X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂
Odpowiedz

W lutym Vergeet szczęście dała, oby w marcu też się wykazała 😂😂😂

Oceń ten wątek:
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Powiem Wam, że trochę zaczęłam się stresować, bo wczoraj zrobiłam przyrost i z 223 wzrosło do 479 w 48 h, to tylko 111%. Martwię się, że ta beta zwolniła i ciąża się zatrzyma.
    Hopex przyrost jest prawidłowy, niczym się nie stresuj 😘

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 -> 4,63
    Czynnik V(R2) heterozygota
    MTHFR heterozygota
    PAI-1 homozygota
    Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    03/25 Laparoskopia: sklerotyzacja torbieli, usunięcie zrostów
    03/25 Jajowody drożne
    04/25 leczenie ⏳ Ureaplasma parvum, Gardnerella vaginalis, Prevotella bivia

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln
    Ruch postępowy 33%
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Hopex będziemy się martwić jak będzie zły przyrost 😘

@Julia super że wypoczęłaś, tulę za małpiszona i oby to był już ostatni 🫂😘

@Lusia jak samopoczucie ?❤️

Ja dziś dziewczyny nic nie zrobiłam, cały dzień leżę i się lenię przez samopoczucie…

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ⏳ 07.05 prenatalne
    ⏳ 14.05 wizyta kontrolna

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Hej Kochane.
    Tak sobie leżę po obiadku i nadrabiam Wasze posty.
    Czytam co się u Was dobrego dzieje

W największy szok wprowadziła mnie beta Verget. Aż głowa zaczęła mi świrować.. biochemiczna ciąża z taką beta jest niemożliwa.. zrozumiałam że jutro masz wizytę Tak?
    Ja wiem, że ona przyrasta nieprawidłowo, ale jestem w ogromnym szoku, że tak rosnie.

O CB mówimy wtedy, gdy poziom bety zacznie spadać zanim uda się cokolwiek zobaczyć na USG (czyli do max 1500) 😓.
    Z całej tragedii tej sytuacji jedynie dobrze, że nie jest to CP, ale serce pęka, że musisz @Vergreet to przechodzić 💔. Mam nadzieję, że Strus Cię weźmie od razu do siebie na oddział i zrobi Ci masę badań na NFZ. Tak się chwali tym licznikiem ciąż, więc niech działa intensywnie w kierunku diagnostyki...
    Czekam na jutrzejszą wizytę! ✊🏻🫂

PaulinKA, Vergeet, Lusia3131 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    ⌛10cs naturalnie ✖️
    ⌛1 IUI ✖️

Plan:
    🍀 2 IUI Lametta+ Menopur +Cyclogest

25/04 Wizyta w klinice
    05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
    ➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam. Po prostu nadal nie mogę uwierzyć, że ta ciąża się pojawiła w tak powalonym cyklu. Już nie będę robić bety, czekam na piątek na USG.

Julcia super, że odpoczęłaś. Brakowało tutaj Ciebie😘 może ten miesiąc zaskoczy 🙈

Aleksandra jak się czujesz kochana? 🍀✊🫶🏻

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia, jak się czujesz z tym że to 12cs?...
    Pytam, bo np dla mnie to była taka straszna granica, bardzo to przeżyłam:( przytulam Cię i mam nadzieję że już niedługo Wam się powiedzie, zasługujesz na to ❤️❤️❤️🫂🌸🍀

Powiem Wam, że teraz mając przerwę od starań , odetchnęłam psychicznie... cieszę się z wolnego czasu, wykorzystuje go tak jak kiedyś. Nie ubolewam, że jesteśmy w domu we dwójkę, tylko raduje mnie że mam czas dla siebie i swoich hobby.

Chwilowo, marząc o dziecku, udaje mi się cieszyć bezdzietnością... Wiem, że to minie, zatem łapię te chwilę...
    Ciągle w tych staraniach jestem, bo przecież się leczę i diagnozuje, ale jednak brak tego seksu prokreacyjnego i oczekiwania na testowanie mocno mnie odciążył...

Wierzę że dla każdej z nas zaświeci 🌞🌞🌞...

@Lusiu, jak się czujecie? Chłopaki zdrowe?

Nowa2024 lubi tę wiadomość

♀️&♂️ '95: 17 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
    ❌️Polip w macicy
    ‼️ wykryto obecność jaj pasożyta.

