W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Noelle, piękna Klara! 😍 Jest podobna bardziej do ciebie czy do męża?
Młoda, ty do porodu się wykończysz psychicznie z tymi podwójnymi wizytami 😱 ja wiem, że to z jednej strony uspokaja, bo widzisz dziecko częściej, ale z drugiej wprowadza niepotrzebną nerwówkę. Zastanów się czy ci to potrzebne 😔
Bardzo się cieszę, że ogólne jest ok. 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 17:11
Księgowa, Noelle, szona lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Annamaria wrote:Martyna, to nie jest naturalne, że się skraca, nie w tym tygodniu ciązy i powinno się ją mierzyc. Większości dziewczyn szyjka potrafi trzymać do samego końca, i dopiero od ok 36-37 zaczyna się skracać o cm, dwa , pomału.. Często też trzyma na 5cm do samego końca i skraca się dopiero podczas skurczów porodowych, ale na pewno skracanie się szyjki do 2- 3 cm przy 25 tc to nie jest norma....
Dobrze, że gin Młodej mierzy szyjkę, bo nie liczy się pojedynczy pomiar, ale tendencja, jeśli jest spadkowa, to co, ma nie reagować, nie mierzyć? Właśnie po to lekarze zaczęli badać szyjkę, bo mamy od niedawna w medycynie pessary i szew, i można uratować ciaże, które kiedyś zbyt szybko się rozwiązywały.
Młoda, u ciebie te 3 cm to jeszcze jest kawałek szyjki, zobaczymy jak będzie pomiar u twojego gina, spróbuj włączyć spokój, bo to może pomóc, a smutek i twoje emocje jednak dziecko już czuje. Jeszcze nic się nie dzieje przecież, nie daj się dołkom!
Kiedy masz wizytę u tego drugiego gina?
W zasadzie to tylko w Polsce tak bardzo się martwią o szyjkę i wiem ze tyle razy byłaś w ciąży ze dla Ciebie to normalne . Za granicą już do tego tak nie podchodzą.
A tendencja do skracania szyjki ma miejsce, ponieważ normy długości szyjki są coraz mniejsze wraz z rozwojem ciąży 🤷🏼♀️ Na jakiejś podstawie były one wiec stworzone 🧐 Może w Polsce nikt ich nie zna- tego nie wiem.
Myśle ze nie ma co Młodej straszyć, skoro norma jest od 2,5 a Młoda ma prawie 3 to to jest wynik w porzadku, może nie idealny, ale jest pod opieką lekarza który w razie czego zareaguje.
Suszarka, szona lubią tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Simons podobno cały mąż - męczysz się 9 miesięcy, rodzisz w bólach, a dziecko i tak wygląda jak stary. 🤣
Ja też uważam, że te podwójne wizyty wprowadzają więcej chaosu niż uspokojenia. 🤷🏻♀️Simons_cat lubi tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Simons_cat wrote:Noelle, piękna Klara! 😍 Jest podobna bardziej do ciebie czy do męża?
Młoda, ty do porodu się wykończysz psychicznie z tymi podwójnymi wizytami 😱 ja wiem, że to z jednej strony uspokaja, bo widzisz dziecko częściej, ale z drugiej wprowadza niepotrzebną nerwówkę. Zastanów się czy ci to potrzebne 😔
Bardzo się cieszę, że ogólne jest ok. 🤗
Za tydzien mam wizyte zeby sprawdzic znow serduszko Ignasia. A potem 20 lipca u mojego prowadzacego.
Anna ja wiem wlasnie ze to nie jest normalne. Szyjka 20 maja miala 4 cm a dzisiaj po niewiele ponad miesiacu ma 2,9. W miedzyczasie sukcesywnie sie zmniejszala powoli wiec to nie jest „okej”. Na szczescie na razie nie skraca sie duzo i moze wytrzyma na ladnym poziomie w miare do tego 30+ tygodnia. Wiem, ze prawie 3 cm to przyzwoity wynik, ale nie jej dlugosc mnie tak mocno martwi a wlasnie to, ze caly czas sie skraca. 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 17:36
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Noelle wrote:Simons podobno cały mąż - męczysz się 9 miesięcy, rodzisz w bólach, a dziecko i tak wygląda jak stary. 🤣
Noelle, padłam.....! Jakie ona ma słodkie włoski! A dostaje jakieś kropelki na te kupki i trawienie?
