W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielone.Słońce wrote:Mam koleżankę - z forum, która po transferze jednego zarodka na cyklu naturalnym urodziła bliźniaki - parkę.
Celina, pozdrawiam jeśli tu jestes. 😉
Także myśle, że dobrze, że lekarz jest zachowawczy bo trojaczki to jednak ogromne ryzyko w przypadku ciąży.
Plus IVF ma jednak ta wyższa skuteczność samo w sobie, więc ciekawy jest po prostu ten fakt, kiedy i dlaczego zabraniają a kiedy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 16:28
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji. Idzie jak po grudzie.
Ciało które nie działa. -
Veerget ogromne podziękowania, że zgodziłaś się prowadzić wątek w tak trudnym dla Ciebie czasie, do tego jeszcze przeprowadzka.
Jeśli nikt się nie zgłosi to ja mogę podjąć się poprowadzenia czerwcowdog wątku 😀
Tylko, ja raczej szczęścia nie przyniosę 😛Molahonkeey, Vergeet, pelnawiary, Minia000, Kociara20996, Slava, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆14.05.2025 - podgląd - 5 🥚🥚🥚🥚🥚
📆19.05.2025 - podgląd - 4 😔
📆21.05.2025 - punkcja + biopsja endometrium
🤞#rodzew2026 🍀 -
kałamarnica 11 wrote:Dzień dobry 🌿🥰
Aksandro - a czy Ty kochana robiłaś diagnostykę alergii? Może masz alergię na jakieś pyłki. Jeśli nie robiłaś nigdy to teraz nawet lekarz POZ może zlecić badania na panel alergenów wziewnych i wystarczy ustawić się na leku przeciwhistaminowym - często z dobrym efektem. Ja mam astmę na tle silnej alergii wziewnej na trawy, także zjadłam na tym zęby.ściskam Cię 😘
Kałamarniczko, robiłam panel alergologiczny na pyłki, pokarmy i sierść zwierząt i czysto. Zawsze blisko owulacji miałam katar odkąd zaczęliśmy się starać. Jestem jakimś dziwolągiem. 🥴♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET 5dniowych blastek (AA, AB):
1., 2. transfer, cykle naturalne 8dpt 💔;
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔 -
siesiepy wrote:Ogólnie to też wszystko zależy od realiów, mi nawet na trzech pęcherzykach nie udało się zajść, a inny lekarz też mógłby zabronić starań i widziałam takie przypadki na forum. 🙈
Plus IVF ma jednak ta wyższa skuteczność samo w sobie, więc ciekawy jest po prostu ten fakt, kiedy i dlaczego zabraniają a kiedy nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 16:58
siesiepy lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
@Zielone.Słońce 🥹❤️
@Minia000 dokładnie 🙈 dzięki kochana 🥹💕
@PaulinKA ja w biurze w ogóle się nie mogę skupić i też się czuję jakoś tak „niewygodnie” - nie to co w domku, więc rozumiem totalnie🤣🙈
Powiem Ci kochana, że chyba nigdy nie da się takich rzeczy powiedzieć „delikatnie”, nie ważne jak bardzo by się próbowało + tak jak piszesz właśnie - kto daje komuś prawo do takich komentarzy?
Ty jesteś tak kochana, taką energią tutaj emanujesz i ciepłem, że ludzie, którzy się Tobą otaczają to szczęściarze 🥹❤️
Dziękuję Ci za jak zawsze piękne dla serducha słowa 🥰😘
Super że wizyta u fryzjera się udała 🥹
PaulinKA lubi tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
⏳11.06 USG
⏳02.07 drugie prenatalne
-
Aksandra wrote:Kałamarniczko, robiłam panel alergologiczny na pyłki, pokarmy i sierść zwierząt i czysto. Zawsze blisko owulacji miałam katar odkąd zaczęliśmy się starać. Jestem jakimś dziwolągiem. 🥴
.......
to tak jak ja z moją pokrzywką w dniu miesiączki. 😔Wiem, że to marne pocieszenie, ale jestem w Twoim teamie dziwolągów immunologicznych
Czy na lekach od dr Jarosz te objawy również się u Ciebie pojawiały? Ja na hydroksychlorochinie miałam pokrzywkę w dniu miesiączki, ale słabszą niż przed włączeniem. Ciekawa jestem jak będzie na Equoralu i /lub Encortonie.👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
Mola no przykre,że teściowa wali takimi głupimi tekstami bez zastanowienia. Bardzo dobra zdolność, ale ciężka do wyuczenia to mieć gdzieś co ludzie mówią. W ciąży to jest jeszcze trudniejsze, bo jesteśmy wrażliwe na wszystko.
