W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelika1313 wrote:Dziękuję wam za wszystkie rady napisałam do jednego lekarza o którym całkiem zapomniałam a to dzięki niemu miałam hsg i czekam na odpowiedź może akurat się uda mam plan jeszcze zadzwonić w jedno miejsce więc będę próbować a nóż może akurat
Szona
❤️ No i pięknie. Wszystko będzie dobrze! -
Sasanka55. wrote:Szoneczko, u mnie tez nic nie wystapilo po Lameccie. Testu nie tykam, obiecalam sobie, ze z szacunku do Ciebie i innych Dziewczyn oszukanych przez cienie, nie bede sie niczego doszukiwac :*
Aaaaaa przestań Ty patrz tylko na swoj spokój psychiczny, serio. Ja tam lubię oglądać zdjęcia testów, nie tylko swoichSasanka55., kittinka lubią tę wiadomość
-
Rucola ja Tobie bardzo dziękuję za wsparcie i dobre rady 😘 i przykro mi z powodu bieli ale to wciąż wcześnie ✊
Sasanko dopiero teraz doczytałam o teście! Wrzuć foto koniecznie!
Tymczasem z frontu "koronawirus"... Jest u mnie w mieście zakażony jeden Pan. Złapał ten syf za granicą na wakacjach, poddał się kwarantannnie niby... Ale dzisiaj wyszło na jaw że podczas tej Kwarwntwnny był na imieninach proboszcza bo jest członkiem rady parafialnej. Ludzki debilizm mnie powala. Żeby było śmieszniej ten człowiek mieszka w pobliżu mojego miejsca pracy.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Sasanka55. wrote:
Też widzę :>Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
Sasanko ostatnio lampiłam się na taką ilość testów, że fachowym okiem potwierdzam, ze coś tam jest!! Aczkolwiek z doświadczenia zalecam umiarkowany optymizm a cieszyć będziemy się najwcześniej za 3 dni
Sasanka55., szona, kittinka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Sasanko ostatnio lampiłam się na taką ilość testów, że fachowym okiem potwierdzam, ze coś tam jest!! Aczkolwiek z doświadczenia zalecam umiarkowany optymizm a cieszyć będziemy się najwcześniej za 3 dni
Bejbe, ja nawet o tym nie mysle i nie biore na powaznie. Jak cos dostrzeglam, pomyslalam "tja, sraly muchy, bedzie wiosna". Nawet sikac mi sie nie chcialo, ale zrobilam to, by nie splamic staraczkowego honoru :* Jak juz pisalam, nie radze sobie sama ze soba w obecnej sytuacji, wiec jesli Dzidzius postanowi przelozyc wizyte w mojej macicy, dla mnie luz -
Ja niestety nie widzę, ale 7dpo to jeszcze czas na piękną różowa krechę 😊
Odebrałam betę, od poniedziałku wzrosła o 100 czyli jest tera 546😟 lekarz mówi że albo jest martwa ciąża w macicy i kosmlwka produkuje jeszcze betę, albo martwa ciąża pozamaciczna. W poniedziałek mam powtórzyć betę i jeśli nie zacznie się samo oczyszczać to we wtorek szpital. Tak sobie myślę, że po tym wszystkim chyba pomyślę nad stała antykoncepcja bo boję się kolejnych zasniadow, ciaz pozamacicznych i innych jeszcze niewaidomych mi zjawisk 😭 dawno nie było mi tak smutno 😭😭😭😭2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
Kingulla wrote:Ja niestety nie widzę, ale 7dpo to jeszcze czas na piękną różowa krechę 😊
Odebrałam betę, od poniedziałku wzrosła o 100 czyli jest tera 546😟 lekarz mówi że albo jest martwa ciąża w macicy i kosmlwka produkuje jeszcze betę, albo martwa ciąża pozamaciczna. W poniedziałek mam powtórzyć betę i jeśli nie zacznie się samo oczyszczać to we wtorek szpital. Tak sobie myślę, że po tym wszystkim chyba pomyślę nad stała antykoncepcja bo boję się kolejnych zasniadow, ciaz pozamacicznych i innych jeszcze niewaidomych mi zjawisk 😭 dawno nie było mi tak smutno 😭😭😭😭
Kurcze bardzo mi przykro. Znam ten ból, wściekłość i rozżalenie. Pamiętaj że dla każdej w końcu zaświeci słońce ! Ściskam Cię mocno.
