X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
Odpowiedz

W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶

Oceń ten wątek:
  • Sakaaira Koleżanka

Wysłany: 20 maja, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA Tak wtedy nie musimy płacić, ale ważność badań potrzebych do IUI mija z początkiem czerwca więc wtedy zaczynamy od nowa z tym. Póki co jestem optymistycznie nastawiona, że uda się za pierwszym podejściem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 20:56

PaulinKA lubi tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ?
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka trzymam mocno kciuki za transfer 🍀🤞

Kaliope cukrzyca ciążowa nie taka straszna jak ułożą Ci fajna dietę to da się przeżyć ☺️

Nowa na pewno w testach wszystko wyjdzie dobrze a Ty nie długo dowiesz się kto mieszka w twoim brzuszku 🥰

Mola masakra z takim tekstami od teściowej ale takie pokolenie, ale i tak spokojnie zniosłaś te komentarze ja bym nie wytrzymała

Kałamarnica dobrze że masz świeże badania trzymam mocno kciuki za twoją wizytę w klinice 🤞🍀

A ja dziś musiłam wejść na wyższy level logistyki bo jutro wyjeżdżamy nad morze mamy tam być do niedzieli, a w piątek muszę być na monitoringu ,więc na szybko rezerwowaliśmy wyjazd moim rodzica co by nie ciągnąć chłopaków w tą i z powrotem ,a my sami pojedziemy do klinik. Planując ten wyjazd nie wpadłam że będę musiła być u ginekologa 🫣😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 21:15

kałamarnica 11, Loraa, Molahonkeey lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
    AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
    03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
    04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️

12.05 🩸
    23.05 monitoring 🔍

•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

🧔🏽‍♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅
    Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzinę temu wylała mi się cała dawka mensinormu na blat w łazience. Jedyna, bo jutro monit. To by było na tyle, moja wiara w drugą procedurę uleciała tak szybko jak rozrobiony mensinorm ze strzykawki. 🤷🏻

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji. Idzie jak po grudzie.

Ciało które nie działa.
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnawiary cudowna informacja ❤️❤️ ❤️

Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze wizyty jutro 🍀

Ja mam jutro punkcję o 9 🫣

Mega się boję, ale czuję się normalnie. Nic nie czuję, nie wiem czy to dobrze, czy to źle

pelnawiary, PaulinKA, Slava lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

9 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
    📆14.05.2025 - podgląd - 5 🥚🥚🥚🥚🥚
    📆19.05.2025 - podgląd - 4 😔
    📆21.05.2025 - punkcja + biopsja endometrium
    🤞#rodzew2026 🍀
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Godzinę temu wylała mi się cała dawka mensinormu na blat w łazience. Jedyna, bo jutro monit. To by było na tyle, moja wiara w drugą procedurę uleciała tak szybko jak rozrobiony mensinorm ze strzykawki. 🤷🏻
    O nie... co za pech. Przykro mi bardzo

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 01.2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice

AMH - 2,0💪
    Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
    Kariotypy prawidłowe 💪
    Jajowody drożne 💪
    On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪

03.25 kwalifikacja in vitro 💪
    04.25- stymulacja
    16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
    19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira - bardzo trzymam kciuki za Twoje IUI 🤗

PaulinKo - Bieszczady w tym roku może na jesień, bo jedziemy na wesele na Podkarpacie, a to będzie rzut beretem. W czerwcu na razie Bergamo, pojedziemy nad Como i do Mediolanu, a w kolejnym tyg urlopu chce pokazać mężowi tatrzańskie szlaki, bo nie zna. Jakkolwiek nie wiem jak on to kondycyjnie zniesie, ale bardzo się stara 🤗 Ostatnio jak wybraliśmy się w dluższa trasę w Bieszczadach to mnie przepraszał w połowie drogi na drżących nogach, że on nie jest w stanie się dalej ruszyć i tu zostaje 😁 za to na rowerze nie mogę mu dorównać 💪

Pelnawiary - ilość mrozaczków imponująca. Teraz kolejne kciuki, żeby wszystkie były zdrowe ❤️

