W sierpniu w zbożu się miziamy 🌾 na Dzień Mamy prezent mamy 🎁
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam te same mutacje, tylko wszystko hetero. Na pai hetero nie każdy lekarz chce dawać heparynę. Ja biorę, bo moja lekarka jest za. V r2 nie ma znaczenia tak naprawdę jak nie masz Leidena. Mthfr to wiadomo kwas metylowy i jeśli nie sprawdzałaś to homocysteina -
nick nieaktualny
-
Makino wrote:Dziewczyny, a wiecie czy te książki o in vitro lub inne można gdzieś online znaleźć?
Tu masz używaną za dyszkę. Normalnie ok 30, ale ja pamiętam że kupiłam za jakieś max 20 na promce. Może już się skończyła. Oddałbym, ale już wysłałam jednej dziewczynie.
https://inverso.pl/biografie-i-wspomnienia-3/p-in-vitro-rozmowy-intymne?gclid=CjwKCAjwgviIBhBkEiwA10D2j-2NCNywc1uXu4vTukYU3qLy7d09WWI5uZQi8voqoPFwZ4mJnz4J-hoC0AoQAvD_BwE
Tu jeśli dobrze widzę książka Rozenkowej przeceniona na 6zł. Jeśli czegoś nie pokręciłam to łapcie póki mają -
nick nieaktualny
-
Makino chyba że pytałaś o wersję pdf, ale to trzeba by poszukać, bo nic nie widzę.
-
nick nieaktualny
-
Zielone.Slońce wrote:Myślicie, że tu może być przyczyną?
Mutacja pai1 utrudnia zagnieżdżenie zarodka i zwiększa ryzyko wczesnych poronien czy jest bezpośrednia przyczyną nie wiem ale może mieć istotny wpływ. -
Szczerze to ciężko stwierdzić. Ja na wizycie przed in vitro usłyszałam, że to są mutacje, które ma większość osób i nie trombofilia i mam to olać. Moja lekarka jest znowu zdania, że nie zaszkodzi, a z jej doświadczenia ciąże prowadzone na heparynie częściej kończą się szczęśliwie. Nie wiem czy mnie pomogło, ta ciąża w odróżnieniu od poprzednich była po prostu "mocna" od początku - dobra beta, progesteron itd. Ale wolę brać, nawet dla spokoju psychicznego, że robię co mogę. -
nick nieaktualnymiska122 wrote:https://skupszop.pl/in-vitro-bez-strachu-bez-ideologii-anna-krawczak-9788328701717?id=2407892&gclid=CjwKCAjwgviIBhBkEiwA10D2jw19DN7kjrm0Z_DZ4whvtIyx-pYwUCrlM-BLJEj8Wlm9BRpkXKqctxoCXbwQAvD_BwE
Tu masz używaną za dyszkę. Normalnie ok 30, ale ja pamiętam że kupiłam za jakieś max 20 na promce. Może już się skończyła. Oddałbym, ale już wysłałam jednej dziewczynie.
https://inverso.pl/biografie-i-wspomnienia-3/p-in-vitro-rozmowy-intymne?gclid=CjwKCAjwgviIBhBkEiwA10D2j-2NCNywc1uXu4vTukYU3qLy7d09WWI5uZQi8voqoPFwZ4mJnz4J-hoC0AoQAvD_BwE
Tu jeśli dobrze widzę książka Rozenkowej przeceniona na 6zł. Jeśli czegoś nie pokręciłam to łapcie póki mają
Dziękuję za linka, zamówiłam książkę Rozenek za 11 zł już z przesyłką 😁
Mówię do mojego: kochanie, zamawiam sobie książkę, ale się nie przeraź, bo ona jest o in vitro.
On: o matko 😱
Może sam trochę poczyta 😁
miska122, Noelle lubią tę wiadomość
-
Również mam tylko PAI-1 Hetero i dostałam właśnie acard i heparynę... Mam nadzieję że pomoże... 🙄
Księgowa, Karo123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja zdecydowanie tak uważam, ale to ze względu na swoją historię.
Na pewno nie zaszkodzi spróbować 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 18:48
Ayayanee, Simons_cat lubią tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Makino wrote:Dziewczyny, a wiecie czy te książki o in vitro lub inne można gdzieś online znaleźć?
