W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. U mnie bielutenka biel.
Temperatura tez na leb na szyje poleciala wiec juz nie mam zludzen. Nie wiem co sobie myslalam ze pierwsza stymulacja od razu da magiczny efekt. W dodatku jak u mnie z owulacja problemu nie bylo. 🤷🏻♀️
Monia trzymam kciuki najmocniej na swiecie. ❤️
Niecierpliwa piekna kreseczka, gratuluje ❤️🍀 honor grupy na dzis uratowany twoim testem ❤️
A ja ide spac, chce przespac caly dzien dzis....moni05, Niercierpliwa v2.0 lubią tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Szona, kciuki. Oby wszystko było ok ✊✊✊
szona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa, super wiesci!!!! Aaa!!! U Ciebie to jest kreska, ewidentnie rozowa, a nie cien, wiec nie sadze, by to byl oszust, na pewno nie. Przy takich grubasach chyba nie bylo negatywnych bet :* CP pewnie zawsze bedziesz miala z tylu glowy po swoich przejsciach, ale pamietaj, ze jej prawdopodobienstwo jest tak niskie jak to, ze dzis nie zabluzgam na swoja prace :* Nie masz mozliwosci pracy zdalnej? Moze jednak L4? Nie znam sie na umowach na czas okreslony/probny
Dzis juz trzymam kciuki za Was wszystkie nawet stopami :* To bedzie dobry dzien :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 07:01
Niercierpliwa v2.0 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa takie info z rana to ja lubię 😉 trzymam kciuki żeby kreseczka ciemniała ✊✊✊
Szona kciuki za wynik negatywny koleżanki ✊✊✊
Moni kciuki za męża ✊✊✊
Monika za betę ✊✊✊moni05, MonikA_89!, Niercierpliwa v2.0, szona lubią tę wiadomość
32 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Moni kieruję wszystkie dobre myśli w stronę męża. Musi być dobrze!
Monia, dziś wieczorem czekamy na pozytywną betę, ja już chłodzę szampana na tę okoliczność 😍
Niecierpliwa, no bomba! To na bank żaden oszust 😍
Mlodamezatka myślałam o Twoim teście odkąd wstałam. Strasznie mi przykro. Mam nadzieję że wyniki meza wyjdą okej i w następnym cyklu nas zaskoczysz II.
moyeu a kiedy termin @?
U mnie dzisiaj temperatura odbiła więc owulacja zapewne była wczoraj także super, bo się wczoraj dorwalismy do siebie pierwszy raz od niedzieli. Wiem ze szanse powodzenia są nikłe, jeśli nie zerowe, ale przynajmniej jutro jak wezmę wolne to może załatwię sprawę z tym posiewem, no i skoro już jestem po owu to wyrobie się z @ i resztą swoich badań przed wizytą u gina.moni05, MonikA_89!, Niercierpliwa v2.0, szona, olik321 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka dzisiaj 😉 ale miałam problem z wyznaczeniem owu bo testy w cały czas wychodziły mi negatywne a i temperatura średnio współpracowała wiec równie dobrze mogę być 15 dpo jak i 11 dpo🤷🏼♀️
EDIT: @ powinna być wczoraj 🤦🏼♀️ No ale jak wyżej, nie jestem pewna dnia owu więc to o niczym nie świadczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 07:45
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Daniela nic nie szkodzi. Nie ma pośpiechu 😘ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Szona, ✊ za negatywny wynik! Daj znać, jak tylko się czegoś dowiesz, bo cały czas myślę o Tobie.
Monia, to trochę się naczekamy za tą betą 😉 Ale ✊ nie puszczam!
Moni05, mam nadzieję, że to żaden nawrót i też mocno ✊!
Niecierpliwa, ogromne gratulacje! Rozumiem Twoje obawy, ale teraz to już na pewno wszystko będzie dobrze! ✊
Niercierpliwa v2.0, szona, moni05 lubią tę wiadomość
Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Niecierpliwa taka kreska to na pewno nie jest oszukaniec, oj nie!
Szona koniecznie dawaj znać jak już będziesz wiedziała!!
Moni, kciuki za męża, przykro mi bardzo, że musicie przez to przechodzić
Monika- czekamy zatem z Tobą i kciuków nie puszczamy wszystkie.
