W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:Też właśnie Xifaxan 200mg 28 tabletek. Nie robił po tym kolejnego badania, ale objawy sugerują jednoznacznie, że dalej jest problem.
Zmotywowałaś mnie, żeby pogonić go ponownie do lekarza ❤️😘.
Czy jednak taki antybiotyk brany na miesiąc/ półtorej przed IVF nie jest teraz złym pomysłem? 🤔
@Minia niech ta radość już na stałe zagości! ❤️ Zaraz wyjazd 😁, pokorzystaj póki możesz!! 😏
Co do cateringu, to zamówiłam nam na razie próbnie na tydzień (bo co trzecie danie, jak patrzyłam jest z gryką, a my nie bardzo jesteśmy fanami, żeby jeść codziennie 🫣). Może akurat się sprawdzi.
Co do programu to drugi raz oglądam ten sam 😅, który już widziałaś 😁, ale tym razem z partnerem i świadomością podejścia zaraz samemu.
Można spróbować podziałać metronidazolem na beztlenowe. Ale na pewno zrobiłabym test wydechowy. Wtedy będziecie widzieć na wykresie, czy i na ile xifaxan pomógł. Bardzo trzymam kciuki 🤞🤞🍀
Xifaxan nie wpływa na jakość nasienia. Jest uważany za bardzo bezpieczny antybiotyk, bo działa wyłącznie w jelitach. Jeśli metronidazol, to zdecydowanie bym poczekała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 07:42
kałamarnica 11, Julia24, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
Aksandra wrote:Jak jest powyżej 15 to ok - tak moja dr mówi. A jakie bierzesz leki?
I cyclo dopochowowo 2x dziennie🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀 -
Hej kochane, ja dziś pracuje z biura więc poczytam Was po południu:)
Miłego dzionka🌸
Moja @ dalej nie jest zaliczona jako @, plamie na brązowo brunatno.... eh
Może ginekolog mi powie w jakiej fazie cyklu jestem 😅19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF? -
PaulinKA wrote:Hej kochane, ja dziś pracuje z biura więc poczytam Was po południu:)
Miłego dzionka🌸
Moja @ dalej nie jest zaliczona jako @, plamie na brązowo brunatno.... eh
Może ginekolog mi powie w jakiej fazie cyklu jestem 😅
Paulinko zawsze miałaś takie plamienia czy to nowość?🙎♀️🙎♂️'95 rok
AMH - 2,0💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
04.25- stymulacja
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀 -
Dzień dobry 🌿🥰
Motylku dziś monitoring? Mam nadzieję, że Ci tam pęcherzyk pięknie pękł, daj znać 😘
Paulinko - u Ciebie dziś kontrola u ginekologa wg grafiku - o której? Na jakim jesteś etapie ze staraniami? Przepraszam, pogubiłam się już w ferworze tych licznych informacji 😘😊
Pełnawiary dziękuję, mam stresa przed jutrzejszą wizytą, martwię się o to by się z naszą dr dobrze porozumieć i złapać flow w tej współpracy. Chciałabym żeby mnie wysłuchała, ale też nie chcę jej zakrzyczeć swoimi pomysłami. Mam nadzieję, że będzie ok. Dziś jestem ostatni dzień w pracy, jutro mam wypisany urlop, ale poproszę doktor o L4, tzn zapytam, czy mogłaby mi wystawić, bo wiem, że to się zdarza.
Pobrałam dziś TSH i FT4, będę miała jeszcze dziś wyniki.
Aksandro - a czy Ty kochana robiłaś diagnostykę alergii? Może masz alergię na jakieś pyłki. Jeśli nie robiłaś nigdy to teraz nawet lekarz POZ może zlecić badania na panel alergenów wziewnych i wystarczy ustawić się na leku przeciwhistaminowym - często z dobrym efektem. Ja mam astmę na tle silnej alergii wziewnej na trawy, także zjadłam na tym zęby.ściskam Cię 😘
Jaszczureczka, pelnawiary lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅
🐱 '18 Kitku
• starania od: 08.2023r.
• monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji
15 cs o pierwsze 👶
Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸
PLAN:
- indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
- 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩⚕
✨I know it's worth it. ✨ -
kałamarnica 11 wrote:Dzień dobry 🌿🥰
Motylku dziś monitoring? Mam nadzieję, że Ci tam pęcherzyk pięknie pękł, daj znać 😘
Paulinko - u Ciebie dziś kontrola u ginekologa wg grafiku - o której? Na jakim jesteś etapie ze staraniami? Przepraszam, pogubiłam się już w ferworze tych licznych informacji 😘😊
Pełnawiary dziękuję, mam stresa przed jutrzejszą wizytą, martwię się o to by się z naszą dr dobrze porozumieć i złapać flow w tej współpracy. Chciałabym żeby mnie wysłuchała, ale też nie chcę jej zakrzyczeć swoimi pomysłami. Mam nadzieję, że będzie ok. Dziś jestem ostatni dzień w pracy, jutro mam wypisany urlop, ale poproszę doktor o L4, tzn zapytam, czy mogłaby mi wystawić, bo wiem, że to się zdarza.
Pobrałam dziś TSH i FT4, będę miała jeszcze dziś wyniki.
Aksandro - a czy Ty kochana robiłaś diagnostykę alergii? Może masz alergię na jakieś pyłki. Jeśli nie robiłaś nigdy to teraz nawet lekarz POZ może zlecić badania na panel alergenów wziewnych i wystarczy ustawić się na leku przeciwhistaminowym - często z dobrym efektem. Ja mam astmę na tle silnej alergii wziewnej na trawy, także zjadłam na tym zęby.ściskam Cię 😘
Wyobrażam sobie,dobrze jest mieć flow z prowadzącym bo w trakcie jest sporo kwestii do wyjaśniania,uzgadniania i rozumiem Cię doskonale,też było dla mnie ważne,żebyśmy nadawali na tej samej fali.Jestesmy bardzo świadome i doedukowanie w kwestii niepłodności,co wydaje mi się sprawia,że poprzeczka dla klinik jest wyżej zawieszona.
Od początku wiedziałam,że spycholigii i pobieżnego traktowania nie zniese😉
W którą klinikę wybraliście?
Może padła ta informacja ale przegapiłam,przepraszam❤️
Wysyłam wsparcie tonami,żeby wszystko co chodzi Ci po główce w Waszej sytuacji się ziściło,żeby poszło gładko i efektywnie😘kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy,🔜komorki NK,cytokiny,trombofilia ✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
- 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a
*oboje l.40 -
Kałamarniczko, bardzo czekam na twoją wizytę w klinice, jestem ciekawa jaki plan ci zaproponują 🍀
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny -
@Kaliope dzięki kochana ❤️😍. Jeny, jak dobrze jak człowiek czasem pomarudzi 😁. Tu takie piękne rozwiązania nieraz razem wymyślamy 🥹. Przesłałam już partnerowi i on mówi, że chyba miał jakiś zwalony test oddechowy, bo nawet nie dostał wykresu (a zapłacił chyba 400 zł). Także powtórzymy, jak mówisz, może znowu Xifaxan wleci, a jak będzie trzeba ten drugi, to poczekamy już po punkcji. Tyle się chłop męczy, to jeszcze trochę wytrzyma 😅🤣.
@PaulinKA kciuki za monit!! ✊✊ I żeby te wyniki biopsji już spłynęły! Oczywiście same dobre.
U mnie też dalej nie ma @ po histero. Teoretycznie aplikacja mi na niedzielę przewiduje- zobaczymy 🤷.
