Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶
Odpowiedz

W maju bączek sobie bzyka 🐝, w styczniu będę mieć bejbika! 👶

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2025, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 16:15

Migotka96 lubi tę wiadomość

• kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava! Pokazuj :D

Sluchajcie. Dziewczyny ta tabela to jest wspaniały wynalazek. Przeanalizowałam sobie swoje wszystkie cykle od początku starań i wnioski mam takie, że miałam tylko 3 potwierdzone w USG owulacje z ładnym endometrium i progiem rokujące pod kątem ciąży, z czego tylko jedną po HSG i jeszcze żadnej na lekach od dr Jarosz.

Także, myślę sobie, że jeszcze jest szansa na starania naturalne na immunosupresji. :)

PaulinKA lubi tę wiadomość

👱‍♀️34l.❤️👨38l.
    🐱 6l.

starania od 08.23r.

PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌
    7 cykli stymulowanych ❌

• AMH 3,4 ✅
    • parametry nasienia: prawidłowe ✅
    • kariotypy oboje ✅
    • HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
    • immunosupresja: Encorton, Equoral, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży

10.25 histeroskopia ✅
    01.26 immunosupresja + IUI ❌

02.26r. IVF: 5 MII ➡️ ❌ 😭
    05.26r. IVF vol.2... 🙏🏻

✨I (don't) know (if) it's worth it, but I won't stop.✨
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2025, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego, 16:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2025, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2025, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2025, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko bardzo trzymam kciuki, żeby ta kreseczka tylko ciemniała!

Pelnawiary to świetna wiadomość! Czuję w kościach, że tam będzie Twoje bobo <3

Slava, a to oni tak mogą? Generalnie niepłodność idiopatyczna (zakładamy, że póki co jest taka, bo na razie przyczyny brak), też jest wskazniem do in vitro po jakimś tam udokumentowanym czasie bezowocnych starań. Z tego, co mi wiadomo, to normalnie w takich sytuacjach lekarz prowadzący wystawia skierownie oraz opinię, a klinika plan leczenia. Co za gnoje. To ta dziadowska TK z tego co pamiętam. Niby spoko, jedna z najlepszych kas, ale też mi działają czasem na nerwy. Ola w tym wypadku prawdopodobnie starczy zmiana kasy chorych. Każda jedna przyjmie Cię z otwartymi rękami. Jak będziesz chciała, napiszę Ci na messenger, które kasy w DE pokrywają więcej, niż 50%, bo ten temat przebaiałam i konsultowałam na chwilę przed zajściem w ciążę. Ostatecznie tak jak kiedyś rozmawiałyśmy Polska lub Czechy prywatnie też są dobrą alternatywą. Pod względem prawnym nawet lepszą niż te cholerne Niemcy. Ale rozumiem frustrację i złość. Przytulam z całych sił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2025, 18:08

nick nieaktualny, pelnawiary lubią tę wiadomość

🐣19.08.2025 Teoś urodzony w 25+2❤️
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka trzymam kciuki żeby ciemniała bo wygląda BARDZO obiecująco 🤩🤞🏼🐺🐺🐺

Pelnawiary wspaniała wiadomość! Oby wszystkie przetrwały, trzymam kciuki 🤞🏼🤞🏼

Nitka, Slava WOW! Wasze tabelki są naprawdę imponujące! Czuję się zainspirowana żeby zrobić coś takiego! Może zdążę po przeprowadzce zrobić taką do dr Strusa bo póki co toniemy w pudłach 😂🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2025, 20:45

nick nieaktualny, pelnawiary lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️29🙎🏼‍♂️29 🐶
    🍼 Starania o 1 bobasa od 08/23 - teraz już 🌈

22.01.25 ⏸️ -💔 cb
    4.03.25 ⏸️ - 💔 11tc poronienie samoistne (8+1)
    3.08.25 ⏸️- 💔 cb
    👩🏼‍🦱
    ❌lekka IO- glucophage 1500 ❌hashimoto- Letrox 75 ❌ PAI-1 - 4G/5G hetero ❌ KIR AA- accofil

