X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
Odpowiedz

W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

@PaulinKA dobrze, że ustawiliście w końcu ten urlop! Partner wytrzyma do maja? 😁 Przynajmniej będzie dużo więcej ciepłych kierunków do wyboru!

A gdzie tam, lecimy w marcu, nie maju 🤣 więc wybór nadal ograniczony 😅

Plan jest w 2 połowie marca, no ta Madera ciągle nam krąży ale raz na jakiś czas któreś z nas rzuci jakiś szalony pomysł typu- MEKSYK 😅 zobaczymy co się trafi, jakiś last albo tanie bilety czarterowe ... ;)
    A w czerwcu no to chcielibyśmy albo Bałkany albo Włochy autkiem, może z namiotem itd...

@Brilko kciuki za wizytę! Jesteś pewna że te plamienia to nie owulacyjne? Mam nadzieję że kolejny specjalista potraktuje to poważnie i nie zostaniesz zignorowana...

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia - tak, póki co. Albo tabletki na około półtora roku i sprawdzenie co potem (w trakcie małych dawek leku można się starać o dziecko, ale to na pewno nie na początku) albo radioaktywny jod i wtedy 6 miesięcy kategorycznej przerwy - to wiąże się z tym, że po jednej tabletce wpadnę w niedoczynność tarczycy i leki do końca życia, albo trzecia metoda - wycięcie całej tarczycy, czyli najbardziej radykalnie. Jestem od 3 dni na Thyrozolu, za 3 tygodnie powtórka badań i myślę, że to jeszcze potrwa.
    Z lepszych skutków ubocznych - od grudnia -8kg. To objaw, ale w mojej otyłości w ogóle mi nie przeszkadza. :D
    Z najgorszych objawów - miopatia tarczycowa. Normalnie chodzę, jeżdżę na rowerku, wejdę po schodach, ale nie wstanę jak kucnę. Nie mam ani jednego procenta siły w nogach, by się podnieść. Dobrze, że zauważyłam to w domu, to się wczołgałam na łóżko i z niego zlazłam. Liczę, że to się szybko cofnie.
    Jeśli są tu dziewczyny z GB to chętnie przyjmę wszystkie rady i wskazówki, co do supli też. <3

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA na przeczytałam w maju i czerwcu 🤣🤣🤣. I myślę sobie biedny chłop poczeka sobie tyle jeszcze na urlop hahaha.
    To dobrze, że już za rogiem! 😁 Ekipa marcowych wakacji powiększona! Madera brzmi bosko! To był też nasz wybór na początku, ale pogoda nie zachęcała do jazdy motocyklem, więc odłożyliśmy w czasie. Czekam na relacje i polecajki! 🫶🏻

@Animipe o kurde! Przykro mi bardzo 😓. Spojrzałam szybko o co chodzi i nie wyglądało mi to tak poważnie. Mam nadzieję, że jesteś pod dobrą opieką i szybko wyprowadzą Cię lekami 😓.
    Wiem, że diagnozy przychodzące na drodze starań bolą podwójnie 😓. Raz, że mierzymy się z chorobami, a dwa że te choroby odwlekają nasze starania. Chciałabym jakoś pomóc, ale jestem kompletnie zielona w tym temacie. Tulę Cię mocno kochana 🫂🫂🫂.
    Kiedy dowiesz się, która drogą lekarz postanowi pójść?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:41

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
    Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w poniedziałek :)

Ja wczoraj wieczorem zdecydowałam, że przestaję mierzyć Temp. Po prostu to mnie wykańcza. Jak spadnie - dół i rozpacz, bo na pewno się nie udało, jak będzie piękna - nadzieje urosną i tym bardziej spadnę zadkiem na beton po ujemnym teście. Od teraz nie mam na nic wpływu, nic już nie zrobię więcej. Czekam do testowania, ale poza tym planuję życie do przodu. Ułożyłam plan treningów na kolejne tygodnie, szukam ciekawych miejsc w Alicante do odwiedzenia (wyjazd już za 17dni). I teraz ta Gruzja doszła, więc mam co robić! 🤗

