W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z lepampuch mam bambus bawełna, i bawełniany, polecam bardzo
chociaż ja ich używam tylko w ciągu dnia a na noc kupiłam małej kołderke bo ciągle miała lodowate ręce i nogi a nie chciałam dogrzewać pomieszczenia 🙈🙈
Co do kolektora to ja wyczytałam na grupie na fb związanej z KPI że takiego mleka z kolektora nie powinno się podawać samodzielnie, a pomieszane z odciągniętym laktatorem.. -
Felinka94 wrote:Krysia totalnie trace poczucie czasu 😬
Jeszcze niedawno leżałam na sali głodna podpięta 2h pod ktg, obok siedział mój A. Dodając mi otuchy choć sam byl spanikowany że za chwilę trafię na stół operacyjny... Po przebudzeniu moje pierwsze słowa 'gdzie jest niunia, widziałeś ją?' a potem powiedziałam 'boli ' i film mi się urwał...
A tu zaraz będzie 2 miesiące 🥺
Kiedy się bawimy i ona tak cudownie się śmieje wydając te swoję 'aghuu' moje serce się topi i dziękuję Bogu za to że ją mam 🙏🏼
Bo choć często obolała, zmęczona, czasami płacze z bezsilności - ten mały miś wszystko mi wynagradza ❤️❤️
U nas niewiele mniej, widzisz, to ja miałam nie zobaczyć młodego od razu...ale mimo bólu kręgosłupa warto było... jak go wyjeli, zaczął płakać to pierwsza myśl byla "on naprawdę żyje " a później poczułam jego ciepło... nigdy nie zapomnę momentu, jak dotarło, że tymrazem moje dziecko żyje... mimo ze tez jestem zmęczona, czsami dopada mnie bezsilność ze nie mogę mu pomóc przy kolkach, ale uśmiech małego i świadomość ze mam żywe dziecko wynagradza wszystko, nawet to ze śpię czasami po 3h
Felinka94 lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
25.02.24 - punkcja -
Muszka u nas mleko młoda pojada już tydzień i póki co kupki są fajne, ładny kolor i nie śmierdzą jak po HiPP 🥴
Zobaczymy jak będzie dalej. Ale cały czas dużo pruta i niestety ale wieczorne płaczki nadal nam towarzyszą... Może nie tak długo jak wcześniej ale ta godzina z hakiem musi być
Krysia Ty miałaś to szczęście, ja niestety nieale mam zdjęcie małej odrazu po wyjęciu z brzucha, aczkolwiek czym jest zdjęcie w porównaniu z możliwością wzięcia jej w ramiona..
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Miłego weekendu i smacznej kawki Dziewczyny 😊☕️
Melduję, ze u mnie torba spakowana w jakiś 2/3. Kilka rzeczy mam w praniu do dołożenia i pare innych drobiazgów do dopakowania. Jestem dumna ze to ogarnelam
Dzięki za podzielenie się doświadczeniami z suszarką, myśle ze następne prania pojadę już z suszarka i co będzie to będzie! Nie znoszę porozwieszanego prania po mieszkaniu ;p
Dałyscie mi do myślenia tymi muszlami. Może zakupie, bo póki co mam kupione tylko zwykle wkładki. No i ciagle nie kupiłam laktatora bo mam w głowie takie „nie wiem czy będzie potrzebny”…. Czy któraś z Was karmi z sukcesem i nie ma laktatora?
Siri lubi tę wiadomość
-
karola wrote:Miłego weekendu i smacznej kawki Dziewczyny 😊☕️
Melduję, ze u mnie torba spakowana w jakiś 2/3. Kilka rzeczy mam w praniu do dołożenia i pare innych drobiazgów do dopakowania. Jestem dumna ze to ogarnelam
Dzięki za podzielenie się doświadczeniami z suszarką, myśle ze następne prania pojadę już z suszarka i co będzie to będzie! Nie znoszę porozwieszanego prania po mieszkaniu ;p
Dałyscie mi do myślenia tymi muszlami. Może zakupie, bo póki co mam kupione tylko zwykle wkładki. No i ciagle nie kupiłam laktatora bo mam w głowie takie „nie wiem czy będzie potrzebny”…. Czy któraś z Was karmi z sukcesem i nie ma laktatora?
