W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mersalla ja znowu odwrotnie do Gosi, kupilam i czekaja w pogotowiu. Mnie znowu pomogly wygoic sutki. Mimo wietrzenia, smarowania lanolina i okladami nie mogly dojsc do siebie, dopiero nakladki pomogly. Drugim powodem bylo to, ze moje sutki po porodzie sie mega powiekszyly i dziewczynki mialy problem z poprawnym ich zlapaniem. Zdaje sobie sprawe, ze moze sie to roznie skonczyc, ale one pomogly mi przy obu corkach, zobaczymy jak bedzie tym razem
-
Dzień dobry kochane.
Wyskoczyło mi TSH 3,1. Biorę oczywiście euthyrox, mam Hashimoto od kilku lat..Ostatnio TSH było koło 2. Teleporada dopiero w niedzielę.
Czy TSH powyżej 3 jest bardzo niebezpieczne dla dziecka?2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
Lunaaa wrote:Z mm w szpitalu może się zdarzyć, że będzie ciężko. W tym co rodziłam położne bardzo psioczyły i z wielką łaską mi dawały buteleczki. Teraz zamierzam się dowiedzieć, czy coś się zmieniło i jak podchodzą do tego, bym w razie w dawała mm, które ze sobą zabiorę- by nie zmieniać dziecku mleka po powrocie do domu. Wezmę od razu laktator i butelkę, mam nadzieję, że mm nie będzie koniecznością, ale na nic się nie nastawiam po mojej historii z karmieniem.
Już będąc w tym temacie, powiedzcie jaki czas po porodzie sn/cc odciągnąć pokarm? Jak tylko się poczuję na siłach? Wybrałam kpi i tego chce się trzymać. Czy od razu mleko przelać do docelowej butelki, która będę miała dla synka czy potrzebna będzie na sam początek jakaś malutka ?
Pewnie mleka będzie znikoma ilość (o ile w ogóle), wiec nie wiem jaka butelka by mu się wygodnie jadło
Dziękuje za polecenie ręczniczków dziewczyny ❤️
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
A ja tak jak Siri kupilam jedną pare nakładek tak na wszelki wypadek, ale nie wiem czy zabierać je do szpitala. Karo te muszle działają jak kolektor? Bo ja kupilam właśnie kolektor z baby ono. Dzięki za przypomnienie o kompresach o tym oczywiście zapomniałam przy zakupach aptecznych, a mam pytanie czy którejś mamie femaltiker pomógł rozkręcić laktację?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 10:16
-
Siri, muszle są sztywne i do nich skapuje mleko po kropelce jak wycieka z piersi.
Kolektor działa na podciśnienie, więc powoduje wypływ mleka jak go przyssiesz do piersi a drugą karmisz czy odciągasz.
Mi femaltiker bardzo pomógł przy starszym synku więc już zakupiony mam.2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
Wiolala póki co zostaję przy Capri. Podaje dopiero tydzień, zobaczymy co będzie dalej...
Kociara gratuluję udanej wizyty 🥳🥳🥰
Jeszcze_blizniaki mi tsh skoczyło na grubo ponad 5 ale to na początku 🤔 pod koniec podskoczyło na 2 z hakiem a było ok 1,5 całą ciążę. Nie mam pojęcia czy to na takim etapie jest jeszcze szkodliwe.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Co do pokarmu po cc, ja ściągnęłam na drugi dzień kiedy byłam w stanie usiąść. (Edit usiąść samodzielnie i nie mieć helikoptera 😂)
Nakładki a raczej jedną dostałam od laktacyjnej w szpitalu, więc kupione przeze mnie leżą Nawet raz nie użyte 😅
Edit 2: Eliza dziś ma 8 tygodni, a w środę (30 urodziny jej starego 😅) równo dwa miesiące 🥺 niech ktoś zatrzyma czas 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 10:43
Wiolala lubi tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jeszcze bliźniaki tsh (a w zasadzie ilość hormonów czego pośrednim wskaznikiem jest tsh) jest najważniejsze w 1 trym. Na późniejszych etapach już spokojnie, nie zamrtwialabhm się i poczekała spokojnie na wizytę 😊
Ivanka muszle inaczej działają niż kolektor - o kolektorze pamietam ze któraś z dziewczyn wrzucała filmik jakiejś położnej ze to nie jest do końca dobre (Miśka?) ale już nie pamietam o co chodziło, w każdym razie nie kupowałam. Muszla zbiera tylko tyle ile samo wycieknie z piersi bez robienia podciśnienia. Przy okazji Ma kasztalt takiej miseczki i właśnie może chronić poranione sutki
Femaltiker piłamna pewno głównym sukcesem w rozkręcaniu laktacji jest przystawianie dziecka/odciąganie laktatorem ale femaltiker nie zaszkodzi a może pomoc. Mi w czasie odciągania i picia tego rozkręciła się laktacja. Jak muszę odciągnąć i potrzebuje więcej pokarmu to nawet do teraz sobie czasmi robię - nie wiem czy to placebo czy działa na prawdę 😝 ale bardzo polecam smak czekoladowy i pic sobie z jakimś jogurtem albo mlekiem - pycha 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 11:16
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Ja dalej pije, nie wiem czy pomaga, ale pije
, z mlekiem, ale czekoladowy średnio mi pasował
.