Dobrze,że się tutaj wygadałaś. Ja myślę, że to zawsze trochę pomaga, zrzucić z serca.
Vegreet tyle miesięcy bycia prowadzącą zasługuje na medal. Przyniosłaś szczęście tylu z nas ❤️
Należy Ci się urlop pod palemkami 🌴
Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
-
kałamarnica 11 wrote:.......
to tak jak ja z moją pokrzywką w dniu miesiączki. 😔Wiem, że to marne pocieszenie, ale jestem w Twoim teamie dziwolągów immunologicznych
Czy na lekach od dr Jarosz te objawy również się u Ciebie pojawiały? Ja na hydroksychlorochinie miałam pokrzywkę w dniu miesiączki, ale słabszą niż przed włączeniem. Ciekawa jestem jak będzie na Equoralu i /lub Encortonie.
Kochana, na Encortonie wszystko mi się wycofało, czułam się bardzo dobrze. Teraz z niego zeszłam i znów leje mi się z nosa. Zastanawiam się czy na własną rękę nie wrócić do Encortonu. Hydroksy mi tak tego nie wycisza, bo ciągle ją biorę.. mój dziwolączku, tyle już nas łączy 😁😁😙😙Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 17:25
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%🚨
Kariotypy, hormony, drożność, wymazy, histeroskopia z biopsją -wyleczony stan zapalny endo✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
suple: Wit D3, Wit B12, metylowana forma kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 zarodków -1 zdegenerował przy rozmrożeniu), nieprzebadane zarodki
3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
Kałamarnica te wskazówki są w większości uniwersalne więc czy chcesz wydobywać skręt czy nie, to włosy podziękują za tą pielęgnację 🩷 co do biegania- to ja właśnie mam odwrotnie, nienawidzę siłowni! Ale biegania też kiedyś nienawidziłam 😂- ale to jest właśnie piękne, że jesteśmy różni i lubimy różne rzeczy! Dla każdego znajdzie się aktywność 😀
Nitka rewelacyjne wieści ze transfer już tak blisko!! 🤞🏼🤞🏼
Kaliope powodzenia, z cukrzyca nie jest łatwo ale da się więc dla tego wymarzonego cudu na pewno przełkniesz wszystkie niedogodności 🩷
Nowa czekamy razem z tobą na same pozytywne wieści 🩷
Mola o nieee… co za okropny tekst 💔 mam nadzieję, że jak będziesz miała śliczny ciążowy brzuszek to będziesz miała satysfakcję do teściowej, niech się wypcha 😂 no ale tutaj pewnie kwestia tego, że uderzyła w czuły punkt, wiem to bo mam ten sam… zawsze mnie bolą tego typu komentarze „a dobrze sobie wyglądasz” i tym podobne choć nigdy nie miałam otyłości czy nadwagi. Po prostu nie jestem chudzinką. Także trafiła w czuły punkt, nie posądzam jej że celowo, pewnie nie miała nic złego na myśli no ale jak się trafia w taki punkt to zawsze jest przykro. Najważniejsze, że mężowi się podobasz i on uważa cię za najpiękniejszą! No i w tej sytuacji w ogóle waga nie jest ważna tylko te cudaki w brzuszku 🩷🫂
Siesiepy i Paulinka macie rację z tym wyluzowaniem i odpoczynkiem, zwłaszcza, że ciężko się odpoczywa gdy co rusz czeka mnie taki widok 😂: https://ibb.co/MkHBXjv6
https://ibb.co/FqsvcWxV
https://ibb.co/VYjLNxc7
Także Lora serdecznie zapraszam do przejęcia pałeczki 🩷
No i PaulinKA pics or didn’t happen więc prosimy o jakąś fotkę tej czekoladowej czupryny! Choć wiadomo, że efekt docelowy będzie po kilku myciach, a później kilku farbowaniach 😀
Babsi na urlop pod palemką się nie zapowiada ale przynajmniej we własnym ogródku, to już mnie zadowala 🥹🩷
Uwierzycie, że przeprowadzamy się już w sobotę? To już w zasadzie 3 dni! Szok! 🤯🤩
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 17:41
Nowa2024, Kaliope, PaulinKA, kałamarnica 11, Loraa, Motylek93, Babsi, Slava, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Molahonkey nie. Mam Accu CheckJa: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
Ale się pogoda poprawiła. Ja już po drzemce po pracy, spacerze i w trakcie dzisiejszej dawki koktajlu z buraka.
