W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane to poproszę o propozycje tytułów na kwiecień bo przed nami już ostatni tydzień, a mamy póki co tylko jednego kandydata:
-Vergeet szczęście przynosi nieustannie , w kwietniu konkurencje zajączkowi zrobić pragnie ⏸️❤️🤰🏼PaulinKA, M93, Nowa2024, Molahonkeey, Kaliope, Ana29 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
📆 oczekuje na 🩸po poronieniu.
📆 diagnostyka genetyczna i immunologiczna -
Paulinka jak będziecie mieć chwilę to możecie zahaczyć o Mondello bo są autobusy co kilka minut z Palermo i jadą z 0,5h. Mondello jest piękne, ma czystą turkusową wodę, jest płyciutkia i mają mniej turystyczne knajpki z jedzeniem. Ogólnie zazdroszczę, Sycylia jest mega ❤️
PaulinKA, Molahonkeey lubią tę wiadomość
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok
On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy
Starania od 04.2024, 2xCB
27.02.25 ⏸️
28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
26.03 💔 poronienie samoistne
Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
Leczenie UreaParvum, Doksycyklina 10dni po 1x200
⏳zespół antyfosfolipidowy, mąż HLAC
🔜 cross match, IVF -
@Slava pinezka zrobiona! My bierzemy auto także będziemy niezależni 😍 co prawda na Sardyni rok temu musieliśmy zapłacić udział własny w wyimaginowanej szkodzie ale teraz mamy plan lepiej to ogarnąć, kupić ubezpieczenie i porobić foty (wtedy jakoś się po prostu nie ogarnęliśmy za dobrze 😅)
Kochana napisz co u Ciebie, my się wszystkie o Ciebie bardzo martwimy.....Slava, Julia24, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto pasożyta, przeleczone, badania do powtórzenia
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Wielkanoca jajka maluje, w boze narodzenie się bobas wykluje.
W kwietniu wiosna pełna para, w grudniu bede w koncu mama.
W wielkanocny koszyczek body wloze, w grudniu bobasowi je zaloze.
PS. Nie nadaje sie do szczegółowych emotek, więc mozna dodać wedle uznania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 19:57
Slava, Molahonkeey, Kaliope, Vergeet lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Kingus 1 wrote:Dziękuję kochana za miłe słowo i ze zostałam tu miło przyjęta.
Ja podchodziłam do AZ ze względu na endometriozę, mięśniaka, początki adenomiozy, niskie amh 0,52. Myślałam, że transfery z Adopcji Zarodka dadzą ciążę. W sumie dlaczego miały by nie dać. Niestety jakże się myliłam. 4 transfery i nic. Ostatni transfer mnie strasznie dobił. Miałam dipherline na wyciszenie endo i adenomiozy, heparynę dodatkowo doktor dał do transferu. Od immunologa (dr Sydor i dr Jarosz) prograf, encorton, accofil, itralipid, nawet miałam immunoglobuliny i coś gdzieś załapało ale nie do końca.
Testy gdzieś coś pokazywały ale niestety wszystko przepadło.
Teraz zapisałam się do prof Andrzeja Malinowskiego może będę musiał mieć zabieg, może szczepienia pullowane. Sama już nie wiem co mam zrobić. Teraz gdzieś myślę o KD - może 2 zarodki jednocześnie. Moze znowu trzeba dipheline wdrożyć. Sama już nie wiem. Tyle niewiadomych32 & 33
⛪2020r.
starania na luzie od 2020r.
starania na poważnie od 2024r.