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    04.2025- Leczenie pasożytów
    5.05- Histeroskopia
    05.2025- biopsja endometrium
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem -
    Czerwiec- powrót do starań?
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopex2 wrote:
    Dziękuję Wam. Po prostu nadal nie mogę uwierzyć, że ta ciąża się pojawiła w tak powalonym cyklu. Już nie będę robić bety, czekam na piątek na USG.

Julcia super, że odpoczęłaś. Brakowało tutaj Ciebie😘 może ten miesiąc zaskoczy 🙈

Aleksandra jak się czujesz kochana? 🍀✊🫶🏻

Hopex, dziękuję że pytasz. Kiepsko się mam. Boli mnie podbrzusze, testy nie ciemnieją. Chciałabym, żeby to się skończyło na jak najwcześniejszym etapie. Chce przestać brać leki, kłuć się, brać wlewy i łykać sto tabletek dziennie. Jestem taka rozgoryczona 🥺
    I kochana, przyrost masz piękny 🥰 Twoja ciąża jest jak prawdziwa gwiazdka z nieba ✨ rosnijcie zdrowo i w miłości ❤️ ❤️
    Juleńko - pamiętam swój pierwszy zamknięty rok starań, był trudny. W maju minie mi kolejny. Przykro mi, że tym razem IUI nie przyniosło szczęścia, ale widzę w Tobie energię na dalsze działania i plany. Z taką Twoja niesamowita siłą wszystkie góry pokonasz i mam nadzieję, że kolejna inseminacja będzie właśnie tą, która pozwoli Ci przywitać na świat dzidziusia. ❤️
    Vergeet - to jest naprawdę niewyobrażalne co musisz przechodzić, stan zawieszenia jest okropny. Często o Tobie myślę i nie wychodzę z podziwu ile masz w sobie ciepła, serdeczności i chęci bycia przy naszych historiach, jak sama mierzysz się teraz z trudnymi chwilami. Doktorek musi Ci pomóc, wierzę w to z całych sił ❤️❤️
    PaulinKo - doskonale rozumiem te uczucia związane z przerwą w staraniach. Dziś nawet za nimi tęsknię. Pisałaś o tym badaniu wcześniej. Jak coś ma wyjść źle tfu tfu (oby nie🤞🤞) to te markery pokażą nieprawidłowości niezależnie czy to będzie pierwsza faza cyklu czy druga. Ja miałam histero z biopsja w 8dc i jeszcze szansę w tym samym cyklu na starania. I myślę, że to jest argument przemawiający za tym, żeby zrobić wcześniej. Ale podobno liczba komórek NK (cd56) zwiększa się w 2. fazie cyklu, dlatego niektórzy rekomendują biopsje właśnie w tym okresie. Tyle wiem i myślę, że najrozsądniej będzie zasięgnąć opinii lekarza, który Cię na te badania kieruje, bo to on potem będzie interpretował wynik i ustalał ewentualne leczenie. Przytulam Cię mocno 🌞🌞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 19:31

PaulinKA lubi tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Olu, Kochana.... Że też w swojej sytuacji jeszcze pamiętasz o nas i się do nas odnosisz....

Jestem najcieplejszą osobą na świecie 💗 wysyłam Ci dużo utulenia, i wiary w cuda 🙏🌟 czasem tylko ona nam pozostaje, mam wielką nadzieję, że te miliony forumowych dobrych mysli które do Ciebie kierujemy, na prawdę da efekt... 🫶

Ps. Dziękuję Ci za odpowiedź, tak właśnie myślę że jeśli ma coś wyjść to wyjdzie... a wiem że mój lekarz zainteresuje się nawet jeśli liczba komórek nieprawidłowych będzie znikoma, także będę działać z tematem... ✊️

Uściski 🌞❤️💗🌱

Aksandra, Molahonkeey lubią tę wiadomość

📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, AMH 10.24- 1,28
    ❌️Polip w macicy

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    5.05- Histeroskopia
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Olu, Kochana.... Że też w swojej sytuacji jeszcze pamiętasz o nas i się do nas odnosisz....