Mam nadzieję, że u Was również słonecznie.
Vergeet niesamowite, że zaraz przeprowadzka!
Co do Twojwgo oddania prowadzenia następnej osobie.. kochana tyle dla nas zrobiłaś, musisz się teraz skupić na sobie i nie ma w tym nic dziwnego..
Ale jesteś i byłaś niesamowita prowadząca.
Myślę że klątwa prowadzacej Cie dopadnie, tylko z jakimś dziwnym opóźnieniem i zakrętami 😀PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀 -
@Vergeeciku widok tych pudeł jak dla mnie jest mega mega, taki dreszczyk emocji że zaraz to wszystko trafi do nowego domku 😍 jak oglądałam zdjęcia to pomyślałam, Jezu, ile Oni zżerli bananów 🫣nie no żartuje, domniemuje że to ze sklepu huehuehue 🤣
3 dni do przeprowadzenia, urlop od forum będzie z góry usprawiedliwiony przez kilka dni tego szału przeprowadzki 😄 a wakacje na własnym podwórku brzmią totalnie super!
My jutro ruszamy nad morze, halo dziewczyny z północy, proszę trzymać słońce dla nas! Choć wydaje mi się że ma być pizgawica, no ale cóż, napijemy się grzanca z termosu na plazy😄
Wizyta u doktorka- long story short 🫠
-endometrium mam mega cieniutkie jak na 1 dc więc doktorek myślał że to może plamienie ale stwierdził że po progesteronie to jednak po prostu efekt histero I tego że plamiłam już parę dni, także 1 dc zaliczony 👍 (ofc boję się że nie narosnie tyle co trzeba i się nic tam nie zagnieździ ale to już inna kwestia)
-lewy jajnik czysciutki- ten na którym była cysta
-prawy jajnik najpierw doktor myślał że jest torbiel ale w drodze dedukcji doszliśmy do wniosku że to taka "moja" torbiel co mam ją już rok😅
-STYMULACJA START! zaczynamy od 1tab lametty przez 3 dni, czyli tak jakby na nowo przyzwyczajam organizm do letrozolu, jakoś w 10dc mam zamiar iść na kontrolę i zobaczyć co tam uroslo🌱
No i tak to, wracamy do gry, owulka przypada jeszcze na czas rządów wilczkow Vergeet także nie może się nie udać 😅
Trzymajcie kciuki, przecież musi być dobrze... 🍀
kałamarnica 11, brilka, pelnawiary, Slava, Loraa, Jaszczureczka, Vergeet lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF? -
Nitko - cieszę się już na Twój transfer 🩷 będę odliczać razem z Tobą dni do niego, a potem do pierwszych dwóch kreseczek 💃
Vergeet - dałaś nam tu tyle siły, ciepła, czasu, myśli, wsparcia i to w swoich najtrudniejszych momentach. Dziękuję 😘 Odpocznij kochana od prowadzenia wątku. Jestem pewna, że w Twoim nowym gniazdku szybko pojawi się pisklaczek 💕💕 idą dobre zmiany, kochana 💪
PaulinKo - moc Vergeet jest niewyczerpana, więc Twoja owulka będzie pewniakiem i czekam z niecierpliwością na festiwal objawów 🥰🥰 a potem wiadomo - dzidziuś z pięknymi loczkami po mamusi 🤗. A co do termosu z winem to mój ulubiony patencik na bieszczadzkie eskapady nocą przy wilczym akompaniamencie. Zazdro morza, bawcie się najlepiej 🩷
Miniu- jak Ci wchodzi ten koktajl z buraka? 🙂
Roksi- nie stresuj się tak, kochana. Przecież doktorek zrobi jutro piękny podgląd Twoich maluszków. A na wyniki jak długo trzeba czekać?Vergeet lubi tę wiadomość
♀️91'♂️ 89'
AMH (11.2023)= 3,14
Minia przemawia przez Ciebie taki spokój ❤ Bardzo mnie to cieszy 🤗 kiedy wyjeżdżacie na weekend?
