WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
Odpowiedz

W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶

Oceń ten wątek:
  • brilka Autorytet

Wysłany: 13 maja, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    Trzymajcie kciuki za mnie 😞
    Na 12 idę do szpitala 💔
    Ann, przytulam cię mocno, dziś będzie po wszystkim i będziecie mogli dochodzic do siebie 🫂🫂🫂

Ann35 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
    ⏳cross match, badanie na trombofilię

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
    30/05 - konsultacja immunologiczna
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Kochana, ja mimo że mam niewielką endometriozę, to w 2 połowie cyklu często miewałam jakieś boleści (ostatnio się uspokoiły, może kwestia ziólek, może diety?) - miałam takie jakby kucie, ciągnięcie- nawet w okolicach odbytu (mam zrost właście gdzieś w okolicy zatoki douglasa, moze dlatego) . Zawsze w 2 polowie cyklu, ale jeszcze sporo przed @....

Trzymam kciuki, żeby Twoje bóle się uspokoiły, kojarzę, że nie raz pisałaś jak bardzo to dla Ciebie trudne :(:(

Ty masz endometrioze 1/2 stopnia? Udało się to w końcu ustalić?

Ja też mam zrosty jelit z kątnica i odbytnicą. I też dosyć często odczuwam bóle odbytnicy (a jelita to czuję jakby jakiś mały ludzik urządzał sobie tam roller coaster). Rzadko, ale zdarza się, że aż krzyczę z bólu w trakcie załatwiania się... O bólach i skurczach brzucha już nie wspomnę 🫣. Teraz jestem jakoś po owulacji, ale marzę już, żeby ten cykl się skończył, bo ostatnio tak źle było grudzień/ styczeń.
    Może jednak spróbuję jeszcze raz tych ziółek 🫣, chociaż ja już tyle rzeczy łykam plus dieta, że ręce się rozkładają 🤷. Oby jednak to była kwestia tej histero, że mimo, iż pobrali tylko wycinki to coś tam mi naruszyli i niedługo się ponownie uspokoi.

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    06/05 Histeroskopia + biopsja
    + w międzyczasie KIR
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ➖ IO, BMI 23,6 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • a_aandzela Autorytet

Wysłany: 13 maja, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana35 trzymam mocno kciuki 💔

Ann35 lubi tę wiadomość

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
    25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
    27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
    1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
    6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
    12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
    2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
    23.04 6.26cm człowieczka 😍 rośniemy! Wszystko wygląda dobrze ❣️
    28.04 prenatalne 🩷💙 niskie ryzyka ,wszystko ok

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    Na 12 idę do szpitala 💔

Jesteśmy z Tobą 🫂🫂🫂

Ann35 lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    + w międzyczasie KIR

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 maja, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Ty masz endometrioze 1/2 stopnia? Udało się to w końcu ustalić?

Ja też mam zrosty jelit z kątnica i odbytnicą. I też dosyć często odczuwam bóle odbytnicy (a jelita to czuję jakby jakiś mały ludzik urządzał sobie tam roller coaster). Rzadko, ale zdarza się, że aż krzyczę z bólu w trakcie załatwiania się... O bólach i skurczach brzucha już nie wspomnę 🫣. Teraz jestem jakoś po owulacji, ale marzę już, żeby ten cykl się skończył, bo ostatnio tak źle było grudzień/ styczeń.
    Może jednak spróbuję jeszcze raz tych ziółek 🫣, chociaż ja już tyle rzeczy łykam plus dieta, że ręce się rozkładają 🤷. Oby jednak to była kwestia tej histero, że mimo, iż pobrali tylko wycinki to coś tam mi naruszyli i niedługo się ponownie uspokoi.

No właśnie ja mam opis bez ustalenia stopnia -,- a wizyta byla niby premium, w instytucie endometriozy -,-
    Ja sama sobie bym chyba dała stopień 1, ale wiemy, że Ty również się nie 'doszacowałaś' pod tym kątem....