Martyna33 wrote:
Myśle ze nie ma co Młodej straszyć
Martyna, nikt z nas jej nie straszy, napisałam, że to dobrze, że jej mierzą tę szyjkę. Mam dwie dziewczyny wokół, u których był potrzebny pessar i ta uwaga poświęcona szyjce miała jednak dobroczynne działanie, bo skracanie udało się zatrzymać, jedna urodziła w terminie, druga grubo po
A gdyby nikt się ich szyjką nie zainteresował, nie wiem, jak by było.. dlatego nawet nie piszę ze swojego doświadczenia, ale z tych ich historii..
Wiem, że za granicą jest zupełnie inaczej, czasem to zupełnie jak dwa światy, jak dziewczyny z innych wątków opisują swoje wizyty..
Dziewczyny, jakby któraś potrzebowała przewiewnych majciochów na ciążę - to gorąco polecam te koronkowe hipsterskie majciochy granatowe lub białe z LIDLA. Ja cię, normalnie nic nie czuję, że je mam założone, szkoda, że staników z tego nie zrobili!!
Są w takich kartonikach, w dwupaku, za 21 zł za dwie sztuki Nawet 40 minut w komunikacji miejskiej nie było im straszne, aż żałuję, że więcej nie kupiłam..
-
Annamaria nic nam nie przepisał bo mamy zobaczyć czy problem sam się rozwiąże po odstawieniu tego nabiału. Powiedział, że ewentualnie możemy podawać probiotyk ale nie jest to konieczne. Generalnie jeżeli problem nie minie to będziemy się badać na rotawirusy. 😉
Ja widzę już poprawę od tej nieszczęsnej soboty kiedy pojawiła się pierwsza zielona kupa bo zniknęły te dramatyczne kolki i liczba kup wróciła do normy czyli z tych 4 kup dziennie do 10 tak jak było na początku. Jedyne co martwi i nas i lekarza to że kupy są nadal takie strzelające i wodnite. 🤷🏻♀️Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Rozumiem AnnaMaria! Ja tez nie wiedziałam ze u Młodej ta szyjka się tak skróciła w miesiąc, myślałam ze nie było aż takiej różnicy... W takim razie masz całkowitą racje ze trzeba kontrolować.
Młoda, Mam nadzieje ze szyjka się „ogarnie” , a co do wizyt u dwóch lekarzy No to zgadzam się z dziewczynami. Niepotrzebny stresik. Może jak u tego lekarza tak słabo z wymiarami to u drugiego i szyjka będzie dłuższa
Noelle, 😍😍😍😍😍😍 Jak dajecie sobie radę? Jak Twój połóg ? Jak się czujesz ?Noelle, golonat lubią tę wiadomość
Noelle, to trzymam kciuki za mądrego lekarza i trafne diagnozy.. nic nie doradzę, bo u mnie nigdy nie było ani zielonych, ani wodnistych i strzelajacych..
-
Jesteśmy po prenatalnych. Wszystko dobrze 🙂 Maleństwo ma 7cm, organoleptycznie wszystko dobrze wygląda.. Ryzyko otrzymamy w ciągu tygodnia.
Mamy jeszcze nie robić zakupów, ale raczej w moim brzuszku kryje się dziewczynka 😉
Liczyliśmy na chłopca, bo w rodzinie same baby się rodzą ostatnio 😂🤣😂 ale najważniejsze, żeby było zdrowe 🙂Noelle, Simons_cat, asiek96, kokoszka31, Annamaria, Natka95, Magdalena29, Lisa_, Atena37, miska122, Suszarka, szona lubią tę wiadomość
-
Annamaria ja też liczę na mądrego lekarza. 😅 Mam nadzieję, że sytuacja się ustabilizuje i okaże się, że to ten nabiał. Nie muszę go jeść a to chyba najprostsza z diagnoz. 🙈
Martyna czujemy się dobrze. ☺️ Moje nieszczęsne kroczę chyba też ma się coraz lepiej bo przestało aż tak boleć za to z coraz więcej zakamarków zaczęły wystawać mi szwy - mam nadzieję, że po prostu zaczynają się rozpuszczać. 😅 Mam coraz mniejszego baby bluesa no i powolutku zaczynam ogarniać codzienność. 😉kokoszka31, Mlodamezatka, Annamaria, Magdalena29, Lisa_, Suszarka lubią tę wiadomość
Noelle, Klara to mega słodziak 🥰🥰
Młoda, najważniejsze to być pod kontrolą i monitorować tę szyjkę. Najwyżej założą Ci pessar w którym śmiga wiele dziewczyn. Ze mną na sali w szpitalu leżała dziewczyna w 28 tc z szyjką 17 mm.
