W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Migotka, dzisiaj właśnie o Tobie myślałam, jak się czujesz po zabiegu? 😘👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec:
9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
15 dpo-beta: 479 🥹
04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
-
@vergeet 11dpo więc szanse niewielkie 😕
Dziękuje wam dziewczyny za wsparcie jesteście super ☺️
Następny cykl chyba przeczekamy, bo przez tydzień nie będę widzieć się z chłopem, wszystko zależy kiedy 🐒 mnie nawiedzi, także ja już pomyślę o tytule na maj 🙃32 & 33
⛪2020r.
starania na luzie od 2020r.
starania na poważnie od 2024r.
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
05/25 - III stymulacja letrozolem 🔜
14.05 wizyta + plan diagnostyki ⏳
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Dziękuję za miłe słowa dziewczyny 🥰😍
Motylek przytulam 🫂
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach 🍀
My wczoraj objechaliśmy wszystkie babcie na kawusię a wieczorem 🐒 przerodziła się w 🦍 i jest tragicznie 😫 Doktor potwierdziła wizytę 1 kwietnia więc za 8 dni będziemy wiedzieć co dalej 😱🤭
Ana29 lubi tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
05.03.25 start IVF
22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
23.04.25 transfer 5AA -
Hopex 😘 A już z dnia na dzień lepiej, minęły mi większe bóle jakie miałam, w brzuchu już mi nic nie lata więc coraz więcej mogę chodzić i cos pożytecznego zrobić 🤭
Mam jeszcze 3 tyg L4 i tak się zastanawiam czy to nie lekkie przegięcie 😅 No ale przynajmniej psychicznie głowa mi odpocznie od wszystkiego
Jeszcze się Wam pochwale, za tydzień ruszamy z fundamentami ❤️ działka już ogrodzona więc na razie żyje budową, spisuje w excelu wszystkie koszty poszczególnych etapów, szukamy ofert materiałów itp. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 08:28
PaulinKA, Kaliope, Hopex2, Slava, Aksandra, Julia24, Nowa2024 lubią tę wiadomość
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 -> 4,63
Czynnik V(R2) heterozygota
MTHFR heterozygota
PAI-1 homozygota
Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
03/25 Jajowody drożne
04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia
👱🏼♂️32 lata
Seminogram morfologia 1% ⛔️
Koncentracja 34,54 mln
Ruch postępowy 33%
12.05 pierwsza wizyta w Klinice Angelius - dr P.J. -
Motylek, 🫂, biel zawsze boli, bardzo ci współczuję
Ana, Misiula, Kaliope, M93 dawajcie nam tu zdjecia kropusiów i prosimy o dodatkowa porcje wirusków!🍀🍀🍀🤞🤞
@Migotka korzystaj z L4, tak jak mówisz glowa odpocznie! Powiem Ci ze ja też bym się widziala na takim dłuższym l4, mysle ze bym siw nie nudzila 😄, No, najlepiej ciążowym ale wiadomo 😄
@kalamarnica, mam nadzieję że wyjazd sie udał i glowa odpoczęła...
@Aksandra, nie testujesz wcześniej...? To już 5dpt? Bardzo bym chciała byś wrzuciła nam tu piękne dwie kreseczki....
@Nowa już myślę o Twoim transferze... niech ten blondasek się wgryza w Mamusie 🥰
@Siesiepku, czytasz nas czy na razie odpoczywasz od forum? Jak się masz....?
Dziewczyny, mam pytanie, wczoraj przeczytałam na innym wątku że wycinki do badania IPLE (to są te wycinki cd138 i kilka innych) pobiera się najlepiej w 2 fazie cyklu. A czy to nie jest tak że histeroskopię i inne tego typu zabiegi robią raczej w 1 jego połowie? Jakie macie doświadczenia z wycinkami i histero?
Mi by bardzo pasowało zrobić to w 2 połowie tego cyklu co będzie (okresu dalej nie mam, 8 dzień po odstawieniu lutenylu!!) Bo to daje nam szybszy powrót do staran wiadomo... Oczywiście zadzwonię do labu w Krośnie gdzie mam to zbadać, ale może macie własne doświadczenia...Migotka96, Kaliope, Ana29, Nowa2024 lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto pasożyta, przeleczone, badania do powtórzenia
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Aksandra podbijam pytanie Paulinki, na kiedy Cię wpisać na testowanie? 🤞🏼🌱
Migotka super że się lepiej czujesz i gratulacje fundamentów, że to już zaraz! Lecicie jak strzały z tą budową 🔥
Motylek 11dpo to jeszcze wciąż szansa! 🤞🏼
Kociara no to odliczamy do testowania 🤞🏼Kociara20996, Motylek93 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Kochane, nie będę się wpisywać na testowanie, bo mnie to strasznie stresuje. Mam objawy zbliżającej się miesiączki, charakterystyczne dla mnie. Nadzieje gasną. Teścików nie ma co wysyłać, zrobiłam wczoraj i dziś i są dwie kreski, ale to na pewno po Ovitrelle. Brałam 6 dni temu 1/2 dawki.