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem 🔜
14.05 wizyta + plan diagnostyki ⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Cudownie 🤩 też zjechałam Sycylię więc zazdroszczę tym bardziej ❤️
A u mnie średnio, nie brałam tego mizoprostolu, bo drugi dzień mam krwawienie ze skrzepami ale z nosa i nie chce sobie dokładać, niech mnie łyżeczkują.Nie wiem czy to moj organizm już odmawia posłuszeństwa czy jakaś infekcja, bo akurat zawsze jak sie przeziębiam to mi krew z nosa leci. Musze zbadać żelazo bo mam taki jakby pierwszy dzień okresu bez skrzepów już 16 dzień, teraz doszły krwotoki z nosaBiorę znowu kombo przeciwbólowych bo mam pieczenie w pachwinie. Że tak powiem - tego jeszcze nie grali u mnie także nowy ból unlocked 🤣 Mam wrażenie, że o czym nie napisze, że się poprawia to się pogarsza za chwilę dlatego nic nie dawałam znać 🥲
Ona 35l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero, brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, Obecna UreaParvum, białko S i C ok
27.02.25 ⏸️
🔜 cross match, IVF -
Aksandra wrote:Brilka, Kingus - bardzo mi smutno z powodu bieli 🫂
Kałamarniczko - tak Ci zazdroszczę tego słońca i rajskich widoków. Pełną piersią nabieraj energii z tego miejsca i czekamy na Wasz powiększony składzik w drodze powrotnej do Polski 💃👶
Slava - martwię się bardzo, co u Ciebie 🥺 przytulam by choć trochę dodać Ci siły na znoszenie tych wyzwań, które rzuca Ci teraz życie ❤️
PaulinKo - spędzcie cudowny czas z mężem, bo kierunek już macie italiano idealny 🌞🌞😎
Nowa - właśnie zastanawiałam się czy ja mam inny cyclogest 😅😅 bo u mnie tylko rozchyla się skrzydełka i wszystko pięknie wychodzi 😁
Niteczko - urodzaj zarodeczków, będą z tego cudowne dzieciaczki 🩷🩷🩷
Pytalyscie kochane jak się czuje. Lepiej. Robiłam dzisiaj badania i mi wywaliło po tych lekach progesteron do 89 i leukocyty po Accofilu ponad 55 tys aż dzwonili do mnie z laboratorium, że potrzebna jest pilna konsultacja lekarska. Trochę za duży ten poziom, ale chyba za wcześnie zrobiłam badanie, bo wg zaleceń mojej dr gin a nie dr Jarosz. Będę powtarzać, więc nie martwię się tym za bardzo teraz.
Wiecie, ciągle mam swoje czarne myśli, nie będę ani Was tym zanudzać ani sama się pogrążać. Po prostu ja już nie mam planu B tym razem i nie wyobrażam sobie na ten moment przechodzić jeszcze raz tego samego. Zwątpiłam w immunologię, czytam wątek, na którym dziewczyny mają podobne problemy do moich, taki sam zestaw leków od immunolog i transfery nieudane. 🥺
To może ja podejdę do tematu z innej strony - masz halotyp Bx czyli ten lepszy, masz 2/5 kirow implantacyjnych czyli zawsze więcej jak 0/5 a i z takimi wynikami laski zachodzą w ciążę. Masz mało komórek Cd138 jak poczytasz opracowania badań to dopiero od 4 w górę obserwuje się wyraźne pogorszenie w implantacji a i tak pewnie przeleczone to masz. Mutacje są hetero więc te lepsze od homo np. przy Pai-1, tak mi PC ze Szczecina tłumaczył. W ogóle wynik pobranych komórek 17 i z tego 6 zarodków zamrożonych (nawet jak potem jeden zdegenerował- statystyka) to jest Kochana kosmos 🚀 Masz obstawę leków i supli pewnie też, na tym etapie nie masz już wpływu za bardzo na to wszystko. To jest już teraz loteria, astrologia i kurde wróżenie z fusów, pewnie jest od groma kobiet z takimi wynikami które „tak o” zajdą w ciążę i nigdy się o tych wynikach nie dowiedzą. Trzymam kciuki najbardziej jak potrafię i zaraz powiem staremu żeby też trzymał i tak siedzi na kanapie i nic nie robi 😅PaulinKA, Julia24, Aksandra, Kaliope, Vergeet lubią tę wiadomość
27.02.25 ⏸️
🔜 cross match, IVF -
Jeju, Slava, po pierwsze to bardzo Ci współczuję tego przez co przechodzisz... mam nadzieje ze w miarę dobrze próbujesz się odżywiać i suplementowac żeby to krwawienie nie obciążało Twojego ciała bardziej niż to konieczne
kiedy jakas kolejna wizyta?
Po 2, bardzo dziękuję Ci za to co napisałaś Oli, Ty zawsze wpadniesz, napiszesz jasno i konkretnie, bazując na ogromnej wiedzy i niestety doświadczeniu. Twoja wiedza na tym wątku jest nieoceniona!