A wagą Ignasia się teraz nie przejmuj skoro przepływ są dobre gorzej gdyby tu coś szwankowało.
Trzymam kciuki za dobre wieści na następnej wizycie u prowadzącego ✊
Ja sama trafiłam do szpitala w 33 tc z szyjką 2,5, rozwarciem na 2 cm i od tej pory żadnego w tym postępu, a mógłby się już pojawiać 🤷
Bebetka, gratulacje!
Kokoszka, śliczny kącik dla małego 🥰
Magdalena, jak znajdziesz w końcu sposób na wypędzenie dziecka z brzucha to daj znaćNoelle, kokoszka31, Magdalena29, golonat lubią tę wiadomość
-
Noelle wrote:Annamaria ja też liczę na mądrego lekarza. 😅 Mam nadzieję, że sytuacja się ustabilizuje i okaże się, że to ten nabiał. Nie muszę go jeść a to chyba najprostsza z diagnoz. 🙈
Martyna czujemy się dobrze. ☺️ Moje nieszczęsne kroczę chyba też ma się coraz lepiej bo przestało aż tak boleć za to z coraz więcej zakamarków zaczęły wystawać mi szwy - mam nadzieję, że po prostu zaczynają się rozpuszczać. 😅 Mam coraz mniejszego baby bluesa no i powolutku zaczynam ogarniać codzienność. 😉
Całe szczęście ze krocze już mniej boli 🙏🏼
A maz jest z Tobą w domku czy sama dajesz radę? Jak wasze nocki, ile razy wstajesz do małej ?Noelle lubi tę wiadomość
Martyna mąż zostaje z nami w domu aż do 11.07. ☺️
Nocki nie są jakieś złe bo pierwszą pobudkę młoda zalicza koło 24/1 kiedy jeszcze zazwyczaj nie śpimy, drugą koło 3/4 i ostatnią między 6/7. Ta ostatnia pobudka zawsze trwa dłużej bo młoda chce się nosić i oglądać świat ale nie mogę narzekać. ☺️ Wiadomo, że o tej 7 chce mi się wyć z niewyspania ale później cały dzień już nie jestem zmęczona. 😅
Klara ma swoje stałe godziny od samego początku i twardo sama się ich trzyma bo wybudza się niemal co do minuty. ☺️kokoszka31, Mlodamezatka, Martyna33 lubią tę wiadomość
Chyba nie ma "złotego sposobu"
W niedzielę się okaże ile moje czary dały... a pewnie i tak skończy się na wywołaniu... ehhh...Madziandzia
Starania o pierwszą dzidzię od 10.2018
Hashimoto, IO, jajowody drożne, owulacje są
Mąż - żpn II stopień, morfologia 0%, DFI 13,12 , HDS 26,24 , MAR prawidłowy, HBA 82,5%
22.10.2020 II, beta 197
24.10.2020 beta 550
06.11.2020 mamy 3 mm i ❤
17.12.2020 6,2 cm człowieka 😍
11.02.2021 340 g zdrowej dziewuszki 💗
23.04.2021 1709 g szczęścia 🥰
02.06.2021 3100 g wiercipięty 😍
22.06.2021 3450 g uparciucha 💪🏻
27.06.2021 jednak 3600 g 😅
05.07.2021 18:35 Łucja ❤ 56 cm, 3160g, 10/10 🥰
-
Noelle wrote:Martyna mąż zostaje z nami w domu aż do 11.07. ☺️
Nocki nie są jakieś złe bo pierwszą pobudkę młoda zalicza koło 24/1 kiedy jeszcze zazwyczaj nie śpimy, drugą koło 3/4 i ostatnią między 6/7. Ta ostatnia pobudka zawsze trwa dłużej bo młoda chce się nosić i oglądać świat ale nie mogę narzekać. ☺️ Wiadomo, że o tej 7 chce mi się wyć z niewyspania ale później cały dzień już nie jestem zmęczona. 😅
Klara ma swoje stałe godziny od samego początku i twardo sama się ich trzyma bo wybudza się niemal co do minuty. ☺️
To super ze mąż jest z wami w domu! Wczuł się już w role tatusia?