Lora - będę myśleć o Tobie jutro w czasie punkcji 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 21:35

PaulinKA, kałamarnica 11, Sakaaira, Loraa, pelnawiary, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89'
    AMH (11.2023)= 3,14
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
    IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
    Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
    1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
    3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
    4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet to już 😱 dopiero co kredyt zalatwialiście a tu prosze prozę, już za 3 dni będziesz gospodynią we własnym domku ❤️🫶🏼

PaulinKA jedziesz z tym cyklem ! 🔥🤞🏼
    Tyle się naczekałaś ze teraz już musi być dobrze 🫶🏼😘 udanego wyjazdu ! Nad polskim morzem jest pięknie niezależnie id pogody !✨

Pełnawiary jaki piękny wynik 💕 teraz 🤞🏼🤞🏼 z zbadania, mam nadzieje ze wszystkie będą zdrowe 🫶🏼

Kociara i ty tez jedziesz wypocząć nad Bałtyk ? Niech Wam służy, pamiętajcie wdychać dużo jodu 😁
    Co do monitoringu, kurczę daleko masz do kliniki? Może na miejscu mogłabyś ogarnąć jakiegoś ginekologa?

Ja melduje 🩸
    Kurczaczki przyszedł 1/2 dni za wcześnie bo chcąc robić w kolejnym cyklu IUI akurat tez wybieramy się na wakacje i kalendarz mi mówi ze wrócimy dopiero w 14 dc i wtedy mogłabym iść na pierwszy monitoring 🙈 nie wiem czy to nie za późno i jak to wgl wyglada z tymi monitoringami przy IUI. Może jeśli pęcherzyk w tym 14 dc będzie miał 20mm to bez problemu lekarz przeprowadzi IUI 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 21:33

pelnawiary, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ❌Czynnik V(R2) hetero / MTHFR- hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (04.2025) / KIR Bx 1/5 implantacyjnych/ Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025) / wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli
    👱🏼‍♂️32 lata
    ⛔️morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
    04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli

Klinika Angelius - dr P.J.
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @Aksandra, a masz jakiś plan na Bieszczady w tym roku? Myślę że komu jak komu ale tobie przysługuje wielki termos grzanego winka na bieszczadzką wędrówkę! 🤩

Jeju, jakby bobusie miały moje ciemne loczki i zielone oczy mojego męża, to byłoby cudnie 😍

@kalamarnica, to teraz za Twoją wizytę trzymamy kciuki! Przekopanie skarpy mnie rozśmieszyło i jawi mi się jako totalnie w twoim stylu 🤣😄
    Na pewno będziemy się dobrze bawić, weźmiemy planszowke, mamy tam jacuzzi, taras, winko, rowery- dopasujemy się do warunków 😄

@pelnawiary, cooo 6?? Wow, Wow, Wow! Niech będą zdrowe i gotowe by przyjść do Mamusi 😍😍😍

@Miniu, ja też gadam do swojego przyszlego dzieciaczka że dam mu wszystko i że będzie miał najlepiej na świecie 😁 szczególnie wtedy, gdy mój mąż głosi postulaty typu- nasze dziecko na pewno będzie zasypiać w swoim pokoju, albo: oo, nasze dziecko to będzie sprzątać po sobie 😅 wtedy próbuje przekonać bobusia że Tatko tylko tak gada i że również będzie go rozpieszczał 🤣

Ja w pt mam jeszcze tę nieszczęsną rozmowę rekrutacyjną, miałam plan sobie dokładnie ułożyć teoretyczny scenariusz ale ze to tak szybko, i wyjazd i w ogóle, to mam zamiar tylko jutro i w czw w pracy posiedzieć i ułożyć jakiś wstęp o sobie a reszta to tam... Na nic nie liczę, ten plus ze mam fajną pracę i nie muszę się spinać 😁 No i przecież już zaraz będę w ciąży 🤣 (tjaa)

Edit-
    Sakaaira, jak się pięknie do nas odniosłaś 💖💖💖 mega fajnie 😍 jejku niech tę leniwe pecherzyki dadzą Ci leniwego albo i nie leniwego pisklaczka, niech będzie jaki chce 😅🤣 trzymam kciuki za IUI!! Jeśli nie wyjdzie, to zawsze możecie próbować naturalnie prawda? I wtedy nie płacisz za zaplanowana inseminacje?