😍🌞❤️🌸Julia24, Kaliope, Slava, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto pasożyta, przeleczone, badania do powtórzenia
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Vergeet wrote:Kochane to poproszę o propozycje tytułów na kwiecień bo przed nami już ostatni tydzień, a mamy póki co tylko jednego kandydata:
-Vergeet szczęście przynosi nieustannie , w kwietniu konkurencje zajączkowi zrobić pragnie ⏸️❤️🤰🏼
Kwiecień da mi kreski dwie , a już w grudniu rodzę Cię ❣️🍀
Wiosną słodkie przytulasy, pod choinką będą bobasy ❣️🍀
Wiosna porą doskonałą bym została w końcu mamą 🍀❣️kałamarnica 11, Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
28.04 prenatalne ⌛️🩷💙
8.05 wizyta kontrolna - omówienie wyników 🍀
-
"Kwiecień niech plecie to w grudniu urodzę po południu" 😁🤞
Kaliope, Vergeet lubią tę wiadomość
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Hej dziewczyny!
Podczytywałam Was co jakiś czas, ale nie miałam czasu na konstruktywną odpowiedź. Dziękuję za pytania o mnie 💕. Jutro z samego rana wyjeżdżamy.
Jak się czuje? Już dobrze, przeziębienie odeszło na szczęście! Co do festiwalu objawów, bo jestem już 8DPO to mam najbardziej intensywne upławy odkąd pamiętam i to jest chyba jedyna zmienna w tym cyklu. Tak, jak plamień nie było w poprzednim cyklu, tak w tym też nie ma z czego bardzo się cieszę ☺️.
Jestem po OVI, więc bez sensu testować. Ostatnio trzymało mi do 12DPO, więc chyba dopiero w środę zatestuję tak, jak się zapisałam ☺️. Oczywiście spakowałam 6 testów, bo nie mam ochoty testować egipskich 🤣.
@Brilka kochana, bardzo mi przykro, że beta wyszła taka niziutka. Chyba faktycznie coś zaczęło się dziać skoro jest taka określoną wartość i jednak testy różnych marek pokazywały cienie. Ja osobiście używam tego pinka z pipetką i mnie nigdy nie oszukał. Bardziej nie ufam facelle, bo w grudniu mi nadziei narobił. Mam nadzieję, że ta wzmożona płodność będzie Cię teraz dotyczyć i zaraz wyskoczysz nam z tłustymi dwiema kreskami!!!
@Kaliope no przepiękny ten Twój test!!! Kreski konkret. Beta nawet nie potrzebna, bo wzrost widać gołym okiem! 😍😍 Cieszę się, że się doczekałaś! 🥹 I to akurat, jak do nas dołączyłaś, więc mógłyśmy Ci w tym towarzyszyć 💕.
@Aksandra ja wiem, że z czasem trudno o wiarę w kolejne podejście. Sama się na tym łapie, a Ty przeszłaś dużo więcej. Pamiętam jednak Ciebie z ostatniego transferu i śledzę cały czas Twoją historię mając nieodparte wrażenie, że mimo tych wszystkich przeciwności i trudnych emocji towarzyszących chorobie mamy, jesteś jeszcze bardziej zmotywowana i waleczna. Kciuki już zaciśnięte mam od samego transferu i będę z Tobą wyczekiwać wtorku! ✊🏻🍀😘
@Slava strasznie mnie zmartwił Twój wpis i to, że krwawienie trwa tak długo. Czy nie miałaś w takiej sytuacji zgłosić się do szpitala? Jeśli dodatkowo krwawisz z nosa to boję się, że jesteś już bardzo osłabiona 😓.
Proszę nie pisz, że nie warto pisać, jak dzieje się coś złego u którejś z nas. Ja nawet jak nie odzywam się cały dzień to myślę o Was i sprawdzam. Jesteśmy tu dla siebie wsparciem na te smutne chwilę, które niestety spotykają lub spotykały w pewnym momencie każdą z nas. Boli tylko, że pomoc fizyczna z nas żadna 😓😓, ale chociaż wsparcie możemy dać.
Czy rozważasz ten szpital? Pewnie wizytę masz dopiero na poniedziałek umówioną? 🫤
@Kalamarnica już pełen pakiet działań odhaczony! Teraz już tyle cieszyć się wakacjami i mężem! 🤗🤗 Mam nadzieję, że głowa trochę odpocznie od staraczkowych tematów, a i czas oczekiwania na testowanie szybciej zleci 😁.