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
PaulinKA wrote:Motylek, 🫂, biel zawsze boli, bardzo ci współczuję
Ana, Misiula, Kaliope, M93 dawajcie nam tu zdjecia kropusiów i prosimy o dodatkowa porcje wirusków!🍀🍀🍀🤞🤞
@Migotka korzystaj z L4, tak jak mówisz glowa odpocznie! Powiem Ci ze ja też bym się widziala na takim dłuższym l4, mysle ze bym siw nie nudzila 😄, No, najlepiej ciążowym ale wiadomo 😄
@kalamarnica, mam nadzieję że wyjazd sie udał i glowa odpoczęła...
@Aksandra, nie testujesz wcześniej...? To już 5dpt? Bardzo bym chciała byś wrzuciła nam tu piękne dwie kreseczki....
@Nowa już myślę o Twoim transferze... niech ten blondasek się wgryza w Mamusie 🥰
@Siesiepku, czytasz nas czy na razie odpoczywasz od forum? Jak się masz....?
Dziewczyny, mam pytanie, wczoraj przeczytałam na innym wątku że wycinki do badania IPLE (to są te wycinki cd138 i kilka innych) pobiera się najlepiej w 2 fazie cyklu. A czy to nie jest tak że histeroskopię i inne tego typu zabiegi robią raczej w 1 jego połowie? Jakie macie doświadczenia z wycinkami i histero?
Mi by bardzo pasowało zrobić to w 2 połowie tego cyklu co będzie (okresu dalej nie mam, 8 dzień po odstawieniu lutenylu!!) Bo to daje nam szybszy powrót do staran wiadomo... Oczywiście zadzwonię do labu w Krośnie gdzie mam to zbadać, ale może macie własne doświadczenia...
Histeroskopie robi się w pierwszej fazie cyklu. Jeśli chcesz wysyłać wycinki do Krosna to raczej podczas biopsji endometrium w drugiej fazie cyklu w dniach 19-22/23 dzień cyklu.
Jeśli jesteś z okolic Łodzi to tam chyba w CODE w Łodzi robią badanie. Czas na wynik od 4-8 tygodniOna: 36lat
On: 38lat
Starania od 01.2023
09.2023 - IUI - ❌
01.2024 - KET (AZ) -❌
09. 2024 - KET (AZ) - ❌
10. 2024 - KET (AZ) - ❌
03.2025 - KET (AZ) - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza, mięśniaki
Allo mlr 0 %
Cross match - 28,8 %
Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 - Test BeReady -
-(przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
* wizyta prof Malinowski
* 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga + Dipherline i lametta
* 28.05.25 - histeroskopia +CD138
Dalszy plan KD lub AZ - cd. nastąpi 🍀 -
Aksandra wrote:Kochane, nie będę się wpisywać na testowanie, bo mnie to strasznie stresuje. Mam objawy zbliżającej się miesiączki, charakterystyczne dla mnie. Nadzieje gasną. Teścików nie ma co wysyłać, zrobiłam wczoraj i dziś i są dwie kreski, ale to na pewno po Ovitrelle. Brałam 6 dni temu 1/2 dawki.
Trzymam nadal mocno kciuki.Molahonkeey, Kaliope, Migotka96, kałamarnica 11, Slava, Aksandra, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
-
M93 wrote:Objawy ciąży są takie same jak objawy miesiączki.
Trzymam nadal mocno kciuki.Minia000 lubi tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
Kingus 1 wrote:Histeroskopie robi się w pierwszej fazie cyklu. Jeśli chcesz wysyłać wycinki do Krosna to raczej podczas biopsji endometrium w drugiej fazie cyklu w dniach 19-22/23 dzień cyklu.
Jeśli jesteś z okolic Łodzi to tam chyba w CODE w Łodzi robią badanie. Czas na wynik od 4-8 tygodni
No właśnie obawiam się że będę musiała prywatnie zrobić biopsje.. Mój gin powiedzial że super jakby się udało to za jednym zabiegiem zrobić, ale chyba nie wziął pod uwagę tych różnych zaleceń
Mam zalecone by zrobić w tym Krośnie i chyba tam zdecyduje się wysłać, wiesz... nie będę kombinować z innymi placówkami...