Nie rezygnuj, nie podawaj się. Przesyłam cię moc sil i wiary ! 💨💮
Niestety to pewnie martwa ciaza w macicy, a nie cp. Życzę ci aby wszystko się szybko wyklarowała. -
Kingulla wrote:Ja niestety nie widzę, ale 7dpo to jeszcze czas na piękną różowa krechę 😊
Odebrałam betę, od poniedziałku wzrosła o 100 czyli jest tera 546😟 lekarz mówi że albo jest martwa ciąża w macicy i kosmlwka produkuje jeszcze betę, albo martwa ciąża pozamaciczna. W poniedziałek mam powtórzyć betę i jeśli nie zacznie się samo oczyszczać to we wtorek szpital. Tak sobie myślę, że po tym wszystkim chyba pomyślę nad stała antykoncepcja bo boję się kolejnych zasniadow, ciaz pozamacicznych i innych jeszcze niewaidomych mi zjawisk 😭 dawno nie było mi tak smutno 😭😭😭😭
I mnie jest smutno Kingulla że nie może być tak po prostu - normalnie, że tyle niewiadomych i stresu Trzymam kciuki za opcję, że ciąża jest w macicy. Ze wszystkich sił! Nie masz żadnego bólu, prawda? -
szona wrote:I mnie jest smutno Kingulla że nie może być tak po prostu - normalnie, że tyle niewiadomych i stresu Trzymam kciuki za opcję, że ciąża jest w macicy. Ze wszystkich sił! Nie masz żadnego bólu, prawda?
Boję się bardzo i jestem okropną osobą, bo w tej chwili cieszę się, że ta ciąża jest martwa i nic mi nie zagraża ale jeśli miałabym kiedyś jeszcze zobaczyć dwie kreski to będą musieli wprowadzić mnie w śpiączkę farmakologiczną i obudziać po 9 miesiącach, bo inaczej zejdę z tego świata przez strach.2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
Kingulla, ogromnie mi przykro, ale powiem Ci na swoim przykładzie, jak to u mnie wyglądało z ciążą biochemiczną. Najpierw beta 5.8, po dwóch dniach 6.7, po dwóch dniach znowu powtórzyłam, ale w ten dzień po południu dostałam też "okres", także myślałam, że sprawa jest już przesądzona. Wyniki bety przyszły dopiero na trzeci dzień, bo laboratorium miało jakieś problemy ze stroną internetową, a ja nie dociekałam o nie wcześniej, no bo skoro przyszła @ ... Tymczasem wynik bety był 46,2. Na drugi dzień poszłam do gina, stwierdził, że wszystko jest okej, że możliwe, że była to cb i teraz beta spadnie. Dzień po wizycie znowu zrobiłam betę i okazało się, że mimo dopiero co skończonej @ beta urosła do 170. Zadzwoniłam do lekarza, powiedział, że trzeba czekać, bo przy takiej wartości to i tak nic nie zobaczymy. Po 6 dniach beta urosła do 313. Po 4dniach beta spadła do 107, a po kolejnych 3dniach dostałam "okres". Także u mnie to też się ciągnęło długo i już miałam po prostu dość, bo nie wiedziałam co się dzieje. Fakt, że ja miałam trochę mniejszą tą największą betę, ale może u Ciebie w końcu też to krwawienie przyjdzie samo. Przytulam Cię mocno kochana:*Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
-
Odebrałam betę, od poniedziałku wzrosła o 100 czyli jest tera 546😟 lekarz mówi że albo jest martwa ciąża w macicy i kosmlwka produkuje jeszcze betę, albo martwa ciąża pozamaciczna. W poniedziałek mam powtórzyć betę i jeśli nie zacznie się samo oczyszczać to we wtorek szpital. Tak sobie myślę, że po tym wszystkim chyba pomyślę nad stała antykoncepcja bo boję się kolejnych zasniadow, ciaz pozamacicznych i innych jeszcze niewaidomych mi zjawisk 😭 dawno nie było mi tak smutno 😭😭😭😭 -
Kingulla, tak bardzo mi przykro. Najgorzej, że to się przeciąga. Oby ta beta juz spadła znacząco do poniedziałku i byś nie musiała iść do szpitala. Wg moich przeczuc to nie jest cp. Tego Ci w tym całym nieszczęściu życzę
Sasanko, ja akurat nie widzę, ale zobaczę na następnym
Sasanka55. lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Witam dziewczyny mam taki problem, ostatnią @ miałam 29.02, staramy się z mężem o dziecko, wczoraj popołudniu zrobiłam test ciążowy wyszła blada kreska, dziś rano go powtórzyłam z pierwszego moczu, i znowu blada kreska. Zrobiłam bHCG i wynik wyszedł 7.07 czy mam się martwić że wynik jest za niski? W poniedziałek będę w pracy także powtórzę badanie z krwi. Dodam że u mnie w laboratorium norma jest < 3.00mlU/ml niestety nie mam podanych norm na poszczególne tc. Od owulacji ciągle pobolewa mnie podbrzusze, czuje kłucie w prawym jajniku, piersi tkliwe obrzęknięte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 13:32
-
nick nieaktualnyKingulla, bardzo mi przykro, że ta beta nie chce spadać . Mam nadzieję, że to zwykły biochem, a nie pozamaciczna! Oby do poniedziałku beta zaczęła spadać.
Sasanka, mi się coś ćmi, ale nie wiem czy dlatego że tam coś jest czy dlatego, że bardzo życzę Ci aby coś tam było . Na dniach się wyjaśni, oby pozytywnie.
Daniela, podziwiam za ilość dzieci i chęć kolejnego. Dla mnie dwójka to max jaki chce mieć i moje zdrowie psychiczne tyle wytrzyma (chyba )Sasanka55. lubi tę wiadomość