Gratuluje spakowania torby 🥳 ja tez juz wiekszosc rzeczy mam, ale jakos nie moge sie za to zabrac, chyba boje sie zaakceptowac to, ze to juz tak blisko 😬
karola lubi tę wiadomość
-
JeszczeBlizniaki ja mam akurat chustę tkaną wystawioną na sprzedaż, ale kenhuru, to trochę większy wydatek. Sprzedaje, bo właśnie leci do mnie moja ukochana chusta, która sprzedałam po córce i bardzo tego żałowałam 🥰
Wiolala niestety nie mam aspiratora, by polecić, sama chętnie doczytam co polecacie
Udanego weekendu dziewczyny 😊 ja dziś będę prać i pakować walizkę/torbę do szpitala. Kupiłam taką w średnim rozmiarze, bo kabinowka by mnie przerosła 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 11:11
-
Przepraszam dziewczyny że nie odniosę się do wszystkiego ale mignęła mi rozmowa o kolektorze. Mogę odsprzedać jakby któraś chciała bo użyłam raz i leży. Jakby coś to piszcie 🙂👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm
-
Wiola co u was? Przestawił się mały na pierś czy dalej odciągasz?
U nas też rano zawsze czyścimy nosek, ale więcej daje psikanie woda morska bo wtedy mała kicha niż odciąganie 😊 -
Wiolala wrote:Hej polecicie jakiś aspirator do noska? Najlepiej elektryczny, ten do odkurzacza odpada bo młody się boi.
-
Gosia24 wrote:Wiola co u was? Przestawił się mały na pierś czy dalej odciągasz?
U nas też rano zawsze czyścimy nosek, ale więcej daje psikanie woda morska bo wtedy mała kicha niż odciąganie 😊 -
Dzień dobry mamusie i brzuchatki 🤗 ja się właśnie ogarnęłam ze sprzątaniem i padam, brzuszek już coraz bardziej utrudnia domowe obowiązki 😅
Wiola jak wypróbujesz to daj znać czy jesteś zadowolona bo ja też mam właśnie ten baby ono z melodyjkami, katarka jakoś się bałam kupić do takiego maleństwa bo mogłaby się bać.
-
Będzie trochę obrzydliwie
Dziewczyny przed chwilą zeszła ze mnie duża ilość wydzieliny tak gęstej że masakra. Podbarwiona na brązowo. Oprócz tego ból z prawej strony trochę jakby jajnik 🤔
Zrobiłam owulacyjny i jest pozytywny a tydzień temu u ginekologa jajniki spały, śluzówka macicy 8mm...
Czy to możliwe że jednak owulacja?
Ginekolog się śmiała że mam póki co naturalną antykoncepcję a tymczasem spłynął na mnie blady strach 🤦🏻♀️ Niby nie było nic konkretnego tylko jakieś próby ale bez zabezpieczenia... No i kilka dni temu wstecz...
Helpunku 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 14:46
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnyMuszle kupiłam Chicco i mogę polecić, innych nie próbowałam. Laktator przy synku używałam dopiero po 3-4 miesiącach żeby móc się gdzieś z domu ruszyć.
Teraz nie wyjęłam nawet z szuflady, na razie muszle i kolektor dają radę.karola lubi tę wiadomość
-
Ivanka dam znać
Felinka a może jeszcze masz w organiźmie HCG? Bo ja robiłam w ciąży owulaka i wyszedł pozytywny jak nigdy
Gosia odciągam bo młody jak już nie wrzeszczy na cycka to teraz jest dla niego lizawka... No a ja nie czuję z tym dobrze żeby mnie dziecko po sutkach lizało...Ivanka93 lubi tę wiadomość
-
Felinka94 wrote:Będzie trochę obrzydliwie
Dziewczyny przed chwilą zeszła ze mnie duża ilość wydzieliny tak gęstej że masakra. Podbarwiona na brązowo. Oprócz tego ból z prawej strony trochę jakby jajnik 🤔
Zrobiłam owulacyjny i jest pozytywny a tydzień temu u ginekologa jajniki spały, śluzówka macicy 8mm...
Czy to możliwe że jednak owulacja?
Ginekolog się śmiała że mam póki co naturalną antykoncepcję a tymczasem spłynął na mnie blady strach 🤦🏻♀️ Niby nie było nic konkretnego tylko jakieś próby ale bez zabezpieczenia... No i kilka dni temu wstecz...
Helpunku 😱
Ja miałam wczoraj taką gęstą wydzielinę podbarwioną. Myślałam że jakieś plamienie znowu wraca ale dzisiaj się nie powtórzyło 🧐 Dzisiaj mam chyba 15 dzień cyklu ale nie jestem pewna kiedy dokładnie zaczęłam krwawić (myślałam, że to jeszcze poporodowe). Ale my z mężem jeszcze nic nie działaliśmy więc bez różnicy 😂👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm