

01.2018 rozpoczęcie starań
    Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.
  • Milka85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś bez zmian. Boli jak cholera. Rozmawiałam z kliniką i na podstawie wyników z krwi nie wymagam podania kroplówek z albumin. Mam przyjmować leki, które wczoraj dostałam, dużo odpoczywać i czekać na poprawę. Może to dość długo potrwać.

Słoneczko, przeciwzakrzepowo dostałam zastrzyki fraxiparine. Dr kazała głównie leżeć. A na spacer mogę się wybrać max z pokoju do toalety i to w cierpieniu i z pomocą eMka. Taka sytuacja 🤷

Pierwsza procedura IVF Salve Medica
    02.07.2021 - start stymulacji:
    12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
    Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
    03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
    06.10.2021 - allo mlr 58,9%
    🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
    17.01.2022 - doszczepienie w APC
    07.04.2022 - histero- stan zapalny
    🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
    01.06.2022 - allo mlr 46,8%
    🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
    🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢

Druga procedura IVF

01.2022 💔 8 tc 😢
    04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
    09.2020 💔 9 tc 😢

01.2018 rozpoczęcie starań
    Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Anka to teraz ogień 🔥😈
    Jusia88 trzymam kciuki 🍀🤞 a jak będziesz miała gorszy moment to zawsze możesz wylać żale tutaj od tego jest forum 😊
    Dziewczyny a ten zastrzyk ovitrelle to robicie sobie same czy podaje Wam ginekolog? Ja zielona jestem w tym temacie a jeśli za miesiąc rurki wyjdą drożne to zaczniemy stymulacje.

Dziękuje wiem że tu mogę na Was liczyć ❤️😘 tak samemu się podaje zastrzyk ale zawsze można zapytać czy można przyjść żeby zrobili myśle że nie byłoby problemu 🙂

Ivanka93, Izi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka85 wrote:
    Jusia, w końcu zaczniesz! 💪 Z tą próbką krwi to jakiś kosmos. A wydawałoby się, że takie sytuacje nie mają miejsca 😱

Co do zastrzyków... no jest tego sporo i w pewnym momencie nie wiadomo, w które miejsce robić. Ja jestem chuda więc mam małe pole manewru. Kryzys był o 1 w nocy przy 2 sztukach Cetrotide, który dodatkowo mnie uczula więc boli i szczypie podwójnie.

Co by się nie działo dasz radę. Czasem mogą łzy lecieć ciurem ale i tak będziesz dzielnie się ostrzykiwać. Niestety ivf to trudna droga.

U mnie z tkanką raczej nie będzie problemu 🙈 powoli się nastawiam na kryzysy ale wiem że muszę przez to przejść . A Ciebie podziwiam za walkę przelaną bólem , dolegliwościami, hiperka i łzami jesteś mega dzielna 💪🏻 Twoje dziecko będzie dumne z tak walecznej mamy 🥰 Jak się dzisiaj czujesz ?

Edit : właśnie doczytałam że dziś bez zmian 😩 mam nadzieje że będzie lada moment tylko lepiej 🤞🏻✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2021, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, Ja też miałam zastrzyki przeciwzakrzepowe - neoparin.
    Mi lekarz mówił, że wszystko wróci do normy po miesiączce no ale ja tak nie cierpiałam ja Ty.
    Zdrowiej kochana 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Jusia nareszcie !!☺️ Wiesz, że czekam jak na szpilkach kiedy zaczniesz 😉

Anka a dostałaś już coś na ta wysoka insulinę i glukozę?
    W pon mam wizytę dopiero 😊 ale mierze dobie cukier na czczo i po 2 h to nie ma tragedii ale to pewnie dlatego bo teraz uważam co jem odstawiłam cukier itp .

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