🧔🏽‍♂️
    ❌ morfologia 4% ➡️ 0% ➡️2%
    ❌ chromatyna DNA 30,85

01.26 IVF IMSI: 2❄️AA, 2❄️BB→PGTA →1❄️LLM

8.05 FET❄️BB LLM
    15.05⏸️: 10dpt beta 74, 12dpt beta 166, 20dpt beta 3169
    1.06 6+1 CRL 0,29cm, serduszko 💗
    15.06 8+1 CRL 1,86cm 💗
    30.06 10+2 CRL 3,61cm 💗
    15.07 12+3 prenatalne 5,86cm, wszystko wygląda pięknie 💗
    30.07 USG ⏳

Cudzie trwaj… 🥹 🌈
    preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Nitka 19.05 podgląd 🥚

Migotka trzymam kciuki żeby ciemniała bo wygląda BARDZO obiecująco 🤩🤞🏼🐺🐺🐺

Pelnawiary wspaniała wiadomość! Oby wszystkie przetrwały, trzymam kciuki 🤞🏼🤞🏼

Nitka, Slava WOW! Wasze tabelki są naprawdę imponujące! Czuję się zainspirowana żeby zrobić coś takiego! Może zdążę po przeprowadzce zrobić taką do dr Strusa bo póki co toniemy w pudłach 😂🙈
    Vergeet, czy ta wiadomość pisana jest już z waszego nowego domku?? 🥰🏡

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny jajowód, kir AA, ogniska adenomiozy, allo-MLR 0%, RIF, oligospermia

08/25 - I ICSI ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    3 x FET beta <0,2
    04/26 - II ICSI ➝ 2 ❄️ po PGT-A
  • Sakaaira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kałamarnica11 dziękuję, że pytasz 😊 Byłam dzisiaj. Wyszłam z gabinetu zmieszana. W czwartek usłyszałam 3 pęcherzyki 14mm, i 2x11mm, dzisiaj lekarz (miała być lekarka, ale wczoraj dzwonili, że będzie jednak ktoś inny) stwierdził, że są 2 12mm i 10mm. Powiedział też, że cienkie endometrium 7mm. I w poniedziałek znowu monitoring tym razem na szczęście u mojego lekarza. Nie rozumiem jednak totalnie skąd takie różnice, a lekarz u którego byłam dzisiaj małomówny, w porównaniu do mojego USG mam wrażenie zrobił po łebkach. Nastawienie jednak mam nadal pozytywne, jednak jak pomyślę, że IUI odbędzie się w tej placówce i możliwe, że u tego lekarza to mi entuzjazm spada. Jak Ty się czujesz?

@Slava to tak w ogóle można? Nie wiem jak to działa w Niemczech, ale widzę już, że Caliope nasunęła jakieś rozwiązanie. Tulę 🫂 mam jednak nadzieję, że uda się to rozwiązać.

kałamarnica 11, nick nieaktualny, PaulinKA, Loraa lubią tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    Letrox, Metformax

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅

06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - 2 IUI ❌
    08.25 - 3 IUI ❌

03.26 sonovaginografia - wszystko ok ✅
    03.26 - wizyta kwalifikacyjna ✅

IVF
    04.26 ❄️❄️❄️❄️
    05.26 -> 1 FET ❌
    06.26 -> FET ❔
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Slava, nie dziwi mnie Twoje rozgoryczenie. Ale widzę że Kaliope tu czuwa, służy pomocą i doświadczeniem 🥰
    Co jednak najważniejsze, to są olbrzymie wręcz szanse, że tym bardziej z zaleceniami od immunolog, ta pierwsza procedura będzie udaną i nie będziesz musiała się przejmować!! 🤞💖🍀

@kalamarnica, no to całkiem optymistyczne wnioski! 🍀🍀🍀
    W ogóle owulacja wspaniale zwiększa szanse na ciaze 🤣 tez mam nadzieje że usuwając kilka przeszkód uda nam się naturalnie jednak...

