W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
A my jedziemy w Tatry, potestowac wózek w Dolinkach. Termin 17-20.03. Mam nadzieję, że pojawia się krokusy (ma od początku marca być już w Zakopcu temperatura dodatnia). A nocleg many6miec w pobliżu Chocholowskiej.
Ktoś się wybiera?Skorek, Simons_cat, asiek96, szona lubią tę wiadomość
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Justyna, gdzie dorwałaś tą książeczkę? 😅
Jak ja patrzę na Wasze dzieci, to doznaje takiego szoku, bo dopiero co widziałam Wasze kreski, a teraz to już takie duże te dzieciaczki.
Jeżynko, nieustająco trzymam kciuki, abyś już na dniach została zabezpieczona u mogła wrócić do azylu domowego.
Zielone, kciuki za szczepienie! ✊❤️
A ja od wczoraj zaczęłam schodzić z Encortonu i już mi siadło na głowę. Już mnie wszystko zżera od środka, że organizm może odrzucić kropka po skończeniu Encortonu 🙈.
Skończę go 2 marca ( czyli gdzieś 12+4) , a 3 marca prenatalne.
Moja nerwica ma teraz ze mnie pożywkę ;/ -
Atena37 wrote:A my jedziemy w Tatry, potestowac wózek w Dolinkach. Termin 17-20.03. Mam nadzieję, że pojawia się krokusy (ma od początku marca być już w Zakopcu temperatura dodatnia). A nocleg many6miec w pobliżu Chocholowskiej.
Ktoś się wybiera?
Zawsze chciałam zobaczyć Chochołowską utopioną w krokusach 😍 -
Zielone mocne kciuki za szczepienie 🥰✊✊✊
Jezynka trzymaj się, juz niedlugo!
Atena ale zazdroszcze!! Zawsze chcialam tam jechac, w tym roku musimy odpuścić ale na pewno kiedyś się tam wybioręZielone.Slonce, Jeżynka lubią tę wiadomość
-
Aya, tak, wełna tak śmierdzi 😁
Ayayanee, szona lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Skorek w markecie Bi1 😁🤦♂️
Atenko, dziękuję, że dokładniej wyjaśniłaś to
Nitka moja też wychleje butle 200-220 ale i tak się obudzi w tych godzinach. Dlatego daje max 150 żeby jej nie przekarmiać, w końcu to MM a nie pierś.
Dzisiaj została z tatą, mama się pojechała zrelaksować w galerii. Wiecie co ? Zamiast se spodnie na dupę kupić to kupiłam już kubek do nauki picia, kilka ubranek, ramkę na jej zdjęcie, album na jej zdjęcia... Aaa no i wybrałam jakieś kaszki bezmleczne, poogladalam słoiczki (zamierzam papki + BLW, czytałam ostatnio o tym u mamy ginekolog), poogladalam słoiczki sobie.. 😁
PS. W rossku jest promka na pampersy Bambiboo 1 i 2 - jeśli szykujecie wyprawki to do ataku ! 😁 -
Olcykowa Ty wiesz ze ja od soboty rana nie biorę duphastonu i chyba właśnie od niedzieli najbardziej mi się to nasiliło 🤔
Dziewczyny jak wyglądała wasza Waga w ciąży?
Dżizas to dopiero 3 miesiąc a ja już mam 5 kg do przodu gdzie tak na prawdę nie jem żadnych chipsów fast foodów mięsa... Choć bardzo bym chciała jeść nie zdrowe rzeczy to potem tak się ujowo czuję że po prostu wolę nie żreć...
Boję się zobaczyć 3 cyfry na wadze a już mi dużo nie brakuje... Nigdy w życiu tyle nie ważyłam...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinko. Przede wszystkim - uspokój się z tą wagą. Kobiety bardzo dużo wody w organizmie zatrzymują, która schodzi potem przez 6tyg połogu (tak, człowiek poci się jak świnia xd)
Dużo pij wody i jedz zdrowo. Ogranicz sól. Przytyjesz tyle, ile Twój organizm potrzebuje. Jeśli nie będziesz wpierdzielać za czworo, jakbyś miała urodzić trojaczki, to wrócisz do swojej wagi sprzed ciąży !