Julia no kurczę. Dziwna sprawa. Ale to chyba tak jest, że przecież faza lutealna może się troszkę skracać/wydłużać, nie? Trzymam kciuki, że się szybko sytuacja wyklaruje abyś mogła w marcu zrealizować swój plan. 🤞🤞

Ana - a bardzo bym chciała tego pasażera na gapę zabrać do Gruzji na wycieczkę. 🥹🥹 no ale... życie zweryfikuje. Jak Ty się czujesz dziś? 😘

Paulinka - no pewnie będzie trochę śniegu, ale myślę, że to doda uroku tym pięknym pejzażom. A trasy do wędrówki na pewno się znajdą :D

Miłego dnia dla wszystkich 🥰

Aa Brilka powodzenia na wizycie w klinice!
    PS mój Mąż dziś odbierze wyniki badania nasienia, trzymajcie kciuki 😬

PaulinKA, Julia24 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
    - 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
    3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
    6 dpo progesteron 17.53 ng/mL
  • brilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA nie wydaje mi się, żeby to było plamienie owulacyjne bo nigdy takiego nie miałam, a to dopiero 8 dc. Może rzeczywiście to znowu pęknięta torbiel, bo w poprzednim cyklu pękł mi jeden z trzech pęcherzyków. Ale jestem po cin3, głowa od razu zaczęła pracowac… 😕

Starania od 04/24
    13 cs ✨

03/25 badanie drożności jajowodów
    05/03/25 pierwsza wizyta w klinice
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Animipe o kurde! Przykro mi bardzo 😓. Spojrzałam szybko o co chodzi i nie wyglądało mi to tak poważnie. Mam nadzieję, że jesteś pod dobrą opieką i szybko wyprowadzą Cię lekami 😓.
    Wiem, że diagnozy przychodzące na drodze starań bolą podwójnie 😓. Raz, że mierzymy się z chorobami, a dwa że te choroby odwlekają nasze starania. Chciałabym jakoś pomóc, ale jestem kompletnie zielona w tym temacie. Tulę Cię mocno kochana 🫂🫂🫂.
    Kiedy dowiesz się, która drogą lekarz postanowi pójść?

Dziękuję <3 Myślę, że kwestia kilku miesięcy, jeśli leki zaczną działać to będzie najlepiej, więc za tą opcję proszę trzymać kciuki <3 :D

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    A bóle miesiączkowe ustały? Który już masz dc? Nie widzę Twojego wykresu 🥲

U nas tydzień się zaczął super…ktoś na parkingu przed blokiem przywalił nam w auto i nie ma żadnej karteczki. To pierwszy raz kiedy nie wykupiliśmy AC…
    Nic mnie tak mnie drażni jak chamy unikające odpowiedzialności za swoje czyny. Życzę mu żeby karma w niego walnęła że zdwojoną siłą.

Vergeet lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 hahaha rozbawiłaś mnie z ta wyprawką gdyby nie 🐒 ! 🤣 mam nadzieje ze już niedługo i tak zaczniesz ja szykować ! 😘

Hopex zgłoś sprawę na policję to na pewno ! Może znajdzie się jakiś monitoring który by złapał to zdarzenie… chamstwo 🤬

Kałamarnica ale super z ta Gruzją 🥰 korzystajcie póki nie trzeba płacić za pasażera na gapę, mam nadzieje ze się z Wami wybierze tam albo chociaż z Wami wróci 😘😘

PaulinKA zazdro cierpliwości do szycia ! Piękna kosmetyczka, a z pochwała mamy to nie ma co nawet konkurować 😅🤭

Brilka 🤞🏼🤞🏼 za wizytę w klinice! Jestem ciekawa jaki będą mieli dla Was plan 😊😊

Julia może 🐒 już za rogiem ! Trzymam kciuki żeby nadeszła szybciutko i żebyś zdążyła z IUI 🫶🏼🫶🏼

kałamarnica 11, Minia000 lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    MUCHa ( wykryto Ureaplasma parvum)