Ja nadal nie wierzę…albo zaraz okaże się,że większość z wadami i czar pryśnie😢

👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy,🔜komorki NK,cytokiny,trombofilia ✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a
    *oboje l.40
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Pelnawiary cudowna informacja ❤️❤️ ❤️

Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze wizyty jutro 🍀

Ja mam jutro punkcję o 9 🫣

Mega się boję, ale czuję się normalnie. Nic nie czuję, nie wiem czy to dobrze, czy to źle

Loraa na pewno wszystko się uda trzymam mocno kciuki za Ciebie 🤞🫂❤️

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

12.05 🩸
    23.05 monitoring 🔍

💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10

Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
    💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy, nie ma szansy na jakiejś okolicznej grupie ivf zapytac czy ktoś z WRC nie ma poratować "działeczką?" Może się kurde uda.... a przyjęcie tej dawki jutro rano, jakbyś popędziła do kliniki?? Oby się udało coś wykombinować!!

@Loraa niech moc będzie z Tobą!! 🍀🍀🍀

@Aksandra to piękny macie plan! I Włochy i Tatry, słuchaj jak mąż by śmiał marudzić to zabierz mnie zamiast niego 🤣 napijemy się winka i po górach pochodzimy 💗

@Migotko, kociarko, jeju, planowanie wizyt, IUI i monitoringow w czasie wakacyjnym to jakiś wyższy poziom hardcoru z tego co widzę 😁 oby bylo warto się gimnastykować!

Migotka, a będziesz miała lamette czy coś? Bo tak czy siak to naturalnie będzie można...?

Aksandra, Loraa, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

19 cykl od początku starań -🙏
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅wymazy, USG ok, brak żpn

🔜
    Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF?
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:
    Vergeet to już 😱 dopiero co kredyt zalatwialiście a tu prosze prozę, już za 3 dni będziesz gospodynią we własnym domku ❤️🫶🏼

Tyle się naczekałaś ze teraz już musi być dobrze 🫶🏼😘 udanego wyjazdu ! Nad polskim morzem jest pięknie niezależnie id pogody !✨

Pełnawiary jaki piękny wynik 💕 teraz 🤞🏼🤞🏼 z zbadania, mam nadzieje ze wszystkie będą zdrowe 🫶🏼

Kociara i ty tez jedziesz wypocząć nad Bałtyk ? Niech Wam służy, pamiętajcie wdychać dużo jodu 😁
    Co do monitoringu, kurczę daleko masz do kliniki? Może na miejscu mogłabyś ogarnąć jakiegoś ginekologa?

Ja melduje 🩸
    Kurczaczki przyszedł 1/2 dni za wcześnie bo chcąc robić w kolejnym cyklu IUI akurat tez wybieramy się na wakacje i kalendarz mi mówi ze wrócimy dopiero w 14 dc i wtedy mogłabym iść na pierwszy monitoring 🙈 nie wiem czy to nie za późno i jak to wgl wyglada z tymi monitoringami przy IUI. Może jeśli pęcherzyk w tym 14 dc będzie miał 20mm to bez problemu lekarz przeprowadzi IUI 🤔

Myślałam o tym ale jakoś tak nie mam zaufania do obcych ginekologów. Mąż sam stwierdził że jeden dzień wyjazdu poświęcimy przynajmniej będziemy spokojniejsi

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

12.05 🩸
    23.05 monitoring 🔍

Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko jacuzzi 🔥🔥🔥 hahah rozmarzyłam się! Ale czad. To pogoda nie ma znaczenia skoro Wy tam macie takie rarytasy 😁

Aksandra oooo kochana 🗻 jak super, że jedziecie w Tatry! Może Twój Mąż Cię zaskoczy i połknie bakcyla. 💕😘

Migotko przegadaj z lekarzem jak by to widział 😉 może się uda na styk :)

