W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Molahonkeey wrote:@PaulinKA ja zauważyłam u siebie zwiększone libido podczas 🐒🤭🤣
Czytałam gdzieś że to normalne bo zwiększa się ukrwienie macicy;)
Nic tylko się cieszyć że nie męczą nas takie bole że się odechciewa żyć... pewnie Julia nie podziela naszych obserwacji jak umiera że skurczy♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️
🧑: przebadany✅,
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏳Rozszerzone badania nasienia
❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
⏰️Czerwiec- klinika -
Ja w trakcie 🐒 mam większe libido niż podczas owulacji 😂🙈 dobrze wiedzieć, że nie jestem odosobnionym przypadkiem.
No i Paulinka pochwal się kosmetyczką! I tortami jak już stworzysz skoro są takie pyszniutkie!! 🤤🤤🤤Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 22:07
PaulinKA, Molahonkeey, Insane lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON -
Migotka96 wrote:Ja miałam po lammecie mdłości i głowa tez mnie pobolewala, zaczęłam beac dwie tabletki przed zaśnięciem i jakoś to leci 🤭31 & 33
⛪2020r.
starania na luzie od 2020r.
starania na poważnie od 2024r.
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem 💉
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Nie jest to jakieś wielkie dzieło sztuki ale mnie zachwycił sam fakt że nie ma szwow na wierzchu 😅 I że będzie to coś czego mogę użyć 😄 zdjęcie specjalnie z tego kata żeby pokazać że wszyłam suwak! A jak pochwaliłam się mamusi swoja pracą to była ze mnie taka dumna jakbym Nobla dostała 😍 to było super ekstra, pochwala od mamy to najlepsza rzecz 🥰
A torciki o ile wyjdą to oczywiście! Pokaże 🥰
https://zapodaj.net/plik-NfrMKDLhfZ
I podobnie Vergeet, czasem w owu mam wrażenie że z racji że powinniśmy to mi się nie chce 😆 a tu zakazany owoc kusi (no dobra nie zakazany, ale nie praktykujemy 😄, slyszalam tez ze zdrowiej jednak nie kochac sie w okres bo jestesmy wtedy podatniejsze na infekcje)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca, 22:28
Vergeet, Julia24, Molahonkeey, kałamarnica 11, a_aandzela, Nowa2024, Ana29, Babsi lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
👱♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
Ej ale piękna! Mega ci wyszła! 🤩 wiem że pochwała od koleżanki z forum nie jest tak wartościowa jak od mamusi ale bije ci brawo przez ekran! 👏🏼👏🏼
My też nie praktykujemy, czasem tak jak napisałaś- trzeba sobie samemu poradzić 😂🙈 no ale coś chyba w tym jest, że zakazany owoc chyba smakuje najbardziej bo w owulację to ja chyba w ogóle nie mam libido, tylko wiem że trzeba. Może po staraniach wróci 😁
W ogóle to mam takie uczucie ciężkości w podbrzuszu, nie żebym sobie wkręcała festiwal objawów ale no dziwne to 🙈🤔PaulinKA, kałamarnica 11, Nowa2024, Julia24, Ana29 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
Motylek93 wrote:Wzięłam paracetamol przed i po pół godzinie drugą tabletkę lametty, jeszcze 2 dni się przemęcze, a ewentualnie w następnym cyklu spróbuje jak ty ☺️
Motylek93 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Badania💉
@PaulinKA ale pięknie 🥹❤️
@Vergeet grzej brzuszek i odpoczywaj ❤️
Nie wierzę, że ten weekend minął tak szybko… 🫣Vergeet, Nowa2024, Ana29 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
•Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
•II 2025
~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
•III 2025
📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
⏳19.03 wizyta
💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki
Drugi cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 12.02
🥚 16DC ~ 28.02 -
Vergeet wrote:Ej ale piękna! Mega ci wyszła! 🤩 wiem że pochwała od koleżanki z forum nie jest tak wartościowa jak od mamusi ale bije ci brawo przez ekran! 👏🏼👏🏼
My też nie praktykujemy, czasem tak jak napisałaś- trzeba sobie samemu poradzić 😂🙈 no ale coś chyba w tym jest, że zakazany owoc chyba smakuje najbardziej bo w owulację to ja chyba w ogóle nie mam libido, tylko wiem że trzeba. Może po staraniach wróci 😁
W ogóle to mam takie uczucie ciężkości w podbrzuszu, nie żebym sobie wkręcała festiwal objawów ale no dziwne to 🙈🤔
Jakim cudem Kochana ty testujesz dopiero 10.03?? Toż ty jesteś już z 8 dpo!♀️&♂️ '95: 16 cs
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
Paulinka - wielkie gratulacje. Szycie rzeczy to duże wyzwanie!