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%

Plan 2025:
    12.03 laparoskopia - sklerotyzacja torbieli🌸
    Kwiecień: powtórzenie badań nasienia
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMiPe moja koleżanka miała bardzo zaawansowana postać gravesa i zdecydowali się na operację usunięcia tarczycy. Wszystko poszło pięknie, bez komplikacji ale wiem że jest dużo możliwych zagrożeń. Dodam też, że ona nie planuje nigdy dzieci więc też inna sytuacja. W każdym razie bardzo ci współczuję i trzymam kciuki bo wiem jak bardzo źle ona się czuła i ile przeszła. 🫂🩷

PaulinKA co do cyckow to właśnie niestety nie sterczą, nie bolą. Ale tłumaczę sobie tym, że wtedy brałam też dodatkowego proga. A co do mojego testowania 10.03 mimo że dziś jestem już 10dpo, to Flo wyznacza tak mój termin miesiączki i postanowiłam nie testować wcześniej. Czy mi się uda? Sądzę, że nie i zatestuje razem z kałamarnicą 😂 ale przynajmniej spróbuje, chce sobie oszczędzić oglądania bieli, doszukiwania kresek i czekania później tydzień albo dłużej na okres🙈

Kałamarnica ale czad, uwielbiam mieć do czego odliczać także u was podwójne szczęście! Zazdraszczam pozytywnie wszystkim wam, którym szykują się wyjazdy 🥹🤩 będę czekać na relacje żeby chociaż oko nacieszyć 😁

Julia wysyłam Wiki na wywołanie okresu z lasu! Skoro tak dobrze działają na ⏸️ to może na okres też!
    Najgorzej jak się ma wszystko pięknie poplanowane żeby się wyrobić, a okres sobie postanowi nie przychodzić na czas… 🙈

Brilka trzymam kciuki za wizytę 🤞🏼 czekamy na relacje!

Hopex duże to uszkodzenie? I tak jak mówią dziewczyny, może jest gdzieś monitoring i warto pójść na policję ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:06

AnMiPe, PaulinKA lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biochemiczna💔

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (ogólnie kiepskie), TenFertilON
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby nie, urwana i złamana tablica rejestracyjna, przetarty zderzak i odpryśnięty lakier, ale wiecie sam fakt..
    Jest kamera, więc popołudniu idziemy na 👮‍♂️

brilka, Migotka96 lubią tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec: Stymulacja Rekovelle ➡️IUI ✊
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kałamarnica11 ale cudowne plany 🥰 Gruzja - najlepsze winko <3

@Minia000 hahaha trzymam kciuki, żebyś już nieługo szykowała wyprawkę 🥰

@Brilka trzymam kciuki za klinikę🤞🏼

@Julia24 dobra... ubierz te białe gacie 🤭

@Hopex2 mam nadzieję, że kamera uchwyciła... co za buractwo :( współczuję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:26

PaulinKA, kałamarnica 11, Minia000, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    XII 2024 Histeroskopia
    I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    •Wizyta kontrolna 21.01 KCP✅👌🏻
    II 2025
    ~ Cytologia płynna LBC + HPV✅
    ~ Badania podstawowe:🔺TSH 3.027, 🔺Glukoza 99.20
    III 2025
    📊 TSH, FT3 , FT4 , Krzywa cukrzycowa, Insulina, P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG
    ⏳11.03 USG 🍒 + badania krwi
    ⏳14.03 badanie nasienia (pierwszy spermiogram)
    ⏳19.03 wizyta

💊 •Wit D •Omega 3-6-9 •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide •Zioła Ojca Sroki

Drugi cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 12.02
    🥚 16DC ~ 28.02
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam @!!!!!! 🔥🔥🔥
    Yaaaaaay!!! No nie wierzę! Pierwszy raz w życiu bez plamienia przed! Żadnego plamienia! Od razu @! Nie wiem, co zrobiłam, że tak się zmieniło, bo dużo zmieniłam 😆😆😆, ale będę trzymać tak dalej 😁❤️!