Może jednak szpital zechce zrobić histero w 2 połowie cyklu, zapytam na kwalifikacji...
A zakładając że cykl bez stymulacji będzie bezowulacyjny albo z LUF, to może jakoś inaczej trzeba podejść do tematu? Będę dzwonić. Kingusiu dziękuję za Twoje poradę🥰
@Aksandro wszystko rozumiemy, zatem czekamy na wyniki bety 🥰
W ogóle dziewczyny taka magia na tym wątku że chyba zatestowalabym w swoim bezowulacyjny cyklu jakbym miała testy 🤣
Moja szyjka macicy jest bardzo wysoko więc do okresu chyba jeszcze trochę, co oczywiście nakręciło spirale w mojej głowie 😆
Aczkolwiek z uwagi na to że podjęłam się odrobaczania i wzielam juz 2 dawki, to niestety ciaza byłaby bardzo niewskazana , także lepiej by ta @ przyszla żeby wszystko w moim ciele pięknie przygotować na małego gościa 😃😍Molahonkeey, Aksandra lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
❌️Polip w macicy
‼️ wykryto pasożyta, przeleczone, badania do powtórzenia
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
5.05- Histeroskopia
05.2025- biopsja endometrium
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
Czerwiec- powrót do starań?
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
PaulinKA wrote:Dziewczyny, mam pytanie, wczoraj przeczytałam na innym wątku że wycinki do badania IPLE (to są te wycinki cd138 i kilka innych) pobiera się najlepiej w 2 fazie cyklu. A czy to nie jest tak że histeroskopię i inne tego typu zabiegi robią raczej w 1 jego połowie? Jakie macie doświadczenia z wycinkami i histero?
Mi by bardzo pasowało zrobić to w 2 połowie tego cyklu co będzie (okresu dalej nie mam, 8 dzień po odstawieniu lutenylu!!) Bo to daje nam szybszy powrót do staran wiadomo... Oczywiście zadzwonię do labu w Krośnie gdzie mam to zbadać, ale może macie własne doświadczenia...
Cześć dziewczyny, pozwolę się wtrącić w Wasz wątek, bo czasami Was podczytuję ☺️
Ja mam umówioną histeroskopię operacyjną (bez pobierania wycinków) i wypadnie mi ona w drugiej połowie cyklu. Specjalnie pytałam czy to na pewno dobry termin, bo właśnie czytałam, że najlepiej robić w pierwszej fazie i czy w takim wypadku nie trzeba np. wdrożyć na miesiąc antykoncepcji hormonalnej, żeby endometrium było odpowiednio cienkie, ale lekarka mówiła, że nie ma takiej potrzeby i jedynym przeciwwskazaniem do histero jest aktualnie trwająca miesiączka, bo wszystko jest wtedy zbyt rozpulchnione. Może inaczej jest w przypadku histeroskopii diagnostycznej, ale o operacyjną dosłownie kilka dni temu pytałam, bo wypadnie mi jakoś w 16-18dc.PaulinKA lubi tę wiadomość
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill. -
Paulina66 wrote:\
Cześć dziewczyny, pozwolę się wtrącić w Wasz wątek, bo czasami Was podczytuję ☺️
Ja mam umówioną histeroskopię operacyjną (bez pobierania wycinków) i wypadnie mi ona w drugiej połowie cyklu. Specjalnie pytałam czy to na pewno dobry termin, bo właśnie czytałam, że najlepiej robić w pierwszej fazie i czy w takim wypadku nie trzeba np. wdrożyć na miesiąc antykoncepcji hormonalnej, żeby endometrium było odpowiednio cienkie, ale lekarka mówiła, że nie ma takiej potrzeby i jedynym przeciwwskazaniem do histero jest aktualnie trwająca miesiączka, bo wszystko jest wtedy zbyt rozpulchnione. Może inaczej jest w przypadku histeroskopii diagnostycznej, ale o operacyjną dosłownie kilka dni temu pytałam, bo wypadnie mi jakoś w 16-18dc.ja miałam dosłownie mikro plamienia wieczorem przed a na drugi dzień już chyba nic. Ze szpitala mnie odesłali w 2 połowie cyklu "bo zły moment cyklu" i się spięłam z babką w rejestracji, która mnie z równowagi wyprowadziła
EDIT: Ale ja miałam 3 wycinki do badaniai wycięty polip
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 09:35
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
Hej Dziewczyny, dziękuję Dzwoniłam do gina, jeszcze nie mają wyników. Mam zadzwonić koło 16, więc wizyty pewnie dziś nie będzie. Urlop mam do jutra. Kurczę im się nie śpieszy za bardzo, a ja nie mogę przedłużyć urlopu.Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola
-
Aksandra wrote:Kochane, nie będę się wpisywać na testowanie, bo mnie to strasznie stresuje. Mam objawy zbliżającej się miesiączki, charakterystyczne dla mnie. Nadzieje gasną. Teścików nie ma co wysyłać, zrobiłam wczoraj i dziś i są dwie kreski, ale to na pewno po Ovitrelle. Brałam 6 dni temu 1/2 dawki.
