W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotka96 wrote:Ja już po 😊
Dodatkowo zwrócił uwagę na budowę moich jajników ze widzi oba na raz i to tzw. Obraz całujących się jajników.
Migotko, a tłumaczył, co to dokładnie znaczy i jakie ma znaczenie w całym procesie? Aż mnie to zaciekawiło.
Bardzi się cieszę, że miałaś owulację! Pamiętam właśnie, jak opowiadałaś, że na tym wypisie jest bardzo dziwnie opisany wynik drożności.Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
PaulinKA wrote:Nie chce wkładać kija w mrowisko bo wiem że tu już była ognista dyskusja o l4 ciążowym ale ja tam się totalnie z Tobą zgadzam! szczególnie 1 ciąża to coś do czego jako osoba która długo się stara o bobo- zechcę się dobrze przygotować, wyspać na zapas i po prostu- jeśli bobas pozwoli- cieszyć się tym czasem
@kałamarniczko, kciuki za Twoją wizytę!!
A to ja jeszcze dorzucę od siebie. Siedzę na l4 od 5 tc. I tak, u mnie było wskazanie bo krwiak, było krwawienie. Ale…cieszę się ogromnie, że od samego początku lekarz wręcz nakłaniał mnie do pójścia na zwolnienie. Mam spanko kiedy chce, jedzonko kiedy chce, nic mnie nie stresuje (poza oczywiście zamartwianiem się o moje bobasy), jeżdżę na wizyty na spokojnie a nie w biegu szybka trasa po pracy z „wywieszonym jęzorem”. I napisze słynne „tak, należy mi się!” bo płacę podatki, odprowadzam składki i mam gdzieś czy się to komuś podoba czy nie, każdy ma prawo wyboru 😁. Dla mnie ciąża to coś na co dluuugo czekałam i jest to wyjątkowy czas, w którym mam dbać o siebie i maluchy i nie ma tu dla mnie miejsca na stres związany z pracą. I niech to sobie będzie nawet włożeniem kija w mrowisko 🤷♀️😁pelnawiary, Sakaaira, kałamarnica 11, PaulinKA, Vergeet, a_aandzela, Slava, BuBu90, Molahonkeey lubią tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
-
Minia000 wrote:Kaliope wszystko ok u Ciebie? Podglądałam któregoś dnia wilcze zajączka i widzialam, że miałaś jakieś plamienie?
Miniu dziękuję, że pytaszJestem z Wami na bieżąco, ale nie jestem w stanie niestety odnieść się do wszystkich wiadomości i też nie chcę Wam zawracać głowy moimi "problemami".
Faktycznie, wczoraj miałam lekki atak paniki. Z rana jednorazowe plamienie w kolorze jasnej kawy z mlekiem. Biorę dopochwowo cyclogest, więc tej wydzieliny z resztkami leku zawsze jest z rana sporo i tym razem była podbarwiona. Na usg ostatecznie nie byłam, ale konsultowałam telefonicznie i mam się póki co nie martwić. Przyjść dopiero, gdyby nie ustało, nasiliło się lub była żywa krew. Jednorazowa sprawa, ale dla mnie nowa, więc chyba po prostu spanikowałam.
Zaraz mam wizytę u endokrynologa- wyszło mi za niskie tsh i wpadłam w lekką nadczynność. Muszę to kontrolować. W przyszłym tygodniu diabetolog, pewnie od razu krzywa cukrowa, bo mam odstawić metforminę, a wczoraj w moczu w testach paskowych wyszła glukoza. Pewnie wszystko pierdoły, niemniej stresujące.Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny, 14.05.2025- trzeci negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
Kaliope wrote:Miniu dziękuję, że pytasz
Jestem z Wami na bieżąco, ale nie jestem w stanie niestety odnieść się do wszystkich wiadomości i też nie chcę Wam zawracać głowy moimi "problemami".