Bidulko, to ja na pewno AZ TAK nie mam- czasem lepiej czasem gorzej, ale dopóki nie wiedziałam , że to endomenda- co miesiąc byłam pewna ze to IMPLANTACJA -,-

stosujesz dietę przeciwzapalną, suple itd, niestety obawiam się, że ziółka swiata nie zmienią, ale wiadomo... tonący chwyta się wszystkiego.... pamiętaj że i tak robisz bardzo duzo kochana...

♀️&♂️ '95: 18 cykl od początku starań -zawieszony
    📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28
    ✅MUCH, HSG- udrożniono lewy jajowód
    ✅ brak p.cial przeciwplemnikowych
    ✅ histeroskopia, wycięto polipy
    ❌️6 cykli stymulowanych, 3 potwierdzone owulacje

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    05.2025 Oczekiwanie na wyniki IPLE (m.in CD138, CD56)
    07.2025- kontrolne badanie pasożytów
    06/07. 2025?- Drożność z lipiodolem
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 13 maja, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Loraa, dokładnie tak jak Paulinka pisze. Nie rzucaj się na wszystko na raz, na razie skup się na tym żeby zadbać o siebie w czasie stymulacji, zastanówcie się czy chcecie badać zarodki itd. Jak już będziecie mieć zabezpieczone zarodki to będziecie się przygotowywać do transferów. Też zaczęłabym od histeroskopii, wyleczenia stanow zapalnych, ogarnięcia hashimoto a nie zagłębiania się w immunologię. Immunologia jest taka dziedzina że postępowania lekarzy są różne, efekty leczenia jak widać po forum też i generalnie bada się ją raczej jak na innych polach wiadomo, że wszystko ok a ciąży nadal nie ma. Małymi krokami do przodu, nie wszystko na raz 😊
    Dziękuję ❤️

Ja po prostu się bije, że to moje niskie AMH to immunologia 😞

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

9 cs 😿
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ❌Bx, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji IVF
    📆14.05.2025 - podgląd 🥚🥚🥚🥚

🤞#rodzew2026 🍀
  • pelnawiary Autorytet

Wysłany: 13 maja, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych monitoringach!

Ja naczytałam się wątków o IVF, immunologi i boję się, że coś przeoczę i stracę swoją szansę 😔

Loraa,na własnym doświadczeniu napiszę,żebyś starała się za dużo nie czytać,szczególnie wątków gdzie jest mnóstwo ciężkich historii i skomplikowanej diagnostyki.Tez czasami zerkam na wątek miesieczny in vitro i czytam o immuno ale staram się to robić bardzo rzadko albo tylko gdy potrzebuję konkretnej informacji,coś mnie zainteresuje w kontekście naszej sytuacji.
    Zle na mnie działało „bycie” tam non stop,byłam spanikowana,przerażona,miałam od razu wszystkie dolegliwości i byłam przekonana,że na pewno też u mnie cos nie działa i dlatego się nie uda.
    Immuno to ciężki temat,jak się człowiek naczyta co może pójść nie tak to ogarnia przerażenie a to nie musi w ogóle Was dotyczyć🤗
    Na początku oczywiście warto co nieco wiedzieć,zbadać ale raczej dawkować sobie czytanie,żeby nie nastawiać się negatywnie i nie straszyć😘

brilka, Loraa lubią tę wiadomość

starania naturalne od 09.2024,
    po pół roku ze wzg.na wiek decyzja o inf
    👩
    bad.ogolne,gin,wit,hormony 👌
    AMH - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    👱‍♂️
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    nasienie - morfologia 9%,ilość, ruchliwość ponad normę,DFI,ROS✅

*KIR,HLA-C,crossmatch,kariotypy✅

start ICSI:
    -22.03.2025 -p.krotki🍀
    niestety bez powodzenia
    - 10.04.2025 zmiana kliniki
    - 22.04.2025 p. długi🍀
    *oboje l.40➡️PGT-A
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 13 maja, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    Na 12 idę do szpitala 💔
    Trzymam kciuki kochana żeby szybko było to już za tobą 🩷🫂 jesteś bardzo dzielna!

Ann35 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    3 stymulacje letrozolem w 2024r.

22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
    4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
    Letrox 50 + suplementacja.
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON + inne suple.