Ja walcząc o laktację przytyłam dopiero po ciąży i teraz z tym walczę. Przysięgam, że to gorsze niż zdrowe odżywianie w ciąży. Przebrnęłam przez cukrzycę ciążowa od początku ciąży, więc wiem coś na ten temat😁 -
Aaa i jeszcze pochwale moja Hanuszke. Wczoraj pierwszy raz zrobiła piękny samolot !
Chodzi mi o "pływanie" - według mamy fizjoterapeuty (uwielbiam tego bloga !)
Super widok 😁 przeczytałam dokładnie artykuł i mała robi to dokładnie tak jak opisała mama fizjo, jestem spokojna !
PS. Ale nadal się nie obraca a to już 4.5 miesiąca. Może po tym samolocie w końcu zacznie obroty 😁Felinka94, Wiolala, asiek96, Simons_cat, Magdalena29 lubią tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Felinko. Przede wszystkim - uspokój się z tą wagą. Kobiety bardzo dużo wody w organizmie zatrzymują, która schodzi potem przez 6tyg połogu (tak, człowiek poci się jak świnia xd)
Dużo pij wody i jedz zdrowo. Ogranicz sól. Przytyjesz tyle, ile Twój organizm potrzebuje. Jeśli nie będziesz wpierdzielać za czworo, jakbyś miała urodzić trojaczki, to wrócisz do swojej wagi sprzed ciąży !
Ja walcząc o laktację przytyłam dopiero po ciąży i teraz z tym walczę. Przysięgam, że to gorsze niż zdrowe odżywianie w ciąży. Przebrnęłam przez cukrzycę ciążowa od początku ciąży, więc wiem coś na ten temat😁
No staram się jeść zdrowo w sensie owoce warzywka, ale w momencie gdy podchodzą mi tylko rzeczy bez mięsne to trudno mi żyć na samych warzywach 🙈
Więc żre jakieś makarony na patelnie bez mięsa albo pierogi z serem 🤦🏻♀️ wiem że to badziewie ale jem to co mi podchodzi 🙈 aczkolwiek wczoraj to mi zaszkodził pomidor z cebulką (na surowo) i owe pierogi też mi nie podeszły...
Nawet soków nie mogę pić bo kurcze okropnie mi się potem zgaga unosi więc pije głównie wodę, ewentualnie cole jak mnie mdli ale w małych ilościach.. Cóż mam nadzieję że po ciąży szybko zgubię i że uda mi się karmić piersią to może maluch też ściągnie to co zbędne 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 11:55
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Justyna.Optyk wrote:Felinko. Przede wszystkim - uspokój się z tą wagą. Kobiety bardzo dużo wody w organizmie zatrzymują, która schodzi potem przez 6tyg połogu (tak, człowiek poci się jak świnia xd)
Ja walcząc o laktację przytyłam dopiero po ciąży i teraz z tym walczę. Przysięgam, że to gorsze niż zdrowe odżywianie w ciąży. Przebrnęłam przez cukrzycę ciążowa od początku ciąży, więc wiem coś na ten temat😁
Felinka naprawdę mega się leci z wagi po porodzie. Staraj się zdrowo odżywiać i nie przejmowaćFelinka94 lubi tę wiadomość
-
Justyna.Optyk wrote:Aaa i jeszcze pochwale moja Hanuszke. Wczoraj pierwszy raz zrobiła piękny samolot !
Chodzi mi o "pływanie" - według mamy fizjoterapeuty (uwielbiam tego bloga !)
Super widok 😁 przeczytałam dokładnie artykuł i mała robi to dokładnie tak jak opisała mama fizjo, jestem spokojna !
PS. Ale nadal się nie obraca a to już 4.5 miesiąca. Może po tym samolocie w końcu zacznie obroty 😁
Gratulacje dla córci, kciuki aby zaczęła się obracać 😁❤️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Dziękuję dziewczyny, trochę się uspokoiłam ❤️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinko, sama mam problem z wagą. Bardziej psychiczny. Przez całe życie walczyłam z otyłością. 10 lat temu schudłam prawie 30 kg. Przez te lata utrzymywałam około 25 kg mniej.
I nagle kilogramy znów idą do góry. Każdy mi mówił, że mam nie wariować, że przecież tu woda się zatrzymuje, tutaj też zaparcia robią swoje i wiele , wiele innych czynników.
W końcu poszłam do mojej dietetyk, które pomogła mi schudnąć.