Ja kupowałam na lubimy czytać za nieduże pieniądze coś Ok 37 zł za dwie w wersji papierowejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 19:06
Starania od 2019 🚼
👱🏼♀️33👱🏻♂️34
▪️Luty 2020 CP 7 tc 💔
( operacja jajowód zachowany )
▪️Maj 2021 klinika w De
Endometrioza
Zrost lewego jajnika z macicą
Lewy jajowód niedrożny
▪️Sierpień 2021 IVF
Protokół długi
19.08 punkcja 10:15 🧫🔬💉
Pobrano 9 komórek, zapłodniło się 6
24.08 Transfer 🐣 14:05 🍀
Mamy jeszcze ❄️❄️ blastki
Beta 6 dpt 31,6 Prog 11,6
Beta 9 dpt 128,0 Prog 29,40
Beta 14 dpt 800,0 Prog 51,5
13.09 Pierwsze USG 😍🤞🏻
20.09 Mamy ❤️
12.10 Wizyta 👩🏼⚕️ CRL 3cm 😍
03.11 Prenatalne 12+6 CRL 6,49 cm chłopczyka 💙
04.01.22 połówkowe 21+5 457 g 💙
17.02 badanie III trymestru 28+0 1260g i 37 cm milosci 💙
Marcel 23.04.2022 16:51
Nagłe cc z powodu gestozy 37tc+2d
2930g szczęścia i 50cm miłości 🥰
-
nick nieaktualnyGośka ja też mam często bóle jajników przed okresem. Ciągnięcia pulsowania, różne takie.
U mnie 7dpo i mam te kłucia i bóle właśnie od paru dni, ale też już się czuję typowo okresowo. Więc nie dość że 🙈 będzie to chyba znowu za szybko😔
EDIT odebrałam dziśwyniki hormonów, wszystko niby w normie, ale znowu Atpo mi wywaliło i to na ponad 500😔 reszta tarczycowych jest w normie, wg lekarza to nie przeszkadza i nic nie robimy. Kurcze, nigdy nie miałam ponad 500, to bardzo dużo?ktoś się na tym zna?😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 21:27
-
Cecylia wrote:Gośka ja też mam często bóle jajników przed okresem. Ciągnięcia pulsowania, różne takie.
U mnie 7dpo i mam te kłucia i bóle właśnie od paru dni, ale też już się czuję typowo okresowo. Więc nie dość że 🙈 będzie to chyba znowu za szybko😔
EDIT odebrałam dziśwyniki hormonów, wszystko niby w normie, ale znowu Atpo mi wywaliło i to na ponad 500😔 reszta tarczycowych jest w normie, wg lekarza to nie przeszkadza i nic nie robimy. Kurcze, nigdy nie miałam ponad 500, to bardzo dużo?ktoś się na tym zna?😔
Sporo, ale faktycznie nie da się z tym nic zrobić, poza braniem leków, jak do tej pory.
Ja mam wszystkie podwyższone Cecylka, ale nie ma to wpływu na samopoczucie ani nic takiego.
Kurcze.. Szkoda, że się znów skróciła ta faza, już tak było dobrze 😔Cecylia lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
Zielone a długo czekałaś na wynik? Ja dziś właśnie wysłałam materiał na mutacje i niby jest 7-10 dni oczekiwania a za równe 7 dni roboczych mam wizytę u nowej gin-endo i zastanawiam się czy jej jednak nie przesunąć 🤔 fajnie by było pójść z wynikiem, mimo że to nie genetyk to zerknie tak całościowo na to wszystko... Tylko znów jak przeloze to wizyta będzie pewnie już po owu ☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 21:57
-
nick nieaktualnyOliwka91 wrote:Zielone a długo czekałaś na wynik? Ja dziś właśnie wysłałam materiał na mutacje i niby jest 7-10 dni oczekiwania a za równe 7 dni roboczych mam wizytę u nowej gin-endo i zastanawiam się czy jej jednak nie przesunąć 🤔 fajnie by było pójść z wynikiem, mimo że to nie genetyk to zerknie tak całościowo na to wszystko... Tylko znów jak przeloze to wizyta będzie pewnie już po owu ☹️
Oliwka91 lubi tę wiadomość