📆 maj- przerwa w staraniach, oczekuję na 🩸
    📆plan na badania:
    🙎🏼‍♀️AMH, LH, FSH, Estradiol, TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, miedź, witamina D, witamina E, selen, ołów, kadm, arsen, D-dimery
    🙎🏼‍♂️seminogram: Test MAR z nasienia: IgG (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), IgA (po 2-3 minutach oraz po 10 minutach), TSH, FT3, FT4, antyTPO, antyTG, glukoza na czczo, insulina na czczo, cynk, witamina D, selen, ołów, kadm, miedź, witamina E, arsen

📆 po 🩸 i badaniach- diagnostyka u dr Strus
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 całym sercem z Tobą 🫂🫂🫂

Ann35 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️30 👨29
    🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ CP
    2024 2x IUI ❌
    —————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    📆 26.03.2025 FET+EG 5AA 🥹🍀🤞
    4 dpt ⏸️
    5 dpt beta 24,2 prog 15,9 🍀🤞🥹
    7 dpt beta 158 prog 18,8 🍀🤞🥹
    9 dpt beta 440 prog 19,7 🍀🤞🥹
    12 dpt beta 1796 prog 15,6 🍀🤞🥹
    13 dpt USG pęcherzyk w macicy 🍀🤞🥺
    19 dpt krwawienie, USG krwiak, pęcherzyk żółtkowy
    22 dpt (5+5) USG mamy serduszko ❤️, CRL 0,23 cm 🥹
    29.04. CRL 1,46 cm ♥️🍀🤞
    7.05. dwa bobasy ♥️♥️ 2,22 cm i 2,19 cm

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 maja, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Dziękuję ❤️

Ja po prostu się bije, że to moje niskie AMH to immunologia 😞

A powiedz, dlaczego tak myślisz? Masz jakieś przesłanki, że intuicja Cię tam kieruje ?
    Niskie AMH może być też spowodowane np. genetyką, jakimiś chorobami o których nie wiesz, niedoborami, albo po prostu- tak jest i tyle...

Musimy w naszym życiu (staraczkowym i nie) nauczyć się filtorwać dane, bo w dzisiejszych czasach jest ich taki natłok, że na prawdę można po prostu oszaleć!

To jedz, tego nie jedz, cwicz, ale nie za bardzo, medytuj, ale nie wkręcaj się w to za mocno, wierz medycynie zachodniej, albo nie- lepiej chińskiej, dbaj o siebie, dbaj o innych....- to jest mega obciążające , mieć dostęp do takiej ilości tez i tak jak pisze @pelnawiary- nie ma co wyszukiwać najczarniejszych scenariuszy...

Zadbaj teraz o ten dystans do wiedzy i względny spokój, bo jak zobaczysz II (już niebawem, wierzę w to!) to będzie Ci zapewne jeszcze ciężej filtrować dane, żyć ze spokojem i wdzięcznością i po prostu oczekiwać na maluszka.
    Hormony dołożą swoją cegiełkę i może być Ci trudno przetrwać ten czas... Zatem mocno trzymam kciuki byś już teraz odnalazła równowagę w szukaniu przyczyn i dała się poprowadzić Klinice <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 11:24

brilka, Loraa, pelnawiary, Slava, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

📌kariotypy OK
    👱‍♀️: LUF, zaburzenia owulacji, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, endometrioza i adenomioza, pasożyty, AMH 10.24- 1,28

🧑: morfo 4%; ruch a+b- 40%, 30 mln plemników w nasieniu, SDF-15%, upłynnienie 25min ⚠️
    ✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • brilka Autorytet

Wysłany: 13 maja, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa podpisuję się pod wszystkim co napisała Paulinka, nic mądrzejszego już nie dodam 😉

Loraa lubi tę wiadomość

Starania od 04/24
    03/25 cb? (13 cs)
    15 cs ✨

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
    ⏳cross match, badanie na trombofilię

🧔🏻‍♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
    ❌ podwyższony stres oksydacyjny

05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI ✨🍀🙏🏻
    30/05 - konsultacja immunologiczna
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 maja, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, będzie dobrze <3 kto jak nie MY! 👑🤞🏻

