X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
Odpowiedz

W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶

Oceń ten wątek:
  • Slava Autorytet

Wysłany: 19 maja, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka z tego co wyczytałam to badanie Kirów jest stosowane głównie w transplantologii i właśnie oszacowania potencjalnej odpowiedzi organizmu na przeszczep oraz jego przyjecie. Więc można mieć zestaw kirów który będzie miał przewagę tych aktywujących, ale w kontekście ginekologii będzie to miało mniejsze znaczenie i przy braku któregoś z oznaczeniami DS warto zrobić HLAC partnera, żeby można było ocenić czy na tej płaszczyźnie nie będzie kolejnej rozbieżności. Dla mnie to też czarna magia 🪄

Julia24, Migotka96 lubią tę wiadomość

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ❌Crohn, nietolerancja histaminy, AZS
    ✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I
    On 34l: morfo ok, słaba ruchliwość, kariotyp prawidłowy, posiew ok
    ❌ Crossmatch 18,9
    Starania od 04.2024, 2xCB
    27.02.25 ⏸️
    28.02 beta 9.8, prog 0.5, okres, start IVF(DE) stymulacja Menogon HP 225j.
    06.03 beta 212coś, prog 15.4, przerwanie stymulacji
    26.03 💔 poronienie samoistne
    ⏳HLAC, cytologia, UreaParvum wymaz kontrolny, allo mr, ocena NK
    🔜 IVF (PL)
    -absent in body-
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 maja, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, zależy jak bardzo chcesz grzebać, bo badać można wiele jak np. cross match. Ja zrobiłam ANA, crossmatch, kiry, trombofilie i więcej nie robię, bo nie wiem jaki pomysł będzie mieć dr Jarosz i co zaleci zbadać, a to są na tyle drogie badania że wolę nie zrobić czegoś niepotrzebnie (jak np allomlr które Aksandra pisała że dr J nie ma znaczenia), w złym dniu cyklu, złym laboratorium itd. Tak naprawdę możesz poczekać na konsultację i dr J na pewno coś zleci zbadać i spokojnie zdążysz to zrobić jeszcze przed IVF tak żeby do transferu być z pełnym obrazem i zaleceniami.

Julia24 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny
  • Slava Autorytet

Wysłany: 19 maja, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cross match 18,9
    Limfocyty helper CD3+/CD4+ % norma do 51% a ja mam 52%
    Limfocyty T % Norma do 82% i ja mam właśnie te 82%
    Reszta w normie centralnie w środku wszystkie parametry.

Cieszę na serio, bo w końcu coś wyszło źle co może dawać mi nadzieję, że to nie wina moich komórek ❤️

Ona 35l:
    ❌AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4G/5G hetero,Ferrtytyna 12, morfologia na granicy normy.
    ✅ brak innych mutacji, halotyp Bx obecne kiry 2DS1 2DS5 3DS1, kariotyp prawidłowy, białko S i C ok, ANA i LA ujemne, IMK ok, biocenoza I
    ❌ Crossmatch 18,9
    27.02.25 ⏸️
    🔜 IVF (PL)
    -absent in body-
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 19 maja, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava bardzo Ci dziekuje 🤗

Migotka bardzo mi przykro 🫂

Minia - smacznego ! 😁czekam z niecierpliwością a testowanie🍀

👨‍🦲49 👱‍♀️ 43 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 75
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Slava cieszę się, że masz w końcu jakaś odpowiedź!! ❤️ Oby wdrożenie leków było odpowiedzią!!

Ja tylko z wrodzonej dociekliwości zrobiłam te KIRy, bo myślałam, że już znam przyczyny niepowodzeń (endometrioza, adenomioza, niesprawny jajowód), a tu się górka robi coraz większa 😅.

@Brilka chyba zrobię tylko HLAC partnera, bo ta lista może się nie kończyć 🫣. Mam jeszcze ANA, wyniki biopsji i kariotypy. Zobaczę, co doktor na to powie...
    A miał być taki spokojny czerwiec 🫣.

brilka, Slava, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Babsi,my czekamy na ostateczny wynik hodowli i poniewaz badamy zarodki to transfer będzie w zależności od tego kiedy będą wyniki i na jakim etapie cyklu będę.Plan jest taki,żeby próbować na naturalnym.Jesli wyrobią się sprawnie z badaniem to może uda się jeszcze w czerwcu,mniej więcej w połowie czerwca.A jeśli nie to w lipcu.