@Minia000 widziałam, że zaplanowałaś wyjazd bardziej offline! Super, ja chyba też tak spróbuję. Zobaczymy, co z tego wyjdzie 😆. Mam nadzieję, że macie pełen relaks!! ☺️
@PaulinKA widzę, że obie startujemy jutro! 😁 Jeśli Twój mąż był tak wymęczony, jak my, to cieszę się bardzo, że udało się jednak teraz zarezerwować wyjazd!! Jednak do maja jeszcze trochę czasu 🫣. Mam nadzieję, że wyjazd będzie udany 😘 i zjecie dużo pysznego jedzonka!! 🍕
@Nowa2024 widzę, że już pełen wachlarz emocji 😁. Nie dziwię się!! Ta ilość budzików pokrywa się z ilością zastrzyków? 🫣 No nie zazdroszczę!! Wierzę jednak, że już niedługo będzie Ci wynagrodzone! 🤗
@Kingus szukałam właśnie parę razy informacji, kiedy masz transfer. Nie wiedziałam niestety. Przykro mi, że się nie udało 😓😓. Bardzo liczyłam na to, że ten stan sztucznej menopauzy jakoś wpłynie na powodzenie. Pisałaś, że beta wystartowała jakoś nieznacznie? Czyli CB? Może jest to jakiś krok do przodu jednak? Ściskam Cię mocno 🫂🫂🫂🫂. Czy planujecie kolejne podejście?
@Nitka wiedziałam, że masz trzy mrozaczki!!! 😁 Trzymam kciuki za pozostałą dwójkę!!! ✊🏻✊🏻
@Migotko cieszę się, że się lepiej czujesz!!
@Nosa cieszę się, że postanowiłaś dołączyć 🤗
Wysyłam dużo ciepełka do wszystkich naszych 🤰🏻🤰🏼🤰🏿 brzuchatych księżniczek!!! 😘😘😘 Weszłam na pierwszą stronę i pełen wzrusz, ile Was się nazbierało 🥹🥹. Cieszę się, że nie uciekacie od nas! ❤️Kaliope, PaulinKA, Slava, kałamarnica 11, brilka, Molahonkeey, Minia000, Nowa2024, Aksandra, a_aandzela, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
05/25 Histeroskopia + biopsja+KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Paulinka dziękuję, aż mi głupio i mam ochotę napisać coś durnego dla przeciwwagi 😅 Wizytę mam w pon o 7:15 i mam zamiar dotrwać 💪
Julia jak super, że już Cię puściło przeziębienie, teraz czas na doładowanie witamina D prosto z plaży 😅
No właśnie z tymi Ovi to nigdy nie wiadomo, jak się Tobie tak długo trzymają to może faktycznie lepiej poczekać. Ale że my już wszystkie wiemy jaki będzie wynik i że wrócisz z Kropkiem na pokładzie to w sumie czy warto testować? 😅
Czasami wolę nie pisać, bo mam wrażenie że jak napisze - mniej mnie boli to za pół godziny boli x10 🥲 ale dam radę do poniedziałku, jem szpinak, buraki ciągle od zawsze więc liczę że to mnie jakoś trzyma.
Mam i swoją propozycję na tytuł:
„Kwiecień plecień niech zaplecie z komóreczek zrobi dziecię”
Lusia3131, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
27.02.25 ⏸️
🔜 cross match, IVF -
Julia, a to nie było juz rozmowy, ze lepiej poczekać az wrócisz, zrobić formalnie betę dla kliniki i czekac na USG kropka? Bo tak mi cos świta 😅
PS. Zazdroszczę wyjazdu 🥹Julia24, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Slava wrote:Paulinka dziękuję, aż mi głupio i mam ochotę napisać coś durnego dla przeciwwagi 😅 Wizytę mam w pon o 7:15 i mam zamiar dotrwać 💪
Julia jak super, że już Cię puściło przeziębienie, teraz czas na doładowanie witamina D prosto z plaży 😅
No właśnie z tymi Ovi to nigdy nie wiadomo, jak się Tobie tak długo trzymają to może faktycznie lepiej poczekać. Ale że my już wszystkie wiemy jaki będzie wynik i że wrócisz z Kropkiem na pokładzie to w sumie czy warto testować? 😅
Czasami wolę nie pisać, bo mam wrażenie że jak napisze - mniej mnie boli to za pół godziny boli x10 🥲 ale dam radę do poniedziałku, jem szpinak, buraki ciągle od zawsze więc liczę że to mnie jakoś trzyma.
Mam i swoją propozycję na tytuł:
„Kwiecień plecień niech zaplecie z komóreczek zrobi dziecię”
Oczywiście, jak czujesz, że dla Ciebie lepiej 🫂🫂. Nas nie obciążasz. Dobrze, że dbasz o poziom żelaza, z pewnością takie krwawienia mogą powodować niedobory. Mam nadzieję, że przebadają się porządnie po tym wszystkim 😓. Czekam w takim razie na wizytę, mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej.