Dziewczyny, rano pisałam że leniwy dzień. To tego...
    Stary wymyślił tzw "bojowe zadanie" - I niby wymyślił je jako swoje zadanie na sobotę, ale z racji że moja asysta była rzekomo niezbędna, to 4 godziny spędziłam z nim w garażu, by przez 10 min coś przytrzymać, podać śrubokręt albo rozpakować jakiś karton.
    Jezuu jakoś tak mnie to wkurzyło, bo oprócz tego jeszcze zrobiłam szybkie zakupy, ugotowałam pyszna zupkę itd I serio miałam nadzieję że zajmę się typowo "babskimi" sprawami a nie będę robić za trzymadełko 😐 chyba okres się zbliża, że mnie takie pierdoly ruszają 🤨

No nic, już się umyłam, zrobiłam meliskę i leżę pod kocem (w osobnym pokoju xD) I chwilowo nie chce patrzeć na mojego chlopa, który w sumie niczemu winny bo montował dla nas uchwyty dachowe by zabrać nasze rowery nad morze 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2025, 18:56

kałamarnica 11, nick nieaktualny, Sakaaira, Loraa, Aksandra, Kaliope lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."

Wysłany: 17 maja 2025, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sakaaira o czyli dobrze mi świtało, że chyba w sobotę masz monit. :) a który masz dziś d.c.?
    7 mm to nie jest wcale cienkie endo. Tym bardziej, że pęcherzyki jeszcze niegotowe do owulacji, to endo na pewno podrośnie razem z nimi.
    Myślę, że różnice pomiarów wynikają z różnych osób wykonujących badanie. Mam nadzieję, że Ci ładnie pęcherzyki urosną :) trzymam kciuki 🤞😊

Ja się czuję dobrze, dzięki :) Za godzinę kończę pracę i wracam do domu do męża, który dziś przez pogodę jest marudny i mi pisze, że się nudzi w domu. 😏 Pewnie zrobimy razem coś szalonego czyli obejrzymy kolejne odcinki z Archiwum X.

Sakaaira lubi tę wiadomość

👱‍♀️34l.❤️👨38l.
    🐱 6l.

starania od 08.23r.

7 cykli stymulowanych ❌

• AMH 3,4 ✅
    • kariotypy oboje ✅
    • immunosupresja: Encorton, Equoral, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży

10.25 histeroskopia ✅

05.26r. IVF vol.2... 🙏🏻

Wysłany: 17 maja 2025, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko doskonale Cię rozumiem :D ja też tak się nieraz wkurzę na mojego kiedy zaburzy mi mój wspaniały plan dnia. Hahah
    To normalne. I to normalne, że czasem trzeba od siebie chwilę odetchnąć. ;) ja też uwielbiam meliskę 💕
    Teściowa mi dała zasuszoną z ogrodu. Mam tylko nadzieję, że to na pewno melisa a nie jakaś naparstnica, która zatrzyma mi serce hahaha
    Nie no, żarcik, z Teściową mamy dobre relacje, nawet jutro jedziemy na urodziny Teścia i się bardzo cieszę. :)

PaulinKA, Sakaaira lubią tę wiadomość

👱‍♀️34l.❤️👨38l.
    🐱 6l.

starania od 08.23r.

7 cykli stymulowanych ❌

• AMH 3,4 ✅
    • kariotypy oboje ✅

10.25 histeroskopia ✅

05.26r. IVF vol.2... 🙏🏻

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sakaairo, dokładnie jak kałamarnica pisze- endo 7mm przy pęcherzykach gotowych do pękania to już całkiem całkiem, a Twoje jeszcze trochę podrosną! Szkoda ze nie wiesz ile, przez te zamieszania z lekarzami, ale mam nadzieję że w poniedziałek wszystko się wyjaśni 🥰🤞
    A powodzenia IUI nie uzależniaj od kliniki, będzie dobrze!

@kalamarnica, też mam dobre relacje z teściami, mój mąż z moją mamcia również, dystans 600 km jest idealny do utrzymywania dobrych relacji 🤣 czlowiek może się nawet stęsknić za pogaduszkami z rodzicami, a jak zaczynają męczyć- pakujemy manatki i uciekamy do domku 😄
    To jutro macie fajne rodzinne spotkanie, dobrej zabawy zatem 🤩

kałamarnica 11, Sakaaira lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Sakaaira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 11 dc, ja bym się tak nie przejęła tym endometrium zwłaszcza, że od wczoraj biorę ten estrofem, ale lekarz mimo, że mówił bardzo mało to "cienkie" i "za cienkie" powtórzył kilka razy.

