w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
GrubAsia wrote:Dziękuję💖! Takiego wsparcia jeszcze nie miałam, zawsze bałam się dopisywać na testowanie, żeby nie psuć statystyk 🤦♀️
Serio aż się zarumienilam, dajcie spokój 😅🥰
No i oczywiście przyjmuje kciuki tylko jeśli wszystkie mi tu poazchodzicie w tym momencie! 😁💪Moje dziecię ma się mieć z kim bawić! 👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶👶Więc zróbmy przedszkole 😍
Zamieniam się cała w kciuk!
Będę siedziała w krzakach pod kliniką z pomponami! I kibicowała Dzieciaczkowi od pierwszych chwil z MamąMlodamezatka, GrubAsia, Nuch2, Magdalena29, Sasanka55., Pati96 lubią tę wiadomość
-
GrubAsia wrote:Uwielbiam wino, ale już tak zeschizowlam że się źle prowadzę jak na przyszłą madkę, że przez ostatnie dwa tyg boję się tykac alko 😱 co te dzieci robią z rodzicami 🤯 nawet dopiero przyszłe 😉ale pamiętałam że to chyba i Ciebie te winko dzień przed transferem tak pomogło 💖oczywiście teraz bym już wypiłam, ale jestem nieprzygotowana 😑
P. S. zamiast winka pije OBRZYDLIWY eliksir przeciwzapalny, podrzucam dla reszty masochistek
http://www.towsrodku.pl/przepis-na-eliksir-dla-endokobiet/
Mlodamezatka Ty prowadzisz wątek w czerwcu a jak wiemy znacznie to podnosi szansę na 🤰 dodatkowo Twój emek miał niedawno badanie nasienia i to i kolejna okoliczności gdzie w krótkim czasie się zachodzi 😃 także w czerwcu zachodzisz a razem z Tobą szona, Sasanka, moyeu, Iseko, Nuch, Jagusia, Lilou, Makino, Jaszczurek, Annie, kittinka a Rucola się jeszcze chyba złapie na maj z kreskami z obecnego cyklu. Taki jest plan i proszę się nie wyłamywać! A pieknotki które mają rozpoczęte procedury pociągniemy za sobą ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 22:34
szona, Rucola, Mlodamezatka, GrubAsia, Nuch2, Lilou, Sasanka55., Pati96, Annie1981, agge, Makino, Iseko lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Kochana, mój szczęśliwy cykl był "Wielkanocny", w święta wjechała taka ilość alko że aż mi wstyd 🙈 a na pewno już pisałam że dzień przed pozytywnym testem zamówiliśmy pizzę i tak mnie po niej suszyło że wypiłam dwa piwa. Także niepotrzebnie zupełnie sobie żałowałaś, ale teraz to już po ptokach, bo od jutra masz alko z głowy na długi czas 😃
Mlodamezatka Ty prowadzisz wątek w czerwcu a jak wiemy znacznie to podnosi szansę na 🤰 dodatkowo Twój emek miał niedawno badanie nasienia i to i kolejna okoliczności gdzie w krótkim czasie się zachodzi 😃 także w czerwcu zachodzisz a razem z Tobą szona, Sasanka, moyeu, Iseko, Nuch, Jagusia, Lilou, Makino, Jaszczurek, Annie, kittinka a Rucola się jeszcze chyba złapie na maj z kreskami z obecnego cyklu. Taki jest plan i proszę się nie wyłamywać! A pieknotki które mają rozpoczęte procedury pociągniemy za sobą ♥️
No trzeba trzeba w koncu te 🤰🏻wyhodowac ❤️
Szona... no na bobka to nie wyglada... moze zmienili design? 🤷🏻♀️Rucola, Nuch2 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
szona wrote:Zamieniam się cała w kciuk!
Będę siedziała w krzakach pod kliniką z pomponami! I kibicowała Dzieciaczkowi od pierwszych chwil z Mamąszona, agge lubią tę wiadomość
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
ElfiaKsiężniczka wrote:czy pisałam już ze przed udanym transferem wypilam pół butelki ? 🤔
Jeśli nie to wspominam teraz. 😅
I oczywiście pizze i dwa piwka jak u Suszarki 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 23:03
Suszarka lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g
Coś tu rzeczywiście jest nie tak, a mianowicie brak mu drugiej kreski 😥 mam nadzieję, że jeśli 🐒ma przyjść to nie będziesz musiała czekać za długo , bo Wasz Dziedzic już się nie może doczekac 🤰👶!!