A tytuł super! 😁Slava lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
05/25 Histeroskopia + biopsja+KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
W kwietniu kwiatka da nam mąż 🌷 będzie z tego wiele ciąż 🤰
W kwietniu z majonezem jajka🥚 niech się ziści grudniowa bajka 🍼
Kwiecień żartów niech nie stroi 🤡 bobas ma nam w grudniu broić👶🏻
brilka, Molahonkeey, PaulinKA, Nowa2024, Julia24, Kaliope, kałamarnica 11, Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Julia, ale ci zazdroszczę tego oglądania rafy koralowej. Zawsze chciałam zobaczyć, ale boję się samolotów i w życiu nigdy nie polecę 😅
Od tego sprzątania naciągnęłam sobie jakieś mięśnie w plecach 😂 Teraz każde wstawanie to cierpienie, bo przeszywa mnie ból między łopatkami, nawet z wc nie mogę wstać bez bólu, czy to wina tej trzydziestki za rogiem? 🫣Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
⌛️HLA-C
30/04 - monitoring
30/05 - konsultacja u dr Jarosz
05/25 - IUI -
Aksandra wrote:Dziękuję Wam dziewczyny za ogrom wsparcia. Tak wierzycie w moja ciążę, dodajecie mi tyle siły. Gdybym tylko mogła, to każdą z Was bym wyściskała. 🥹
Kingus - przepraszam, jakoś dopiero teraz zagłębiłam się w Twoją historię, widzę po Twojej stopce, że dużo już przeszłaś 😔 odpowiadając na Twoje pytanie - u mnie dopiero 3dpt. Dziś nic nie czuję szczególnego w podbrzuszu, bardziej skutki Accofilu.
Dziewczyny biorące heparynę - czy zauważacie różnice w ostrości igieł m-dzy Neoparinem a Clexane? Do tej pory miałam Clexane, a teraz dr przepisała mi Neoparin i to jest masakra. Chyba będę przelewać do insulinowek, bo tego nie można wbić... Albo taka partia mi się trafiła.
Rozmawiałam na ten temat z aptekarką i mówiła, że oba te leki robi jedna i ta sama „fabryka” i igły mają takie same. Więc to efekt czysto psychologiczny. Ale nie potwierdzałam tych info.
Też już eksperymentowałam z jednym i drugim i ja wolę Neoparin, bo pomimo, że wstrzykuje się heparynę z tym bąbelkiem powietrza, to ja go trochę upuszczam, jak jest za dużo i wtedy mam mniejsze siniaki. A w clexane jest tak naklejka na strzykawce naklejona, że nie widać ile go jest.Aksandra lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 mamy serduszko 🥹 -
„Gdy wiosną zabawa w najlepsze trwa, zimą dzidzia 'gugu' da!" 🌱
Molahonkeey, Kaliope, Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
-
Aleksandra, ja też wole Neoparin tak jak Insane, ale zależy od partii.
Generalnie mnie sie zle trzyma w ręce strzykawkę od Clexane, więc nie lubię sie z nimi.
Jesli zas chodzi o Neoparin to mam z nim doświadczenie od 4 lat i nauczyłam się, zeby patrzeć na skos w tej igle i wbijać tak jak do pobierania krwi (czyli nie 90 stopni, a ok. 45). Natomiast oczywiście, sa partie, które sa zwyczajnie... bardziej tępe 🤷♀️
Nie mniej jednak potwierdzam, to sa zamienniki, niczym sie nie różnią w składzie.
EDIT: przy okazji napisze jak ja robię zastrzyki, bo naprawdę w tej karierze swojej więcej siniakow mialam zrobionych przez polozna niz sama siebie, a nuz pomoze. 😊
Przyjmuje pozycje pół leżącą, taka, zeby nie napinac miesni brzucha. Palcem szukam po całym brzuchu, gdzie miejsce jest najbardziej miekkie. Tam łapie faldke i wbijam igłę pod kątem okolo 45 stopni (zawsze sprawdzam to uciecie igły, zeby wbić się rowno z nim). Wbijam wszystko powoli, łącznie z pęcherzykiem powietrza, puszczam faldke, ale nie wyciągam igły - liczę do 7 i dopiero ja wyciągam. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 23:45
Aksandra, Kaliope, Vergeet lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Insane, czy moge na priv?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)