X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
Odpowiedz

W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶

Oceń ten wątek:
  • brilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalamarniczko, kciuki za wizytę, flow z lekarzem i satysfakcjonujący plan 🤞🏻🍀

Zapomniałam wam powiedzieć, że udało mi się przyspieszyć teleporadę u dr Jarosz i mam w tym tygodniu w piątek 😁

PaulinKA, Molahonkeey, pelnawiary, kałamarnica 11, Aksandra, Jaszczureczka, Slava, Sakaaira, Kingus 1 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kinguś, oh jak słabo!! ja mam super żyły do pobierania a ostatnio miałam kilka razy badania i nawet mnie bolało i już było nieprzyjemnie, więc współczuję tym bardziej jeśli masz z tym problemy :(
    @Lora - jeju, dziewczyno, oby dziś był dobre wieści! Dużo na Ciebie spadło ostatnio, należy Ci się...
    @Siesiepy - życzę Ci niewielu dobrych jajeczków dziś. nie skreślaj tej procedury <3
    @Pelasia 🤞🤞 🤞🤞 kciuki za wizytę!!
    @brilko, suuper że wizyta przyspieszona! zawsze to jakieś poczucie działania i sprawczości
    @Natt 🤞🤞 niech tam przygotują na Was super plan!!
    @Nowa niech bobaski pięknie zapozują!
    @Kalamarniczko - czekam na wieści!! liczysz na kwalifikacje do IVF, IUI czy jeszcze na jakiś plan na starania naturalne??
    @Minia, wow , jedno ciśnie mi się na klawiaturę- IMPLANTACJAAAA!! 💪💪 niech Cię mdli i męczy, oby z dobrym skutkiem :D Wybacz kochana, nie pożyczę Ci dobrego samopoczucia tylko dużo wytrwałości <3 już czekam na Twój test!!

A jeszcze co do wczorajszej wizyty, to dr u nas bardzo 'szukał' jakiejś infekcji, pytał kiedy miałąm robiony MUCH, 2 razy męża posiewy oglądał i na koniec stwierdził że skoro posiew Męża był robiony w Alabie to nie każe mu powtarzać.

Ze Diagnostykę to mogłby podejrzewać o błędny wynik, ale nie Alab. Także to tak na pocieszenie że narzekamy często na ten punkt, ale chyba wsród lekarzy jest uważany za solidny i rzetelny....

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:05

Nowa2024, siesiepy lubią tę wiadomość

19 cykl od początku starań -🙏
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅wymazy, USG ok, brak żpn

🔜
    Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF?
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA oczywiście że nie jemy tyle bananów, pudła mamy od znajomego co pracuje w sklepie i powiedział, że po bananach są najlepsze i potwierdzam! Jakbyście kiedyś mieli przeprowadzkę to polecam, mega solidne! 😀 dziękuję za usprawiedliwienie! Zwłaszcza, że w niedzielę 25.05 czyli w międzyczasie przeprowadzki (nie wiedzieliśmy, że nam się nałoży) zapisaliśmy się na bieg charytatywny dla schroniska 🩷 a w sobotę można przebiegnąć i dostać zniżkę do rossmana, więc szykuje się aktywny weekend przeprowadzkowo-biegowy 😀

Ale kochana! U Ciebie wyjazd nad morze, no coś pięknego! Ile godzin tam jedziecie?
    Trzymam kciuki za trochę chociaż słoneczka 🩷

No i wspaniale, że wracasz do gry! Jak się czujesz z tym, po takiej przerwie? Podekscytowana czy raczej meh, że znów trzeba się w to bawić? 😂

Aksandra dziękuję jak zawsze za Twoje przepiękne słowa 🩷

Kałamarnica miłego mini-urlopu! Widzę, że nie umiesz odpoczywać i musiałaś jeszcze coś ogarnąć na balkonie 😂

Minia dziękuję za polecajke bo właśnie rzeczą pierwszej potrzeby będzie u nas kosiarka 😀