Młodamężatka- przykro mi, że ten cykl nieudany, ale skoro to pierwszy cykl dopiero ze stymulacją to nie smutaj tak bardzo, uda się niedługo, zobaczysz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 07:56
Niercierpliwa v2.0, MonikA_89!, szona lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Dziewczyny, a dzisiaj to ja Wam trochę pomarudzę. Wczoraj się trochę wku*wiłam na męża. Ale, jak sobie to wszystko przemyślałam to zastanawiam się, czy rzeczywiście nie ma racji. Teraz są "te dni" , kiedy powinniśmy działać, no i do wtorku było wszystko ładnie, pięknie i działaliśmy ale wczoraj wieczorem mąż powiedział, że może lepiej się wstrzymać ze staraniami przez to co się dzieje teraz z tym koronawirusem. Mówił, że nie wiadomo co się będzie dalej działo więc może lepiej przeczekać miesiąc lub dwa. Trochę mnie to zabolało i zirytowało. Bo już naprawdę tyle się naczekałam najpierw na zielone światło, potem znowu ta cb i teraz znowu mam czekać?! Nie wiem mam jakieś mieszane uczucia do tego wszystkiego. Bo mi się wydaje, że kurcze teraz jest koronawirus, a za chwilę będzie coś innego. Ale może ja źle myślę?! Już sama nie wiem 🤷 Mam mętlik w głowie i nie wiem co robić. Starać się, nie starać?! Wiecznie coś się dzieje takiego, że moje plany idą sie ... 😒 Doszliśmy do wniosku, że każde z nas sobie przemyśli i dziś pogadamy o tym co robimy. Ale ja już naprawdę nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim.
A jakie Wy macie zdanie w tym temacie Dziewczyny? Jak Wy do tego podchodzicie?Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
Dzięki dziewczyny za kciuki. Matko nie mam co ze sobą zrobić normalnie.
Pozwy leżą i nie wiem czy jestem w stanie coś dzisiaj napisać.
Chyba mimo wszystko zadzwonię do gina żeby mnie za 2 tygodnie gdzieś wcisnal
szona lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa, ale piękna niespodzianka! Oby krecha cudnie ciemniała!
Moni05, trzymam mocno kciuki za męża!
Monika, oby tamten test był z tych, co się nie znają! Oby beta przekazała Ci wspaniałą nowinę
Szona, jejku, oby wynik był negatywny...
Ja od dzisiaj pracuję zdalnie jak większość ludzi z pracy - do odwołania. Duży amerykański bank z siedzibami w różnych krajach i wszędzie pracownicy pracują z domu. Ci, co nie mogą, są porozsadzani po całym biurze w różnych miejscach, żeby zachować bezpieczną odległość. Nie rozumiem, czemu u Ciebie Sasanko tego jeszcze nie wprowadzili.
Wczoraj po pracy weszłam do lidla, a tam armagedon - gorzej, niż przed świętami. Opustoszałe półki z suchymi produktami, papier toaletowy tylko szary i - co dla mnie dziwne i niebywałe - brak mięsa w lodówkach. Takiego czegoś jeszcze nie widziałam!
Fiore, dobrze pamiętałaś, że miałam wizytę u doktorki Plan jest taki - za dwa tygodnie zaczynam brać orgametril, potem gonapeptyl daily i później stymulacja na silniejszych dawkach, niż ostatnio. Punkcja wypadnie wtedy tuż przed majówką. Aha, no i co najważniejsze - DHEA i Q10 działają, bo mam więcej pęcherzyków, ale niestety jak zwykle są za duże jak na początek cyklu, więc trzeba je znowu spacyfikować. Lekarka mówiła, że nie wie, co teraz z transferami będzie w związku z koronawirusem. Trudne decyzje trzeba podejmować.MonikA_89!, Niercierpliwa v2.0, moni05, szona lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Lorinko ja mam takie same miszane odczucia co Twoj M ale tlymacze to sobie tym ze zawsze cos sie mkze zadziac...pisalam o tym wczoraj ze gdybym byla teraz w ciazy to tez bym nie wiedziala co mam ze soba zrobic..moj M na poczatku sam mowil zeby moze lepiej sie wstrzymac a pozniej powiedzial ze juz tyle czekamy na tego malucha ze kazdy cykl sie liczy...
Niecierpliwa super! Ja jednak chyba bym jakos wytrzymala te 1.5 miesiaca zeby podpisac jakas korzystniejsza umowe...moze masz jakis urlop? Albo chociaz z tydzien l4 byle nie z kodem B coby pracodawca o ciazy jeszcze nie wiedzial...chyba ze jest wyrozumialy...a co dojezdzania pociagiem..teraz by mnie nie zdziwilo gdyby za chwile zatrzymali komunikahe miejska jak juz prosza o ograniczenie poruszania sie nia... trzymam kciki!
Szona koniecznie daj znac jak wynik!