Sorki za marudzenie 😅🤣. Już mi stres wleciał, że nie zdążymy z IUI przed wakacjami. Ale lecimy z tematem!!!! 🔥🍀🫶🏻

Aksandra, AnMiPe, a_aandzela, PaulinKA, kałamarnica 11, Minia000, M93, Molahonkeey, Vergeet, Alicjasss, Hopex2, brilka, Misiula, Migotka96, Slava lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

• Aga.f Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊 w końcu Was nadrobiłam. Wczoraj miałam słaby dzień jakiś, cierpię od kilku dni na bezsenność... Zasypiam ok.2 w nocy, później rano śpię do 10, jestem jakaś do niczego, nie mam na nic siły..
    @Hopex2 oby doszli co to za burak walnął i uciekł😡
    @Julia24 a co zmieniałas? Wprowadzała jakieś nowości?

Ja mam pytanko, próbuje nauczyć się badać szyjkę macicy, dzisiaj mam wrażenie, że jest wysoko, ale taka rozpulchniona. Na okres jak powinna wyglądać? Mam tylko problem z rozpoznaniem czy jest otwarta czy zamknięta 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:07

Minia000 lubi tę wiadomość

• a_aandzela Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia cieszę się ,że tak sie cieszysz na okres hahaha . Chociaż raz niech będzie tak jak się go prosi ;zd
    AniMeP - bardzo mi przykro,że masz taki problem ;( Cieszę sie ,że jesteś dobrze zaopiekowana ;)
    Hopex - miałam podobną sytuacja,też brak AC i brak kamer ;( mnie zabolała kieszeń,oj zabolała o jakieś 4 koła ;(
    Ana - jak sytuacja ? Plamienie się uspokoiło?
    PS l: ja się dostałam na teleporade w sprawie tego proga - nie dawał mi spokoju,a nie chce chodzić i się stresować. Dostałam Duphaston ,bo lekarz mówi,że lekko spadł i jak najbardziej mogę go przyjmować do wizyty stacjonarnej ,czyli do 12/03 -potem zdecyduje lekarz. Co to jest do jasnej cholery ,że każdy mówi co innego…a koniec końców i tak Twoja wina,bo przecież nikt Ci nie kazał tak robić,tylko proponował..

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:11

PaulinKA, Molahonkeey, AnMiPe lubią tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/I przyrost 206.1% prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    ⏳12.03.2025 - wizyta u ginekologa
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia suuuper🎉🎉🎉

Jestem już po, dostałam Rekovelle. Lekarka mówiła, że efekt może być lepszy, tym bardziej, że miałam już 4 stymulację Clo i nic z tego. Od jutra mam zacząć podawać i w poniedziałek monitoring 🍀 a i od owulacji będę brać Encorton

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:13

PaulinKA, Molahonkeey, Aksandra lubią tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec: Stymulacja Rekovelle ➡️IUI ✊
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka super! Cieszę się z Twojej małpy. Ze swojej wczoraj też się cieszyłam bo oczywiście również muszę się że wszystkim wyrobić do wyjazdu. Starania i próby prowadzenia normalnego życia to mega logistyka.

Umówiłam już na 19.03 wizytę w klinice u naszej Pani Doktor. Wrócimy do niej z wszystkimi wynikami. Jeszcze maja do mnie oddzwonić z terminem hsg. Lecimy z tematem. Wczoraj było trochę płaczu ale dziś jest nowy początek. ;)

kałamarnica 11, Julia24 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Escherichia coli ⛔️ -> antybiotyk i powtórka wymazu!

10.03 Sono HSG 🤞
    19.03 klinika 🤞

On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
  • M93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:
    Hej dziewczyny 😊 w końcu Was nadrobiłam. Wczoraj miałam słaby dzień jakiś, cierpię od kilku dni na bezsenność... Zasypiam ok.2 w nocy, później rano śpię do 10, jestem jakaś do niczego, nie mam na nic siły..