Pelnawiary dziękuję za miłe słowa 🥹🩷 ALE KOCHANA, jaki wspaniały wynik! Czekam z niecierpliwością na kolejne kroki 🩷

Sakaaira trzymam kciuki żeby w czwartek doszło do IUI 🤞🏼

PaulinKA hahahah u nas na szczęście to ja mówię, że nasze dziecko będzie sprzątać itp a mój mąż, jako że mam doświadczenie, idzie za mną i ufa mi we wszystkim co będzie dotyczyć wychowania 😂 z resztą na podstawie innych dzieci często rozmawiamy jakie jest nasze podejściem, co byśmy zrobili w danej sytuacji i zdania mamy takie same 😀 wiadomo, że będziemy też rozpieszczać i kochać nad życie! No ale też trzeba brać odpowiedzialność za wychowanie fajnego człowieka, żeby panie w przedszkolu miały łatwiej, nie tak jak ja 😂😂😂 ale nie spodziewałam się po tobie, że właśnie ty jesteś taka do niuniania i chuchania i rozpieszczania 😂

Fajne masz też podejście do tej rozmowy, będzie co ma być, i tak masz fajną pracę więc zobaczmy co przyniesie los 😀 ale kciuków nie puszczam! 🤞🏼

Kociara niezła logistyka faktycznie 🙈

Aksandra super że macie takie piękne plany podróżnicze! Czeka was piękny czas! 🩷🤩 a co do męża- ja go rozumiem bo u nas to ja jestem ta słabsza kondycyjnie, natomiast mąż cierpliwie na mnie czeka i dostosowuje tempo do mnie tak, żebyśmy jednak oboje mieli z tego przyjemność i satysfakcję 🩷 ale pięknie, że on dzielnie z tobą chodzi wszędzie, myślę że jemu też się podoba mimo trudów 😀

Migotka oczywiście oby to był pierwszy dzień twojej ciąży 🩷 a co do iui to najlepiej by było się skonsultować z twoim lekarzem, co sądzi na temat monitoringu 14dc, czy nie za późno jeśli chcecie IUI. Na pewno mądrze doradzi bo zna Cię najlepiej :)

Loraa chyba właśnie jesteś na punkcji, trzymam kciukasy 🩷🤞🏼

brilka dziękuję 🩷 u was też ekscytujący czas budowa, wykańczanie, wiadomo dużo pracy i stresu ale też na pewno radości! Oby wszystko poszło szybko i sprawnie i będziemy mogli obserwować waszą przeprowadzkę, już z dzidziusiem na pokładzie 🥹

Motylek Hahahah szalona kobieta, że wierzy że my faktycznie testujemy tak późno 😂 trzymam kciuki za tą nieszczęsną fazę, oby przyniosła ci szczęście! 🤞🏼 dziękuję za miłe słowa 🩷

Nowa też zaraz wchodzisz na wizytę, kciuki ogromne i czekam na te dwa słodziaki!! 🩷🩷

Kałamarnico kciuki za Twoją wizytę, pierwsza w klinice to muszą być mega emocje 🤩 ale jesteś wspaniale przygotowana więc sama radość dla nich mieć taką pacjentkę 🩷

Nitka no już niebawem zobaczysz taką kreskę bez zastrzyku! Mocno w to wierzę 🤞🏼🩷

Kingus czy to alab? U nich często takie kwiatki… ale teraz widzę wiadomość Paulinki, że jednak jak już zrobią badania to za rzetelne więc oby tak było.

