W oczekiwaniu na rozwiązanie (klub AA) 💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria zgadzam się w 200%, już o tym rozmawiałyśmy i miałam podobna przygodę.
Nawet jeśli podrażnień nie widać, to na pupci malucha one mogą byc. To delikatna skórka, która ciągle jest przykryta wielkim pampuchemnie wiem jak Wy, ale ja po każdym okresie miałam nieco podrażniona skórę od podpasek. Po prostu wilgoć i brak przepływu powietrza sprawiają, że skóra tak reaguje. No i teraz na taką podrażniona skórę wylejcie sobie jakiś wyciąg z grejpfruta. Fajnie ? No nie 😅 myślę, że właśnie tak odczuwają to dzieci po prostu. Z pewnością nie wszystkie ! Przecież my jesteśmy inni, dzieci też. Ale skoro słyszę od wielu mam, że water się nie sprawdziły, mnie sama uczulily, eksperymentować nie będę na swoim dziecku.
Martyna jeśli jest jakaś metoda, by spokojnie przeslac paczkę do Ciebie na UA to w razie czego służę pomocą ! -
Kwasy owocowe stosuje się w pilingach (biochemia urody, polecam).
Kway owocowe są w sokach, stosuje się np. Przy przebarwieniach
24.03 (11dpo) ⏸️
15.04 - jest ❤️ CRL- 0.88 cm
29.04- CRL - 2,31 cm
20.05(prenatalne) - CRL-5,63 cm
8.06.- CRL- 9.73cm
16.06 - 160g ♀️
6.07- 246g
8.07-270g
15.07- II prenatalne- 300g Księżniczki ❤️
28.07 - 440g cudu ❤️
17.08(25+0)-721g
3.09 (27+3) - 960g
8.09 - III usg (28+2)- 1055g 🍀
30.09.2021 (31+3) - 1600g
17.11.2021 (38+2)- 2773g
5.12.2021 (40+6)- 2930g
53 cm piękna księżniczka 💕👶 -
Justyna 🧡🧡🧡
Tak sobie myśle, tzn jeśli kogoś uczuliły to uczuliły, ale czy ekstrakt z grejpfruta w tych chusteczkach nie ma celu przeciwbakteryjnego? W końcu takie są właściwości grejpfruta, a w chusteczkach jest minimalna ilość. No i taki naturalny środek przeciwbakteryjny nawet dla malucha wydaje się spoko (oczywiście w teorii).
No nic, będziemy próbować, testować, bo z kolei od znajomych słyszałam same super opinie, ze inne chusteczki uczulały a te nie. Zobaczymy🤷🏼♀️ najwyższej zużyje dla szczeniaka 🤣
Gdyby uczuliły nawet szczeniaka 😂 to ja też nie będę miała problemu żeby je sprzedać za cenę x2 . Także nie martwię się tym, ze będę musiała zmienić chusteczki jak cośszona lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna, ja mam nad krzepliwosci, Hashimoto i GB (pierwsze i ostatnie dają w efekcie trudna ciążę, wysokiego ryzyka). Nic nie przeoczyłaś 😉
Szona, Alutka - super, że z dzieciaczkami wszystko w porządku ❤️
Ja właśnie podjęłam kolejna, 3 próbę umówienia się w poradni patologii ciazy..szona lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Hmm w sumie racja... Ale wiesz, jeśli wylejesz odrobinę wody utlenionej czy nawet spirytusu na otwartą ranę, to też będzie piekło. A przecież to też działa antybakteryjnie. Rozumiem więc, że jeśli na podrażnionego pupciaka takiego malucha wjedzie grejpfrut, to po prostu reaguje on podobnie i tyle. 😊
Dziewczyny, muszę się wyżalić, bo chyba nie wiem co robićwiem, że tematyka grupy jest inna, ale ufam Wam jak mało komu...
Wspominałam Wam, że moja siostra nie była nawet na moim ślubie ani weselu. Trudno powiedzieć czy jest zła na mnie czy co. Nie miałam z nią kontaktu od momentu, w którym powiedziała mi, że na wesele nie przyjdzie. Trudno.