@Motylku za Ciebie oczywiście też kciuki!! ✊✊ Obyś nam pięknie miesiąc zamknęła!! 🍀
Czy możesz mi przypomnieć jaki jest Wasz plan, na jakim etapie jesteście? Przepraszam, ale trochę mi chyba umknęło, a chciałabym się orientować 🫣.
@Siesiepy a kiedy kolejny monit?? Dobrze, że ten drugi lek teraz szybciej wleciał. Niech dojrzewają pęcherzyki. Jeny, ile to musi być emocji 🫣🫣. Współczuję Wam tego dziewczyny! Nikt chyba, co nie przeżył się nie dowie 🫣.Kaliope lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
18/06 Wizyta Dr. Jarosz
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia, to SIBO to chyba jakaś zmora naszych czasów, wśród moich znajomych sporo osób na to choruje 🫣 moja koleżanka dobrze się czuła na diecie pudełkowej low fodmap z Maczfita.
Trzymam kciuki za wizyty, monitoringi i za wszystko, czego potrzebujecie 🤞🏻
Minia, niech Kropek już z Wami zostanie 🥰
Ja wróciłam znów do cateringu, po raz enty próbuje się przekonać do biegania i staram się jak najmniej myśleć o staraniach, zwłaszcza w tej przerwie 🙃kałamarnica 11, Julia24 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
🔜 Klinika 06.25r.
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Hej
Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty 🍀🤞
Miłego dnia dziewczyny 🥰👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
Lipiec24 odstawienie krążka 👶🏼
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
02.2025 pod opieka kliniki leczenie niepłodności
03.25 Lametta+Ovitrelle•ciąża biochemiczna 💔
04.25 Lametta ⏯️pauza za dużo pęcherzyków ☹️
12.05 🩸
23.05 monitoring 🔍
•Hipoglikemia reaktywna•Dieta 🥗 niski IG
💊Letrox 50, Miovelia PRO, selen, zincas, omega 3, NAC, cytrynian magnezu, B-complex, olej z wiesiołka, koenzym Q10
🧔🏽♂️ morfologia 1% zbyt duża lepkość ❌➡️morfologia 4% lepkość prawidłowa ✅
Posiew z cewki ✅
Posiew z nasienia ✅
💊AC Folicum, Spermidyna, Likopen, ubichinon, L-karnityna, wit b12, wit d3 4000j, olej z czarnuszki, omega 3+DHA, NAC, selen, cynk, magnez, zioła 🌿 ojca Sroki -
Ja też znowu na cateringu, chociaż z odstępstwami małymi. Jesteśmy na tim catering, ja na niskim indeksie.
Ogólnie uważam ich za mocno przeciętny catering, ale są korzystni cenowo i mimo braku czasem wybitnych walorów smakowych to czuje się na nim dobrze🙎♀️🙎♂️'95 rok
AMH - 2,0💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
04.25- stymulacja
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀 -
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🤞🤞
Ja miałam dzisiaj zły sen odnośnie ciąży i to spotęgowało mój stres przed jutrzejszą wizytą…😥🫣🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
-
Kochane ja znów nadrabiam czytanie za dwa dni 🙈 i chyba dojrzewam do decyzji żeby może kolejny miesiąc prowadzenia wątku przejął ktoś inny? Magia Wilczków coś słabo działa w tym miesiącu więc może damy im miesiąc żeby się zregenerowały? 🙏
Chyba za dużo sobie zwaliłam na głowę w jednym czasie i trochę nie wyrabiam na zakręcie 🙈
Paulinka mimo, że nie znam cię na żywo to ten avatar i zdjęcie z gór z rudą kreconowłosą czuprynką sprawia, że nie wyobrażam sobie Ciebie inaczej niż w rudości! 🤯 mam nadzieję, że ta zmiana jednak doda ci nowego wiatru w żagle i że będziesz się dobrze czuć 🩷 no i rozumiem totalnie, że jak już jest odrost to średnio może to wyglądać, mam to samo z moim blondem ale każda próba przejścia na „naturalne” kończyła się fiaskiem bo w blondzie czuję się najlepiej 🙈😂
Migotka 🫂🫂🫂🫂🩷💔
Siesiepy ja po prostu trzymam kciuki, nie znam się na tych wszystkich zastrzykach więc wierzę że lekarz dobrze wprowadza zmiany na bieżąco i to wszystko odbije 🩷🤞🏼
Minia wzrusz totalny, że już jesteście razem 🥹🥹🥹🩷
kałamarnica ja zrobiłam grzywkę na kręconych włosach i kocham ją! I wcale jej nie prostuję! 😀 także Ana polecam bardzo, też zrobiłam ją jak potrzebowałam zmiany i jakiejś świeżości i dobrze mi zrobiła 😀
Babsi dobrze że tak tego pilnujesz i działasz, to na pewno daję ci więcej spokoju w głowie 🩷 oby endokrynolog tylko potwierdził, że wszystko ładnie spadło i się trzyma!