Minia pięknie słyszeć takie „objawy”- choć można wziąć nas za wariatki 😂

Siesiepy wierzę że masz teraz zwątpienie i stres ale wierzę też, że lekarz zna się na rzeczy i ogarnie tą sytuację na wizycie. Jakby to było tak mega istotne to by ci coś przepisał także postaraj się nie skreślać tej procedury 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:17

PaulinKA, Nowa2024, Sakaaira, Motylek93 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Babsi taaak, cieszę się że tu napisałam o tym, zawsze jakoś „obcy” ludzie potrafią podnieść na duchu a bliscy dowalić… 🙈

@Vergeet właśnie pisałam na Wilczkach że jej chyba powiem jak coś znów skomentuje jak brzuch urośnie, że „eee przy kości to nie widać brzucha”🤣ale właśnie mąż mi mówi że już za grubo 🤣 czemu ja mam trzymać język za zębami a ona plecie co jej ślina na język przyniesie? Tragedia 🤦🏼‍♀️
    Taaak, mąż na szczęście zakochany i mnie pociesza w tej sytuacji, ale no jest trochę między młotem i kowadłem, choć sam mówi, że mama głupia jest z tymi tekstami swoimi bez pomyślunku… nie wiem z czego to wynika serio 🥺
    Kochana IT’S TIIIIIIMEEEEEE 🏡💕🍀
    Widzę że tu dziewczyny też się dopisały to możesz też mnie dopisać w sumie do kalendarza 🥹
    11.06 USG
    02.07 drugie prenatalne

@PaulinKA same dobre wieści, trzymam kciuki za stymulację 🥰🤞🏼🍀 Wilczki czekają 🥹💕
    A z pracą na spokojnie - rozmowy jak się ma stabilizację finansową i zawodową są fajniejsze, bo człowiek się mniej stresuje ❤️ na pewno Ci pójdzie wspaniale 🥰

@kałamarnica11 pięknego urlopu i powodzenia na wizycie 🍀🤞🏼🥰

@pelnawiary gratulacje 🥹 piękny wynik 🥳 🍀

@Sakaaira dzięki 🥹

@Kociara tym razem wytrzymałam, ale jakiś bunt się we mnie wzbiera niebezpieczny 🤣dzięki 💕

@siesiepy 🙈 myślę że zachowaj spokój tak jak lekarz mówi i ogarniecie ❤️

@Loraa @Pelasia @Natt🤞🏼🍀

Melduję, że dziś podpisujemy akt notarialny zakupu mieszkania u notariusza 🙈❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:23

pelnawiary, PaulinKA, Jaszczureczka, Slava, Sakaaira, kałamarnica 11, Motylek93 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨ 13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
    ✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
    ⏳11.06 USG
    ⏳02.07 drugie prenatalne

preg.png
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, u mnie niestety problem że zawsze muszą pobierać z tej samej żyły bo z innych nie chce lecieć. Kiedyś próbowano pobrać jeszcze z trzech innych miejsc i niestety klapa i siniaki na 1,5 tygodnia.

U mnie w małej miejscowości niestety diagnostyka tylko.
    Miejmy nadzieję że te dwa badania dziś będą bo o 18.00 mam konsultacje telefoniczna z anestezjologiem.

Ona: 36lat
    On: 38lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
    Transfery refundacja z MZ
    09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
    10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
    03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    (transfer 12 godzin do przodu)

* 14.04.2025 - wizyta prof Malinowski Łódź
    * 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga Angelius Katowice
    * 28.05.25 - histeroskopia +CD138

Dalszy plan KD - cd. nastąpi 🍀

09/10.2025- transfer? 🤔
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vergeet, pytałaś czy czuje ekscytacje, yy no chyba nie 😅
    Zazwyczaj na początku cyklu miałam taką podjarkę że ojej, nowa szansa itd...

To teraz nie czuje się ani podjarana ani zniesmaczona 😅

Pewnie to się zmieni wraz z nadejściem dni płodnych czy też oczekiwania na test , o ile oczywiście dojdzie do owulki, ale na ten moment po prostu mam lyknąć tabletki, zaparzyć ziolka I czekać do wizyty 😅 nie wydaje mi się żeby ten miesiąc mógł być przełomowy ale who knows...

