W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivanka jak tam u Ciebie?
Lawendowe, dobrze ze już tam jesteś, zajmą się tam Tobą i mam nadzieje ze postawią na nogi 🥺❤️ biedna jesteś 🥺✊✊✊✊✊✊
Ja po wizycie, echo serca płodu i reszta narządów bez zarzutów, wszystko pięknie 😁 wazy 1580g, leży główka w dół i zwinięty w precla, kolano pod pachą, plecami i tyłkiem do nas 😆 Ogólnie tak się pozwijał ze Pani dr musiała nade mną uprawiać jogę żeby go jakkolwiek uwidocznić. No ale buźki i tak nie pokazał ani na chwile mimo mocnych starań dr. Tylko na koniec pokazał okejke 👍😅 No i widziałam ruchy oddechowe, bardzo intensywnie ćwiczył w czasie badania a później zasnął ❤️ Wyglądało jakby oddychał, to było takie wzruszające 🫶🥹❤️
https://zapodaj.net/a8c030ac4c05d.jpg.html Okejka dla ciotek 😘👍Skorek, Siri, Lemonka, Ivanka93, Wiolala, Zielone.Slonce, Asia2309, Księgowa, madzia28, Jo_an, karola, Jedna_z_Wielu, Sway, Felinka94, Red555, Simons_cat lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo super wiesci z wizyty 🥰 okejka czad 😍😍
Lawendowe przykro mi, ze tak sie meczysz 🥺 oby dali rade Ci jakos pomoc 🍀
Krysia dobrze, ze Maluszkiem wszystko dobrze, a Tobie niech szybko przechodzi cokolwiek Ci dolega 🍀
Ivanka oby to byl juz ostatni taki epizod ✊🏻🍀 ale moze poksiezniczkuj sobie dzisiaj, niezaszkodzi 😉
Karola ale widoki 😍 korzystaj 🥰
Cos jeszcze komus mialam napisac, ale nie pamietam 🙈 przepraszam ❤️
A ja nadal nic nie wiem 🙄 odsylaja mnie z miejsca na miejsce, co chwile do kogos innego, tak jakby od razu na poczatku nie mogli mi dac numeru bezposrednio do konkretnej osoby 🤬 Konsultanka, ktora wkoncu moglaby mi cos powiedziec bedzie dopiero UWAGA… w nastepny WTOREK!!!!!! Rece mi opadly i wszystko inne co tylko moglo rowniez… jest mi poprostu przykro 🥺
Karo123, Ivanka93 lubią tę wiadomość
-
Wiolala podobno na końcówce ciąży to normalne. Zmierz ciśnienie tak dla pewności. Ale jak same stopy to podobno jedyne rozwiązanie to urodzić 🙈 Kurcze nie pamietam - to chyba tu na forum jedna z dziewczyn się śmiała ze zimą wychodziła w klapkach do domu po porodzie bo w normalnego buta jej stopa nie wchodziła 😆🙈
Ivanka to dobrze, odpoczywaj ❤️
Siri 😕😤Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2022, 16:28
Ivanka93 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Ivanka93 wrote:Siri no nie co za partactwo! Nawet sobie nie wyobrażam jaka musisz być wściekła 😡
Wszyscy nazekaja na tutejsza sluzbe zdrowia, ale ja nigdy nie musialam, za kazdym razem - cokolwiek by sie nie dzialo - wszystko szlo szybko i sprawnie. Tym razem dali 🍑 po calosci… zawiedli mnie na calej linii
-
Ja jestem po dożylnym leku przeciwwymiotnym, leci mi druga kroplówka wzmacniająca, jestem po usg dziecia i badaniu ginekologicznym. Teraz czekam na usg brzucha. Wyniki całkiem dobre, tylko enzymy wątrobowe podwyższone, ale to ponoć normalne przy wymiotach. Czekają jeszcze na tsh. Nie wiem ile będą mnie trzymać na oddziale, ale póki co się mną zajmują.
Siri, przykro mi, że tyle musisz czekać.
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Wiola, a czemu po porodzie gazowanej nie?
