W marcu 🐝 w każdej chacie, w grudniu bobas na kwadracie 👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Noelle wrote:Red daj od razu znać jak się czegoś więcej dowiesz. ❤️
Dobrze, że z samopoczuciem od razu w porządku. ☺️
Ja totalnie nie mam problemu z ginekologami - nie stresują mnie, jest mi totalnie obojętne czy to kobitka czy facet tak samo wiek nie gra dla mnie roli. 🤷🏻♀️
Jest mi to obojętne kto mi tam zagląda byle wszystko było w miarę okej. 😁
Ostatnio moja ginekolog bardzo się ze mnie śmiała, że zawsze wybieram badanie na koźle a nie na leżance tak jak woli każda pacjentka. 🙈
Póki mogę skakać to i na kozła wskoczę. 😅
Co to za kozioł? 😆
U mojego lekarza nie ma wyboru
21.10 - 29+0 - 1281 g
18.11 - 33+0 - 1840 g
16.12 - 37+0 - 3040 g
27.12 - 38+4 - 3070 g, możliwy błąd pomiaru ze względu na złe ułożenie, ale przepływy ok
04.01 - 39+5 - powtórka pomiarów -
Salv kozioł, samolot, fotel ginekologiczny. 😄
U mnie w pracy zawsze mówiło się na to kozioł w sumie nie wiem dlaczego. 🙈😅
Z tą moją ginekolog pracowałam przez lata - bardzo sympatyczna babeczka więc wydaję mi się, że zawsze daje wybór. 😜
Ona też przyjmuje dziewczynki od urodzenia więc to może kwestia tego, że niektóre badania nauczyła się przeprowadzać na takiej zwykłej leżance, kozetce. ☺️
Swoją drogą ja jestem babką, która jak poszła do kliniki to pytała czy naprawdę musi zakładać tą głupią sukienkę jednorazową i latała z gołym dupskiem po gabinecie bo lekarz powiedział, że spódniczki są dla komfortu pacjentki. 😂😂😂😂😂
Sory panie lekarz to nie dla mnie. 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 14:33
Iseko, Wiolala lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Salv kozioł, samolot, fotel ginekologiczny. 😄
U mnie w pracy zawsze mówiło się na to kozioł w sumie nie wiem dlaczego. 🙈😅
Z tą moją ginekolog pracowałam przez lata - bardzo sympatyczna babeczka więc wydaję mi się, że zawsze daje wybór. 😜
Ona też przyjmuje dziewczynki od urodzenia więc to może kwestia tego, że niektóre badania nauczyła się przeprowadzać na takiej zwykłej leżance, kozetce. ☺️
Swoją drogą ja jestem babką, która jak poszła do kliniki to pytała czy naprawdę musi zakładać tą głupią sukienkę jednorazową i latała z gołym dupskiem po gabinecie bo lekarz powiedział, że spódniczki są dla komfortu pacjentki. 😂😂😂😂😂
Sory panie lekarz to nie dla mnie. 🤪
Hahahha to ja tak samo- nie wiem po co komu te sukieneczki 🤣Noelle lubi tę wiadomość
-
Co do sukieneczek mam to samo zdanie 🤣🤣🤣
Latem nakładam sukienki, zima - długi sweter, taki, by zakrył mi tyłeczek i tyle. Noo i oczywiście specjalne, swiezutkie skarpetki, co by nikt nie musiał wąchać mnie z przepoconych zimowych buciorów to tak dla komfortu lekarza.
PS. Moja lekarka to zauważyła i stwierdziła, że niewiele pacjentek się do tego stosuje, a "byłoby miło"Simons_cat, Iseko, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
A ja te spódniczki lubię 🤣 a skarpetek też pilnuje, a jak jestem latem w sandałach to zanim wylezę jeszcze stopy myję 🤣🤣🤷🤷🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 15:01
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Justyna ja też zakładam czyste skarpetki żeby lekarz miał ładny widok. 🤪
Simons ja w lato biorę ze sobą czyste skarpetki i zakładam zanim wejdę na fotel. 🙈
Pamiętam, że jak leżałam w szpitalu to po pierwszym obchodzie na każdym kolejnym miałam mur ze studentów dookoła łóżka bo jak lekarz powiedział, że chciałby zobaczyć czy dalej krwawie to wyciągnęłam dupsko i mu pokazałam. 😂
Nie wiedziałam, że mam się jakoś turbo kryć pod kołdrą.... 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 15:03
Simons_cat, Milka85 lubią tę wiadomość
A ja mam odłożone zawsze nówki nirsmigane. Chodzę zazwyczaj w jasnych czy białych skarpetach, czasami są miejscami lekko zszarzałe, albo są na nich takie pypcie, więc wolę ubrać nowe, żeby wstydu nie było 🙈🙈Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
nick nieaktualnyJa u swojego gin takiego nieklinikowego też latałam z gołym dupskiem. 😁 Nawet nie wiedziałam, że są jakieś spódniczki ginekologiczne. 🙈
Dopiero w klinice mnie olśniło 🙈🙈
Kiedyś u tego mojego gina wychodzę już z tej przebieralni z zamiarem siadania na fotel ginekologiczny i się kapnełam, że majtochow nie zdjęłam. 🙈🙈
Dobrze, że gin był czymś zajęty i nie widział jak uciekam do dej przebieralni w majtkach 🙈🙈🙈agusia_246, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny TSH po 4 tygodniach 1,56 😍
Teraz badania 3-5 dc bo nie spodziewam się fajerwerków 😂
Ja u ginekologa też nie latam w tej spódniczce dbając o środowisko 😊 rezygnuje tez z tych jednorazowych kapci 😂agusia_246, Simons_cat, Iseko, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Dobra jestem już w pełni przytomna... W każdym razie nie znaleziono u mnie ani pół zrostu, macica ładna, dobra budowa, lekarka powiedziała że ona być sugerowała stymulacje hormonami i tyle...