@PaulinKA w kontekście teściów to ja też uważam, że im dalej tym lepiej 😂

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    Letrox, Metformax

06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - 2 IUI ❌
    08.25 - 3 IUI ❌

IVF
    04.26 ❄️❄️❄️❄️
    05.26 -> 1 FET ❌
    06.26 -> FET ❔
  • Motylek93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pełnawiary super czekamy na kolejną pozytywna informację ☺️
    @Migotka96 oby ciemniała ta kreseczka 🤞
    @Nitka96 i @slava ale super te tabelki, na 5 czerwca chyba zrobię coś podobnego, faktycznie obie opcje wygladają przejrzyście
    @sakaira nie przejmuj się dziś tez byłam na monitoringu i lekarce wyszły 2 pomiary pęcherzyka 17mm i dopiero jak wzięłam piąstki pod tyłek to wyszło prawie 20mm wszystko zależy jak się ułoży jajnik i pęcherzyk czy drugi go nie zasłania. Endo mam nadal 6,5mm też słabo rośnie wręcz wogóle, ale po owulacji jeszcze ma parę dni do przyrastania także czekaj spokojnie do poniedziałku i czekam na info 😉

Sakaaira, pelnawiary, Vergeet lubią tę wiadomość

33& 34 ⛪ 2020 r
    04/24 - 💔 9 tydz Madzia
    12/24 - 💔 7 tydz Józio
    3 x stymulacje letrozolem ❌
    1️⃣ IUI - 15/10/25 🙏 ⏸️
    Beta 10dpo- 22,5 --> 12 dpo 59,1 --> 20 dpo 2013
    26.11 2 maluchy jeden 6+3:💔 drugi 7+4 crl już 1,3cm
    12.26r 3 krwotoki dzidziuś dzielnie walczy 💪
    5.01 prenatalne - ryzyka niskie 🎉 6,5cm cudu 🦋
    3.03 połówkowe 391g kobitki🩷🦋
    21.04 - III prenatalne 1091g 🩷🦋, SGA kruszynki
    19.06.2026r w 37+0 po długiej walce urodziła się nasza córeczka 2160g, 47cm szczęścia 🥰
    Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo, cd56 dodatnie, cukrzyca ciążowa,
    On: I poO, żołnierzyki wolne, ale w dostatecznej ilości
    event.png
  • Sakaaira Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny, uspokoiłyście mnie 😊

Motylek93 lubi tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    Letrox, Metformax

06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - 2 IUI ❌
    08.25 - 3 IUI ❌

IVF
    04.26 ❄️❄️❄️❄️
    05.26 -> 1 FET ❌
    06.26 -> FET ❔
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava też myślę, że rozwiązanie, które proponuję Kalipe, czyli zmiana KK TP może być dobre rozwiązanie.
    Z mojego researchu wynika,że Czechy naprawdę wychodzą naprawdę dobrze finanowo. Mają fajne pakiety cenowe.

nick nieaktualny, Kaliope lubią tę wiadomość

👨‍🦲49 👱‍♀️ 44 🐶🐱

28.07.2024 ⏸️
    28.07.2024 jest serduszko
    26.09.2024 12+4 💔
    17.03.2025 CB
    09.04.2025 -⏸️
    16.04.2025 USG piersi 👍
    18.04.2025 - diagnoza Hashimoto - Euthyrox 100
    💊
    30.04.2025 - jest ❤️

Będzie chłopczyk 💙

Leon urodził się 20.12.2025 roku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2025, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Sakaaira, Babsi, Vergeet, Jaszczureczka, Kaliope lubią tę wiadomość

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2025, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiu nie bardzo jestem na forum w ten weekend ale rzuciła mi się w oczy twoja stopka! Co tam się dzieje!? 🍀🔥

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️35♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙 5.04.2026 🐣
    age.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