I szczerze? Patrzyła na mnie jak na wariata 😆
I po mojej żalmowie mówi do mnie: No i co z tego, że tyjesz? To dobrze. Masz jeść.
Nie za dwoje, ale dla dwoje.
Nie jeść głupot. Chcesz słodkie? Pozwól sobie raz dziennie.
Dla psychiki jest to trudne, ale gdzieś tam kupuje sobie orzechy albo jakieś zdrowsze przekąski. Wczoraj zrobiłam swoje ciasteczka, bo wiem co w nich jest.
Przyznaje się, się bez bicia, na początku się zatraciłam w jedzeniu. Od razu przytyłam dwa kilo, potem schudłam. Wróciłam do jedzenia takiego jak sprzed ciąży. I co jakiś czas na wadze jest ciut więcej.
I musimy sobie powiedzieć wprost: Jedzmy tak jak zawsze, może czasem z pozwoleniem na małe szaleństwo i pamiętajmy o tym, że po ciąży, przy naszych dzieciach zawalczymy o nasze sylwetki . Teraz najważniejszy są Kropeczki. I one i my będą zadowolone naszymi dwoma ziemniakami do obiadu.
Dobrze będzie ❤️Felinka94, Olcykowa, Sway, Ayayanee lubią tę wiadomość
-
Felinko, najpierw przytyłam odrazu 5 kg później zeszłam - 3 kg. Na ten moment jestem 6 kg na plusie.
Nooo może już teraz 7 kg 🤣
Serio... Prałam nie raz wełniane swetry... Ale te merynosy to walą obłędnie 🤯🙊Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Ja mam nadzieję, że Zuzia jednak jeszcze chwilkę poczeka. 😊
Moj mąż od wczoraj żyje w stresie, co chwilę w nocy się budził i pytał, czy wszystko okej i co się dzieje, że się obudziłam 🙈 od rana pisze do mnie sms, jak się czuje i w ogole 😅
PS. Poszłam na spacer bez jego wiedzy, bo pewnie by mi głowę ukręcił 😂lawendowePole, Ayayanee lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Jestem po wymazie 🤞🤞🤞 czekam na wyniki które mają być szybciej. Antybioterapia się kończy. Pani mnie zbadała , narazie bez zmian. 10mm trzyma zawzięcie. Mam nadzieję że zdążą 🤞🤞🤞🤞
Tryb lezaczkowy stracznie mnie osłabił. Mam dalej leżeć aby nic się nie stało. Brzucha nie wolno dotykać , więc mówię niunia musisz siedzieć pomóż matce.
A propos wagi miałam +3kg, ale przez te 2 tyg szpitala czuję że bardzo schudłam, choć mała ładnie przybiera.Skorek, Łydzia, Misiaa, Asia2309, Olcykowa, Felinka94, Księgowa, Karo123, Wiolala, Siri, Nitka19, asiek96, Sway, lawendowePole, Janinka, Ayayanee, Ania35, Simons_cat, szona, Jo_an, Magdalena29 lubią tę wiadomość
11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
No właśnie tak myślę że może ja jem za duże porcje 🤔 ale z drugiej strony jak zjem mniej to zaraz mnie ssie i mdli z głodu 🙈 a jem tylko 3 razy dziennie, tak jak przed ciążą 🤔
Ja na początku przywaliłam 4kg, od ostatniej wizyty (29.01) wychodzi mi +1kg..
Brązowy ryż uwielbiam 😍 ogólnie jem też biały ale taki niedogotowany bo ma mniejszy indeks i generalnie mniej kalorii
Będę się pilnować aby jeść DLA dwojga a nie ZA 🙈
Kochane jesteście ❤️Skorek lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:No właśnie tak myślę że może ja jem za duże porcje 🤔 ale z drugiej strony jak zjem mniej to zaraz mnie ssie i mdli z głodu 🙈 a jem tylko 3 razy dziennie, tak jak przed ciążą 🤔
Ja na początku przywaliłam 4kg, od ostatniej wizyty (29.01) wychodzi mi +1kg..
Brązowy ryż uwielbiam 😍 ogólnie jem też biały ale taki niedogotowany bo ma mniejszy indeks i generalnie mniej kalorii
Będę się pilnować aby jeść DLA dwojga a nie ZA 🙈
Kochane jesteście ❤️
Jaaaak? 😮