Ujścia jajowodów ok także podobni mam się tylko cieszyć
A co do mamy też dobry wynik. Okazało się że nie ma takiej do duoy krzepliwości tylko czynnik jakiś który zaburza, wynik i tak naprawdę może e każdej chwilę się umówić na operacje (o ile jej lekarz przyspieszy)Simons_cat, agusia_246, Litta, Kaśik, Noelle, Zielone.Slonce, Ala_d, Milka85, malwaxxx28, Mersalla, Iseko, Skorek, Salv, miska122, Wiolala, Cecylia, Jeżynka, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
-
Wiecie, że teraz do mnie dotarło że ja to tylko raz rozbierałam się w łazience i to było właśnie w klinice... 🙈
Tak to zawsze rozbieram się przy fotelu i gichne ciuchy gdzie mam miejsce. 😂
Materdejku jestem wieśniakiem!!!! 😂😂😂😂
Red no to w zasadzie dobre wieści. 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 15:24
Simons_cat, Red555, Zielone.Slonce lubią tę wiadomość
Aaa, bo ja zrozumiałam że oprócz tego samolotu jest jeszcze jakiś kozioł i wyobraziłam sobie taki jak był w szkole, do skakania przez kozła 🤣🤣 i sobie myślę jak to się na tym siada 😃
Noelle, Simons_cat, Zielone.Slonce, Mlodamezatka lubią tę wiadomość
21.10 - 29+0 - 1281 g
18.11 - 33+0 - 1840 g
16.12 - 37+0 - 3040 g
27.12 - 38+4 - 3070 g, możliwy błąd pomiaru ze względu na złe ułożenie, ale przepływy ok
04.01 - 39+5 - powtórka pomiarów -
Red no właśnie tak pomyślałam, że jakby coś znaleźli to może byś odetchnęła....
Ale kochana coś już jest wykluczone i wiadomo, że nie trzeba sobie tym zawracać głowy. 🤷🏻♀️
A jak Ci ten lekarz nie da hormonów to znajdziesz innego który da! 😉Red555 lubi tę wiadomość
O mamo. Ja u poprzedniego ginekologa to nie miałam żadnych sukienek, po prostu rzucalam ubrania na kozetke. Tyle tylko, że miał za parawanem wszystko i mówił "proszę krzyczec, jak bedzie Pani gotowa".
Jak poszlam do aktualnego ginekologa to właśnie były tam sukieneczki, kapcioszki, więc się go pytam - mam to ubierać? A on, że jak nie chce to nie muszę, bo to tylko o komfort chodzi. No to mam to gdzieś, co mu tyłek dziwny?
Skarpetki zawsze czysciutkie, pipcia ogolona 😅 aż mój mąż się śmieje, że ja dla obcego to robię. Raz chyba poszlam bez depilacji, ale to dlatego, że miałam po aplikacji luteiny otarcia i się balam. A jak mi się zimna nóg golic nie chciało to zakładałam czarne ponczoszki 😂
Jedyny plus w tym gabinecie, że są ogólnodostępne wkładki - nienawidzę mokrych majtek po USG dopochwowym.
Red - nie załamuj się. Może lekarz najpierw chciał sprawdzić, a potem stymulować, zeby nie okazalo sie, ze stymulacja nie miała sensu z innych powodów. Bądź dobrej myśli. Swoją drogą - szybko to trwało u Ciebie.
EDIT: a ty miałaś HSG, sonoHSG, czy co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 15:50
Red555 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyZielone.Slońce wrote:Ja u swojego gin takiego nieklinikowego też latałam z gołym dupskiem. 😁 Nawet nie wiedziałam, że są jakieś spódniczki ginekologiczne. 🙈
Dopiero w klinice mnie olśniło 🙈🙈
Kiedyś u tego mojego gina wychodzę już z tej przebieralni z zamiarem siadania na fotel ginekologiczny i się kapnełam, że majtochow nie zdjęłam. 🙈🙈
Dobrze, że gin był czymś zajęty i nie widział jak uciekam do dej przebieralni w majtkach 🙈🙈🙈 -
nick nieaktualnyJa też zawsze depiluje się dla lekarza ale kiedyś jak leczyłam bakterie do HSG i szłam na kolejny wymaz to w końcu postanowiłam, że nie będę golić może to coś pomoże w kwestii tych bakterii.
To lekarz mi sam z siebie powiedział, że te wymazy w niczym nie przeszkadzają, żeby dalej współżyć i się starać.
To tak jakby pomyślał: " brak depilacji = brak seksu" 🙈🙈🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2021, 16:01