W sumie nie miała kontaktu z nikim z rodziny. W końcu jej córka (14 lat - to ważne dla dalszej opowieści) zadzwoniła do mojej mamy z życzeniami urodzinowymi i prośba, by mogła do niej chociaż na kilka dni przyjechać (zadzwoniła z telefonu koleżanki, bo jej mama wiecznie nie chce doladowac konta a jak to zrobi, sama korzysta). Moja mama oczywiście się zgodziła ale to wymagało zgody też jej mamy czyli mojej siostry. Ta oczywiście się nie zgodziła twierdząc, że dziecko jest jej potrzebne do pomocy przy gospodarstwie. Do akcji wkroczył mój szwagier twierdząc, że on nie widzi przeszkód, by dziecko trochę pojechało do swojej babci. Siostra moja była zła, no ale się zgodziła. Z racji tego, że długo nie przyjeżdżała do babci ani do pradziadków (nie ze swojej winy tylko mojej siostry) to każdy zachwycony, cieszy się z jej obecności. Dostała od każdego z dziadków i pradziadków jakąś kasę, jak to nastolatka. Chciała ją przeznaczyć na nowy telefon, bo moja siostra dała jej taki z przyciskami. Ona chciała dotykowy, bo wszyscy w klasie taki mają a z niej się śmieją. Tutaj warto zaznaczyć, że jakieś 3 lata temu moja babcia na Mikołaja sprezentowała jej taki telefon, nie jakiś drogi, no ale panel dotykowy był. Moja siostra jej zabrała, twierdząc, że jej taki nie potrzebny. Na kolejnego Mikołaja mój szwagier kupił dziecku taki telefon, też bez bajerów,ale był. No to moja siostra zalała telefon, który zabrała swojemu dziecku po raz pierwszy i zabrała drugi. Dziecku przypadł w udziale staroć. Mała ma 14 lat, to nastolatka, nie chce się wyróżniać wśród rówieśników. Wszystkie pieniądze, które podczas pobytu u mojej mamy zebrała u dziadków i cioć przeznaczyła na nowy telefon. Mój braciszek zamówił jej fajny telefon w dobrej cenie. Moja siostra jak się o tym dowiedziała otworzyła święta wojnę. Wydarła się na nią, że nie zasłużyła na takie prezenty bo miała kiepskie oceny, i ma zwrócić telefon a kasę odebrać.
Moja siostrzenica to pracowita dziewczynka. Pomaga im w gospodarstwie, z którego się utrzymują. Pochwaliła się, ze chodzi dodatkowo w wakacje na zarobek w truskawki i inne tego typu rzeczy. Co więcej, nie zawsze te pieniądze trafiają do portfela dziecka, moja siostra je zabiera. Podejrzewam, że tak też byłoby z pieniędzmi od dziadków. Chciałaby je po prostu zabrać.
Moja siostra zaszła w ciążę mając 17 lat, urodziła mając 18. Nie miała okazji dojrzeć, dorosnąć, ale to co wyprawia to woła o pomstę do nieba. Mój szwagier rozkłada ręce, bo choćby chciał dziecku nieba przychylić, to moja siostra zawsze znajdzie sposób, by dziecku życie uprzykrzyć. Nie może wychodzić sama do koleżanek. Nie może wyskoczyć z koleżankami do pobliskiej galerii jak to nastolatki - połazić po prostu, kupić lody czy coś. Jeśli chce gdzieś wyjść to idzie do taty, a potem między mama a tata jest wojna, bo tata się zgodził.
Nie mam zielonego pojęcia jak pomóc dziecku. Moja siostrzenica pyta mnie czy jak zda maturę i będzie chciała iść na studia to czy przez pierwsze miesiące będzie mogła u mnie pomieszkać, bo wie, że mama jej finansowo nie wspomoże a chciałaby się dalej uczyć.
