W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Ależ na tym wątku jest gorąco 😱
Jeszcze blizniaki wspaniały sen, narobiłaś mi smaka na rosół 🤣
Wiolala super ze młody ładnie przybiera
Aypis ja też uważam, że lepiej poczekać na prenatalne i zrobić dodatkowe testy jeśli wyjdzie coś niepokojącego. Jak tam dzisiejsza wizyta? Już po?
Skorek 😳 odpoczywajcie, oby krwawienie ustało 🤞
Felinka dobrze, że lekarze trzymają rękę na pulsie. W szpitalu na pewno znajdzie się ktoś kto Ci pomoże, najważniejsze, żeby malutka była bezpieczna 🥰
Ja przychodzę do Was dzisiaj po badaniach kontrolnych. Morfologie mam ładniejszą niż przed ciążą i aż się sama zdziwiłam, bo praktycznie nie jem mięsa ostatnio i bałam się, że wyjdzie jakaś anemia. Ale jak widać moje bobo lubi dietę wege po mamusi 🤪
Co mnie martwi to moje TSH. Zaczynałam od 3.72 w maju i dostalam Euthyrox 25, później było 3.82 dawka zwiększona do 50 mg. Miesiąc temu ładnie spadło do 3.0 a dzisiaj znów 3.4 🤷♀️ wiem że to nie są jakieś mega niepokojące wartości, ale myślałam, że przy tym Euthyroxie mi ładnie spadnie do ciążowej normy. No i teraz pytanie, co z tym dalej zrobić? Iść zrobić cały panel tarczycowy i umówić się do endo czy nie panikować, bo nie ma powodu? Jutro mam wizyte u mojego gina i na pewno o to zapytam, ale jakoś nie do końca ufam mu w sprawach tarczycowych.
Edit. Dodam, że w maju ft3 i ft4 były podwyższone, a anty tpo i tg w normie. Od tamtego czasu gin mi zleca tylko TSH.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 17:22
Wiolala lubi tę wiadomość
-
Wiolala synek ladnie przybiera, mam nadzieje, ze sie troszke uspokoilas 😊
Jeszcze_Blizniaki fajny sen 😅 a tak sie sklada, ze dzisiaj na obiadek mam rosol 😁
Skorek uwazaj na siebie, niech Mala jeszcze troszke poczeka 🍀 lez i odpoczywaj ile mozeszWiolala lubi tę wiadomość
-
Skorek musisz teraz mocno się oszczędzać i informuj nas jak się czujesz ❤️
Wjedzma ja też miałam problemy na początku z tsh. Z 2 z hakiem wywaliło na grubo ponad 5 w ciągu miesiąca od pozytywnego testu.
Od tamtej pory biorę Euthyrox 50 i tsh okolo 2.
Mi akurat receptę dał ginekolog ale raczej wolą aby iść do endo.
Generalnie dopóki dziecko nie zacznie produkować własnych hormonów tarczycowych to te wyniki mogą być takie skaczące - tak mi mówiła moja lekarz
Wjedzma lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Skorek odpoczywaj i mam nadzieję, że przejdzie samo 🍀 wizyty na IP są stresujące...
Cecylia święta racja. Niby człowiek spokojniejszy, że dziecko donoszone ale później już się tylko stresuje, że tak to się przedłuża... Mojemu bobasowi też się nie spieszyło 40+6 a byłam oczywiście nastawiona na poród poniżej 40 tc
Moje dziecko najwidoczniej potrzebuje jeść częściej a mniej tylko ma matkę wariatkę która zawsze będzie szukała problemu...
Felinka a w szpitalu w którym chcesz rodzić ilu osobowe są sale ? U nas mały szpital więc są tylko pojedyncze i podwójneCecylia lubi tę wiadomość
-
Karo123 wrote:Jako ze jesteśmy w rozkroku między dwoma mieszkaniami i nie wiemy w którym bedizemy mieszkać jak akurat urodzę (czy się zdążymy przeprowadzić czy nie 😜) to moje wicie gniazda chyba się objawia załatwianiem spraw z całego życia haha. Samo mieszkanie w ogóle nie wyglada na gotowe na dziecko 😳 i nic typu gotowanie i sprzątanie mi się nie załączylo w głowie. Za to nigdy nie będę miała takiego porządku w dokumentach i sprawach urzędowych i zawodowych jak teraz 😅
Ja Cię podziwiam jak Ty to ogarniasz 🙈 ja na końcówce byłam do niczego prawie, co prawda chodziłam i robiłam wszystko jak trzeba (sprzątanie, gotowanie itp) ale większość dnia był odpoczynek 🛌 -
Wjedzma, ja tez jestem przypadkiem gdzie nigdy nie bralam leków tarczycowych... na początku niskie TSH i podwyższone FT4, po jakimś czasie bez leków ma odwrót i bralam euthyrox i teraz względnie pasuje, ale po ciąży trzeba bedzie sprawdzić co dalej...27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
Wiola, może po prostu masz takie dziecko, co niedużo je. W moim rodzinnym albumie jest nawet zdjęcie z pustą butelką na tle mojego łóżeczka - mama chciała uwiecznić "tę chwilę" kiedy po raz pierwszy wypiłam CAŁĄ BUTELKĘ mleka. Bo zawsze to tylko do połowy piłam podobno 😅.