A Ty jak się czujesz kochana?
    Wykurowalas się z przeziębienia?😘

Ile trwa badanie zarodkow w Twojej klinice?

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
    13.05 =>🫧18
    15.05 =>🫧18
    17.05 => ❄️x6 => 2x4.1.1; 2x4.2.2; 3.2.2; 3.1.2 => PGTa ❓️
    18.05 => ❄️x2=> 2x4.2.2 =>PGTa ❓️

❓️❔️❓️❔️❓️❔️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 19 maja, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slavuś - ale co masz źle? Bo czytam dwa razy i dalej nie wiem

Julia - to, co doktor zleca najczęściej to: subpopulacja limfocytów, cytokiny krążące, crossmatch, ANA, biopsje endo cd138 i cd56, białko c, s, trombofilię wrodzoną, homocysteinę, kiry i ew. HLA-C.

Slava, Julia24 lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89'
    🆘KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22,%
    ❗nasienie - morfologia z 2% na 4%
    ✅AMH (11.2023)= 3,14, kariotypy, hormony, drożne jajowody, wymazy, wyleczony stan zapalny endo
    💊suple: Wit D3, Wit B12, metylowana f. kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
    IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 niezbadanych zarodków z 5 i 6 doby 4x 4AA, 4AB -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    💉Procedura I 10.2024 - 04.2025 FET:
    1., 2. transfer, cykle naturalne 💔💔;
    3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
    4. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno - 7dpt bHCG= 8,64, 9dpt=3,49 💔
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 maja, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia, myślę że to dobry pomysł, u ciebie nie jest to wszystko na „już”, bo jeszcze macie trochę czasu żeby się przygotować do procedury a tak będziesz mieć konkretne zalecenia od dr Jarosz i ona cię pokieruje co dalej ☺️

Starania od 04/24
    03/25 cb?

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 19 maja, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia1411 wrote:
    Ile trwa badanie zarodkow w Twojej klinice?

Wynik ma być za około 4 tygodnie

👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy,🔜komorki NK,cytokiny,trombofilia ✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    - 16.05.2025 7🥚,mamy 6❄️➡️PGT-a
    *oboje l.40
  • Slava Autorytet

Wysłany: 19 maja, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra Cross match mam powyżej 13 więc jest dodatni i to chyba już będzie można zbijać. Znaczy mam nadzieję że dostanę leki, na pewno nie chce znowu zostać olana jak tutaj w DE w klinice że cd138 do 4 komórek to okej wynik :/

Ona 35l:
    ❌ Crossmatch 18,9
    27.02.25 ⏸️
    🔜 IVF (PL)
    -absent in body-
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 19 maja, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Aksandra Cross match mam powyżej 13 więc jest dodatni i to chyba już będzie można zbijać. Znaczy mam nadzieję że dostanę leki, na pewno nie chce znowu zostać olana jak tutaj w DE w klinice że cd138 do 4 komórek to okej wynik :/
    Przepraszam Cię kochana, jakoś moją uwagę przykuły tylko limfocyty, których wyniki wydały mi się być w granicach błędu. Cross słabo dodatni i myślę, że doktor przepisze Ci na to tylko Encorton. 😙

A tak w ogóle, dziewczyny, jak odstawiłam steryd, to wróciła mi alergia na coś, nawet nie wiem na co, ciągle kicham, mam migreny i zastanawiam się, czy nie włączyć znów Encortonu na własną rękę. Tyle, że to nie są cukierki i mają swoje skutki uboczne 🥺