Rozmawiałam już o tym z mężem. Dom mamy duży, mój mąż uważa, że już teraz mogłaby z nami zamieszkać, ale jest niepełnoletnia, to niemożliwe. Boje się, że przez te kilka lat dziecko nie wytrzyma, wpadnie na jakiś głupi pomysł, by się wyrwać z domu.
Moja siostra ma 32 lata. Nie skończyła nawet szkoły średniej. Mam wrażenie, że wini dziecko za stracone młodzieńcze lata a mnie za to, że nie zrobiłam tego co ona, skorzystałam z młodości, wykształciłam się i pracuje... To młoda kobieta a zachowuje się jak stara dewota.
Swoich relacji z siostrą nie chce uzdrawiać. Była i będzie głupia. Ale dziecka mi szkoda i nie mam pojęcia jak jej pomóc. Przyjedzie do mnie z moją mamą do galerii. Ale co ja mogę, powiedzieć jej "nie martw się, jeszcze kilka lat i możesz stamtąd spieprzać" ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 11:09
-
Szonka kawał babeczki już z Werki ❤️ Pięknie rośnie Ja za tydzień znów obczaje Ignasia 😍
Alutka witamy w #teamboy 💙💙💙🎉
Ja wlasnie zrezygnowalam z waterwipes po wielu opiniach, ze szczypia. Nie mam parcia na marke „bo modne teraz” - tego, ze modne sa nie mozna odmowic. Ten ekstrakt z grejpfruta tez jakos mi nie lezy, od razu po opiniach ze szczypia pomyslalam o tym wyciagu wlasnie 🤔
Zamiast nich z wodnych wybralam cheeky pada - wyprobowane przeze mnie i wydaja sie byc ok. Wzielam 2 opakowania tylko wiec zobaczymy czy podpasuja. A z nawilzonych kupuje zielone babydream - cena super i tez wyprobowane. Sklad tez bardzo dobry w analizach wypada wiec po co przeplacacchusteczki beda na noc. Za dnia bede chciala myc pupke woda z kropelka olejku po prostu ☺️
Lisa - z gasek little dutch mam juz pokazna kolekcje 😅😅 dostalam, a raczej Ignas od moich rodzicow zestaw prezentowy i tam sa 3 gaski, mam zawieszke do wozka, zamowilam tez tego kwiatka szelescika a na liste prezentowa na babyshower o ktora prosily moje psiapsi wpisalam gaske z pozytywka i karuzele z gaskami do lozeczka 🤣🤣🤣
Dzisiaj mam wrazenie ze brzuch mi mocno opadl i jakis mniejszy duzo jest. Pewnie to tylko wrazenie, ale i tak nie lubie 🙄 przede wszystkim to ze opadl, bo wielkosc jest pewnie taka sama - pepek jak zostal naciagniety i splaszczony tak jest dalej, ale no.. jest nizej ten brzuch 🙄🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 11:11
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Alutka128 wrote:Tak bardzo się cieszę że chłopak bo od samego początku mam takie przeczucie że będzie synuś 💙
Super gratulacje 😍 macie już pomysł na imię?
Idziemy praktycznie łeb w łeb z ciążą, ciekawe który królewicz pojawi się pierwszy na świecie 😄 -
miska122 wrote:Super gratulacje 😍 macie już pomysł na imię?
Idziemy praktycznie łeb w łeb z ciążą, ciekawe który królewicz pojawi się pierwszy na świecie 😄
Jako że ja miałam być chłopakiem to miałam być Łukasz, więc będzie Łukasz, ale w serbskiej wersji bo jednak tu będziemy mieszkać więc będzie LUKA 💙
Noelle proszę o wpisanie mi mojego Luki 💙Mlodamezatka, Noelle, miska122, Suszarka, szona lubią tę wiadomość
-
Justyna strasznie przykra ta historia co opowiadasz 😔 szkoda mlodej bo widac ze ona sie stara, nie ma siana w glowie, a jak to kazda nastolatka nie chce sie wybijac. Wiemy jak to jest obecnie - nie masz tego, smego owego to jestes „gorszy”.