szona lubi tę wiadomość
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g
Szona to ewidentnie nie jest bobek, on chyba i wybarwia innego odcienia krechy. Albo jestem ślepa, bo i tak może być 😂
GrubAsia mocne kciuki 😘
No właśnie Pati. Miałam napisać i skleroza mnie dopadła. Jaki śliczny maluszek, no zakochałam się 😍
Mi też lekarz zalecał mioinozytol. Zamówię sobie to oddzielnie, no ale ten ovarin dokończę jak już się wykosztowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 07:10
GrubAsia, Pati96 lubią tę wiadomość
Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
nick nieaktualnyszona wrote:Ja właśnie chyba wrócę do Ovarinu. Tylko dołożę inozytol. A może mioinozytol? 🤔
A tak serio, to oczywiście Twoja sprawa co bierzesz, tylko powiedz o tym proszę ginowi, żeby wiedział, jak resztę ustawić trzymam kciuki!
GrubAsia, dzisiaj jest Wasz szczęśliwy dzień, mocno trzymam kciuki, powodzenia!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 06:07
szona, GrubAsia, moni05, Mlodamezatka, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
Mm wrote:Ekhem, Szonka, zaufanie do lekarza, koniec supli na własną rękę? Pamiętasz? 😅
A tak serio, to oczywiście Twoja sprawa co bierzesz, tylko powiedz o tym proszę ginowi, żeby wiedział, jak resztę ustawić trzymam kciuki!
GrubAsia, dzisiaj jest Wasz szczęśliwy dzień, mocno trzymam kciuki, powodzenia!!!
Tak tak, wszystko ustalę w 3 dc na wizycie. Ovarin zalecała mi dr wlasnie, ale mi się skończył i kupiłam b-complex. Teraz planuję iść wg zaleceń dr. Tylko mam mały zgrzyt, bo ta sama dr zaleciła mi 1500 mg metforminy od razu, a endo wzięła się za głowę. EeeeehMm, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
Aż dziw, że nie wypadł już z dwoma kreskami 😅
Beti82, GrubAsia, szona, agge, JaSzczurek, Sasanka55., Okularnica_:), Simons_cat lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Trzymam kciuki za Was dziewczyny 🤞🏻🤞🏻😘
GrubAsia lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyDziewczyny, jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Naprawdę cieszę się, że tu trafiłam. Macie rację nie mogę się poddać, mam dla kogo walczyć.
Daniela , zobaczymy ile będę czekać. Dużo zależy od wymazów, a wydaje mi się, że czyste nie będą, skoro w lutym nie były. Tylko ówczesna p. doktor powiedziała, że ona tej bakterii nie leczy, a ta uważa, że jak jest jej dużo to trzeba leczyć (Streptococcus agalactiae). Wątpię, by się sama wyleczyła .
Rucola , mnie bardzo dziwi to wszystko, bo ja właśnie mam problem z endo, po clo zawsze cienkie, nawet 2 tygodnie temu jak byłam na wizycie u starej doktor było 8 mm (w 21 dn).
Milka85 , oj wątpię, że u mnie ta histeroskopia będzie szybko, martwię się o wynik posiewu ;/
Mama8latka, bardzo mi przykro . Oby następnym razem było lepiej :*
Rosa, oj chyba hormony już działają . Tak naprawdę to nie rozumiem o co się obraziłaś, bo ktoś się z Tobą nie zgodził? No, ale twoja sprawa, powodzenia życzę poza "pomarańczową stroną"
DO reszty obiecuję odnieść się na drzemce W., bo już mały stworek wstał i dopomina się uwagi. MIłego dnia życzę!
A... Grubasia mocne dziś kciuki za Ciebie!!GrubAsia, szona lubią tę wiadomość
-
GrubAsiu mocne kciuki!!! 🥰❤️✊✊😘😍😘😍😘
PS nie nadarzam za Waszym skrobaniem ale mnie fundujecie lektury do porannej kawy 😘😉🤪😜😂
Ja wczoraj znów wymyśliłam mkowi zajęcie na jutro heh aczkolwiek miejsce na maliny hehe 🤪 już leżą w wiadrze z wodą i czekają na swoje miejsce 😜🤪😘 dziś lub jutro jadę po donice i truskawki 🤔😉😘
A tak poza tym to czekam na. Owu wczoraj popracowane 😘 jak myślicie jak to jest najlepiej codziennie czy co 2 dzień?GrubAsia, szona, Magdalena29 lubią tę wiadomość
👩👦👦
👣2014
👣2016
🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔 -
Makino, ja histeroskopie miałam chyba w innej epoce, bo nikt ode mnie żadnych badań nie wymagał.