Każdą z osobna przytulam, dla każdej z nas wyjdzie słońce... Nie mam wirusków ciążowych do rozsiania, ale bardzo chciałabym się z Wami podzielić wiruskami optymizmu, nadziei i miłości do samej siebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 11:28

Loraa, kałamarnica 11, pelnawiary, Vergeet, brilka, Nowa2024, Molahonkeey, Sakaaira, Aksandra lubią tę wiadomość

📌kariotypy OK

✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko ❤❤❤ jesteś najukochańsza 😘😘😘

A gdzie nam się podziała Nitka? Kochana jeśli nas czytasz daj znać 😘🌝

PaulinKA lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, pokrzywka nawrotowa
    • AMH 5.04 ng/mL (01.25r.)✅
    • prog 7dpo 17.53 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Pregna start, Inozytol, Omega 3-6, Koenzym Q10, cynk, olej z wiesiołka, NAC

• HSG (01.25r.) - niedrożność kanału szyjki - udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    • ANA 1:100 ❌
    • MTHFR heterozygota
    • KIR haplotyp Bx✅
    • crossmatch 37.8% ❌

👨'87
    - liczba 🪱 w ejakulacie: 490mln ✅
    - koncentracja 40mln/ml✅
    - ruch postępowy 62% ✅
    - liczba bezwzględna plemników prawidłowych: 6.09mln ✅
    • Profertil Man
    • HLAC 06, 15 - C2 ✅

🐱 '18 Kitku

• starania od: 08.2023r.
    • monitorowane od: 02.2024r. - brak owulacji

15 cs o pierwsze 👶

Lametta 3x owulacja ✅ ciąża ❌
    04/05.25 naturalny cykl - torbiel krwotoczna🩸

PLAN:
    - indukcja immunosupresji pod kontrolą dr J 💊
    - 21.05 pierwsza wizyta w klinice 👩‍⚕

✨I know it's worth it. ✨
  • Motylek93 Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za kciuki ☺️ @kalamarniczko wizyta po 13 pewnie blizej 14 i złapałam stresa co tam się dzieję. A ty o której masz wizytę?
    @ann35 czytałam twoja historię jest mi bardzo przykro, mam nadzieję że ten zabieg odbędzie się bez komplikacji i szybko wrócisz do domu. Życzę dużo siły i wsparcia 🫂🫂🫂

32 & 34. ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio

03/25 - II stymulacja letrozolem ❌
    2.05/25 - III stymulacja letrozolem 🙏🙏🙏
    28.05 wizyta + plan diagnostyki ⏳

Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
    On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62%
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Laseczki, będzie dobrze <3 kto jak nie MY! 👑🤞🏻

Każdą z osobna przytulam, dla każdej z nas wyjdzie słońce... Nie mam wirusków ciążowych do rozsiania, ale bardzo chciałabym się z Wami podzielić wiruskami optymizmu, nadziei i miłości do samej siebie...

Dziękuję, przyjmuję przytulanki, bo sama ich teraz bardzo potrzebuję, ale i odwzajemniam! ❤️

Co do Twojego stopnia endometriozy jeszcze, to właśnie mi pierwszy lekarz też nie określił. Generalnie chyba mają niektórzy takie mieszane uczucia co do tej klasyfikacji. Drugą babeczkę wprost poprosiłam o zrobienie tego, bo to było ważne dla mojego lekarza prowadzącego, który jednak w samej endometriozie się nie specjalizuje.