Sakaaira - jakoś od roku biorę pon-czw 25ug a pt-nd 50ug. Od tamtej pory miałam 1.8-1.9 przy pomiarach. A dziś takie o. Pewnie mi zwiekszy do 50ug codziennie. Przeciwciała p/arczycowe miałam badane kilka razy, ostatni raz w styczniu - za każdym razem ujemne, USG tarczycy prawidłowe. Także tak. A u Ciebie kochana to jeszcze może się udać! Trzymam kciuki za uparte pęcherzyki. 💕😘

Aksandra, Sakaaira, PaulinKA lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji

15 cs o pierwsze 👶

Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
    04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
    - 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩‍⚕

✨I know it's worth it. ✨
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Echhhhhhh...... 😤
    Masz numer do lekarza? Napisz o tym, niech wystawi receptę jeszcze.

PaulinKA, Aksandra lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka96 wrote:

Ja melduje 🩸

Raczej będą Ci robić IUI na cyklu stymulowanym. U mnie wtedy monitoring pierwszy był chyba w 9-10dc, a IUI już w 11-12dc. Po stymulacji mi tak szybko przychodziła owulka.
    Niestety tu wszystko bardzo zależy 🤷, od stymulacji, organizmu, lekarza...

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara który masz d.c.? :) powodzenia! Niech tym razem urośnie odpowiednia ilość pęcherzyków 🤞🌿

Lora kciuki za punkcję 🍀

Kociara20996, Loraa lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji

15 cs o pierwsze 👶

Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
    04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
    - 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩‍⚕

✨I know it's worth it. ✨
  • Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Kociara który masz d.c.? :) powodzenia! Niech tym razem urośnie odpowiednia ilość pęcherzyków 🤞🌿

Lora kciuki za punkcję 🍀

Dziś 9 dc

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

AMH 16,90❌
    Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
    Brak owulacji od 08.24❌

12.05 🩸
    23.05 monitoring 🔍

Posiew z cewki ✅
    Posiew z nasienia ✅
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 maja, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa, kciuki za punkcję i piękne 4 zarodki 🍀

Siesiepy, a coś się stanie jeśli lek zamiast dziś wieczorem przyjmiesz jutro rano, jak lekarz wypisze nową receptę?

Pełnawiary, piękny wynik!

Vergeet, spokojnej przeprowadzki, ogromnie wam zazdroszczę że już za chwilę będziecie w swoim domu 🥰 Myślę, że to dobry moment żebyś zadbała o siebie i trochę odpoczęła od roli prowadzącej jeśli tego potrzebujesz, spisałaś się na medal i to w trudnych dla ciebie chwilach 🥺

Paulinko, cieszę się że wracacie do gry, oby te wszystkie zabiegi przyniosły szybko efekty 🔥🍀

Dziewczyny, nie dam rady dziś się odnieść do wszystkich, przepraszam. Przeczytałam wszystkie posty, za wszystkie wizyty i wyniki trzymam kciuki, zazdroszczę wszystkich wyjazdów, ale dziś mam urwanie głowy i mam nadzieję że jutro już wrócę do formy i będę na bieżąco 😘

Pisałam ten post w notatniku i potem przypadkiem wkleiłam go do wątku kliniki Migotki, bo akurat czytałam tą aferę i opowiadałam mężowi 😅😅😅

pelnawiary lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 20 maja, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem z Wrocławia, mam ponad godzinę drogi S8 w jedną stronę. Jakby lekarz wystawił mi receptę to bym leciała z marszu na Wro, bo pewnie lek bym dostała tylko tam "w pobliżu". Ale lekarz odpisał mi, że jutro ogarniemy sytuację na wizycie. No i chciałabym mu wierzyć, ale wiecie jak jest, zwłaszcza widząc to co się dzieje na USG.
    To wszystko idzie jak po grudzie, brakowało do tego jeszcze tego żeby wylał mi się lek który jednak na mnie działa, w drugim dniu jego brania. 🤡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 22:13

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji. Idzie jak po grudzie.

Ciało które nie działa.
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 maja, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, spokojnie, gdyby to było takie mega pilne to lekarz wystawiłby ci receptę od razu skoro widział twojego e-maila i na niego odpisał 😉

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