Ann ah przykro mi że do tego wszystkiego musisz jeszcze pauzować te 3 miesiące… nie zdążyłam odpisać ale mi lekarz mówił, że można od razu wznowić starania ale ja po prostu wolę poczekać do pierwszej miesiączki żeby w razie czego wszystko się oczyściło. No ale wiem jak to staraczkowe życie, te 3 miesiące zleca ci bardzo szybko i za to trzymam kciuki! 🤞🏼 planujesz jakąś diagnostykę w międzyczasie?
Krysiu trzymam kciuki za badania zarodków i żebyś mogła startować już w czerwcu/lipcu bo one tuż za rogiem 🤩🥹
Pelnawiary u Ciebie też transfer już tuż tuż! Do czerwca, a nawet lipca minie jak za mrugnięciem oka!
Slava po Twojej wiadomości, tak to napisałaś aż się chce pogratulować no ale jak tu gratulować, że coś wyszło 🙈
Loraa najważniejsze że udało ci się szybko odkryć te mutacje i można bez problemu sobie z nimi poradzić przy pomocy odpowiednich leków, gorzej jakbyś się dowiedziała o tym np po poronieniu… także nie smuć się bo to może być duża zmiana, która przyniesie ci dzieciątko🩷🫂
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze badania, wizyty 🤞🏼🩷
kałamarnica 11, Slava, siesiepy lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Nowa to tylko sen! 🩷
Mnie przerażają ceny tych kateringów, a chętnie bym skorzystała, zwłaszcza że żyjemy na kartonach trochę już 🙈 no ale wolę te pieniądze przeznaczyć na lekarzy, badania czy dom 🙈
Natomiast Aszin wróciłam do biegania i choć idzie póki co ciężko, to jestem przeszczęśliwa 🩷 jeszcze nad jedzeniem muszę popracować żeby czuć się lepiej.aszin lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50 + suplementacja.
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.
📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
📆plan na badania:
🙎🏼♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
🙎🏼♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen
📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus -
Minia000 wrote:Paulinko zawsze miałaś takie plamienia czy to nowość?
Ostatnie miesiące kiedy miałam zdiagnozowany polip to faktycznie miewałam plamienia (wczesniej nie), ale teraz miałam nadzieję że po tym oczyszczeniu jamy macicy będzie elegancko...
No ale może to jeszcze jakieś pozabiegowe plamienie, nie wiem
@kalamarniczko, dziś na 17.20, idziemy z mężem bo on porobił badania hormonalne, usg itd...
I mam nadzieję że lekarz nam powie jaki plan 😃 czy stymulacja czy chcemy zobaczyć jak będzie naturalnie....
Ja to sobie do jesieni mogę żyć jakkolwiek, fajnie byłoboby mieć jeszcze kilka owulacji, a jeśli nie udq sie ich wywolac to trudno, po wakacjach poszukamy kliniki z dostępnymi środkami na IVF...