Na razie będę miała trochę zajęć na najbliższy czas także myślę że może uda się bez overthinkingu ;)

📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️

🔜
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, czuję taki przyjemny wiatr w plecy od Was przed tą wizytą 🥰

Paulinko, nie, ja teraz nie liczę na IVF. Do tej pory miałam tylko 3 potwierdzone owulacje, a żadna z nich nie była jeszcze na lekach immunosupresyjnych od dr Jarosz, i dwie z nich były przed HSG (a mój kanał szyjki okazał się wąski, więc to też była bariera mechaniczna). Chciałabym dziś ustalić plan rozpoczęcia immunosupresji zgodnie z zaleceniami od dr Jarosz i na tej immunosupresji dać sobie ze 3 cykle naturalne, oczywiście ze stymulacją i monitoringiem owulacji. Jeśli to nie wypali to chciałabym jeszcze IUI. A jeśli to też nie wypali wtedy pomyślę o IVF. Narazie nie chcę się z IVF spieszyć, bo czuję, że u nas główną przeszkodą jest ta immunologiczna i jeśli jej nie okiełznamy to IVF też się nie powiedzie.

Brilko, czy Twoja doktor sprawdzała Ci na wizycie przy pomocy cewnika drożność kanału szyjki? Chciałabym aby ta moja pani Doktor zbadała mi, czy mi też nie zarósł, ale nie wiem czy takie rzeczy w ogóle się robi na wizytach.

Ściskam Was, życzę powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach, później odniosę się do Waszych wiadomości 😘😘😘

PaulinKA, Jaszczureczka, Molahonkeey, Sakaaira lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji

15 cs o pierwsze 👶

Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
    04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
    - 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩‍⚕

✨I know it's worth it. ✨
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie niestety nie doszło do badania. Samo przygotowanie, "wyprostowanie" szyjki jak to powiedziała ginka spowodowało ogromny ból, że kazałam przestać. Krwawię bo pewnie szyjka mocno unerwiona. Zawiodłam sama siebie, na ten moment czuję się mocno zrezygnowana i zmęczona. Muszę odpocząć, zebrać siły na nowo. Niestety wiąże się to też z odpoczynkiem od forum, jestem przytłoczona. Mam nadzieję, że wrócę jeszcze do Was. Nie dziś, nie jutro, ale może przyjdzie właściwy moment.
    Dziękuję Wam za wsparcie, którego nigdy tu nie brakuje.
    Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️🍀

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
    🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸Badanie nasienia ✅
    🔸AMH 7,17

🔸Powrót owulacji 11.2024
    ✨6cs

🔸Cykle długie 34-40dni
    🔸Późne owulacje 20-25dc

02.25 cb? 💔
    02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
    03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
    05.05 badanie HSG

Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Hej, u mnie niestety nie doszło do badania. Samo przygotowanie, "wyprostowanie" szyjki jak to powiedziała ginka spowodowało ogromny ból, że kazałam przestać. Krwawię bo pewnie szyjka mocno unerwiona. Zawiodłam sama siebie, na ten moment czuję się mocno zrezygnowana i zmęczona. Muszę odpocząć, zebrać siły na nowo. Niestety wiąże się to też z odpoczynkiem od forum, jestem przytłoczona. Mam nadzieję, że wrócę jeszcze do Was. Nie dziś, nie jutro, ale może przyjdzie właściwy moment.
    Pelasiu przykro mi ale na to jest rozwiązanie. Hsg w znieczuleniu ogólnym. Robią je np w invimedzie. Koszt to 1100 zl badanie plus 800 narkoza

Pelasia30 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:

Pelasiu,bardzo mi przykro,że tak to się potoczyło🥹
    Odpocznij,na nowo złap trochę wiatru w żagle…
    Czasami trzeba zrobić krok w tył tylko po to,żeby wziąć większy rozbieg.
    Poczekamy,wróć do nas kiedy będziesz tego potrzebowała❤️

👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy,🔜komorki NK,cytokiny,trombofilia ✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a
    *oboje l.40
  • brilka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica, nie, moja ginekolog już po spojrzeniu na szyjkę oceniła, że się zarosło, nie potrzebowała badać cewnikiem.

