W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w brzuchu czkawka teraz co karmienie tez czkawka tylko że z czkawką idzie chlust 🤦🏻♀️
Myślałam że znalazłam winowajcę tych wieczornych płaczków tzn Wit D. W mleku (wypijając ok 700ml) niunia dostarcza 400IU dając jej dodatkowo krople kupnej ta dawka zwieksza się do 800...
Więc w sobotę nie dałam jej witaminy i był spokojny wieczór...
Niestety wczoraj nadrobiła za sobotę i wczoraj
Tak bardzo bym chciała jej pomóc...
Przez te kolki też mi nie dojada, wczoraj zjadła praktycznie 500ml na dobe...
Dzis w nocy raptem 100, teraz 70 (dałam jej inną butlę z której na prawdę ciężko leci) zmęczyła się chyba ssaniem i zasnęła...
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Teoretycznie przy refluksie dziecko kiepsko przybiera. No ona przybiera ładnie, też te ulewania nie są bardzo obfite ale jednak jest ich w ciągu dnia sporo, ma typowe objawy refluksowe typu niepokój przy jedzeniu, odginanie glowy, ulewanie w śnie, wybudzanie, niedpokojny sen, gazy (mimo miękkiego brzuszka) no i płacz popołudniami. Niby USG nic nie wykazało, ale tak naprawdę trzeba by położyć się na gastroenterologie i tam zrobić pH metrie, a to kolejny stres 🤦🏻♀️
Trwa to juz 6 tydzień...
Teraz będę próbować z syropem. Jak to nie pomoże to chyba tylko zostaję czekać aż usiądzie 🥺
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Gosia24 wrote:Skorek Krysia co u was?
Dzięki ze pytasz...
U nas jest ciężko... dzień jest podporządkowany pod karmienie i odciaganie i tak co półtora godziny 😱 ale widzę że młody nabiera kształtów, więc wiem ze warto...
W ciągu dnia zjada za każdym razem 60-80 ml, czyli jakieś 400-500ml z butli i tyle co sam wyciągnie... W nocy je koło 4, ale to tylko 80ml z butelki.
Plus jest taki ze udaje się więcej ściągać...
Do tego 15.10 wróciły moje wspomnienia... 😢27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
25.02.24 - punkcja -
Felinko ja tak z doskoku czytam ale moj maly mial takie same objawy i zachowanie jak Elizka...okazalo sie ze to przez Biogaia probiotyk...odstawilam ten, dalam inny + klin pod materacyk i problem sie skonczyl...
Felinka94 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Misiaa wrote:Felinko ja tak z doskoku czytam ale moj maly mial takie same objawy i zachowanie jak Elizka...okazalo sie ze to przez Biogaia probiotyk...odstawilam ten, dalam inny + klin pod materacyk i problem sie skonczyl...
Szczerze mówiąc brakuję mi pomysłów. Dziś będę mieć ten syropek Gastrotuss baby co Miska mi pisała.
Zobaczymy czy będą efekty.
Dziewczyny których maluchy miały/mają kolki
Czy tez tak dużo pierdziały w ciągu doby? Odnoszę wrażenie że Eliza pruka za każdym razem kiedy się napnie, przeciągnie itp 😅
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka bardzo Ci współczuję problemów z brzuszkiem u Elizki
mam ogromną nadzieję, że syrop pomoże i będzie trochę ulgi.. nam lekarz przepisał Debridad (chyba tak się nazywał) typowo na kolki, po nim było lepiej. Bączków było u nas sporo, ale to dobrze, bo brzuszek pracuje
-
Felinko, a masz jakąś propozycję żeby się położyć na diagnostykę na gastroenterologii? Może jednak oni by tam pomogli bo syropki syropkami, ale diagnoza by się przydała. 😘2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
Gosiu, dziękuję, że pytasz.
No cóż... ciężko. Widzę, że tu temat brzuszków i kolek został poruszony...
Od jakiegoś czasu położna przy którejś wizycie stwierdziła, że Ala ma wzmożone napięcie mięśniowe,podnoszenie i utrzymywanie dosyć długo główki plus wiecznie twardy brzuch i jak to określana położna,,ulany kształt brzucha". Skierowała nas do fizjoterapeuty. Dzięki Bogu, to jej napięcie mięśniowe nie jest neurologiczne i napięcie w obrębie części barkowej jest bardzo ładne.
Całe to podnoszenie główki jest właśnie przez zagazowany brzuszek, bo probuje sobie jakoś pomóc... Pokazała jakie ćwiczenia robić, aby ją odgazowac. I jeszcze powiedziała, że przy takim wywalonym pępku to grozi jej przepuklina pępkowa. I w dodatku przez tak zawalony brzuszek gazami robi się asymetria z prawej strony.
Heh.. masaże raz lepiej, raz gorzej. Chociaż chyba w większości gorzej.
Najgorsze jest to, że mimo odbicia, to i tak przy masażach jej się solidnie ulewa.
W piątek była położna, w sumie nic się nie odzywałam na temat pępka i fizjo, ale sama stwierdziła, że witamy się z tą cholerna przepukliną
Poleciła nam krople kolejne ( bo tak dostaje biogaje i delicol) , teraz jeszcze doszło Bobotic forte. Dostaje od piątku i częstotliwość robienia kup z 1 na dzień wzrosła do 3-4 razy na dzień i masaże trochę lepiej idą.
W nocy chyba najbardziej się męczy, bo krzyczy z bólu, a jak uda się ją odłożyć i zaśnie, to potem się budzi i stęka i stęka i stęka.