Paulinkooooo goooo girl! 🤩 Po takiej przerwie i po tym ile dla Was zrobiłaś kochana, tu musi być zielono w końcu 🍀🍀🍀 jaram się strasznie 😁 a nad Bałtykiem, wiesz sama jak jest z każdym wyjazdem. Zabrzmi tanio i oklepanie, ale można narzekać na pogodę, a można tańczyć w deszczuTy to raczej jesteś z tych co wyciskają z wyjazdów co się da niezależnie od pogody. Poza tym Polska jest pod tym względem absolutnie nieprzewidywalna więc
miłego wyjazdu 🔥🔥
Ja oficjalnie zaczynam mój mini urlop!!! Z tej okazji oczywiście wypieliłam skarpę przed naszym balkonem, pomierzyłam ciuchy na wyjazd (aby wziąć zestawy, a nie każde ubranie z innej parafii) a teraz biorę się za koszenie trawnika (swojego własnego jak coś xD) bo jutro musi być picuś glancuś na wizytę 😁💕PaulinKA, Loraa, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
Aleksandra - a smakuje mi bardzo, ja tam lubie buraczka. smaczny. 😀
Paulinka- oczywiście mega kciuki, za stymulacje i za pogodę nad Bałtykiem!
Kałamarniczko - dziękuję, czuje się spokojna. Jaki ja już mam teraz na to wpływ 😀 trochę handluje z naszym mrozaczkiem. Mówię mu: słuchaj będziemy Cię rozpieszczać, kupimy Ci co.chcesz, z dużym prawdopodobieństwem będziesz jedynakiem i będziesz miał za dużo w tyłku 🤣🤣🤣
Kto by nie poszedł na takiego deala 🤣🤣
A co do trawników.dla posiadaczy domów i przyszłych posiadaczy (Vergeet), mega polecam lidlowski robot kuszący. Dorwalismy go na promce za 1300 zł (ten z większą moca) I jaki to jest game changer!
kałamarnica 11, Aksandra, Migotka96, Pelasia30 lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
AMH - 2,0💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
04.25- stymulacja
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀 -
Vergeet,to już niedługo,Wasze nowe gniazdko,ależ tam się wydarzy dobrego🥰☺️tak czuje,idzie nowe🤞😉
I zgadzam się z Dziewczynami co do wakacji od prowadzenia wątków,wilczki przecież potrzebują się zregenerować,odwaliły kawał dobrej roboty w poprzednich miesiącach❤️
Paulinko,ja nie wiem skąd bierzesz tą energię i optymizm,kocham od pierwszego przeczytania❤️
Kalamarniczko,super pomysł z przygotowaniem zestawów😊odpoczywaj ile wlezie🤗
Bawcie się dobrze kochane na wyjazdach😊
A ja melduję,że mamy 6❄️🥹☺️
Totalny szok i rollercoaster emocji,brakuje mi słów i chyba jeszcze nie dowierzam…
Badamy wszystkie a później transfer na naturalnym cyklu😊kałamarnica 11, Minia000, brilka, Julia24, PaulinKA, Loraa, Aksandra, Motylek93, Babsi, Nowa2024, Jaszczureczka, Slava, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy,🔜komorki NK,cytokiny,trombofilia ✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
- 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a
*oboje l.40 -
Miałam dwa dni wyjęte z życia więc się odnoszę teraz.
@PaulinKA @kałamarnica11 udanych wyjazdów! Żebyście odpoczęły ⛱️
@kałamarnica jaką dawkę euthyroxu bierzesz teraz?
@PaulinKA to dobrze, że jesteś zadowolona ze zmiany, a nie żałujesz. Obyś się szybko przyzwyczaiła. Co do wizyty to świetnie, że wszystko dobrze. Powodzenia w powrocie do stymulacji 🍀
@Babsi super, że udało Ci się tak szybko umówić do endokrynologa. Czekamy na wieści 🤞 Twój niepokój jest normalny, jednak tutaj masz wsparcie od każdej z nas i trzymamy kciuki za Was 🍀
@Migotka96 przykro mi, naprawdę wierzyłam, że się udało 🫂 dobrze, że masz plan na dalszą diagnostykę.
@Minia000 to świetna wiadomość! Oby się kropek rozgościł 🤞
@Slava cieszę, że się już wiesz coś więcej i oby było to rozwiązaniem 🍀
@pełnawiary super! Cieszy mnie to 😊trzymam kciuki za badanie, żeby te 4 tygodnie minęły szybko.
@Julia24 współczuję tak restrykcyjnej diety, może tak jak pisały dziewczyny inne antybiotyki pomogą i ułatwią wam gotowanie. W kwestii naruszenia zgadzam się z PaulinKA.