Pelasiu, przykro mi i rozumiem co przechodzisz, bo też mnie bardzo bolało hsg i musieliśmy z niego zrezygnować. Ale tak jak Minia mówi - to badanie można zrobić w znieczuleniu ogolnym i możesz je wtedy połączyć z histeroskopia i biopsją. Przytulam cię mocno 🫂

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
  • Bajka92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    czy ja mogę sobie tu przycupnąć?
    Drugi cykl stymulowany aromkiem, w głowie nie jest lekko. Chętnie bym się podzieliła, pogadała ale jakoś nie mogę znaleźć swojego miejsca na tym forum...

19 cs
    👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️
    👩🏻‍🦱 PCOS, insulinooporność, niedoczynność
    💊 miovela pro, glucophage 1000, letrox 100

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    💊 fertistim man

Styczeń 3 testy ⏸️ bardzo bardzo blade. 18.01 🩸

21.03 letrozolum ❌
    18.05 letrozolum
    🔜 28.05 monitoring
    Nadzieja i siła do walki (nie) są na swoim miejscu 💪
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka92 wrote:
    Dzień dobry
    czy ja mogę sobie tu przycupnąć?
    Drugi cykl stymulowany aromkiem, w głowie nie jest lekko. Chętnie bym się podzieliła, pogadała ale jakoś nie mogę znaleźć swojego miejsca na tym forum...

Hej Bajeczko! Opowiedz nam coś o sobie i się rozgość 💖 skoro nas podczytujesz to pewnie mniej więcej wiesz co u każdej z nas, teraz czas byśmy my poznały Ciebie! Widzę że staracie się już jakiś czas, opiszesz z czego głównie wynikają wadze trudności, czy jesteś pod opieką kliniki, jakie badania wykonywaliście?
    Plus trochę prywaty również mile widziane 🌸

Molahonkeey lubi tę wiadomość

📌kariotypy OK

🔜
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kalamarnica widzę że kminimy podobnie, że IVF gdzieś się majaczy w oddali ale przy 3 potwierdzonych owulkach warto jeszcze dać sobie szanse na naturalne starania 😅

Mam nadzieję że to co zrobiłyśmy w ostatnim czasie, diagnostyka, zabiegi itd , przyczyni się do tego że w końcu w naszych brzuszkach zamieszka Kropeczek...

A w ogóle dziewczyny jeszcze jedno, zachęcona namowami przyjaciółki, która jest blisko medycyny alternatywnej....
    Zapisałam się na akupunkturę!
    Jest kilka babeczek które rzekomo specjalizują się w akupunkturze plodnosciowej we Wro, no nie wiem, tyle już zrobiłam że i tego się chwyce, raczej nie zaszkodzi 😅

jakie wy macie przemyślenia? Może któraś korzystała?
    Mnie zachecilo też to że nawet na stronie invimedu jest zakładka dotyczącą wsparcia IVF za pomocą igieł 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:46

Aksandra, Bajka92, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

📌kariotypy OK

🔜
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarniczko - dmucham również w Twoje skrzydełka, niech Cię niosą szczęśliwie i do dzidziusiowego celu 😘 to co piszesz brzmi bardzo logicznie i skorzystaj z mojej historii, żeby oszczędzić sobie niepotrzebnego bólu i rozczarowań. Bardzo jestem ciekawa Twoich wrażeń po wizycie.

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

♀️91'♂️ 89'
    AMH (11.2023)= 3,14
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
    IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
    Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
    1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
    3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
    4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔
  • Bajka92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Hej Bajeczko! Opowiedz nam coś o sobie i się rozgość 💖 skoro nas podczytujesz to pewnie mniej więcej wiesz co u każdej z nas, teraz czas byśmy my poznały Ciebie! Widzę że staracie się już jakiś czas, opiszesz z czego głównie wynikają wadze trudności, czy jesteś pod opieką kliniki, jakie badania wykonywaliście?
    Plus trochę prywaty również mile widziane 🌸