Vergeet - niech to będzie tym objawem! 🍀🌷
A my, słuchajcie, kupiliśmy dzisiaj loty do Gruzji na czerwiec. 😁
Przed nami dwa pełne tygodnie przygody, w tym dużo jedzenia i całe mnóstwo pięknych widoków. Teraz tylko ustalić plan i znaleźć zacne noclegi. Wyjazd obejmie moje urodziny i naszą rocznicę ślubu, więc wyszło superowo 🥰 już się doczekać nie mogę! Po Alicante będzie do czego odliczać.Molahonkeey, Aksandra, Minia000, Ana29, Nowa2024, Misiula, Julia24, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC
👨'87
• parametry nasienia:
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
- 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
6 dpo progesteron 17.53 ng/mL -
Miłego dnia Dziewczyny i całego tygodnia ❤️
Paulinka śliczna ta kosmetyczka, a tym bardziej Milo coś takiego nosić, ponieważ sama to zrobiłaś 😘
Z tą 🦍 potwierdzam bardziej jest ochota 🤣🤣🤣
U mnie 🦍 rozkręciła się w nocy na dobre, więc o 10:30 wizyta 😏PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec: Stymulacja Rekovelle ➡️IUI ✊ -
Kurczę ,ale posucha z testowaniem póki co
może nas ktoś zaskoczy?
PaulinkA nie powiedziałabym,że to własnoręczna robota 🥰podziwiam za cierpliwość!
I też się zgadzam z tym libido,tyle że my czasem haha sobie nie darowaliśmyAle ofkors na sam początek albo na sam koniec
PaulinKA lubi tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa -
@PaulinKA super ta kosmetyczka!! ❤️
@Vergreet już któryś raz mówisz o objawach... Mam nadzieję, że to będzie to! 😁 Tylko jak my wytrzymamy tyle do testowania? 😅 Trzymam kciuki! ✊🏻😘
Hopex2 wrote:Miłego dnia Dziewczyny i całego tygodnia ❤️
Paulinka śliczna ta kosmetyczka, a tym bardziej Milo coś takiego nosić, ponieważ sama to zrobiłaś 😘
Z tą 🦍 potwierdzam bardziej jest ochota 🤣🤣🤣
U mnie 🦍 rozkręciła się w nocy na dobre, więc o 10:30 wizyta 😏
Ohh, super! 🫶🏻 Daj znać, co Ci powie!!
U mnie NIC się nie dzieję. Nawet mikro plamienia nie mam... Zrobiłam aż test ciążowy, bo teoretycznie już 15DPO, ale negatywny. Już zaczynam podważać kompetencje mojego lekarza, który mi powiedział 12dc, że już po owulacji 🫣🫣🫣.Vergeet lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
A bóle miesiączkowe ustały? Który już masz dc? Nie widzę Twojego wykresu 🥲
U nas tydzień się zaczął super…ktoś na parkingu przed blokiem przywalił nam w auto i nie ma żadnej karteczki. To pierwszy raz kiedy nie wykupiliśmy AC…Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:22
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec: Stymulacja Rekovelle ➡️IUI ✊ -
Cześć dziewczyny, ja mało aktywna z Wami, bo jechanie na dwa wątki mnie przerosło jednak
Będę do Was czasem wpadać i podczytywać w najbliższych miesiącach, bo ze staraniami lipa - diagnoza GB i póki co ogarnianie nadczynności.
Życzę Wam powodzenia, niezależnie od miesiąca. Na pewno kreski posypią się już w marcu, ale tym, które będą musiały poczekać, życzę, by czas szybko mijał, a nadzieja nie opuszczała. Będziecie mamami, ja też, tylko musimy już teraz nieco powalczyćMiłego tygodnia!
PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Cześć dziewczyny,
Kałamarnica zazdroszczę Gruzji!!! Też mamy ją na liście (jak większość świata, haha!)
Verget oby te objawy zwiastowały cos wspaniałego!
Julka może rzeczywiście owulacja była później, a w którym dc jesteś?
Ja mam od rana takie mdlosci ze jakby nie to, że dostałam wczoraj okres to kupowałabym już wyprawkę 🤣🤣🤣🤣
To chyba efekt tej weekendowej migreny, ewidentnie coś nie tak jest w powietrzu.
Mam nadzieję, że nie będzie się tego jakiejś jelitowki....Vergeet, Migotka96 lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Escherichia coli ⛔️ -> antybiotyk i powtórka wymazu!