Monia wierze ze wynik M bedzie dobry i nic sie zlego nie dzieje ✊
Niercierpliwa v2.0, moni05 lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Lorinka, ja akurat jestem zdania że zawsze w ciąży można coś złapać. Moja siostra złapała w pierwszych tygodniach ciąży anginę w pracy, miała gorączkę, skończyło się tragicznie. A wtedy nikt jeszcze nie słyszał o koronawirusie bo to było kilka lat temu. W lutym na grypę chorowało 800tys. osób w Polsce z tego 23 osoby zmarły. Wnioski się chyba same nasuwają. Jeśli zaszlabym w ciążę to na pewno poszłabym na L4 żeby nie ryzykować. Nic więcej się nie da zrobić.
Kurde co do umów w ciazy to jeśli pracodawca się zorientuje że wiedzialo się o ciąży przed podpisaniem i zostało to zatajone to chyba można mieć kłopoty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 08:31
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyNiecierpliwa!!! Jaki oszust?! Z taką krechą! Noooo wwwwaaaaay!!! Rośnijcie sobie zdrowo!😍❤️
Szona o kurde... No to grubo.... Czekamy na negatyw razem z Tobą!
Monika dopiero o 18?? Lubisz trzymać nas w napięciu!
Moyeu cień na pinku? Hmmmm one to takie zimne suki są,nigdy mi cienia nie pokazały.... Oby Cię życie (nowe życie 😏) zaskoczyło! Kciukam dalej!
Mlodamezatka przykro mi z powodu bieli. Jak masz możliwość to śpij, wyśpij się i za mnie, bo u nas kolejna koszmarna noc.
Lorinka ja uważam, że nie możemy życia ograniczać do tego jakie teraz są choroby. Epidemia grypy co roku taka, gdzie numiera kilkadziesiąt tysięcy osób, czy to znaczy, że mamy żyć w strachu i nie prowadzić go tak jak chcemy?
Dobrego dnia dziewczyny!Niercierpliwa v2.0, moyeu, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa gratulacje!!!! Niech maluszek rosnie zdrowo! Uwazaj na siebie i unikaj ludzi, dobrze ze jezdzisz do pracy autem. Nie mow nikomu o ciazy i czekaj az podpiszesz umowe, a potem to ja juz bym sie nie cackala i szla na l4.
Szona mam nadzieke, że dziewczyna nie ma korony... Strasznie to slabe z jej strony. Ludzie sa bardzo nieodpwoeidzialni. Ja wczoraj ogladalam relacje na insta takiej mlodej kosmetyczki ode mnie z miasta, ktora wracala samolotem z USA z przesiadka w Monachium i powiedziała, ze sie czuje dobrze i od razu wraca do rpacy i bedzie przyjmowala klientki, bo w ameryce wszyscy zyja normalnie! I ona musi zarabiac pieniadze. No chyba zadna klientka do niej juz nie przyjdzie....i podejrzewam ze ludzie ja zjechali za to. Byles za granica, mogles miec kontakt to siedz w domu, a nie wychodzisz do ludzi przez takie osoby jest to co jest... U mnie w miescie poploch, bo sporo tych zarazonych w okolicy, w tym jedna zarazona baba byla u corki na porodowce w mieście obok.... Wyobrazacie sobie to? W szpitalu w janowie nie powiedziała, ze miala kontakt z synem ktory rozwozi paczki we wloszech...Niercierpliwa v2.0, Angelika1313, szona lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
A najlepsze jest to, ze moj maz moglby rpacowac zdalnie spokojnie z domu, mówił ze ja jestem w ciazy, to kierownik jest takim h**m ze nic nie zalatwil,a spokojnie moglby to zrobic, ale noe bo po co bedzie komus pomagal. Wprowadzili tylko w zakladzie jakies durne zasady...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualnyMaria, u mnie szkocki bank... Multi kulti chujti! Przyszedl mail, ze ludzie, ktorzy maja dzieci moga pracowac z domu, skorzystac z tych 14 dni na opieke lub przyjechac do biura. Head banku az sie nad nimi spuszczal. Na koniec akapit o ludziach bez dzieci, ze pracuja normalnie (czyli tylko standardowe 2dni pracy z domu, reszta w biurze), a jak przyjezdzaja do biura, maja dbac o higiene. Dla mnie to dyskryminacja. Dzis wzielam urlop na zadanie, by pokazac swoj wkurw na to. Powinnam prowadzic bardzo wazne spotkanie, ale waaaaali mnie to! Niech mnie wyleja!
W ch*j niemilo mi sie zrobilo, a lzy naplynely do oczu, gdy czekajac w klinice, odebralam wiadomosc, ze skoro nie mam dziecka, pracuje normalnie.