Ja na początku nie sciagalam, ale następnego ranka mały sam już sobie ściągal...
Felinka, my wczoraj 7 tygodni 😱 kiedy?27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
11.10 - Metotreksat
25.02.24 - punkcja -
nick nieaktualnyNakładki weź do szpitala, ale użyj dopiero po konsultacji z położnymi.
Te muszle co mówi Karo też są super. Na początku można ich używać jako osłonki, posmarować piersi oliwą z oliwek na przykład i muszle na to żeby się nie stało od bluzki. A później do zbierania mleka, na prawdę zaskakuje ile mleka się marnuje i wsiąka we wkładki.
Ja używam też ten kolektor buteleczkę od Lansinosh, jak dla mnie to jest cudo. Nie wiedziałam że może szkodzić, macie jakioś więcej szczegółów bo przegapiłam wcześniej chyba. U mnie się sprawdza super, razem z muszlami, w ogóle jeszcze laktatora nie używałam a mam ponad 25 torebek z mlekiem już zamrożonych.Ivanka93 lubi tę wiadomość
-
Właśnie totalnie nie pamietam o co chodziło z tym kolektorem, tylko zarejestreowalam ze ten post był na „nie” i odpuściłam temat 🫣 jak ktoś pamięta skąd to było info to tez chętnie przyjmę bo pokarm mi się nadal leje z obu piersi na raz wiec chętnie bym coś pomrozila 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 12:57
Cecylia lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Karo, dobrze pamiętam, że to ty polecałaś kocyki z Le Pampucha? Które masz?
Znalazłam info o promce -30% na wszystko z kodem OSKAR, nie wiem do kiedy, ale sprawdziłam że działatylko chciałabym coś takiego grubszego jednak, nie wiem jak one na żywo w dotyku.
Karo123 lubi tę wiadomość
36 cykli starań
2 x IUI ❌
Nieudana procedura IVF - imsi - 3 x FET - ❌
💔 ciąża biochemiczna - naturals - 03.2022
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno
Naturalny cud ❤️ mamy syna!
27.01.23 - 3390 g i 55 cm
22.05.2024 - puste jajo, poronienie 7+2 💔
08.2024 - powrót do starań o rodzeństwo
09.2024 - ⏸️
-
No właśnie ja też czytałam że kolektor to złoto i pomaga ściągnąć mnóstwo mleczka, które inaczej by się zmarnowało a ponieważ kupilam ostatecznie pojedynczy laktator bo nie planuje kp jakoś bardzo długo to pomyślałam o kolektorze na drugą pierś. Ja na poranione skutki mam jakąś masc z babydream z rosska podobno też się jej nie zmywa do karmienia a kupilam za jakieś śmieszne pieniądze.
-
Krysia totalnie trace poczucie czasu 😬
Jeszcze niedawno leżałam na sali głodna podpięta 2h pod ktg, obok siedział mój A. Dodając mi otuchy choć sam byl spanikowany że za chwilę trafię na stół operacyjny... Po przebudzeniu moje pierwsze słowa 'gdzie jest niunia, widziałeś ją?' a potem powiedziałam 'boli ' i film mi się urwał...