Jakoś mi dziś humor siadł przez to plamienie które jest niewiadomo czym -,-
Edit- kurde chyba się rozkręca 🤣 znowu mam takie wrażenie ale oby tym razem tak było na prawdę 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 09:24
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
19 cykl od początku starań -🙏
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅wymazy, USG ok, brak żpn
🔜
Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF? -
Vergeet, ja akurat nigdy nie biegałam regularnie, ale może to jest właśnie ten czas 😅
Loraa, ja mam tę samą mutacje. Ginekolog wprowadzi Ci acard i heparynę od pozytywnego testu i wszystko będzie dobrze 😘Jaszczureczka, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
🔜 Klinika 06.25r.
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Minia jakie to uczucie być już razem ?🥰❤️
Życzę Wam wspaniałych wspólnych chwil przez 9 miesięcy w brzuszku 🫶🏼🤞🏼
PaulinKA powodzenia na wizycie 🤞🏼 dziwne te plamienia.. 😓 mam nadzieje ze nic się złego nie dzieje i to tymczasowe
W ALAB znów -30% na wszystko
Ja właśnie się obkupiłam🙈 mąż tez już ma wykupione HLA-C, muszę go tylko poinformować ze ma się wybrać oddać krew 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 09:27
Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
❌Czynnik V(R2) hetero / MTHFR- hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (04.2025) / KIR Bx 1/5 implantacyjnych/ Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025) / wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli
👱🏼♂️32 lata
⛔️morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli
Klinika Angelius - dr P.J. -
Julia24 wrote:@Kaliope dzięki kochana ❤️😍. Jeny, jak dobrze jak człowiek czasem pomarudzi 😁. Tu takie piękne rozwiązania nieraz razem wymyślamy 🥹. Przesłałam już partnerowi i on mówi, że chyba miał jakiś zwalony test oddechowy, bo nawet nie dostał wykresu (a zapłacił chyba 400 zł). Także powtórzymy, jak mówisz, może znowu Xifaxan wleci, a jak będzie trzeba ten drugi, to poczekamy już po punkcji. Tyle się chłop męczy, to jeszcze trochę wytrzyma 😅🤣.
@PaulinKA kciuki za monit!! ✊✊ I żeby te wyniki biopsji już spłynęły! Oczywiście same dobre.
U mnie też dalej nie ma @ po histero. Teoretycznie aplikacja mi na niedzielę przewiduje- zobaczymy 🤷.
@Motylku za Ciebie oczywiście też kciuki!! ✊✊ Obyś nam pięknie miesiąc zamknęła!! 🍀
Czy możesz mi przypomnieć jaki jest Wasz plan, na jakim etapie jesteście? Przepraszam, ale trochę mi chyba umknęło, a chciałabym się orientować 🫣.
@Siesiepy a kiedy kolejny monit?? Dobrze, że ten drugi lek teraz szybciej wleciał. Niech dojrzewają pęcherzyki. Jeny, ile to musi być emocji 🫣🫣. Współczuję Wam tego dziewczyny! Nikt chyba, co nie przeżył się nie dowie 🫣.
Julia wygrzebałam swoje. Znalazłam tylko jeden, ale miałam robionych kilka. Ten jest akurat ze szpitala w Krakowie (pani mi tak ładnie odręcznie narysowała i jeszcze na kolorowo) ale miałam też robiony w szpitalu we Wrocławiu i prywatnie we Wrocławiu u gastrologa. Za każdym razem dostawałam wykres, tylko te późniejsze to były już wprowadzane komputerowo. To było sporo lat temu, ale nawet jak masz wartości, to można sobie samemu rozrysować i porównać. W pierwszym szpitalu musiałam dmuchać co 15 minut, w drugim chyba co pół godziny i prywatnie też jakoś co pół godziny przez co najmniej dwie. Możliwe, że teraz już się zmieniło i badają mniej tych punktów. Musiałabym poczytać.