Dzisiaj od rana walczymy z brzuszkiem. Niedawno udało się ją odłożyć i zasnęła na brzuszku.
Nie wiem, cały czas się boję, że ją uszkodzę przy tych masażach i zżera mnie poczucie winy, że nie mogę złagodzić jej tego bólu. I to widmo tej przepukliny pępkowej jest straszne. Położna już mi naopowiadala o operacji 🙈
Mimo bólu i ulewania mała ładnie przybiera. W piątek już ważyła 4,5,kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 14:59
-
Nie kochana Nikt mnie tam nie kierował.. w szpitalu stwierdzili że to fizjologiczne u niemowląt i trzeba czekać aż po prostu minie...
Skorek czy mała też ma rozejście kresy?
U nas Eliza ma... Ortopeda stwierdził że to się zrośnie kiedy stanie się bardziej aktywna...
Tez myślę nad wizytą u fizjo mimo wszystko.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinko warto się wybrać do fizjo i nie zwlekaj. Nawet jeżeli wszystko jest dobrze to ulga niesamowita że dziecko ładnie się rozwija. Ja szukałam problemu u małego i też myślałam że mamy do czynienia z napięciem mięśniowym ale fizjo to wykluczyła a tak to dalej bym wymyślała...
Skorek współczuję 😔 musi być Wam teraz ciężko... -
Felinka94 wrote:Nie kochana Nikt mnie tam nie kierował.. w szpitalu stwierdzili że to fizjologiczne u niemowląt i trzeba czekać aż po prostu minie...
Skorek czy mała też ma rozejście kresy?
U nas Eliza ma... Ortopeda stwierdził że to się zrośnie kiedy stanie się bardziej aktywna...
Tez myślę nad wizytą u fizjo mimo wszystko. -
Felinka ja dalej będę się upierać, że może Eliza ma uczulenie na mleko... u nas też był ten problem tj. gazy, płacz koło 17, ulewanie, niespokojny sen (Antek w nocy budzil sie co 1-1.5-2h), zmieniliśmy mleko dla dzieci z alergia na bmk, skończył się płacz, ale wszystko inne zostało, od początku października mamy znowu inne mleko- dla dzieci z alergia na bmk i laktoze- Antek dalej ulewa ale już w dużo mniejszych ilościach, skończyły się gazy, w nocy wstaje tylko dwa razy na jedzenie, potrafi przespać nawet 6h, ogólnie zauważyłam, że już jest duuuuużo spokojniejszy 😊 chwilowo mamy znowu kryzys w większym ulewanie i brzydkich 💩 ale to przez szczepionkę na rota 😓21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Asia niunia teraz piję kozie... Więc teoretycznie nie powinno być żadnych alergicznych objawów 🤔
Skorek mi powiedział ortopeda na USG bioderek... W szpitalu Nikt o tym Nawet nie wspomniał za to zauważyli napięcie mięśniowe, naczyniaka i asymetrię których z kolei ortopeda nie dostrzegł 🤦🏻♀️
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Skorek my tez wzmożone napięcie, tez słabe mięśnie brzuszka ale fizjo powiedziała co ćwiczyć i na jakie pozycje uważać i mowi ze spokojnie do 3 miesiąca przy odpowiedniej pracy wszystko powinno się unormować 🙂 ważne żeby pójść do fizjo żeby ocenił i pokazał co i jak robić bo właśnie te wzmożone napięcie często się pogłębia w wyniku nieprawidłowej pielęgnacji, złych pozycji do noszenia itd Na spokojnie, już coś robicie z tym napięciem wiec niedługo powinny być efekty 🙂✊
A odnośnie rozejścia kresy - to jest fizjologiczne u niemowlaków. Ta kresa sie dopiero zejdzie jak wzmocnią sie mięśnie brzuszka, na ten moment nic sie z tym nie robi (info od fizjo i pediatry bo tez mamy) 🙂
My dziś równo 2 miesiące, jak to zleciało 🥹 dziś tez pierwszy raz młody został z tatą cały dzień bo ja musiałam wyjść służbowo, dali świetnie radę sami a ja w sumie… odpoczęłam 🫣😅🙈 już zapomniałam jak to jest nie myśleć cały dzień o tym czy za zimno, za ciepło ubrane, głodne czy nie głodne, a może pampers, oj ulał, szybko zrobić pranie i tak w kółko gonitwa myśli jak robić żeby nie płakał. Na prawdę psychicznie odpoczęłam przez te kilka godzin 🙂 Skończył sie tez u nas skok rozwojowy (chyba) - od 3 dni mam znów pogodne dziecko a wcześniej 2 tyg walki. Proszę niech kolejny skok będzie łaskawszy 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 21:06
Wiolala, Skorek lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Kurcze Felinka, ja jednak skonsultowałabym to z pediatra, może przepisze inne mleko, może Eliza jest w tych kilku procentach dzieci gdzie kozie mleko uczula 😓 my mamy teraz Nutramigen21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Karo, co do skoków.. Ludze sie z każdym ta sama nadzieja albo.. licze, ze ominie 🙈
Karo123 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Karo, co do skoków.. Ludze sie z każdym ta sama nadzieja albo.. licze, ze ominie 🙈
Ja jak sobie pomysle ze znów nas to czeka to aż mnie ciarki po plecach przechodzą i krew z twarzy odpływa 😶😅 ale to życie nadzieją pomiędzy skokami miłe prawda? 😂17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