A w dzień drzemiesz z Klarcią?
Martyna niestety jak robi się jasno to ja już mam pospane - jestem w stanie zasnąć dopiero po zmroku. 😅
Mąż jest najlepszym i najbardziej zaangażowanym tatą świata. ❤️ Jestem z niego dumna jak nigdy i nie mogę się na nich napatrzeć. Codziennie wieczorem czyta Klarze bajeczki a ona w najlepsze śpi na jego klacie. 🥰 Przebiera, przewija, myje, no robi dosłownie wszystko a dodatkowo ogarnia całe mieszkanie i gotuje żebyśmy nie umarli z głodu. 🙈Martyna33, Natka95, Magdalena29, Simons_cat, Zielone.Slonce, Suszarka lubią tę wiadomość
Noelle wrote:Martyna niestety jak robi się jasno to ja już mam pospane - jestem w stanie zasnąć dopiero po zmroku. 😅
Mąż jest najlepszym i najbardziej zaangażowanym tatą świata. ❤️ Jestem z niego dumna jak nigdy i nie mogę się na nich napatrzeć. Codziennie wieczorem czyta Klarze bajeczki a ona w najlepsze śpi na jego klacie. 🥰 Przebiera, przewija, myje, no robi dosłownie wszystko a dodatkowo ogarnia całe mieszkanie i gotuje żebyśmy nie umarli z głodu. 🙈
Medal dla najlepszego męża i ojca leci do męża Noelle 😍🙏🏼
Aż ciepło na serduszku jak się to czyta!
Oby wam dalej byli tak dobrze, albo i jeszcze lepiej!
Poprosimy o więcej zdjęć Klary i może masz już jakieś hity i buble z wyprawki, co się na tym etapie totalnie nie sprawdza a co bardzo🙏🏼Noelle lubi tę wiadomość
Mam już kilka przemyśleń odnośnie wyprawki. 😉
Z całego serca polecam kupić kokon - młoda śpi w nim na kanapie i jest to super wygodne, nie wyobrażam sobie go nie mieć. ☺️
Zamiast chusteczek nawilżanych polecam chusteczki Babylove öl-pflegetucher - dostępne jedynie na allegro bo to niemiecki produkt. Są to chusteczki nasączane olejkiem migdałowym - nie są mokre i zimne więc nie budzą śpiącego dzidziusia a na prawdę super nawilżają. 😉
Kupcie sobie baaaaardzo dużo zwykłej białej tetry bo schodzą w takich ilościach, że ciężko to opisać. 😂
Mogę też polecić videonianie babyhit basics - dostępna jest również z monitorem oddechu ale my go nie mamy. 😉
Jestem średnio zadowolona z dostawki chicco next2me ale podejrzewam, że nie byłabym zadowolona z żadnej. Młoda niby w niej śpi i jest spoko ale z tymi szwami nie potrafiłam jej sama wyciągnąć przez co musiałam budzić męża i prosić o pomoc. Wydaje mi się, że lepsza byłaby dostawka, która rozkłada się na równi z łóżkiem bo w tym chicco jak obniży się ściankę to dzidzia jest tak jakby poniżej i nie jest to wygodne. 😉
I nie polecam rogali do karmienia - są tak wypchane do granic możliwości, że pomimo mojej w miarę wąskiej talii ta poduszka odjeżdża i wysuwa się spod dziecka. 🙈
Jak przypomnę sobie coś jeszcze to dam znać. ☺️Martyna33, kokoszka31, Simons_cat lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️