Jestem najcieplejszą osobą na świecie 💗 wysyłam Ci dużo utulenia, i wiary w cuda 🙏🌟 czasem tylko ona nam pozostaje, mam wielką nadzieję, że te miliony forumowych dobrych mysli które do Ciebie kierujemy, na prawdę da efekt... 🫶

Ps. Dziękuję Ci za odpowiedź, tak właśnie myślę że jeśli ma coś wyjść to wyjdzie... a wiem że mój lekarz zainteresuje się nawet jeśli liczba komórek nieprawidłowych będzie znikoma, także będę działać z tematem... ✊️

Uściski 🌞❤️💗🌱

Biorę najdroższa od Was te wszystkie dobre, najmilsze i pokrzepiające serce myśli i nie zamierzam wypuścić ich z serca, nawet jakby miało mnie tu już nie być. Nie zapomnę o nich i dziękuję 😘😘😘

Vergeet lubi tę wiadomość

• Vergeet Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia3131 wrote:
    Hej Kochane.
    Tak sobie leżę po obiadku i nadrabiam Wasze posty.
    Czytam co się u Was dobrego dzieje

W największy szok wprowadziła mnie beta Verget. Aż głowa zaczęła mi świrować.. biochemiczna ciąża z taką beta jest niemożliwa.. zrozumiałam że jutro masz wizytę Tak?
    Ja wiem, że ona przyrasta nieprawidłowo, ale jestem w ogromnym szoku, że tak rosnie.
    Kochana to już dawno nie jest ciąża biochemiczna, ja jestem już w 8 tygodniu więc będzie to po prostu poronienie. Co do przyrostu to mnie też bardzo zaskoczył i w zasadzie to on nie do końca jest nieprawidłowy i to jest najdziwniejsze… więc wyczekuje na jutrzejszą wizytę co na to lekarz.
    Natomiast z tego co wiem z różnych wątków to póki ta beta będzie rosła to oni nic nie zrobią i i tak będzie trzeba czekać.

Olu, Aksandro domyślam się jak to kłucie i przyjmowanie tylu leków jest dla ciebie trudne ale ja wciąż wierzę w Twojego kropka, że nie bierzesz wszystkiego na marne 🩷 i to samo co powiedziałaś o mnie mogę też powiedzieć o tobie i w zasadzie o każdej tutaj dziewczynie. Każda mierzy się ze swoimi demonami, a mimo wszystko jest tutaj i potrafi tak wiele ciepłych słów wysłać do wszystkich. To tylko pokazuje jakie my kobiety jesteśmy- ciepłe, uczuciowe, wspaniałe i bardzo bardzo silne 💪🏼🩷

PaulinKA ale pięknie się to czyta, że mimo wszystko znajdujesz teraz czas na przyjemności i przyjemne życie „bezdzietnej lambadziary” 😂 ja po tych różnych przeżyciach powoli zaczynam dochodzić do takich właśnie wniosków, że przecież we dwoje też może być fajnie i mam trochę dosyć podporządkowywania życia pod starania- choć uważam, że jakoś bardzo bardzo tego nie robimy. Bynajmniej wcześniej żyliśmy w miarę normalnie. Ale ten czas zawieszenia teraz kiedy nie wiem tak naprawdę, w którą stronę to pójdzie jest najgorszy. Bo w zasadzie trochę jestem w ciąży, trochę zaraz ją stracę i nie wiem za bardzo na co mogę sobie pozwolić fizycznie. Wiec od kilku tygodni nic nie robimy aktywnego i bardzo mi tego brakuje. Także ten miesiąc daje mi mega lekcję życia, żeby gdy tylko będę mogła korzystać z niego! 🌸

Hopex przyrost jest w normie i to bardzo ładnej bo ponad 100% także na spokojnie, nie nakręcaj się i czekamy na wizytę 🩷

Mola jak się czujesz? Trochę lepiej z samopoczuciem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 20:16

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verget o której jutro masz wizytę kochana?

Chciałabym bardzo żebyś zamknęła temat tej okrutnej niepewności i tego zawieszenia.

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

13dc - monitoring po letrozolu
    2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
    Endometrium 9mm
    15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
    20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
    24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
    26/02 beta 150, progesteron 22.60
    01/03 beta 686 progesteron 25.70
    04/03 beta 3404 progesteron 25.40

Zostań ze mną kropeczko 🍀

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Vergeet, starania to jedna wielka lekcja pokory... ja też ostatnio sobie myślałam że ok, bywa ciężko. Psychicznie, z zasobami czasowymi, i w ogóle.... po prostu kijowo.

Ale tak na prawdę w każdej rodzinie pojawiają się jakieś trudności i przeszkody. Niektórzy nie mają tym rodzin, nie mają wsparcia, zasobów by leczyć się tak jak by chcieli.