Ja po wizycie u fizjouro. Super babeczka. Mówiła, że bardzo dobrym momencie przyszłam, bo 23 tydzień to dobry czas. Na początku długi i wnikliwy wywiad. Młody się ładnie z panią przywitał jak zaczęła mnie badać 😁. Z racji tego że jestem szczupła, wieku ciąży i że nagle brzuch wypchało kresa jest bardziej rozciągnięta, ale w normie. Niemniej, zaleca mi zapobieganie dalszemu jej naprężaniu poprzez kładzenie się i wstawanie "przez bok". Kazała podnieść mi się normalnie z pleców i kazała patrzeć na brzuch - robił się stożek, czyli napinała się kresa. Potem mówiła, jak mam wstawać (trenowałyśmy wyjście z prawej strony, bo tak śpię - jak śpicie z lewej to zamieniacie nogi, boki i rękę) - leżąc na plecach ugiąć lewą nogę w kolanie, przełożyć na bok, całe ciało na bok, nogi opuścić z łóżka i podpierając się na lewej ręce (będąc na prawym boku) dopiero wstawać. Kłaść się podobnie, w odwrotnej kolejności.
Moje bóle prawej strony pod żebrami i pleców w podobnym odcinku mogą wynikać z przepony, a nie koniecznie z wątroby. Mam zalecony zestaw ćwiczeń oddechowych, rozluźniających oraz przesuwających na tą okolicę. Dodatkowo ćwiczenia z piłką do masażu. No i pierwszy raz zrozumiałam, o co chodzi w oddychaniu przeponą! Chodzi o to, aby czuć jak rozchodzą się żebra na boki i do tyłu (360 stopni). Wszyscy do tej pory tłumaczyli, że oddychanie przeponą to "górą brzucha". A przepona jest przyklejona do żeber aż do tyłu na plecy.
Pochwaliła moje mięśnie krocza, okazało się, że bardzo ładnie się napinają "same" i wymagam od siebie za wiele. Zaleciła już teraz wcierać olejek np. migdałowy czy kokosowy po kąpieli w krocze, ale jeszcze bez masażu, żeby już uelastyczniać tą okolicę. Typowy masaż od 32 tygodnia - wtedy poleca przyjść z partnerem, bo najlepiej jak on masuje (podobno samej to trudno i dojść i wyczuć) oraz przećwiczyć pozycje do porodu.
A i mój wypadek z popuszczeniem to mówiła, że najpewniej był przypadek, bo zdarzył się jednorazowo, przy kaszlu i może mały coś ucisnął, bo nic nie wskazuje na problemy z mięśniami. Jak kaszleć czy kichać to ze skrętem w bok, bez pochylenia do przodu, znowu, aby nie napinać kresy.
Mam nadzieję, że coś wyniosłyście z mojego długiego opisu. Niemniej, jak macie możliwość wybrać się osobiście to polecam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 19:07
Karo123, Wjedzma, Jeszcze_Blizniaki, karola, Sway, Wiolala, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Wiolala może ma mniejszy żołądek i mniejsze porcje toleruje. Ja też trochę bzikowalam czy mały dojadą już tylko samej piersi,bo one nie są już takie nabrzmiałe jak na początku 😁
Adaś ładnie przybiera,dziś już 3250g👍 Dostaliśmy pozwolenie,że jeśli będzie chciał to w nocy może być już jedno karmienie nie co 2.5-3h a co 4a dziś pierwsze szczepienie,dzielny maluch chwilę popłakał.