Slava lubi tę wiadomość

♀️91'♂️ 89'
    🆘KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1C1, on C2C2, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22,%
    ✅AMH (11.2023)= 3,14, kariotypy, hormony, drożne jajowody, wymazy, wyleczony stan zapalny endo
    💊suple: Wit D3, Wit B12, metylowana f. kwasu foliowego, Mg, kwasy omega3, probiotyk
    IVF - 17🥚(❄️ 6 oocytów,❄️ 5 niezbadanych zarodków z 5 i 6 doby 4x 4AA, 4AB -1 zdegenerował przy rozmrożeniu)
    3. transfer, cykl sztuczny z lekami immuno (Smoflipid, Encorton, Accofil, Hydroxychloroquine) - pierwsza CB 12dpt bHCG= 74,9 💔
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Julia, myślę że to dobry pomysł, u ciebie nie jest to wszystko na „już”, bo jeszcze macie trochę czasu żeby się przygotować do procedury a tak będziesz mieć konkretne zalecenia od dr Jarosz i ona cię pokieruje co dalej ☺️

Tyle nam się ostatnio kamieni na głowę zwala, że już przytłoczona jestem. Zresztą oboje jesteśmy. Masz rację, te zalecenie to pewnie dopiero do transferu, a nie stymulacji, więc powinnam zdążyć po wizycie zrobić to, co będzie oczekiwać Jarosz.

Miałam chęć pójść do Paśnika, bo go najbardziej ceni mój lekarz, ale nie mam czasu na wizyty w Łodzi, a terminy dużo gorsze, niż u Jarosz.
    Aksandra wrote:
    Slavuś - ale co masz źle? Bo czytam dwa razy i dalej nie wiem

Julia - to, co doktor zleca najczęściej to: subpopulacja limfocytów, cytokiny krążące, crossmatch, ANA, biopsje endo cd138 i cd56, białko c, s, trombofilię wrodzoną, homocysteinę, kiry i ew. HLA-C.

Olu, czy to jest zestaw standardowy? Czy jednak może się różnić w zależności od osoby?

Nie ukrywam, że nie mam siły obecnie na milion badań 🫣. Mam już z tej listy: CD56, CD138, KIR, ANA i honocysteine (chyba z grudnia). Partner w piątek pójdzie na HLAC

Edit: przepraszam, że pomarudzę, ale już mam dość powoli znowu 😤😤. Partnerowi wyszło SIBO i dokucza mu mocno (nie wiadomo, czy tylko to ma, bo objawów więcej). Kazano mu włączyć dietę... Low Food Map.
    Jemy od stycznia głównie wedle zaleceń diety przeciw zapalnej, która już ma sporo obostrzeń, a teraz dochodzi nam te Low Food map. Jak czytam, co on może jeść to mnie aż uszy bolą i odechciewa się gotować 😤😤.
    Aż zamówiłam nam osobne diety specjalistyczne na kolejny tydzień. Mam nadzieję, że ochłonę i ogarnę, jak do tego podejść 🥺. Ale jak ja mam gotować min.bez cebuli i czosnku??? 😤😤

Jeszcze doszły nam wydatki rzędu kilkunastu tysięcy na samochód... No oboje mamy dość 😓. A jeszcze jesteśmy 3 tygodnie bez terapii (raz majówka, raz my coś, ostatnio terapeutka chora) i też czuję brak...

Koniec marudzenia 😅.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 16:58

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Juleczko Kochana tak często bywasz tu silna, wspierająca i otwarta na problemy innych dziewczyn że marudzenie Ci się należy i wręcz przysługuje!

Smutki, które podzieli się z kimś innym, mniej ciążą na naszym serduszku 💗

To na prawdę deprymujące kiedy prócz staraniowych kłód pod nogi, życie rzuca też inne... I człowiek nie wie tak na prawdę za co się chwycic, co ogarniać jako pierwsze. Ehh...

Więc kiedy już na prawdę nie wiecie co robic- po prostu się przytulcie... Macie siebie, robicie wszystko dla waszej Rodziny. To co teraz wydaje się sytuacjami podbramkowymi- za jakiś czas zbladnie i stanie się epizodem na kartach waszej powieści.... 🌸

Znając Twoje zadaniowosc pewnie za chwilkę rozrysujesz timeplan na to wszystko i po kolei zaczniesz odhaczać punkty przybliżające Cię do rozwiązania problemów!