Faktycznie, wczoraj miałam lekki atak paniki. Z rana jednorazowe plamienie w kolorze jasnej kawy z mlekiem. Biorę dopochwowo cyclogest, więc tej wydzieliny z resztkami leku zawsze jest z rana sporo i tym razem była podbarwiona. Na usg ostatecznie nie byłam, ale konsultowałam telefonicznie i mam się póki co nie martwić. Przyjść dopiero, gdyby nie ustało, nasiliło się lub była żywa krew. Jednorazowa sprawa, ale dla mnie nowa, więc chyba po prostu spanikowałam.
Zaraz mam wizytę u endokrynologa- wyszło mi za niskie tsh i wpadłam w lekką nadczynność. Muszę to kontrolować. W przyszłym tygodniu diabetolog, pewnie od razu krzywa cukrowa, bo mam odstawić metforminę, a wczoraj w moczu w testach paskowych wyszła glukoza. Pewnie wszystko pierdoły, niemniej stresujące.
Najważniejsze że to była jednorazowa akcja i nie była to żywa krew. Trzymam kciuki, trzy wdechy, będzie dobrze ❤️Kaliope lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀 -
Nowa2024 wrote:A to ja jeszcze dorzucę od siebie. Siedzę na l4 od 5 tc. I tak, u mnie było wskazanie bo krwiak, było krwawienie. Ale…cieszę się ogromnie, że od samego początku lekarz wręcz nakłaniał mnie do pójścia na zwolnienie. Mam spanko kiedy chce, jedzonko kiedy chce, nic mnie nie stresuje (poza oczywiście zamartwianiem się o moje bobasy), jeżdżę na wizyty na spokojnie a nie w biegu szybka trasa po pracy z „wywieszonym jęzorem”. I napisze słynne „tak, należy mi się!” bo płacę podatki, odprowadzam składki i mam gdzieś czy się to komuś podoba czy nie, każdy ma prawo wyboru 😁. Dla mnie ciąża to coś na co dluuugo czekałam i jest to wyjątkowy czas, w którym mam dbać o siebie i maluchy i nie ma tu dla mnie miejsca na stres związany z pracą. I niech to sobie będzie nawet włożeniem kija w mrowisko 🤷♀️😁
Amen😊
Ja jeszcze tym kijem zamieszam😉
Zamierzam zrobić to samo jak tylko nam się uda.
Bedzie to moja pierwsza i być może ostatnia ciąża.Wymarzona,wyczekana,wywalczona łzami,nieprzespanymi nocami,ogromem siły,milionem upadków i wydanych pieniędzy i po przepracowaniu 20 lat podczas których nigdy z niczego nie skorzystałam jeśli chodzi o świadczenia,w tym chorobowe, zamierzam myśleć tylko o sobie,o nas.
Delektować sie każdą minutą bez myślenia o pracy.
To będzie czas dla mnie i dla naszej rodziny.Nowa2024, IwonaQ, kałamarnica 11, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość
starania naturalne od 09.2024,
po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
👩
bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
AMH - 1,39 ✅
LH - 4,8 ✅
FSH - 5,2 ✅
👱♂️
ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅
*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅
start ICSI:
-22.03.2025 -p.krotki🍀
niestety bez powodzenia
- 10.04.2025 zmiana kliniki
- 22.04.2025 p. długi🍀
*oboje l.40➡️PGT-A -
Kaliope ja miałam 1,5 tyg temu jakieś 2-3h po zaaplikowaniu cyclogestu na majtkach taki śluz dosłownie kawa z mlekiem. I to była jednorazowa akcja. Ale panikę rozumiem, bo co 10 min biegałam do łazienki sprawdzać…5 dni później na wizycie okazało się, że wszystko jest ok 👍 także myślę, że i u Ciebie będzie dobrze 🤞
Kaliope lubi tę wiadomość
🙎♀️30 👨29
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ CP
2024 2x IUI ❌
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
4 dpt ⏸️
5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm
-
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych monitoringach!