Tylko błagam, nie mów, że ze względu na domniemane wzdęcia u dziecka przy KP. 🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Heparynowe dziewczyny, w którym tygodniu lekarz kazał Wam odstawić heparyne? Mi gin powiedziała żeby odstawiła na tydzień przed PTP. I tak teraz myślę, czy to nie za późno? A jak się szybciej (mam nadzieje 😅) zacznie?21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Asia to zależy z jakiego powodu bierzesz. Ja mam brac do końca połogu, także nie odstawiam przed porodem - jedynie jak się coś zacznie i akurat jeszcze będę przed zastrzykiem to mam pominąć tą dawke pod kątem ewentualnego znieczulenia czy nagłego cc 🙂 a po porodzie od razu wracam do kłucia17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Wiolala wrote:Ja to chyba zaraz będę chodzić boso bo nawet japonki mi się odcisnęły...
Księgowa dokładnie o te domniemane wzdęcia u bobasa chodzi. Pociesz mnie że to jednak mit
Już śpieszę! Zatem JEDYNA rzeczą, jakiej nie wolno pod żadnym pozorom karmiąc piersią to pić Kombuchy.
Tutaj wstawiam odpowiedź CDL odnośnie innych napojów gazowanych. Woda gazowana przy nich to pikuś.
A tu trochę dodatkowo:
A tu polecam obserwowac:
https://instagram.com/hafija_matka_karmiaca?igshid=YmMyMTA2M2Y=Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2022, 18:21
Wiolala, karola lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Wiola mit, mit, mit 😉😉 i pisze z autopsji. Piłam gazowane w czasie kp 💪
Księgowa, no i może jeszcze alkoholu 🙈 no chyba że z zachowaniem odstępu przed karmieniem to też można 😁
Pozdrawiam Was dziewczyny, cały czas podczytuje zza wielkiego brzucha 🙈 toczę się oj toczę, jeszcze 1,5 miesiąca 🙏🙏 mam dużo większy niż w pierwszej ciąży i ciągle słyszę " to Ty jeszcze w dwupaku?" "Ty już chyba przenosiłas co?" A tu 33 tc dopiero 🤷🏻♀️Wiolala lubi tę wiadomość
-
Lemonka to samo chciałam o tym alkoholu haha… ale w sumie jak się dobrze rozplanuje karmienia to podobno się da 🙈😅 PS dobrze Cię tu widzieć ☺️
Jeszcze dziewczyny przy karmieniu piersią podobno arbuz odpada. Bo dziecku na główkę kapie 😂🍉Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2022, 18:52
Lemonka, Szatkownicadojajek, Skorek, karola lubią tę wiadomość
Ivanka, dobrze ze to straszak tylko...
Lawendowe, mam nadzieję ze po kroplowkach poczujesz ulge...
Wiola, na Twoim etapie to raczej normalne, alw na wszelki wypadek kontroluj ciśnienie....
Asia, jak pisze Karo, zależy na co bierzesz... mi mówili ze chodzi tylko o znieczulenie, ze 8-12h przez znieczuleniem, ale co mnie zaskoczyło, jeżeli byłaby nieplanowana cesarka, do której nie moga podac znieczulenia ze względu na heparyne to podaja ogólnie, bo tu nie ma ograniczeń... ale to tez jeżeli planowa cesarka to z anestezjologiem wcześniej sie wszystko i tak ustala...
Więc mi nikt nie mówi o odstawianiu, bo każdy z moich lekarzy zakłada ze zaden anestezjolog nie wezmie odpowiedzialności za miejscowe znieczulenie i będzie ogólne... a hematolog pocieszyl ze bede brac minimum do końca połogu 😱, Acard na pewno wcześniej sie odstawia, bo mi mówił hematolog ze max do 32tc...
Karo, super ze z maluszkiem w porządku 😍 nie wiem czy ma tym etapie to juz docelowe ułożenie... moj co wizytę inaczej leży... wczoraj robili USG brzucha, to pęcherza moczowego nie znaleźli bo główkę tam pchal, a pol godziny u ginekologa w badaniu juz byl odwrotnie... a wazyl 1476g...
Na ostatniej wizycie zlapalismy go jak przyciągnął stopę i zaslonil nia twarz... a wcześniej stopa siw zaslanial, bo nir chcial żeby pani mu podgladala męskości27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
[/url]
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.21 - I IVF
23.12.21 - FET ❄️4AA
25.08.22 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
04.06.24 FET ❄️3AA
06.07.24- 7+2 💔
_ _ _ _
05.09.24 - FET ❄️4AB
11.10.24 cp; Metotreksat 7+5 💔
❓️❔️❓️❔️❓️❔️
"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić" -
Lemonka, Karo - wlasnie dlatego o alkoholu nie napisałam, bo MOŻNA, tylko trzeba wiedzieć kiedy i ile 😉
Karo123 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)