Pojawiają się straty wśród najbliższych... sama wychowalam się bez Taty , moja Mami jest już starsza i choruje i z jednej strony bardzo bym chciała żeby poznała swoje wnuczeta od nas , ale z drugiej - bardzo się cieszę że ją mam i że ona jest przy mnie, choćby na odległość kilkuset kilometrów.
    W ogólnoświatowej loterii problemów, z mojej perspektywy, mogłam wylosowac dużo gorzej, tymczasem siedzę w fajnym domku, idę jutro do nienajgorszej pracy, mam ekstra męża, rodzinę i grono przyjaciół , którzy zawsze poratują dobrym słowem...

Tobie Vergeet bardzo współczuję tego zawieszenia, to tak cholernie trudne, po raz kolejny pokazuje że całe te starania to nieustanne czekanie na coś... cokolwiek by się miało nie wydarzyć i jak błaho to nie zabrzmi, mam nadzieję że to doświadczenie przyniesie Wam coś dobrego.... o której masz jutro wizytę? Planujesz jutro powiedzieć w pracy o swojej sytuacji?

Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

📌kariotypy OK
    ❌️Polip w macicy

✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    5.05- Histeroskopia
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Verget o której jutro masz wizytę kochana?

Chciałabym bardzo żebyś zamknęła temat tej okrutnej niepewności i tego zawieszenia.
    9:30, dziękuję kochana 🩷

Ana29, PaulinKA lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)

Badania💉
    Letrox 50
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    9:30, dziękuję kochana 🩷

Będę czekać tutaj na wiadomość!

Ja dziś mam taki bardzo średni dzień. Mam bóle podbrzusza, jakoś tak czuje się dziś średniawo.

Luźne starania 02.2024

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

Endometrium 9mm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷

preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA jak zwykle bardzo mądrze napisałaś, do tych wszystkich rzeczy które ci się dobrze „trafiły” w życiu (choć w zasadzie zapracowałaś sobie na nie, więc nie „trafiły” się) dodałabym jeszcze to, że jesteś po prostu super babką! Mądra, inteligentna, empatyczna. Naprawdę wnosisz tutaj mnóstwo dobra, zawsze potrafisz napisać coś pięknego i mądrego, w każdej sytuacji, nawet jak sama masz nieco gorszy czas 🩷

Edit. Jeszcze tutaj dodam, że faktycznie mogło się „wylosować” gorzej, ale mogło też lepiej więc może nie warto się porównywać. Często się łapię na tym, bo można się porównać zarówno do lepszych sytuacji życiowych jak i do gorszych więc chyba lepiej skupić się na sobie i walczyć o swój dobry byt 🩷 ale oczywiście doceniać to co się ma dobre w życiu 🌸

No i po raz kolejny się zgodzę, na pewno finalnie przyniesie coś dobrego bo mam nadzieję, że znajdziemy jakąś przyczyne. Ja już po biochemię chciałam szukać ale oczywiście jednej ciąży biochemicznej nikt nie traktuje poważnie.
    Co do mówienia w pracy- wszystko zależy od tego co usłyszę od lekarza na wizycie. Będę decydować na bieżąco 🙈

Ana mam nadzieję, że to tylko jeden kiepski dzień bo mówiłaś że czujesz się bardzo dobrze w ciąży więc oby wróciło jutro to dobre samopoczucie i już z Tobą zostało 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 21:09

Ana29, PaulinKA lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)

Badania💉
    Letrox 50
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    PaulinKA jak zwykle bardzo mądrze napisałaś, do tych wszystkich rzeczy które ci się dobrze „trafiły” w życiu (choć w zasadzie zapracowałaś sobie na nie, więc nie „trafiły” się) dodałabym jeszcze to, że jesteś po prostu super babką! Mądra, inteligentna, empatyczna. Naprawdę wnosisz tutaj mnóstwo dobra, zawsze potrafisz napisać coś pięknego i mądrego, w każdej sytuacji, nawet jak sama masz nieco gorszy czas 🩷

Edit. Jeszcze tutaj dodam, że faktycznie mogło się „wylosować” gorzej, ale mogło też lepiej więc może nie warto się porównywać. Często się łapię na tym, bo można się porównać zarówno do lepszych sytuacji życiowych jak i do gorszych więc chyba lepiej skupić się na sobie i walczyć o swój dobry byt 🩷 ale oczywiście doceniać to co się ma dobre w życiu 🌸