A tu zaraz będzie 2 miesiące 🥺
Kiedy się bawimy i ona tak cudownie się śmieje wydając te swoję 'aghuu' moje serce się topi i dziękuję Bogu za to że ją mam 🙏🏼
Bo choć często obolała, zmęczona, czasami płacze z bezsilności - ten mały miś wszystko mi wynagradza ❤️❤️Jeszcze_Blizniaki, Wiolala, Lunaaa, Ivanka93 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Kociara tak polecam, dziewczyny z tego co wiem tez maja Le Pampuchy i dobrze im się sprawdzają 😊 ja mam 100% bambusowy z jonami srebra - tego używam w domu i używałam latem, to jest kocyk ale ma tak cudowne właściwości termoregulujace ze nawet w gorąc nie zagrzewał mi dziecka a fajnie otulal (ten materiał jest jakby chłodny w dotyku, ciężko to wytłumaczyć 🙈), z kolei na chłodniejsze spacery letnie tez go brałam bo ma gęsta zbita strukturę i fajnie chronił przed chłodem. No i to jest najbardziej miękki kocyk ever 🙈. Mam tez 50% bambus 50% bawełna i on jest cieplejszy, tego używam na jesienne spacerki, przez bambus w składzie dalej jest bardzo oddychający ale bawełna jednak daje to uczucie ciepłego materiału 😊 Ten się sprawdzi jako kocyk przejściowy, jak w domu zimniej to tez używam tego. No a teraz jak są dni keidy jest turbo zimno to już używam kocyka z wełny merino, mam z My Memi (kupiłam w ich zakładce outlet, polecam polować), w zeszlym roku kojarzę ze Le pampuch tez miał merino, nie wiem jak w tym roku. Merino tez super oddycha a fajnie dogrzewa malucha. Także takie trzy kocyki my mamy i w sumie w zupełności nam to wystarcza. Na upartego dwa by tez starczyły ale te trzy to taka wygoda o tyle ze jak jeden w praniu to te dwa jeszcze mam w użyciu 😉17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
Jeszcze bliźniaki dziękuję, uwierz mi, mam łzy w oczach wspominając tą całą drogę, bo wiem że kiedyś nastanie dzień kiedy mama zejdzie na dalszy plan i tego momentu boję się cholernie 🙈
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Jeszcze_Blizniaki wrote:Karo, też mam ten le pampuch z jonami srebra. Jeszcze nówka, nieprana. Czy suszysz go w suszarce bębnowej?
Tak, suszony już dwa razy i nadal jak nówka 🥰 Tylko robię jakiś krótszy tryb - u mnie da się wybrać taki tryb ze niby jak pranie jest wysuszone na 80% to daje znać i raz właśnie tym trybem suszylam i był w zasadzie na moje oko suchy ale jeszcze zostawiłam na suszarce tradycyjnej do doschniecia a za drugim razem olałam i suszylam jak resztę rzeczy i wszystko Ok ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 17:01
Przepraszam nie odniosę się bezpośrednio ale co do mleka capri care , my jesteśmy praktycznie na nim od urodzenia 8msc. Ogólnie jest to porządne mleko i w większości byłam zadowolona z niego bo młoda dobrze na nim przybrała (będąc poza siatka teraz jest na 50 centylu). Natomiast trzeba się przygotować na zielone kupy i zatwardzenia …
teraz zastanawiam się nad przejściem na normalne mleko modyfikowane tylko zastanawiam się czy jest to słuszne. Wprowadzam małej normalne produkty mleczne krowie , zauważyłam jakieś skórne objawy ale nie jestem w stanie stwierdzić czy to od tego. Pamietam jak pediatra mówiła żebym się dobrze zastanowiła nad mlekiem kozim pytając czy „pani pije mleko kozie na co dzień? Wiec czemu przyzwyczajać do niego dziecko”.
Myślicie ze zmiana mleka terZ ma jakiś sens? Chciałam na bebiko.
Ale ogólnie mega capri polecam. Jest bardzo smaczne tez. I maluchy dobrze na nim rosna
Co do siatek centylowych jeśli dziecko nie leci na łeb na szyje z nich w dół to myśle ze nic się nie dzieje. My czasem nie przybieramy dobrze przy ząbkowaniu albo jak dużo się mała rusza.
Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g