Oooo nie, nie zgadzam się na takie smutki! Nie wpisuj się, jeśli Cię stresuje, ale ta piłka jest dalej w grze.
A te kreski ciemnieją, czy ciężko powiedzieć? ❤️Aksandra lubi tę wiadomość
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 mamy serduszko 🥹 -
Molahonkeey wrote:Mi mówiono przed histero, że najlepszy czas to 1 dzień po okresie od razu
ja miałam dosłownie mikro plamienia wieczorem przed a na drugi dzień już chyba nic. Ze szpitala mnie odesłali w 2 połowie cyklu "bo zły moment cyklu" i się spięłam z babką w rejestracji, która mnie z równowagi wyprowadziła
EDIT: Ale ja miałam 3 wycinki do badaniai wycięty polip
Ja mam umówiony zabieg na NFZ, więc ciężko się wstrzelić idealnie w te pierwsze dni po okresie, bo terminy są na ponad miesiąc w przód. Do usunięcia polip lub resztki po poronieniu (nie wiadomo co to). Mam nadzieję, że mnie nie odeślą, bo już i tak o miesiąc mi przesunęli zabieg licząc, że może samo się oczyści przy kolejnej miesiączce 🥴
W każdym razie lekarce mówiłam, że w dniu histero na pewno będę po owulacji i nie mówiła, że to jakikolwiek problem.31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill. -
Jestem po i nie pękły pisze do swojego lekarza bo oczywiście do niego nie było terminu
nie wiem co mam robić znowu chce mi się płakać staramy się robić wszystko jak najlepiej a tu kolejna kłoda pod nogi 🥲
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 11:07
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
06.05 kontrolny monitoring
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌
Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
Aksandra popieram Dziewczyny, jeszcze nic straconego. Dzidzia na pewno już ma swoje miejsce. ❤️ a testy ciemnieją? Czekamy razem z Tobą na wynik bety i nie puszczamy kciuków 🫶🏻
Paulinka wiesz tutaj się dzieją cuda, więc wszystko może się zdarzyć 😂
Kaliope a nie masz opcji pójścia na jakieś l4? Chociaż do końca tygodnia, trochę podkoloryzować lekarzowi, że masz problemy z żołądkiem, czy coś 🙈
Migotko korzystaj, odpoczywaj ❤️
Umówiłam się na środę do lekarki. Dzisiaj test jakby ciemniejszy🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 10:29
Kaliope, Aksandra, kałamarnica 11, Molahonkeey, Vergeet, Nowa2024 lubią tę wiadomość
👩27👨29 kitku 🐈 2022
Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
Całkowita ilość: 370 mln
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
AMH: 6,63
Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
HSG ✅
MUCHa✅
Wirusy✅
Ana3 miano 1:160
Marzec:
9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
15 dpo-beta: 479 🥹
04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
-
PaulinKA wrote:
NiekoniecznieCD138 można oznaczyć w dowolnym dniu cyklu. Komórki uNK zawsze w drugiej połowie, bo właśnie wtedy zwiększa się ich aktywność. Tak naprawdę histeroskopię można zrobić w dowolnym DC poza miesiączką. W drugiej połowie endo jest grubsze i może troszkę bardziej krwawić. Ale też właśnie przez to, że jest grubsze, jest mniejsze ryzyko przypadkowego uszkodzenia głębszych warstw, jeśli materiał pobierany jest szczypczykami lub abrazyjnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 10:31
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
20.03.2025 ⏸️- beta 233
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola
-
Aksandra nie smuć się! Przypomnij sobie, co Wam tu ostatnio pisałam. "Boli mnie brzuch, za dzień, max dwa dostnę okresu".
Ana, Misiula, M93- kciuki na pokładzie!
Hopex2 jak się dziś czujesz, spałaś choć trochę?Przeczekam, po 16 powinny być wyniki, to najwyżej wezmę jutro jakieś zaświadczenie.
Ana29, Aksandra, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
📍AMH 22 ng/ml
20.03.2025 ⏸️- beta 233
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆07.05.2025- kontrola