@Molahonkeey przykro mi za to, co powiedziała teściowa. Tak jak napisała Slava jak ktoś chce się przyczepić zawsze coś znajdzie.
@Veerget jestem tu dopiero od tego wątku, ale doceniam pracę jaką w to wkładasz. Już za 3 dni? Jejku to świetnie!
Za dziewczyny, których tu nie wymieniłam również trzymam kciuki 🤞
Miałam wczoraj wizytę i pęcherzyki nie chcą coś rosnąć za to endometrium 10mm. Wczoraj robiłam zastrzyk bemfola, lekarz powiedział, że jeszcze ratujemy cykl. Jutro znowu mam wizytę, jeśli wszystko będzie dobrze to w czwartek IUI. Jest to ostatnia szansa na ten cykl, bo w piątek nie będę miała możliwości wziąć wolnego w pracy.PaulinKA, Slava, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
07.24 - niedoczynność tarczycy, letrox -> obecnie TSH 0,65 ✅
03.25 - ovitrelle + luteina ❌
04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
05.25 - IUI ? -
pelnawiary wrote:Vergeet,to już niedługo,Wasze nowe gniazdko,ależ tam się wydarzy dobrego🥰☺️tak czuje,idzie nowe🤞😉
I zgadzam się z Dziewczynami co do wakacji od prowadzenia wątków,wilczki przecież potrzebują się zregenerować,odwaliły kawał dobrej roboty w poprzednich miesiącach❤️
Paulinko,ja nie wiem skąd bierzesz tą energię i optymizm,kocham od pierwszego przeczytania❤️
Kalamarniczko,super pomysł z przygotowaniem zestawów😊odpoczywaj ile wlezie🤗
Bawcie się dobrze kochane na wyjazdach😊
A ja melduję,że mamy 6❄️🥹☺️
Totalny szok i rollercoaster emocji,brakuje mi słów i chyba jeszcze nie dowierzam…
Badamy wszystkie a później transfer na naturalnym cyklu😊
Cóż za wynik!🙎♀️🙎♂️'95 rok
AMH - 2,0💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
04.25- stymulacja
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀 -
@Aksandra, a masz jakiś plan na Bieszczady w tym roku? Myślę że komu jak komu ale tobie przysługuje wielki termos grzanego winka na bieszczadzką wędrówkę! 🤩
Jeju, jakby bobusie miały moje ciemne loczki i zielone oczy mojego męża, to byłoby cudnie 😍
@kalamarnica, to teraz za Twoją wizytę trzymamy kciuki! Przekopanie skarpy mnie rozśmieszyło i jawi mi się jako totalnie w twoim stylu 🤣😄
Na pewno będziemy się dobrze bawić, weźmiemy planszowke, mamy tam jacuzzi, taras, winko, rowery- dopasujemy się do warunków 😄
@pelnawiary, cooo 6?? Wow, Wow, Wow! Niech będą zdrowe i gotowe by przyjść do Mamusi 😍😍😍
@Miniu, ja też gadam do swojego przyszlego dzieciaczka że dam mu wszystko i że będzie miał najlepiej na świecie 😁 szczególnie wtedy, gdy mój mąż głosi postulaty typu- nasze dziecko na pewno będzie zasypiać w swoim pokoju, albo: oo, nasze dziecko to będzie sprzątać po sobie 😅 wtedy próbuje przekonać bobusia że Tatko tylko tak gada i że również będzie go rozpieszczał 🤣
Ja w pt mam jeszcze tę nieszczęsną rozmowę rekrutacyjną, miałam plan sobie dokładnie ułożyć teoretyczny scenariusz ale ze to tak szybko, i wyjazd i w ogóle, to mam zamiar tylko jutro i w czw w pracy posiedzieć i ułożyć jakiś wstęp o sobie a reszta to tam... Na nic nie liczę, ten plus ze mam fajną pracę i nie muszę się spinać 😁 No i przecież już zaraz będę w ciąży 🤣 (tjaa)
Edit-
Sakaaira, jak się pięknie do nas odniosłaś 💖💖💖 mega fajnie 😍 jejku niech tę leniwe pecherzyki dadzą Ci leniwego albo i nie leniwego pisklaczka, niech będzie jaki chce 😅🤣 trzymam kciuki za IUI!! Jeśli nie wyjdzie, to zawsze możecie próbować naturalnie prawda? I wtedy nie płacisz za zaplanowana inseminacje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 20:45
kałamarnica 11, Sakaaira, Aksandra lubią tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF?