W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Skorek, ja podobne karty, jak ma Noelle kupiłam w Smyku 😊
https://www.smyk.com/p/snap-the-moment-foto-karty-magic-moments-i6861248?gclid=CjwKCAiA24SPBhB0EiwAjBgkhlL2g89mu-qfb-kfLHacHt2BUFmC5X-ce4TvD6lQxCNDDedAaN1HxBoCr4IQAvD_BwE&gclsrc=aw.dsNoelle, Skorek lubią tę wiadomość
👱♀️: 34 lata
AMH: 0,2 ng/ml ⬇️
Problem z niepękającymi pęcherzykami - częste torbiele
Niedoczynność tarczycy -> Letrox 100 👍
10.2021 - córeczka ❤️
07.2022 - wznowienie starań o drugi cud
02.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
03.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
04.2023 - Clo + Ovitrelle + Duphaston ❌️
05.2023 - przerwa
-
Simons, Miska, jak ubieracie dzieci w domu. Okazało się że moja to straszny zmarzluch, na pajaca lub body musi wjechać sweterek i skarpetki.
Wtedy się uspokaja i chętniej śpi w dzień.
Pytam Was bo macie bobasy prawie z tego samogo tygodnia.
Może mamy "starszych" też się wypowiedza.
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Atena37 wrote:Simons, Miska, jak ubieracie dzieci w domu. Okazało się że moja to straszny zmarzluch, na pajaca lub body musi wjechać sweterek i skarpetki.
Moja ma 3 miesiace i uwielbia gole stopki. W domu bodziak i spodenki. Na noc pizamka bez stopek. I uwielbia spiworekAtena37 lubi tę wiadomość
-
Skorek te karty mam akurat ze smyka - dokładnie te które wstawiła Nitka. ☺️
Atena u nas bodziak z długim rękawem, spodenki, skarpetki i ewentualnie sweterek. 😉
Wiolala rude skrzaty. 😁❤️
Ola no właśnie tak też bym chciała. 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 10:43
Nitka19, Skorek, Wiolala, Marta9014 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Atena37 wrote:Simons, Miska, jak ubieracie dzieci w domu. Okazało się że moja to straszny zmarzluch, na pajaca lub body musi wjechać sweterek i skarpetki.
Mój też zmarzluch, co więcej musieliśmy go po porodzie dogrzewać. Dzisiaj ma body i spodenki, ale zazwyczaj są body i pajacyk albo śpiochy.Atena37 lubi tę wiadomość
-
W ogóle do kosza z szumisiami - tylko suszara 😂 jedyne co jest młodego w stanie uspokoić.
Podejrzewam refluks u młodego. Nie ulewa dużo, ale cofa mu się, a on połyka. Albo jest mega niespokojny i za chwilę ulewanie.
W dodatku teraz kupa co drugi dzień. A ile się namęczy i napłacze przy bąkach. Jak nie bąki to ulewanie i tak w kółko. Szkoda mi go strasznie, chyba po weekendzie podjedziemy do polecanego lekarza.kokoszka31 lubi tę wiadomość
-
Ola no właśnie tak też bym chciała. 🙈[/QUOTE]
Noelle ja sie wlasnie najbardziej tego karmienia bałam bo córka była strasznym cycuchem. Ale gin mi powiedział że ciąża nie jest przeciwskazaniem. I nie odstawialam jej na siłę jak była gotowa to sama zrezygnowała w 2 dni. Przed ciąża oduczylam ja tylko picia w nocy ale to że względu na pracę bo budzila się co 2 godz. 2 tyg nam zajęło ale nauczyla się jesc cycka przed spaniem i rano przed moim wyjściem.
Ale całkiem inaczej wspominam karmienie starszej- mialam problem z rozkręcenie laktacji ale jak ruszyło to na 2 lata, ale u niej chce byl na wszystko jak była glodna, na uspokojenie, na nudę, na zasypianie nigdy nie odmówiła cycka. A teraz z Ania jest całkiem inaczej laktacja od pierwszej doby ale mloda cycka bierze tylko do jedzenia rzadko kiedy przy nim usnie. Zje i dopiero zadowolona pousmiecha się i usnie.
Ale druga ciążę wspominam bardzo dobrze- mimo problemów czułam się świetnie, dzięki temu że była starsza córka to i ja byłam aktywna. Zdecydowanie wolałam druga ciążę mimo że w pierwszej moglam zająć się tylko sobą. -
nick nieaktualnyNoelle, Miśka podobają mi się Wasze pomysły staraniowe. ❤️
Ale brzuszek po Księgowej biorę ja. Nie oddam. 🤪Asia2309, Łydzia, Noelle, Ayayanee, Księgowa, Wiolala, Jeżynka, Cecylia, Simons_cat, kokoszka31, Jo_an, Karo123, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:W ogóle do kosza z szumisiami - tylko suszara 😂 jedyne co jest młodego w stanie uspokoić.
Podejrzewam refluks u młodego. Nie ulewa dużo, ale cofa mu się, a on połyka. Albo jest mega niespokojny i za chwilę ulewanie.
W dodatku teraz kupa co drugi dzień. A ile się namęczy i napłacze przy bąkach. Jak nie bąki to ulewanie i tak w kółko. Szkoda mi go strasznie, chyba po weekendzie podjedziemy do polecanego lekarza.
Miska ja mam apke na telefon z usypianiem i dźwięk suszarki wygrywa.