Czekam z emocjami na dalsze porody, sama teraz bym wyczekiwała swojego🤭 jedno jest pewne w ciąży-nie można nic zakładać i na nic się nastawiać
A tak na koniec dam polecajke: nasz wózek Cybex balios s jest dobrym wyborem. fajnie sie sprawdza jako miejski wozek przy malym bagażniku,mojej niewielkie posturzeŁatwo się składa, odpina kółka w razie potrzeby. Sama jeżdżę z małym sporo i ładnie ogarniamy
Wiolala lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Lawendowe super wizyta 😁 i prawda, masaż krocza tak na moim etapie to najwygodniej z mężem… sama nie jestem w stanie zrobić tego tak jak bym chciała a dodam ze jestem wygimnastykowaną osobą 😉 dosięgać dosiegam ale okrutnie mi nie wygodnie w takiej pozycji
Wiola, Joan super ze Wasze dzieciaczki dobrze rosną 😍♥️
Wiola co do ogarniania - to chyba jest tak ze sytuacja tego wymaga żebym ogarniała i po prostu to robię. Pewnie jakbym miała już przeprowadzkę z głowy to tez bym siedziała i odpoczywała i miała miej sily 🙈 a tak to ktoś to musi robić jak mąż w pracy a sprawy musza iść do przodu 😉 swoją drogą - polecam załatwianie wszelkich umów i spraw urzędowych w ciąży, może i w kolejce czekam normalnie ale nawet jak coś idzie nie po mojej myśli to mało kto ze mną dyskutuje, raczej starają się rozwiazac mój problem i widze w ich oczach strach ze urodzę im na miejscu wiec starają się mnie nie wkurzać 🤣 muszę wyglądać na bardzo nieobliczalną kobietę w ciąży 🤣Cecylia, Asia2309, Jo_an, Wiolala, Ivanka93, Sway, Wjedzma lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Melduje po wizycie, że dzidziut zdrowy, pierwszy raz widziałam tak małe kciuki i pierwszy raz dziś usłyszałam serduszko ♥️
lekarz powiedział, że serce jak dzwon
Ogólnie wszystko Ok, a spanikowana byłam oczywiście niesamowicie 😅
We wtorek jeszcze czekają mnie prenatalne, wzięłam sobie wolne żeby to potem jakoś rozchodzić i się nie stresować.lawendowePole, Karo123, Siri, Jo_an, Felinka94, Wjedzma, Olcykowa, Cecylia, Red555, Skorek, Wiolala, Ivanka93, Sway lubią tę wiadomość
-
Super, gratuluję udanej wizyty
.
Pierwsze serduszko jest niesamowite ... mam nadzieję, że po prenatalnych poczujesz jakąś ulgę...Aypis lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Olcykowa Lemonka Skorek
Jak po nocy?Olcykowa lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jeszcze_Blizniaki wrote:Felinko, a co Ci się stało z ręką? Coś ominęlam?
Urodziłam się z jedną ręką, efekt tego że mama do 5 miesiąca Nie wiedziała o ciąży (serio to możliwe) no i prawdopodobnie zażyła jakiś lek który wpłynął na rozwój kończyn bo też prawą nogę miałam od urodzenia z wadami i przeszłam kilka operacji.
Stąd też krzywy kręgosłup, miednica i w efekcie cc.
Na szczęście to nie sprawy genetyczne i niunia jest zdrowa ❤️ w innym wypadku nigdy bym się nie zdecydowała na dziecko...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Melduje, że nic się nie dzieje a moje dziecko wróciło wczoraj popołudniu do swoich standardowych aktywności 🙈 Generalnie od przedwczoraj nie miałam żadnego skurczu 🤷🏻♀️ No nic, trudno.
W razie co mam już skierowanie do szpitala na 21.08 na wywołanie. Oby się nie przydało, ale czuje, że raczej je wykorzystam 🤷🏻♀️ -
Oby skierowanie podziałało tylko jako straszak na Młodego ✊☺️ Do terminu jeszcze trochę ma także niech sobie siedzi skoro potrzebuje . A Tobie dużo siły na ta końcówkę ☺️😘17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Olcykowa może Twoje skierowanie podziała na dziecia tak samo jak na moje cukry podziałała groźba lekarze 'zostawie Was w szpitalu jak będziesz mieć takie cukry ' 😂
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
No do terminu mamy jeszcze pare dni, także niech się dzieje co chce. Tylko człowiek trochę w strachu żyje i w niepewności czy np mogę wyjść z domu, bo co jak mnie złapie gdzieś w sklepie? 😂😂
Felinka, dobre 😂😂😂
Karo, ja czuje, że mój syn to będzie niezły gagatek i byle czego się bać nie będzie 😂😂 Więc straszaki raczej nie zrobią na nim wrażenia 🙈Karo123 lubi tę wiadomość
-
Hej, ja wczoraj po południu miałam moje połówkowe. Przełożyli mi o dzień wcześniej i mega się stresowałam. Jechałam pracy z dusza na ramieniu No i tętnem 130:)
Okazało się, że u małego wszystko w porządku, rośnie zdrowo, jesy większy o 2-3 dni, ale generalnie wszystko ok. Doktorek zrobił nam zdjęcie 4d ślę pomijając fakt, że młody wygląda jak kopia starego i to z wkjrwiona mina, to mega się obśmialiśmy, że wyszedł gniewny samujar
Ps. Pozwalam się śmiać 😄
Lemonka, Felinka94, Karo123, Olcykowa, Jusia88, Skorek, Wiolala, Cecylia, Ivanka93, Mersalla, Siri, Sway, Wjedzma, Jeszcze_Blizniaki, madzia28, Asia2309, Jedna_z_Wielu, Jo_an lubią tę wiadomość