Ale mloda jest juz na tyle duza ze moze udaloby sie zrobic tak, ze sama by np do was przyjezdzala co jakis czas? Zeby sie wyrwac, zyskac wsparcie jakiego nie ma od wlasnej matki. Co do telefonu ja bym stanowczo porozmawiala z siostra i powiedziala, ze to jest prezent dla mlodej od calej rodziny i ze nie zamierzacie nic zwracac, mloda sama zdecydowala na co chce przeznaczyc pieniadze jakie dostala w prezencie i ze jej matce nic do tego bo to nie byly jej pieniadze a rodziny ofiarowane mlodej. Zaznaczylabym ze telefon jest jej i to ona ma go uzywac. Ciezko mi wymyslic cos innego w tej sytuacji 😔
A z mloda pogadaj - powiedz ze jak bedzie czegos potrzebowala, albo pogadac, albo wyrwac sie na weekend to zawsze moze do was zadzwonic czy przyjechac. Sama swiadomosc ze ma takie wsparcie w was moze duzo pomoc. ❤️
Jestescie na prawde super ludzmi z mezem Justynka ❤️❤️13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Alutka128 wrote:Mój stary jest niemożliwy 🤣 od początku ciąży mówi że nie chce znać płci i koniec,
Teraz mi pisze że jak wróci to chce żebym mu powiedziała 🤣🤣🤣🤣🤣
Gratulacje synka 😍
-
Mlodamezatka wrote:Justyna strasznie przykra ta historia co opowiadasz 😔 szkoda mlodej bo widac ze ona sie stara, nie ma siana w glowie, a jak to kazda nastolatka nie chce sie wybijac. Wiemy jak to jest obecnie - nie masz tego, smego owego to jestes „gorszy”.
Ale mloda jest juz na tyle duza ze moze udaloby sie zrobic tak, ze sama by np do was przyjezdzala co jakis czas? Zeby sie wyrwac, zyskac wsparcie jakiego nie ma od wlasnej matki. Co do telefonu ja bym stanowczo porozmawiala z siostra i powiedziala, ze to jest prezent dla mlodej od calej rodziny i ze nie zamierzacie nic zwracac, mloda sama zdecydowala na co chce przeznaczyc pieniadze jakie dostala w prezencie i ze jej matce nic do tego bo to nie byly jej pieniadze a rodziny ofiarowane mlodej. Zaznaczylabym ze telefon jest jej i to ona ma go uzywac. Ciezko mi wymyslic cos innego w tej sytuacji 😔
A z mloda pogadaj - powiedz ze jak bedzie czegos potrzebowala, albo pogadac, albo wyrwac sie na weekend to zawsze moze do was zadzwonic czy przyjechac. Sama swiadomosc ze ma takie wsparcie w was moze duzo pomoc. ❤️
Jestescie na prawde super ludzmi z mezem Justynka ❤️❤️
Rozmawiałam już ze szwagrem, on twierdzi, że chce aby dziecko miało ten telefon, ale on już tyle razy z moją siostra rozmawiał, że nie ma pojęcia jak do niej mówić, bo jednego dnia będzie "ok, niech ma ten telefon" a następnego bez ostrzeżenia może jej zabrać, bo np swój zepsuje. Już powiem Ci, że mój mąż chce tak poblokowac ten telefon, by działała na nim tylko dziecka karta SIM. Wpienia mnie to, że to moja siostra, a głupsza od buta z lewej nogi... -
Noelle chyba będę kolejna, która się tak buja z bólami jak Ty.. U mnie kolejna noc i znów to samo.. W nocy to już norma, że wstaje i spaceruje sobie.. W dzień też coś tam złapie i przestaje..