Ale najpierw jeśli potrzebujesz- powkurzaj się, tupnij nogą, zrób Cardio, albo wręcz przeciwnie- poleż na kanapie i napij się pysznej herbatki, z czułością do siebie -nic nie robiąc💖

Już niedługo Wasz ślub i mam nadzieję że pomimo tych wszystkich trudności to będzie dla Was najcudowniejszy dzień, który naładuje Was dobrą energią i sprawi że pełni dobrych życzeń od bliskich staniecie do dalszych działań o lepsze jutro ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 17:24

Julia24, Vergeet, Sakaaira lubią tę wiadomość

19 cykl od początku starań -🙏
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅wymazy, USG ok, brak żpn

🔜
    Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF?
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aksandra, kurde enconton to jednak grube narkotyki, może jednak najpierw wizyta u alergologa? 😅 zapewne jego skutkiem ubocznym było lagodzenie objawow alergii, ale to nie jest chyba lek którym leczy się uczulenia :))

@Slava, nie daj się niemieckiej służbie zdrowia i koniecznie udaj się na konsultacje do polskich specjalistów 😃 oby to byl dla Ciebie krok milowy w drodze do Dziecka 😍

Slava, Aksandra lubią tę wiadomość

19 cykl od początku starań -🙏
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅wymazy, HSG, histeroskopia (usunięto polipy, udrożniono jajowód)
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅wymazy, USG ok, brak żpn

🔜
    Wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika, IVF?
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Olu, czy to jest zestaw standardowy? Czy jednak może się różnić w zależności od osoby?

Nie ukrywam, że nie mam siły obecnie na milion badań 🫣. Mam już z tej listy: CD56, CD138, KIR, ANA i honocysteine (chyba z grudnia). Partner w piątek pójdzie na HLAC

Edit: przepraszam, że pomarudzę, ale już mam dość powoli znowu 😤😤. Partnerowi wyszło SIBO i dokucza mu mocno (nie wiadomo, czy tylko to ma, bo objawów więcej). Kazano mu włączyć dietę... Low Food Map.
    Jemy od stycznia głównie wedle zaleceń diety przeciw zapalnej, która już ma sporo obostrzeń, a teraz dochodzi nam te Low Food map. Jak czytam, co on może jeść to mnie aż uszy bolą i odechciewa się gotować 😤😤.
    Aż zamówiłam nam osobne diety specjalistyczne na kolejny tydzień. Mam nadzieję, że ochłonę i ogarnę, jak do tego podejść 🥺. Ale jak ja mam gotować min.bez cebuli i czosnku??? 😤😤

Jeszcze doszły nam wydatki rzędu kilkunastu tysięcy na samochód... No oboje mamy dość 😓. A jeszcze jesteśmy 3 tygodnie bez terapii (raz majówka, raz my coś, ostatnio terapeutka chora) i też czuję brak...

Koniec marudzenia 😅.

Kochana, te badania immunologiczne tanie nie są, więc warto jakoś racjonalnie sobie je rozłożyć w czasie, to co się da. Raczej to standardowy zestaw, przynajmniej badania te miało zlecanych większość dziewczyn z wątku immuno. Poczekaj może na zalecenia doktor. Ważne, że w biopsji masz czysto. Ja może sprawdziłabym dodatkowo do tego, co masz subpopulacje limfocytów, żeby sprawdzić ile jest komórek NK w krwi.

Pomarudź sobie, Juleńko. To jest wszystko przytłaczające. Im bardziej wejdzie się w las, tym więcej drzew. Niestety jak się szuka, to się zawsze coś znajdzie. A ile kobiet z takimi wynikami jak my zachodzi w ciąże i nawet o tych parametrach nie ma pojęcia..

♀️91'♂️ 89'
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki na trombofilie.