PaulinKA lubi tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    + w międzyczasie KIR

Diagnostyka:
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ➖ Dominacja estrogenowa

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Nie chce wkładać kija w mrowisko bo wiem że tu już była ognista dyskusja o l4 ciążowym ale ja tam się totalnie z Tobą zgadzam! szczególnie 1 ciąża to coś do czego jako osoba która długo się stara o bobo- zechcę się dobrze przygotować, wyspać na zapas i po prostu- jeśli bobas pozwoli- cieszyć się tym czasem :D

@kałamarniczko, kciuki za Twoją wizytę!! <3
    Ciąża to nie jest stan fizjologiczny, to jest obciążenie organizmu. Na początku pojawiają się mdłości, ogromna senność (ja w pracy zasypiałam przy biurku), osłabienie odporności, nie rzadko plamienia więc ja nie rozumiem dlaczego branie L4 w ciąży to coś złego. I wiem, że to gorący temat ale mam w nosie co myślą inni, ja plamiłam/krwawilam stąd szybkie L4, ale gdyby tego nie było to po 1 trymestrze i tak bym poszła. A mało tego, jak będzie mi dane być w kolejnej ciąży to też pójdę szybko na L4 i nic nikomu do tego. Lubię moją pracę ale mi nikt nie podziękuje za to, że łażę tam w ciąży. Poza tym warunki w pracy (styczność z materiałem biologicznym potencjalnie zakaźnym i odczynnikami chemicznymi) i tak mnie zmuszają do pójścia na L4.

PaulinKA, kałamarnica 11, Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @Kalamarnico @Motylek trzymam kciuki ✊😘

@Bubu90 a jak po paru miesiącach razem? Zaraz będzie coraz cieplej, czeka Was bardzo przyjemny czas! Macie jakieś plany na wakacje? 😊

@Kaliope jasnobrązowe plamienie nie jest jeszcze powodem do zmartwień 😘. Widzę w stopce, że wymazy wyszły powtórnie czyste ❤️. Cieszę się!! Umknęło mi to. Kiedy masz teraz wizytę, żeby móc się trochę uspokoić? Co do ataków paniki, to polecam w trakcie ograniczyć nadmierne wciąganie świeżego powietrza (są różne techniki oddechowe). Jeśli nie możesz skontrolować oddechu, to np oddychaj przez jakiś materiał, żeby ograniczyć nadmierny wpływ tlenu, który obniża poziom dwutlenku węgla we krwi i możesz przez to czuć min. zawroty głowy.

U mnie nie wiem czemu, ale po histero od piątku mocno aktywowała się endometrioza. Codzienny ból i wywracanie jelit 🙄. Mam nadzieję, że to się niedługo unormuje, staram się dbać o dietę, ale w tej chwili to nie wystarcza 🤷.
    Czy ktoś oprócz mnie z endometriozą zmaga się z bólami w trakcie cyklu, nie tylko w okolicy @?

Miłego dnia! ❤️
    Powiem tak, kocham tego ancymona nad życie!! Jest cudownym, uśmiechniętym dzieckiem. Płacze naprawdę bardzo mało, jak już to stęka 🤪 ale no te skoki, regresy i inne powodują, że ledwo dycham. W nocy nie śpię bo on praktycznie nie śpi, w dzień nic zrobić nie mogę bo o spaniu nie wspomnę bo on ma turbodrzemki 😅 ale! Nie zamieniłabym tego życia na żadne inne! Jeszcze kiedyś się wyśpię ale mam swój cud wymarzony gdzie naprawdę jest kochanym dzieckiem ♥️ w wakacje pojedziemy do moich rodziców, niech się nacieszą wnusiem 🥰 a jeśli chodzi o wakacje dla nas to myślimy w październiku może do Grecji polecieć, zobaczymy jak będzie szło z RD i siedzeniem 🤪 mieliśmy trochę problemów z napięciem w obręczy barkowej przez co mały nie podnosił głowy w leżeniu na brzuchu, ale chodzimy na rehabilitację i od 2 tygodni Franek pięknie tą głowę nie tylko podnosi ale i trzyma po kilka minut, polubił się też z leżeniem na brzuchu. Zaczęło się chwytanie zabawek, wkładanie wszystkiego do buzi, odkrył gryzaki, ma swojego ukochanego tukana Iwo którego mlaska i przytula i zaczynają się nieśmiałe próby obrotów na boczki 🥰
    IMG-20250513-120652.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 12:07

Loraa, PaulinKA, kałamarnica 11, Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey, Julia24, Kaliope, Aksandra lubią tę wiadomość

Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    age.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 13 maja, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Powiem tak, kocham tego ancymona nad życie!! Jest cudownym, uśmiechniętym dzieckiem. Płacze naprawdę bardzo mało, jak już to stęka 🤪 ale no te skoki, regresy i inne powodują, że ledwo dycham. W nocy nie śpię bo on praktycznie nie śpi, w dzień nic zrobić nie mogę bo o spaniu nie wspomnę bo on ma turbodrzemki 😅 ale! Nie zamieniłabym tego życia na żadne inne! Jeszcze kiedyś się wyśpię ale mam swój cud wymarzony gdzie naprawdę jest kochanym dzieckiem ♥️ w wakacje pojedziemy do moich rodziców, niech się nacieszą wnusiem 🥰 a jeśli chodzi o wakacje dla nas to myślimy w październiku może do Grecji polecieć, zobaczymy jak będzie szło z RD i siedzeniem 🤪 mieliśmy trochę problemów z napięciem w obręczy barkowej przez co mały nie podnosił głowy w leżeniu na brzuchu, ale chodzimy na rehabilitację i od 2 tygodni Franek pięknie tą głowę nie tylko podnosi ale i trzyma po kilka minut, polubił się też z leżeniem na brzuchu. Zaczęło się chwytanie zabawek, wkładanie wszystkiego do buzi, odkrył gryzaki, ma swojego ukochanego tukana Iwo którego mlaska i przytula i zaczynają się nieśmiałe próby obrotów na boczki 🥰

To co napisałaś, Twoj opis, brzmi jak marzenie każej z nas 😌 wspaniale do tego podchodzisz, na pewno jesteś super mamusią <3

Edit po zobaczeniu zdjęcia: Toż to już kawała chłopaka !! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 12:08

BuBu90, Vergeet, Loraa lubią tę wiadomość

📌kariotypy OK

✅USG ok, brak żpn

🔜
    Przerwa w staraniach
    ⏰️ 09/10.2025 - klinika
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    To co napisałaś, Twoj opis, brzmi jak marzenie każej z nas 😌 wspaniale do tego podchodzisz, na pewno jesteś super mamusią <3

Edit po zobaczeniu zdjęcia: Toż to już kawała chłopaka !! <3
    Noo dzisiaj kończy 3 miesiące, nie wiem kiedy to zleciało 🥹 a co do tego, że to marzenie każdej z Was. Tak, wierzę w to bo sama byłam w tym miejscu gdzie Wy, ale jak widać cuda się zdarzają tylko nie można się poddawać ♥️ życzę każdej z Was takiego cudu choćbyście miały chodzi jak zombie tak jak ja 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 12:15

kałamarnica 11, PaulinKA, Nowa2024, Vergeet, Loraa, Julia24, Kaliope lubią tę wiadomość

Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    age.png
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Paulinko ❤❤❤ jesteś najukochańsza 😘😘😘

A gdzie nam się podziała Nitka? Kochana jeśli nas czytasz daj znać 😘🌝

Dziękuję, że pytasz! Jestem, jestem z Wami całym ♥️ Musiałam na chwilę się wycofać, żeby złapać oddech i trochę się zregenerować. Nie miałam siły odnosić się do każdej z Was z osobna, ale zaglądam i podczytuję Was regularnie.
    Dziś przede mną wizyta – to już 10. dzień cyklu i zobaczymy, czy coś się szykuje, bo transfer miał się odbyć w cyklu naturalnym. Szczerze mówiąc, trudno mi w to uwierzyć przy moim PCOS, ale… czekam do godziny 16 i wtedy będę wiedziała więcej 🥺

kałamarnica 11, PaulinKA lubią tę wiadomość

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, IO, PCOS, mutacja PAI-1 homozygota, AMH (X.24) 14.1, cienkie endometrium
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅

01.01.24 początek starań o pierwszego 👶🏻
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    03-09.24 6 cykli stymulowanych - brak ciąży ✖️
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    13.02.25 histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✔️
    05.03.25 start IVF
    22/23.03.25 mamy 4 ❄️❄️❄️❄️ 2x5AA, 3AB, 4BC
    23.04.25 transfer I - FET 5AA, cykl sztuczny ❌
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