W marcu 🐝 w każdej chacie, w grudniu bobas na kwadracie 👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilou wrote:😍😍😍
Mlodamezatko co u Ciebie? Byłaś zobaczyć turbokropka?
Szonka a Ty jak się czujesz?
Moja ciąża jest praktycznie bezobjawowa. Czasem trochę pomdli przez chwilę i tyle. Cycki odrobinę czuję, ale bez szału. Skacze mi cukier na czczo, wiec próbuje jeść zgodnie z dietą. Jutro mam krzywą. Umówiłam się też na prenatalne 02.04 i tak mi jakoś przerażająco się zrobiło w głowie 😱 Po drodze jeszcze jedna wizyta. Zobaczymy. Wczoraj mnie złapał mocny skurcz, że aż zjadłam pół nospy. Wg dr mam też odstawić luteinę, ale nie będzie to łatwe dla mojej psychiki. Jutro sprawdzam też progesteron, wiec zobaczymy czy odstawię, czy nie. Jestem szczypiorniakiem, wiec się trochę brzuch zaokrągla. Tak wzdyma jakby. Gdyby jednak nie trzymanie się tej diety, to bym chyba nawet nie do końca czuła, że jestem w ciąży 🙈
Simons_cat, Lilou lubią tę wiadomość
-
Miasa wrote:Czesc wszytkim, czy ktos moze wie co taki wyniki progresteroniu oznacza? Zrobilam test ciazowy dzisiaj i niby jest kreska ale po czasie wiec negatyw. Poza tym maz mial slabe HBA w grudniu i szanase na naturalna ciaze raczej male. U nie hormony ok wiec zastanawiam sie czy zaczyna sie jakis problem.
https://zapodaj.net/b4e9d8e295e59.png.html
To jest bardzo dobry wynik progesteronu jak na 7/8 dpo. A jednocześnie w wiekszosci przypadków to za szybko na test ciążowy. -
Miasa wrote:Wychodzi na to ze to jest za wysoki poziom progresteronu dlatego sie martwie 😔
O czym Ty mówisz 😅
To w ogóle nie jest za wysoki poziom progesteronu, bywają znacznie wyższe. To jest wynik zupełnie normalny, uznawany za prawidłowy. O wysokości progesteronu w tym momencie cyklu świadczy jak Ci pracuje ciałko żółte i czy w przypadku ciąży, da radę ogarnąć zarodek. Mój jeden dawny lekarz w ogóle kazał mieć przynajmniej 25 wiec Twój wynik uznałby za zbyt niski (pieprzył głupoty, zwiałam od niego).Sielankaaa, Sasanka55. lubią tę wiadomość
-
Szona- w sumie fajnie że Cię nie męczą te objawy ciążowe. U mnie już chyba się kończą przykrości pierwszego trymestru.. dziś idę na USG z Luxmed.. jak zwykle stresik jest przed.. mam nadzieję że mimo ustania objawów mój kropek dobrze się miewa.
A kiedy Ty masz to USG jeszcze przed prenatalnymi?
szona, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
kokoszka31 wrote:Szona- w sumie fajnie że Cię nie męczą te objawy ciążowe. U mnie już chyba się kończą przykrości pierwszego trymestru.. dziś idę na USG z Luxmed.. jak zwykle stresik jest przed.. mam nadzieję że mimo ustania objawów mój kropek dobrze się miewa.
A kiedy Ty masz to USG jeszcze przed prenatalnymi?
19.03 Dr mi robi na razie co 2 tygodnie i jestem jej za to strasznie wdzięczna 🙏
Powodzenia na wizycie! Pozdrów Zucha od ciotki!
Edit: a Ty masz już termin prenatalnych?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2021, 11:11
kokoszka31, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Miasa przepraszam za błąd w nazwie 🙈 chyba słownik sam mi podpowiedział
Będę szła 19.08 do lekarza z wszystkimi badaniami na pewno wtedy dopytam o ten progesteron bo mnie tez bardzo to martwiło póki nie podpytałam dziewczyn
Na pewno dam Znać co powiedział mój lekarz 🥰
Ale dziewczyny tutaj znają się na rzeczy i wiedza co mówią wiec głowa do góry!
Ja obstawiałam ze będzie za niski a on mnie tak zaskoczył 🤷♀️ -
Justyna ja kiedyś weszłam do fryzjera z czekoladowymi włosami do połowy pleców a wyszłam po kilku godzinach z blondem pixie cut. 😂
Aż poszukam czy mam jakąś fotkę z tamtych czasów. 🙈kokoszka31, Simons_cat, Lilou lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Justyna ja kiedyś weszłam do fryzjera z czekoladowymi włosami do połowy pleców a wyszłam po kilku godzinach z blondem pixie cut. 😂
Aż poszukam czy mam jakąś fotkę z tamtych czasów. 🙈
Ja tez bylam blondynka ale covid mi pokrzyzowal plany 😂Cecylia lubi tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Co do kondycji moich włosów, to one są nie do zajechania. Farby, rozjasniacze, wszystko. Przy czym jakoś szczególnie o nie nie dbam. Myje, czasem naloze odzywke, ale to jak mi się przypomni i nie zasypiam jeszcze pod prysznicem. Po pierwszym trymestrze znów muszę napaść na fryzjera
Stwardniał mi brzuszysko, zaczely się delikatnie skurcze, dzwoniłam do lekarki, kazała mi brać magnez i nospe. Po jednej nospie brzuch miękki, ale drobne skurcze jeszcze są. Chyba się na piątek do niej umowie i chyba to czas na zwolnienie.
Musze zwolnić. Egzaminy, praca na pełen etat, kupno domu, załatwianie kredytu i między tymi czynnościami rzyganie...
Kokoszka jak ja Ci zazdroszczę, że objawy ustępują. Ja codziennie rano mam wyznania nad kibelkiem -
Justynka 😔 może zaraz będzie lepiej!
Noelle, już? O matko 🙈 toż to zaraz rodzisz 🤪Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%