Ja naczytałam się wątków o IVF, immunologi i boję się, że coś przeoczę i stracę swoją szansę 😔👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
📆14.05.2025 - podgląd - 5 🥚🥚🥚🥚🥚
📆19.05.2025 - kolejny podgląd
🤞#rodzew2026 🍀 -
Loraa wrote:Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych monitoringach!
Ja naczytałam się wątków o IVF, immunologi i boję się, że coś przeoczę i stracę swoją szansę 😔
P.S. mojego męża też wysłać na kariotyp?👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
🤞#rodzew2026 🍀 -
Kaliope wrote:Miniu dziękuję, że pytasz
Jestem z Wami na bieżąco, ale nie jestem w stanie niestety odnieść się do wszystkich wiadomości i też nie chcę Wam zawracać głowy moimi "problemami".
Zaraz mam wizytę u endokrynologa- wyszło mi za niskie tsh i wpadłam w lekką nadczynność. Muszę to kontrolować. W przyszłym tygodniu diabetolog, pewnie od razu krzywa cukrowa, bo mam odstawić metforminę, a wczoraj w moczu w testach paskowych wyszła glukoza. Pewnie wszystko pierdoły, niemniej stresujące.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
🤞#rodzew2026 🍀 -
@Loraa, ja bardziej niż immunologią na ten moment bym chyba na Twoim miejscu zajęła się tym co masz w stopce czyli-
stan zapalny (+Hashimoto, to też jakiś sygnał że w organiźmie jest zapalenie) i podejrzenie polipa.
Czy masz go zdiagnozowanego tak konkretnie?
Jeśli tak to przed 1 transferem myślę, że warto się tym zająć, wyciąć dziada, zrobić biopsję endo (z oznaczeniem komórek NK, cd138 itd) - bo to są realne sprawy, które mogą zniweczyć tranfer. na immunologię przyjdzie jeszcze czas
No chyba, że badałaś np ANA i wyszły dodatnie, to wtedy faktycznie masz 1 sygnał, że coś może nie grać.
Nie łap kochana wielu srok za ogon, działaj step by step i nie wyrzucaj sobie- wszystkiego nie jesteśmy w stanie przebadać i nawet nie jest to wskazane, bo czasem przynosi więcej stresów niż to warte....
edit- tak, kariotypy badacie obojeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 09:58
brilka, Loraa, pelnawiary, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Kaliope wrote:Migotko, a tłumaczył, co to dokładnie znaczy i jakie ma znaczenie w całym procesie? Aż mnie to zaciekawiło.
Bardzi się cieszę, że miałaś owulację! Pamiętam właśnie, jak opowiadałaś, że na tym wypisie jest bardzo dziwnie opisany wynik drożności.Starania od 04.2024 🌱
👱🏼♀️ 29 lat
Endometrioza 3st.🦠
AMH 4,45 (09.2024) -> 4,63 (03.2025)
❌Czynnik V(R2) hetero / MTHFR- hetero / PAI-1 homo / BIRADS-3 (04.2025) /Zaburzenia owulacji -> Zivafert+Gonapeptyl
✅ Laparoskopia / jajowody drożne (03.2025) / wymazy MUCHa (wyleczona ureapalsma) / pasożyty i Helicobakter pyroli
👱🏼♂️32 lata
⛔️morf.1%, koncent. 34,54 mln, ruch post. 33%, HBA 71%, Fragmentacja DNA 18,61%
04/25 leczenie ⏳helicobakter pyroli
Klinika Angelius - dr P.J. -
Kałamarniczko, Motylku mocne kciuki za dzisiejsze wizyty ✊🍀
Ja właśnie lecę spuszczać krew i jutro znów bo myślałam, że może uda mi się za jednym zamachem a jednak @ się opóźnia. Oby była dzisiaj bo już się rozkręca 🙏 jeśli będzie to jutro to jest sens badać hormony w 1dc? W czwartek już Endo 😮💨
Co do l4 myślę, że to powinna być sprawa indywidualna każdej z nas. U mnie bardzo duży wpływ na to ma praca. Jak tylko się dowiem to od razu biorę jeśli będzie możliwość. Nie zniosłabym tej napiętej i stresującej atmosfery będąc w ciąży, na widok szefowej serce w gardle mi staje więc na pewno nie pozwolę sobie na takie duże stresy przez kobietę, która za grosz nie ma szacunku do pracowników. A drugim powodem jest też branża w której robię, kosmetyczna. Styczność z ultradźwiękami, falami radiowymi itp nie jest wskazana do wykonywania nawet mnie jako pracownicy będąc w ciąży.kałamarnica 11, pelnawiary, Vergeet, Nowa2024, Motylek93 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨6cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-25dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