No i po raz kolejny się zgodzę, na pewno finalnie przyniesie coś dobrego bo mam nadzieję, że znajdziemy jakąś przyczyne. Ja już po biochemię chciałam szukać ale oczywiście jednej ciąży biochemicznej nikt nie traktuje poważnie.
    Co do mówienia w pracy- wszystko zależy od tego co usłyszę od lekarza na wizycie. Będę decydować na bieżąco 🙈

Ana mam nadzieję, że to tylko jeden kiepski dzień bo mówiłaś że czujesz się bardzo dobrze w ciąży więc oby wróciło jutro to dobre samopoczucie i już z Tobą zostało 🩷

Oby było tak jak mówisz bo oczywiście moja głowa wariuje jak czuje te bole 😪

Luźne starania 02.2024

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

Endometrium 9mm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷

preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Oby było tak jak mówisz bo oczywiście moja głowa wariuje jak czuje te bole 😪
    Ale to są jakieś mocne bóle?
    Może weź no spe? Czymś się ratujesz?

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)

Badania💉
    Letrox 50
  • Hopex2 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu jesteś taka dzielna. Podziwiam Cię, Twoja postawa pokazuje, ile jesteśmy w stanie zrobić dla posiadania dziecka. Jutro myślami będę z Tobą na powtórce bety 🙏🫶🏻

Vergeet od samego rana będę myśleć o Twojej wizycie. Daj nam znać ❤️

Ana mam nadzieję, że te bóle miną. Kropek się pewnie rozpycha, potrzebuje więcej miejsca 🥰

Paulinka zgadzam się z Twoim podejściem 😔

U mnie dzisiaj gowniany dzień dosłownie 💩

Vergeet, Aksandra lubią tę wiadomość

👩27👨29 kitku 🐈 2022
    Mąż: morfologia 2%, obniżony ruch
    Całkowita ilość: 370 mln

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌 FSH, LH, estradiol, prolaktyna,itd
    AMH: 6,63
    Październik- Styczeń Clo+ Ovitrelle❌
    Pierwsza wizyta w klinice za nami ☘️
    HSG ✅
    MUCHa✅
    Wirusy✅
    Ana3 miano 1:160

Marzec:
    9 dpo- pozytywny test, beta 18,6; prog 48❤️
    11 dpo-beta 78,9, prog 60❤️
    13 dpo-beta: 223 🥰 prog 89❤️
    15 dpo-beta: 479 🥹
    04.04 pierwsze USG 🍀🫶🏻 2 Kropusie na pokładzie 🥹😘✊
    18.04 wizyta serduszkowa 🥰❤️ Jeden Kropuś 6+6 ( serduszko crl 0,9 cm) Drugi Kropuś zatrzymany 6+1 💔
    preg.png
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandro wysyłam Ci bardzo dużo dobrych myśli bo bardzo chcę wierzyć, że Twoja beta jeszcze ruszy z kopyta i będziesz mogła w końcu odetchnąć i patrzeć pozytywnie w przyszłość.

Vergeet z niecierpliwością będę czekała na Twoje wieści po jutrzejszej wizycie. Ta niepewność musi wykańczać Cię psychicznie i fizycznie. Tulę Cie mocno w tym trudnym czasie.

Życzę Ci i Aksandrze,żebyście mogły w końcu w spokoju cieszyć się ciążą.

Vergeet, Aksandra lubią tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Ale to są jakieś mocne bóle?
    Może weź no spe? Czymś się ratujesz?
    Nie no dramatu nie ma - nie biore nospy, ale przez to , że bole trwają od rana cały dzień to jestem zaniepokojna. Aczkolwiek gdzieś tam z tyłu głowy wiem, że tak może być

Luźne starania 02.2024

2/02/2025:
    Prolaktyna 7
    Tsh 1.39
    Kortyzol 13.30

Endometrium 9mm
    23/02 11 dpo ⏸️ 🩷

preg.png
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Nie no dramatu nie ma - nie biore nospy, ale przez to , że bole trwają od rana cały dzień to jestem zaniepokojna. Aczkolwiek gdzieś tam z tyłu głowy wiem, że tak może być
    Niby wiemy, że tak może być ale wiadomo że jak jest taka wyczekana ciąża to jednak każdemu sumptomowi przyglądamy się bardziej. Zazdroszczę osobom, które beztrosko zachodzą w ciążę i mogą się tylko z niej cieszyć. No ale wierzę, że u Ciebie wszystko jest pięknie tam w środku i kropek się po prostu rozpycha 🩷

Hopex2 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)

Badania💉
    Letrox 50
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