generator uploadedkałamarnica 11, Julia24, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
Migotka96 wrote:Minia jakie to uczucie być już razem ?🥰❤️
Życzę Wam wspaniałych wspólnych chwil przez 9 miesięcy w brzuszku 🫶🏼🤞🏼
PaulinKA powodzenia na wizycie 🤞🏼 dziwne te plamienia.. 😓 mam nadzieje ze nic się złego nie dzieje i to tymczasowe
W ALAB znów -30% na wszystko
Ja właśnie się obkupiłam🙈 mąż tez już ma wykupione HLA-C, muszę go tylko poinformować ze ma się wybrać oddać krew 🤭
Myslalam, że będzie inaczej. A poki co cxuje sie normalnie, tylko gadam do brzuszka. W mojej jedynej, krótkiej ciąży od początku unosiłam się jakoś 3 metry nad ziemią i czułam ją całą sobą. Oczywiście tutaj jeszcze beta nie rośnie, więc trudno mówić o jakiś prawdziwych objawach. 😀
Cieszę się, że jesteśmy razem, oby aż do początku lutego.
Pani Doktor właśnie napisała mi że progesteron dobry i leki bez zmian.
Nowa - kochana wiem jak sny potrafią poryc głowę, ale będzie dobrze. Nic nie wskazuje na to żeby miało być inaczej. Trzymam kciuki, oddychaj głęboko, idź na jakiś spacerek (jeśli mozesz) I zrelaksuj się!kałamarnica 11, Nowa2024, Slava lubią tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
AMH - 2,0💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
04.25- stymulacja
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀 -
Pełnawiary - dziękuję Ci za troskę kochana, wybraliśmy ostatecznie klinikę Invimed, będziemy u lekarki, która współpracuje z dr Jarosz, więc mam nadzieję, że będzie łatwiej te zalecenia od dr J realizować pod okiem ginekolog. Mam duże nadzieje odnośnie tej wizyty i kliniki, mam nadzieję, że się nie zawiodę. Jutro mamy wizytę o 12:30, ale mamy być o 12:00, bo najpierw będzie spotkanie z koordynatorem medycznym. 😊
Paulinko rozumiem! Wobec tego z niecierpliwością czekam na Twoją relację po wizycie dzisiaj 😉
Vergeet próbowałam nie prostować grzywki i niestety... NIE. Po prostu nie 🤣 (w sensie nie dla mnie oczywiście).
Ale po wdrożeniu Twoich wskazówek mam lepsze włosy i jak im pozwolę to się ładnie kręcą ❤
My jemy catering z Vikinga, polecam! Bardzo fajne dania, duża różnorodność oraz składniki premiumnp sałatka z krewetkami ma naprawdę dużo krewetek, makaron z wołowiną ma dużo wołowiny itd. Mąż ma codziennie od pon do piątku, a ja mam poniedziałek i wtorek a potem sobie gotuję (bo nie ma to jak świeże, własnoręcznie przygotowane jedzenie, nie z plastiku
). Aha i Viking ma duże promki, często -20% albo -25%.
Co do biegania - NIE CIERPIĘ. Nie umiem biegać, mimo licznych prób po prostu dla mnie to jest okropieństwo. Lubię się zmęczyć, ale wolę na siłowni trening z wolnym ciężarem a jako cardio schody albo rowerek, ale kurde bieganie totalnie nie. 😁 no ale nie wszystko jest dla wszysykich przecież. Jedni mogą biegać inni skakać na nartach i to jest piękne. 😁Julia24, pelnawiary, Slava lubią tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
• AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
• prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
• Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC
• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
• ANA 1:100 ❌
• MTHFR heterozygota
• KIR haplotyp Bx✅
• crossmatch 37.8% ❌
👨'87
- liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
- koncentracja 40mln/ml✅
- ruch postępowy 62% ✅
- liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
• Profertil Man
• HLAC 06, 15 - C2 ✅