Co do progesteronu i polipow. Ja mam przerost prosty endometrium, w okolicach owulacji potrafię mieć endo 18 mm. Przed pierwszą ciąża, tuż po histeroskopii, gin mówiła, że jeśli w ciągu pół roku nie zajde, to będę musiała brać progesteron, by wyleczyć endo. Więc raczej nie sądzę, by od proga robiły się polipy.
Ja wtedy zaszlam od razu, więc leczenie przesunelo się w czasie.
A co do Twojej bakterii, też jestem jej nosicielka. To popularnie zwany GBS, każda kobieta w ciąży pod koniec ma pobierany wymaz w jej kierunku. Nigdy nie miałam jej leczonej w ciąży, bo i tak wraca, a tylko uodparnia się na leczenie. Zazwyczaj wygląda to tak, że przy porodzie kobieta dostaje antybiotyk w zastrzyku, by nie zarazić dziecka. To praktyka w ciąży.
Ale zadzwoń może do szpitala i podpytaj o te konkretną bakterie, jaka maja praktykę przy zabiegach, bo może wcale nie będzie potrzebne leczenie przed.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 08:09
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Może ogladalyscie dokument Rozenkowej o ivf? Tam była taka dziewczyna Jadzia i ona jest tu na forum, transfer się udał na tyle że beta wzrosła, było serduszko, niestety słabe przyrosty i poronienie 💔 walczą już 10 lat o dziecko, to była jej bodajże 10 ciąża 😔 poszli do tego programu bo nie było ich stać na ivf... Teraz żeby leczyć się dalej potrzebują szczepień, które podobno są bardzo drogie. Ta dziewczyna na forum ma nick SZATYNKA i założyła zbiórkę na zrzutka.pl wklejam wam kilka postów z wczoraj (z miesięcznego wątku ifv)
Szatyneczka wrote:Ja już po wizycie Pan doktor mówi że wszystkie badania są dobre oprocz komórek nk ale na to zwiększona dawka ENCORTONU i intralipid i będzie ok no i te allo mlr za niskie i to prawdopodobnie przyczyna wszystkich poronień więc na to tylko szczepionki tylko nie z osocza mojego męża a od innych dawców jedna szczepionka kosztuje 900zl a musiałabym ich wziąść póki co 3 chociaż pan doktor obawia się że limfocyty mogą skoczyć mi do góry a wtedy te szczepionki nie mają sensu dlatego lepiej by było szczepionki z immunoglobiny to się bierze jedna 3 dni przed transferem potem w 3 tyg ciąży i w 6tyg. Tylko jedna kosztuje 6 tys i oczywiście wszystko w Łodzi a co do tych toczniów które wyszły podwyższone to Pan doktor powiedział że są podwyższone minimalnie więc mogą być podwyższone faluszywie dlatego że za szybko po zabiegu robiłam badanie bo powinno się przynajmniej 3 miesiące odczekać
Dla mnie to już koniec starań i prób dlatego że nas nie stać na te szczepionki ani jedne ani tym bardziej na te drugie mój mąż już powiedział że kategorycznie się nie zgadza na to wszystko i koniec z wydawaniem pieniędzy których zresztą i tak już nie mamy i że przez te ponad 10 lat już za dużo się zadłużyliśmy żeby mieć dziecko i to były wedlug niego pieniądze w błoto i mówi że teraz nawet jakbyśmy mieli taka kasę to też by pewnie nic z tego nie było i że czas żebym pogodziła się z tym że dziecka mieć nie będę... Jestem strasznie załamana nie mam już sił.. Chyba zniknę na jakiś czas godzić się z tym jak jest.. Dochodzę do wniosku że żyjemy w chorym kraju gdzie człowiek płaci składki NFZ a i tak z tego nie korzysta i temat płodności to temat tabu nikt o tym nie mówi jakie to jest trudne a przede wszystkim ile kosztuje i nie mówię tu o samym in vitro ale o tym ile trzeba wydać żeby do niego wogule doszło na leki badania itp. I nikt w tym nie pomaga rozdają kasę na wakacje a para które straciły wszystko co miały przez lata prób i starań o dziecko i poprostu zwyczajnie nie stać ich na dalszą walkę nie dają nic.. Mówi się że szczęścia nie można kupić ja się z tym nie zgadzam bo można tylko nie każdego na nie stać tak na prawdę wszystkie te wydatki nasze prowadzą do tego żeby mieć dziecko czyli poprostu w tym kraju pary z problemami płodności dziecko muszą sobie po prostu "kupić" tych co na to nie stać mają po prostu pecha
Szatyneczka wrote:Powiem wam że co do zbiórki to już o wczoraj o tym myślałam że jak okaże się że będą potrzebne szczepionki to chyba z tej desperacji założę zbiórkę na zrzutka.pl i jeszcze sama w to nie wierzę ale przed chwilą to zrobiłam.. Strasznie się stresuję tym.. A teraz czytam wasze posty w których namawiacie mnie na zbiórkę
Szatyneczka wrote:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2800961346668266&id=100002632833708
To jest ogólnie do do mojego wpisu na fb bo tam jest szerszy opis a pod nim jest link do zrzutki.