Kolejny problem do kolekcji 😞

IMG-20250519-160748.jpg

Juleczko 🫂 PaulinKa pieknie wszytko już napisała

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

9 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
    📆14.05.2025 - podgląd - 5 🥚🥚🥚🥚🥚
    📆19.05.2025 - podgląd - 4 😔
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 komórki, dwie MII + biopsja endometrium
    🤞#rodzew2026 🍀
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Wynik ma być za około 4 tygodnie
    U mnie też...poprzednio było pp 20 dniach... liczd zs będzie przed kolejnym cyklem i wtedy by się udało pod koniec czerwca transferować... jeśli tylko będzie co 🙏

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔

age.png[/url]
    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA
    25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
    ...
    _ _ _ _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24- 7+2 💔
    _ _ _ _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔

30.04.2025 - 3️⃣IVF

12.05 💉=> 24🥚=>🫧20
    13.05 =>🫧18
    15.05 =>🫧18
    17.05 => ❄️x6 => 2x4.1.1; 2x4.2.2; 3.2.2; 3.1.2 => PGTa ❓️
    18.05 => ❄️x2=> 2x4.2.2 =>PGTa ❓️

❓️❔️❓️❔️❓️❔️

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Mam wyniki na trombofilie.

Kolejny problem do kolekcji 😞

IMG-20250519-160748.jpg

Juleczko 🫂 PaulinKa pieknie wszytko już napisała

Heparyna, acard oraz metalowane witaminy : kwas foliowy metylowany, witamina B12 metylowany.

Aksandra, Julia24, kałamarnica 11, Jaszczureczka, Loraa lubią tę wiadomość

Ona: 36lat
    On: 38lat

Starania od 01.2023
    09.2023 - IUI - ❌
    01.2024 - KET (AZ) -❌ cs - 4aa
    Transfery refundacja z MZ
    09.2024 - KET (AZ) - ❌cs - 3bb
    10.2024 - KET (AZ) - ❌cn - 4ab
    03.2025 - KET (AZ) - ❌cs - 4bb

niskie amh - 0,52
    endometrioza, mięśniaki
    Allo mlr 0 %
    Cross match - 28,8 %
    Kiry BX - brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
    07.2024 - Test BeReady -
    (transfer 12 godzin do przodu)

* 14.04.2025 - wizyta prof Malinowski Łódź
    * 17.04. 2025 - wizyta dr Marta Paliga Angelius Katowice
    * 28.05.25 - histeroskopia +CD138

Dalszy plan KD - cd. nastąpi 🍀

09/10.2025- transfer? 🤔
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa, przykro mi że wynik nie jest taki jak oczekiwałaś. 🫂 Na szczęście medycyna potrafi sobie radzić z tą mutacją a Ty wiesz o niej nie mając za sobą przykrych doświadczeń związanych z poronieniem czy jakimiś incydentami zakrzepowymi i możesz temu wszystkiemu przeciwdziałać ☺️

Loraa lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb?

• Migotka96 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny chyba wyczerpałysmy limit złych wyników dzisiaj już na cały miesiąc 😓

Julia ja umówiłam się na 23 czerwca, dorobię do tych badań co mam mężowi HLAC i zrobię jeszcze p.p/plemnikowe, Ana, homocysteine i cross match. Z takim zestawem i zaleceniami powinnam być chyba nieco lepiej przygotowana do IUI, a przynajmniej spokojniejsza głowę będę mieć 😊

Ty Julia przed transferem masz trochę czasu na badania z zaleceń dr Jarosz 😘 daj upust swoim emocją ! Czasem trzeba po prostu to z siebie wydusić żeby później wrócić do dalszej walki 🫶🏼

Loraa będziesz dorabiała do badań z trombofili białko S, białko C i antytrombine III? Jeśli masz pakiet lux med to polecam hematolog z Łodzi, ja miałam z nią konsultacje online kilka razy i dała mi na te badania skierowanie - Dr Mariola Podzińska 😊

Julia24, Loraa lubią tę wiadomość

Starania od 04.2024 🌱
    👱🏼‍♀️ 29 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
    ❌Czynnik V(R2) hetero / MTHFR- hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (04.2025) / KIR Bx 1/5 implantacyjnych/ Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
    ✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025) / wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli
    👱🏼‍♂️32 lata
    ⛔️morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
    04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli

Klinika Angelius - dr P.J.
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