10.03 Sono HSG 🤞
19.03 klinika 🤞
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪 -
Paulinka ekstra kosmetyczka! Możesz być z siebie dumna 🥹
Juleczko mam nadzieję że ten okres jest już za rogiem. Myślisz że miałaś owulacje pozniej niż określił to lekarz?
Verget festiwal objawow trwa! Oby to było to 😁
Kalamarniczko , ekstra że macie takie super plany na urlopy 😊 może będziesz miała pasażera na gapę? 🤭🍀
Hopex Też miałam kiedyś taka sytuację! Na szczęście na osiedlu była kamera i doszliśmy do typa.
Współczuję Wam ! 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:46
PaulinKA, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
Zostań ze mną kropeczko 🍀 -
@Julia a może cykl był bezowulacyjny?? Cykle bezowulacyjny lubią bywać dłuższe... wiem ze mialas monitoring ale kto wie... robiłaś wszystkie metody na okres? 🤣 trening seks winko kąpiel? 😅
Mierzysz temp? Też miewałam takie akcje, nic tak nie frustruje jak biały test i brak okresuniech szybko przychodzi dziad jeden!
@Vergeet a jak cyce? Sterczą? 🤣🤣🤣 Nie żebym pytała z ciekawości hahaha ale pamiętam że był to twój objaw przy ciąży biochemicznej
@Hopex2 super że @ przyszla, jazda zatem z tematem 🥰🥰🥰 czekamy na relację po wizycie!
Ale za to współczuję przygody z autemmoże jest tam jakąś zabka w okolicy , albo inny sklep który ma kamery??
@kalamarnica podróż do Gruzji jest na waszą odpowiedzialność, ja przytylam chyba z 3 kg i zapewniam że to nie była sama woda 🤣 w czerwcu w górach może być jeszcze snieg ale na pewno będzie pięknie zielono i żywo w kolory 🤩🤩
My też urlopik w marcu i czerwcu (już wzięte w pracy) ale nic jeszcze nie zaplanowane 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:04
kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 16 cs
🔜
6 cykl stymulowany 🙏
⏰️Czerwiec- klinika -
@Hope, współczuje, czy macie monitoring na osiedlu?
@PaulinKA piękna kosmetyczka! Szycie jest bardzo odprężające a chodzenie potem w ubraniach, które sama uszyłaś to totalna duma 😁
Dziewczyny, miłego dnia i udanego początku tygodnia 🥰 Nas czeka w tym tygodniu pierwsza wizyta w klinice, dziś się może dowiem czy będę mieć dziś lub jutro drożność. Z niemiłych rzeczy to znów w 8 dc mam lekkie plamienie, to samo było w poprzednim cyklu i ginekolog niezbyt się tym przejęła, powiedziała że to pewnie pęknięta torbiel. Troche mnie to zmartwiło, że znów to samo 😔Starania od 04/24
13 cs ✨
03/25 badanie drożności jajowodów
05/03/25 pierwsza wizyta w klinice -
No mnie najbardziej wkurza fakt, że mam ten wyjazd już za 18 dni. Miałam spokojnie sobie zdążyć z IUI...
Teoretycznie doktor powiedział, że była owulacja- było ciałko żółte i endometrium nadbudowane. Nie było pęcherzyka dominującego. Nie wydawał się wątpić w swoją ocenę 😅.
Jestem dopiero 25dc, owulacja była wyznaczona na 10dc. Jednak moja faza lutealna jest stała i trwa 13 dni. A dzisiaj już jest 15.
Ból miałam w piątek wieczór i trochę wczoraj po przebudzeniu, a potem cisza. To jednak nie świadczy o niczym, bo ja bóle miewam cały cykl. Chociaż faktycznie w piątek były na tyle intensywne, że już się cieszyłam, że @ nadchodzi.
Jeśli przyjdzie do środy to powinniśmy się jeszcze wyrobić z IUI. Trzymajcie kciuki 😓, żeby nie było kolejnego cyklu zwłoki...Vergeet lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu
doesn't mean it's not happening. ✨ -
@Hopex echh przykro mi 😓. Chamstwo normalnie...
@AniMpe spojrzałam na tą chorobę, bo kompletnie mi nieznana była. Przykro mi, że masz diagnozę, ale z tego co widzę to wystarczy wprowadzić odpowiednie leki?
@Brilka powodzenia w klinice! Czekamy na wieści!! ☺️🍀
@PaulinKA dobrze, że ustawiliście w końcu ten urlop! Partner wytrzyma do maja? 😁 Przynajmniej będzie dużo więcej ciepłych kierunków do wyboru!PaulinKA lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
doesn't mean it's not happening. ✨