Dziewczyny jesteście kochane i nie zastąpione na prawdę niech wam za te dobre serduszka los wynagrodzi w gromatkach dzieci życzę wam tego z całego mojego serduszka jeszcze nikomu za nic nie byłam chyba tak wdzięczna jak wam za wszystko przede wszystkim za wsparcie i zrozumienie. Jak zobaczyłam że ludzie zaczynają udostępniać mój post piszą do mnie ze wspierają ze trzymają kciuki i wogule same mile rzeczy to teraz siedzę i ryczę ale to tak bardziej ze szczęścia chyba nie spodziewałam się takiego odzewu raczej myślałam że będą odwrotne reakcjemoni05, ElfiaKsiężniczka, Sasanka55., Iseko lubią tę wiadomość
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g
Makino wrote:Dziewczyny, jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Naprawdę cieszę się, że tu trafiłam. Macie rację nie mogę się poddać, mam dla kogo walczyć.
Daniela , zobaczymy ile będę czekać. Dużo zależy od wymazów, a wydaje mi się, że czyste nie będą, skoro w lutym nie były. Tylko ówczesna p. doktor powiedziała, że ona tej bakterii nie leczy, a ta uważa, że jak jest jej dużo to trzeba leczyć (Streptococcus agalactiae). Wątpię, by się sama wyleczyła .
Rucola , mnie bardzo dziwi to wszystko, bo ja właśnie mam problem z endo, po clo zawsze cienkie, nawet 2 tygodnie temu jak byłam na wizycie u starej doktor było 8 mm (w 21 dn).
Milka85 , oj wątpię, że u mnie ta histeroskopia będzie szybko, martwię się o wynik posiewu ;/
Mama8latka, bardzo mi przykro . Oby następnym razem było lepiej :*
Rosa, oj chyba hormony już działają . Tak naprawdę to nie rozumiem o co się obraziłaś, bo ktoś się z Tobą nie zgodził? No, ale twoja sprawa, powodzenia życzę poza "pomarańczową stroną"
DO reszty obiecuję odnieść się na drzemce W., bo już mały stworek wstał i dopomina się uwagi. MIłego dnia życzę!
A... Grubasia mocne dziś kciuki za Ciebie!!
Ja już mam popsutą głowę chyba, bo jak mi wyszło, ze w tej insulinie może być coś nie tak, to aż podskoczyłam z radości. Takie słyszenie cały czas, że wszystko super a ciąży nie ma - miażdży mózg. Nikodemce zrobili histero i od razu zaszła w ciąże, Sylwia po laparo. Wypierdzielą polip i wrota do macicy zostaną otwarte głowa do góry!
GrubAsia, Suszarka, Makino, Milka85 lubią tę wiadomość
-
GrubAsia wrote:Może ogladalyscie dokument Rozenkowej o ivf? Tam była taka dziewczyna Jadzia i ona jest tu na forum, transfer się udał na tyle że beta wzrosła, było serduszko, niestety słabe przyrosty i poronienie 💔 walczą już 10 lat o dziecko, to była jej bodajże 10 ciąża 😔 poszli do tego programu bo nie było ich stać na ivf... Teraz żeby leczyć się dalej potrzebują szczepień, które podobno są bardzo drogie. Ta dziewczyna na forum ma nick SZATYNKA i założyła zbiórkę na zrzutka.pl wklejam wam kilka postów z wczoraj (z miesięcznego wątku ifv)
Wpłacone już wczoraj ✊✊
GrubAsia lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Ja już mam popsutą głowę chyba, bo jak mi wyszło, ze w tej insulinie może być coś nie tak, to aż podskoczyłam z radości. Takie słyszenie cały czas, że wszystko super a ciąży nie ma - miażdży mózg. Nikodemce zrobili histero i od razu zaszła w ciąże, Sylwia po laparo. Wypierdzielą polip i wrota do macicy zostaną otwarte głowa do góry!
Szonka oby meta i fizjoterapeuci zrobili swoją robotę! A ty skupiona na dalszym planie działania nawet nie zauważysz kiedy zajdziesz 🤰szona lubi tę wiadomość
03.05.2022r 💔 10t.c.
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
37+0 3300g