Ja mam pytanko, próbuje nauczyć się badać szyjkę macicy, dzisiaj mam wrażenie, że jest wysoko, ale taka rozpulchniona. Na okres jak powinna wyglądać? Mam tylko problem z rozpoznaniem czy jest otwarta czy zamknięta 🤔
    Ja dzień przed okresem miałam miękką szyjkę, w dzień okresu była nisko.
    We wczesnej ciąży była wysoko i rozpulchniona, nie będzie jej pomylić z niczym innym, nie wyglądała tak w żadnym innym momencie cyklu.

👩🏼1993
    🧑🏻‍🦱1987

(2cs)
    👧🏼2020

(12cs)
    💔2024 (11tc)

(3cs po poronieniu)
    ⏸️ 04.02 🥹

PCOS.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.f wrote:

Oj, dużo by opowiadać. Podejrzewam, że adneomioza była winna moim plamieniom. Wprowadziłam dietę przeciwzapalną i bogatą suplementację (min. kurkumina, dobra omega-3 i probiotyki kierunkowe na endometriozę). Może unormowanie BMI też miało pozytywny wpływ. Ciężko powiedzieć, bo pracuje intensywnie już od października nad poprawą stanu zdrowia ☺️.

@Vergreet mam już termin w klinice- 06/03 ❤️.

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia - no i to jest wiadomość dnia! 😁yaaay, lecicie z tematem. Będzie pięknie! 🍀🍀🍀

Hopex - brak słów na ludzi czasami, naprawdę. :( obok mnie kiedyś ktoś zaparkował w taki sposób, że musiałam wsiadać do auta przez fotel pasażera, bo stanął tak blisko. Masakra.
    Ale są i plusy dzisiejszego dnia, ruszasz ze stymulacją, niech będzie owocna i życzę pięknego/pięknych pęcherzyków! 🤭😚

Minia - dobrze Cię widzieć z nową energią kochana!!🤗😘

Vergeet - #testujzkałamarnicą 06.03 😎😎😎

Edit: o, Julia jaki masz piękny termin. 🥰😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:59

Julia24, a_aandzela, Hopex2 lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka, NAC

👨'87
    • parametry nasienia:
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 14 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 Lametta + Ovitrelle 💉🙏
    - 16d.c. pęcherzyk 23mm, endometrium 11mm
    3 dpo progesteron 13.60 ng/mL
    6 dpo progesteron 17.53 ng/mL
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hopex ale ekstra że startujesz ! Kiedy teraz masz monitoring? Na kiedy estymujesz samo IUI?
    @Julia, rozumiem Twoją radość z okresu 🤣 zaczynasz nowe 😍😍😍 wspaniale ze w tym miesiącu bez plamien! To duży progres 🤩
    @Vergeet no to obyś dala szczęście i sobie i kałamarnica w dniu testowania 😄🥰😍
    @Minia000 hsg to często bywa game changer. Ja się też tego jeszcze trzymam i liczę na magię drożności 😅
    @Andzela no i fajnie że dostałaś proga , będziesz się czuła pewniej.
    Kurde dziewczyny, Andzela, Misiula, Insane i Ana.. zaraz wasze wizyty serduszkowe 🥹🥹🥹 oczekuje na nie nie mniej niż na swoją ... będą piękne zdjęcia kropków na wątku:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:13

a_aandzela, Hopex2 lubią tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 16 cs
    👱‍♀️: LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, lekka endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅Stymulacja owulacji- mamy owulacje!
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta. Leczenie wdrożono ✅️

🧑: przebadany✅,

🔜
    6 cykl stymulowany 🙏
    ⏳Rozszerzone badania nasienia
    ❗️Podejrzenie polipa do obserwacji
    ⏰️Czerwiec- klinika
‹‹ 15 16 17 18 19
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