Odpowiadam z chęcią!
    PCOS, długie bezowulacyjne cykle. Starania rok mam wrażenie trochę bez wiedzy. Po roku wizyta u lekarza, pewnie wrzesień 2024 i trzy miesiące brania anty na wyciszenie pcos. Potem dwa cykle, w których nic się nie wydarzyło, a potem moja przyjaciółka (<3) powiedziała mi o tym forum i zaczęłam testować owu, pić zioła. Niestety bezowocnie.
    Luty/marzec pierwszy raz wzięłam aromek 4 tabletki i monitoring, niestety- pusto. Znowu dostałam dwa miesiące anty i teraz 8 dni aromek i dalej monitoring.
    Nie mam zbyt wielkiej nadziei. Raczej strach przed rozczarowaniem...
    W tym poprzednim cyklu z aromkiem byłam prawie pewna, że się uda. Udało to mi się nie rozpłakać przy lekarzu, tylko dopiero jak doszłam do samochodu.
    Jestem otwarta na mówienie o niepłodności, moi bliscy wiedzą, rozmawiamy z nimi otwarcie. W tamtym momencie bardzo tego żałowałam, bo musiałam tłumaczyć wszystkim to samo...

U partnera wyniki nasienia ok, jego trudność to to, że od urodzenia choruje na cukrzycę.

W wolnych od starań chwilach jestem psychologiem :D Bardzo lubię ludzi i swoją pracę. Pracuję głównie z dziećmi.

Czy powinnam coś dodać?

PaulinKA lubi tę wiadomość

19 cs
    👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    💊 fertistim man

21.03 letrozolum ❌
    18.05 letrozolum
    🔜 28.05 monitoring
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechaliśmy i korzystamy ☺️
    IMG-1636.jpg

Aksandra, Molahonkeey, Bajka92, Babsi, Loraa, PaulinKA, Slava, Minia000, pelnawiary, Nowa2024, kałamarnica 11, Motylek93 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️

12.05 🩸
    23.05 monitoring 🔍

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pelasia30 przykro mi że takie męczarnie przechodzisz, tulę mocno ❤️‍🩹🫂🥺 mam nadzieję, że odpoczniesz i wrócisz ze zdwojoną siłą 🫂

@PaulinKA czekam na wrażenia z aku! 🍀

@Kociara pięknego wyjazdu ❤️

Kociara20996, Pelasia30 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️94'🧔🏼‍♂️92' 🐕‍🦺21’

💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios

Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
    ✨ 13.02 ~ 1DC
    🥚 28.02 ~ 16DC
    💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
    ⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
    💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
    💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
    💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
    ✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
    ✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
    ✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
    ✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
    ✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
    ⏳11.06 USG
    ⏳02.07 drugie prenatalne

preg.png
  • Bajka92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kociara wyślij nam trochę morza i powietrza i powiewu wakacji!
    PS. Widzę że jesteśmy w mniej więcej tym samym miejscu na kwiecień maj. U mnie poprzednio też za dużo pęcherzyków, brak dominującego. Teraz czekam, czy znowu będzie podobnie...
    U Ciebie ten cykl też na lametcie?

19 cs
    👩🏻‍🦱33&27👱🏻‍♂️

👱🏻‍♂️ cukrzyca typu I
    💊 fertistim man

21.03 letrozolum ❌
    18.05 letrozolum
    🔜 28.05 monitoring
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś krótki, bo taki humor, ale jestem i kibicuję!

@Pelasiu mądrze mówią dziewczyny o narkozie i przy okazji może histero albo sama biopsja. Przykro mi, wróć kiedy będziesz gotowa 🫂.

@Kalamarniczko czekam, czekam na wieści po tych dwóch wizytach. Mam nadzieję, że nowa energia wejdzie w Ciebie i będziesz bardzo dobrze zaopiekowana 😘😘😘.

@Bajka witaj wśród nas! 😊 Czy takie powtarzanie AH przy PCOS to standardowa praktyka? Coś mi nie pasuje 🤔🤔

Bajka92, Pelasia30, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,4 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
‹‹ 101 102 103 104 105
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