Starsza też przy tym spala. Ale jej najlepszy sen to przy takich dziwnych dźwiękach w lecie spala na dworze przy koszeniu trawy. A jej najdłuższa drzemka w dzien jaka sobie strzeliła to jak miala 2 lata to usnela na 4,5 godz jak akurat pod jej oknem pracowała koparka halasujac strasznie. Chodzilam tylko co jakiś czas patrzeć czy oddycha taki sen miala😂😂miska122, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Ola no ja się obawiam, że będą mnie z tym karmieniem gonili przez tą moją skracającą się szyjkę. 😕 To się może okaże. 😂
Zielone jakie foto! 🤩
Bliźniacze do mojego - piona! 😁
PS: nie widać ale ja na tym zdjęciu też mam czerwone usta. 😂
K&K średnio nam idzie. 🙈 Młodej połowa rzeczy zaostrza AZS… Kawałków raczej nie akceptuje, to samo z owocami - latają po całym mieszkaniu i nie ma ich tylko w buzi. 😅 Staram się podawać jej trzy posiłki dziennie ale z tego wszystkiego to zje może z dwie trzy pełne łyżeczki. Za to cyc zawsze dobry i wjeżdża na okrągło. 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 11:18
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Zielone.Slonce wrote:Noelle, Miśka podobają mi się Wasze pomysły staraniowe. ❤️
Ale brzuszek po Księgowej biorę ja. Nie oddam. 🤪
No jaha, że jest Twój 😁 mnie i tak jeszcze nie wolno się starać przez jakiś czas, zresztą u Ciebie ciąża musi być jak najszybciej, starczy Ci tego czekania ☺️ (a ja jak troszkę odchowam Alka to pewnie mi przejdzie 😂)
Tak a propos dziewczyny co stosujecie jako antykoncepcje po porodzie? Myślę nad plastrami albo prezerwatywami. -
Noelle wrote:Ola no ja się obawiam, że będą mnie z tym karmieniem gonili przez tą moją skracającą się szyjkę. 😕 To się może okaże. 😂
Zielone jakie foto! 🤩
Bliźniacze do mojego - piona! 😁
PS: nie widać ale ja na tym zdjęciu też mam czerwone usta. 😂
K&K średnio nam idzie. 🙈 Młodej połowa rzeczy zaostrza AZS… Kawałków raczej nie akceptuje, to samo z owocami - latają po całym mieszkaniu i nie ma ich tylko w buzi. 😅 Staram się podawać jej trzy posiłki dziennie ale z tego wszystkiego to zje może z dwie trzy pełne łyżeczki. Za to cyc zawsze dobry i wjeżdża na okrągło. 🤪
Noelle tez mialam problem z szyjka bralam luteine A karmić moglamNoelle lubi tę wiadomość
-
Noelle sprubuj znalezc jakiegos alergologa ktory Wam zrobi testy z krwi. My byliśmy jak mala miala 9 miesiecy miala zrobiony panel pediatryczny na 32 alergeny i dostala Contrahist do picia. AZS nie minęło ale objawy ustaliły prawie do zera i mogla jesc wiecej rzeczy i ja też. No i nasza alergolog zwróciła uwagę na alergie krzyzowe- do tej pory sprawdzamy po kolei produkty z linii krzyzowych
-
Chyba dużo zależy od temp w domu, inaczej z odczuwalną temperatura w bloku, a w domku, itd.
Moje dzieci są spokojniejsze, jak były ciepło ubrane, szczególnie w nocy. Na noc pajacyk i ciepła kołderka, i spokojny sen.
W dzień Lilce często ubieam dodatkowe skarpetki na rajty, i nosi głównie bodziaki merino na długi rękaw. Z tym, że u nas często wietrzę, i jest dużo chłodniej niż w większości mieszkań. W nocy też wietrzę sypialnie porządnie na noc, i nie używamy w sypialni ogrzewania póki co w ogóle. -
Pierwsza kupa po pachy zaliczona.
Przeszło przez body, kaftanik i na nowy leżaczek babybjorn!
A chwilę wcześniej ja przewinęłam posmarowałam pupę i stwierdzilam, że teraz będzie kupa pewnie!
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Moja Hania śpi w polarkowym pajacu. I jest nakryta kocykiem. Tak konkretnie. Ona jest zmarzluchem.
W dzień nakładam na bodziaka często kaftanik bawełniany i jest spokojniejszaAtena37 lubi tę wiadomość
-
Annamaria wrote:Chyba dużo zależy od temp w domu, inaczej z odczuwalną temperatura w bloku, a w domku, itd.
Moje dzieci są spokojniejsze, jak były ciepło ubrane, szczególnie w nocy. Na noc pajacyk i ciepła kołderka, i spokojny sen.
W dzień Lilce często ubieam dodatkowe skarpetki na rajty, i nosi głównie bodziaki merino na długi rękaw. Z tym, że u nas często wietrzę, i jest dużo chłodniej niż w większości mieszkań. W nocy też wietrzę sypialnie porządnie na noc, i nie używamy w sypialni ogrzewania póki co w ogóle.
Ania ja z tych samych ludziow co wietrzą i podobno ziab w chałupie mają 🤪 ale my tak lubimy. -
Noelle, moja koleżanka karmiła w tandemie 🙂
Noelle lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Może mamy "starszych" też się wypowiedza.Atena37 lubi tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%