-
Mlodamezatka wrote:Szonka kawał babeczki już z Werki ❤️ Pięknie rośnie Ja za tydzień znów obczaje Ignasia 😍
Alutka witamy w #teamboy 💙💙💙🎉
Ja wlasnie zrezygnowalam z waterwipes po wielu opiniach, ze szczypia. Nie mam parcia na marke „bo modne teraz” - tego, ze modne sa nie mozna odmowic. Ten ekstrakt z grejpfruta tez jakos mi nie lezy, od razu po opiniach ze szczypia pomyslalam o tym wyciagu wlasnie 🤔
Zamiast nich z wodnych wybralam cheeky pada - wyprobowane przeze mnie i wydaja sie byc ok. Wzielam 2 opakowania tylko wiec zobaczymy czy podpasuja. A z nawilzonych kupuje zielone babydream - cena super i tez wyprobowane. Sklad tez bardzo dobry w analizach wypada wiec po co przeplacacchusteczki beda na noc. Za dnia bede chciala myc pupke woda z kropelka olejku po prostu ☺️
Lisa - z gasek little dutch mam juz pokazna kolekcje 😅😅 dostalam, a raczej Ignas od moich rodzicow zestaw prezentowy i tam sa 3 gaski, mam zawieszke do wozka, zamowilam tez tego kwiatka szelescika a na liste prezentowa na babyshower o ktora prosily moje psiapsi wpisalam gaske z pozytywka i karuzele z gaskami do lozeczka 🤣🤣🤣
Dzisiaj mam wrazenie ze brzuch mi mocno opadl i jakis mniejszy duzo jest. Pewnie to tylko wrazenie, ale i tak nie lubie 🙄 przede wszystkim to ze opadl, bo wielkosc jest pewnie taka sama - pepek jak zostal naciagniety i splaszczony tak jest dalej, ale no.. jest nizej ten brzuch 🙄🙄
Ja za tydzień też mam wizytę i siedzę jak na szpilkach bo ciekawa jestem jak z tą szyjka. Przy 2 latce nijak nie idzie ograniczyc aktywnosci.
Wczoraj kuzynka tez mnie wystraszyla że brzuch jakos niżej ale okazalo sie że to takie zludzenie przez bluzkę -
Ola-olenka wrote:Ja za tydzień też mam wizytę i siedzę jak na szpilkach bo ciekawa jestem jak z tą szyjka. Przy 2 latce nijak nie idzie ograniczyc aktywnosci.
Wczoraj kuzynka tez mnie wystraszyla że brzuch jakos niżej ale okazalo sie że to takie zludzenie przez bluzkę
moze mi tez sie wydaje tylko, albo kwestia ulozenia malego, bo przed chwila jak patrzylam to moze nie jakos mega nisko teraz, no jest troszke nizej ale brzuch tez jakby mniejszy. Moze mniej najedzona jestem, mniej wody zatrzymane w organizmie i takie wrazenie plus wlasnie inne ulozenie malego.
Ale wiadomka. Ja jak to ja juz sie tym zestresowalam. Mam nadzieje ze brzuszek szybko wroci do swojej pozycji
Nie wiem czy to nie po wczorajszej szkole rodzenia. Mielismy zajecia z fizjoterapeutka tez, pare cwiczen robilismy i moze dlatego sie poprzekrecal mlody. Ja oczywisxie ze wzgledu na szyjke no i jeszcze wczesna ciaze cwiczenia wykonywalam odrobine mniej dokladnie i krocej zeby tylko zalapac o co chodzi i zapamietac.
Ale babeczka mowila ze one nie wywowalaj nam porodu teraz i nie obciazaja szyjki 😅 ale fajnych pare pozycji na skurcze ogarnelam, wiem, ze jak leze na boku a maz mi dociska gosc ogonowa to jest kozacko 😅😅 teraz mnie bedzie masowal 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2021, 13:12
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Daje cynk - do 8.08 jest promocja na torby/plecaki z beztroska - 20% na kod Promocja20.
Wlasnie zamowilam w koncu swoja upatrzona torbe - czarna maja xl z szara kokarda 😍 czekalam na to 2 ms az pojawi sie jakis kodzik i juz prawie stracilam nadzieje 🤣szona lubi tę wiadomość
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Noelle wrote:Lisa boroczko… 🥺
Trzymaj się! Jesteś już blisko końca! ❤️
Wieksze skurcze miałam jak brałam magnez niż teraz jak już nie biore..