05.05 badanie HSG
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
Migotko, super, że jesteś zadowolona z wizyty i macie plan działania! 💪 Choć Twoje ostatnie zdanie bardzo mnie ucieszyło i wierzę, że tak będzie! 🥰👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸Cykle bezowulacyjne 03.2023-10.2024 (20cs)
🔸Diagnoza: Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸Badanie nasienia ✅
🔸AMH 7,17
🔸Powrót owulacji 11.2024
✨6cs
🔸Cykle długie 34-40dni
🔸Późne owulacje 20-25dc
02.25 cb? 💔
02.25 Prolaktyna 1,12 (poniżej normy) dostinex - odstawienie
03.25 Niepękniety pęcherzyk Graafa (4cs)
05.05 badanie HSG
Suplementy: Fertistim, omega 3, witamina D, witamina C, cynk -
@Kalamarnico @Motylek trzymam kciuki ✊😘
@Bubu90 a jak po paru miesiącach razem? Zaraz będzie coraz cieplej, czeka Was bardzo przyjemny czas! Macie jakieś plany na wakacje? 😊
@Kaliope jasnobrązowe plamienie nie jest jeszcze powodem do zmartwień 😘. Widzę w stopce, że wymazy wyszły powtórnie czyste ❤️. Cieszę się!! Umknęło mi to. Kiedy masz teraz wizytę, żeby móc się trochę uspokoić? Co do ataków paniki, to polecam w trakcie ograniczyć nadmierne wciąganie świeżego powietrza (są różne techniki oddechowe). Jeśli nie możesz skontrolować oddechu, to np oddychaj przez jakiś materiał, żeby ograniczyć nadmierny wpływ tlenu, który obniża poziom dwutlenku węgla we krwi i możesz przez to czuć min. zawroty głowy.
U mnie nie wiem czemu, ale po histero od piątku mocno aktywowała się endometrioza. Codzienny ból i wywracanie jelit 🙄. Mam nadzieję, że to się niedługo unormuje, staram się dbać o dietę, ale w tej chwili to nie wystarcza 🤷.
Czy ktoś oprócz mnie z endometriozą zmaga się z bólami w trakcie cyklu, nie tylko w okolicy @?
Miłego dnia! ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 10:20
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
06/05 Histeroskopia + biopsja
+ w międzyczasie KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Loraa, dokładnie tak jak Paulinka pisze. Nie rzucaj się na wszystko na raz, na razie skup się na tym żeby zadbać o siebie w czasie stymulacji, zastanówcie się czy chcecie badać zarodki itd. Jak już będziecie mieć zabezpieczone zarodki to będziecie się przygotowywać do transferów. Też zaczęłabym od histeroskopii, wyleczenia stanow zapalnych, ogarnięcia hashimoto a nie zagłębiania się w immunologię. Immunologia jest taka dziedzina że postępowania lekarzy są różne, efekty leczenia jak widać po forum też i generalnie bada się ją raczej jak na innych polach wiadomo, że wszystko ok a ciąży nadal nie ma. Małymi krokami do przodu, nie wszystko na raz 😊
Loraa lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb?
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
30/05 - konsultacja immunologiczna -
Julia24 wrote:@Kalamarnico @Motylek trzymam kciuki ✊😘
@Bubu90 a jak po paru miesiącach razem? Zaraz będzie coraz cieplej, czeka Was bardzo przyjemny czas! Macie jakieś plany na wakacje? 😊
U mnie nie wiem czemu, ale po histero od piątku mocno aktywowała się endometrioza. Codzienny ból i wywracanie jelit 🙄. Mam nadzieję, że to się niedługo unormuje, staram się dbać o dietę, ale w tej chwili to nie wystarcza 🤷.
Czy ktoś oprócz mnie z endometriozą zmaga się z bólami w trakcie cyklu, nie tylko w okolicy @?
Miłego dnia! ❤️
Kochana, ja mimo że mam niewielką endometriozę, to w 2 połowie cyklu często miewałam jakieś boleści (ostatnio się uspokoiły, może kwestia ziólek, może diety?) - miałam takie jakby kucie, ciągnięcie- nawet w okolicach odbytu (mam zrost właście gdzieś w okolicy zatoki douglasa, moze dlatego) . Zawsze w 2 polowie cyklu, ale jeszcze sporo przed @....
Trzymam kciuki, żeby Twoje bóle się uspokoiły, kojarzę, że nie raz pisałaś jak bardzo to dla Ciebie trudne♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
📌kariotypy OK
👱♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
✅ histeroskopia, wycięto polipy
❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje
🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
✅USG ok, brak żpn
🔜
Przerwa w staraniach
05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
07.2025- kontrolne badanie pasożytów
06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
⏰️ 09/10.2025 - klinika -
Trzymajcie kciuki za mnie 😞
Na 12 idę do szpitala 💔👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
12.06.2012- 👧🏼 🩷40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- przeziorność 3,63 czekamy na wyniki pappa i nipty
💔 Trisomia 13 🩷🖤 -
Ann35 wrote:Trzymajcie kciuki za mnie 😞
Na 12 idę do szpitala 💔
💔💔💔💔
Trzymam najmocniej jak się da.
Jesteś bardzo dzielna.Ann35 lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 01.2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice
AMH - 2,0💪
Mycoplasma/ ureaplasma - ujemne 💪
Kariotypy prawidłowe 💪
Jajowody drożne 💪
On: morfologia 0% -> 6% -> 9%💪
03.25 kwalifikacja in vitro 💪
04.25- stymulacja
16.04.25 - punkcja 6, mamy jednego ❄️ 6BB
19.05.25 - FET ⏳️🤞🍀🍀 -
PaulinKA wrote:@Loraa, ja bardziej niż immunologią na ten moment bym chyba na Twoim miejscu zajęła się tym co masz w stopce czyli-
stan zapalny (+Hashimoto, to też jakiś sygnał że w organiźmie jest zapalenie) i podejrzenie polipa.
Czy masz go zdiagnozowanego tak konkretnie?
Jeśli tak to przed 1 transferem myślę, że warto się tym zająć, wyciąć dziada, zrobić biopsję endo (z oznaczeniem komórek NK, cd138 itd) - bo to są realne sprawy, które mogą zniweczyć tranfer. na immunologię przyjdzie jeszcze czas
No chyba, że badałaś np ANA i wyszły dodatnie, to wtedy faktycznie masz 1 sygnał, że coś może nie grać.
Nie łap kochana wielu srok za ogon, działaj step by step i nie wyrzucaj sobie- wszystkiego nie jesteśmy w stanie przebadać i nawet nie jest to wskazane, bo czasem przynosi więcej stresów niż to warte....
edit- tak, kariotypy badacie oboje
ANA zrobiłam i czekam na wyniki.
Tak, przed transferem (jeśli uda się pozyskać zarodki) mam mieć histeroskopie z biopsja.
Dziękuję ❤️
Julia, ja się zmagam z bólami w trakcie cyklu. Nie są bardzo uciążliwe, tak jak te okresowe ale są. W ostatnim cyklu ich nie miałam, może to kwestia zwiększonej supelementacji. Nawet przed @ mnie nie bolało, najpierw miałam krwawienie a później przyszedł ból.
Szczerze nie wiem, co na to może pomóc 😔👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
9 cs 😿
⏸️ 0 razy
👱♀️
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
TSH (0,80)