Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W styczniu czarujemy tańcem z gołą pupą 🍑, we wrześniu witamy skarby całą grupą! 🤱
Odpowiedz

W styczniu czarujemy tańcem z gołą pupą 🍑, we wrześniu witamy skarby całą grupą! 🤱

Oceń ten wątek:
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ile rzeczy w tych staraniach już odpuściłam, a mimo tego nadal nie jestem w ciąży?
    Odpuściłam ivf, bo ciągle słyszałam, że wszystko jest ok, jesteśmy młodzi, mamy czas, przy naszych wynikach powinno samo zaskoczyć.
    Długo odpuszczałam badania immuno, bo przecież to się sprawdza na samym końcu jak już wszystkie możliwości się wyczerpie, takie to podobno rzadkie problemy..
    Dziesiątki razy odpuszczałam wszystko - rzucałam w kąt wszystkie suple, olałam monitoringi, badania i lekarzy.
    Ile razy odpuszczałam sobie czytanie forum, bo sprawiało że nie potrafiłam myśleć o niczym innym poza staraniami to może niektóre z tu obecnych pamiętają 🙈
    Odpuściłam też dbanie o swój komfort psychiczny i nie ucinalam kontaktów z koleżankami, które właśnie urodziły albo były w ciąży i narzekały ciągle na to o czym ja marzyłam. No ale przecież skoro mam odpuścić żeby zajść, to nie mogę unikać ciężarnych i dzieci, prawda?
    Odpuszczalam też wielokrotnie pilnowanie kalendarzyka, żeby seksy były w odpowiednich dniach, bo to też miało pomóc.
    I wiecie co? Nie pomogło. NIC NIE POMOGŁO. Przez 5 lat nic nie pomogło. Wyjazdy na wakacje też nie pomogły. Ani skupienie się na budowie domu. Ani przeprowadzka. Ani żadna inna rzecz, której próbowałam albo która odpuszczałam.
    I staram się zawsze nie denerwować jak ktoś mi mówi o odpuszczaniu, ale jak na forum o niepłodności, na wątku gdzie jest mnóstwo wieloletnich staraczek, ktoś pisze o odpuszczaniu to dostaje białej gorączki!

Wiem, wiem, nie powinnam się wtrącać i pisać skoro nie odzywam się na wątku od kilku miesięcy i większość z Was nie ma pojęcia kim jestem i co tu robię. Ale nie mogę przejść obojętnie obok kolejnej takiej sytuacji, kiedy ktoś twierdzi, że wieloletnia staraczka, po takich przejściach jest NADWRAŻLIWA! I jeszcze takim tonem, że "skoro nie zrozumiałaś to Twoja sprawa"...
    Dziewczyny, błagam, miejcie choć trochę empatii i wyczucia. Bo mam wrażenie, że po zajściu w ciążę większość z Was traci te przymioty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 15:48

Lilou, Zielone.Slonce, Misiaa, Księgowa, Sasanka55., Mersalla, Asia2309, Maciejka🌸, Siri, Karo123, Cecylia, Jedna_z_Wielu, Limonka26 lubią tę wiadomość

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara, mnie zdecydowanie IVF bardziej przeorało psychicznie niż fizycznie. Wiem, że każdy może inaczej odczuwać stymulację, punkcję, ewentualny OHSS ale pod względem bólowym nie boję się kolejnej procedury. Bardziej przeraża mnie ta ciągła niepewności, oczekiwanie, stres....😱

Mersalla, to życzę Wam zarwania łóżka 👩‍❤️‍💋‍👨🔥

Iseko, witaj! Nick znajomy, kojarzę Cię ale niewiele pamiętam o Tobie.
    Na jakiej podstawie miałaś zlecone szczepienia? 😊
    Słabe allo czy cytokiny?

Ja też uważam, że Felinka nie chciała źle. Czasem się coś powie/napiszę i się pomyśli.

Ja też jestem uczulona na teksty, że trzeba wyluzować, odpuścić. Słyszałam to od własnego męża. Zawsze reagowałam złością, bo nie posiadam takiego wyłącznika, którym można wyłączyć myślenie.
    Takie coś trochę wpędza w poczucie winy, bo
    "aha, czyli nie udaje się bo chce ZA BARDZO - to moja wina".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 15:55

Iseko lubi tę wiadomość

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie sobie myśleć co chcecie. Wy mojej drogi też nie znacie.

I nie chodzi mi teraz o drogę w staraniach bo w życiu są gorsze tragedię niż niepłodność, ale nie radzę nikomu tego doświadczać. Może lepiej niech każdy zna smak tylko własnych tragedii.

Nie wiem może powinno być mi przykro że udało mi się naturalnie po roku a nie walczyłam latami jak wy?

Zastanówcie się że może inni też mają prawo być wrażliwi. Wasze słowa wywołały u mnie fale złości i łez i tak, uważam że Sasanka przegięła pisząc mi że wg niej traktuje ivf jak wyjście po Bułki. Bo to, że go nie doświadczyłam nie znaczy że w życiu mniej przeszłam.
    Myślę że przeszłam więcej niż wy wszystkie razem tu wzięte.

Radzę zacząć dostrzegać coś więcej niż tylko czubek własnego ego.

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola wrote:
    A co do tych gier, czy znacie coś takiego w co może grać tez partner, albo razem;)?

Bo u mnie z nakrecaniem się nie ma problemu ale za to mój mąż ma mniejsze libido zdecydowanie. W ogóle zazdroszczę Wam tych maratonów. U nas gdy próbowaliśmy trzy dni pod rząd (raz dziennie), to niestety trzeci dzień już bez finału pomimo 2 podejść :/ Mąż twierdzi, ze to przez presję, ale sama nie wiem bo to się zdarzało jeszcze przed okresem staraniowym…
    Jak Ci nie przeszkadza, ze po ang to Desire ;) czerwono-zolta ikonka :)

karola lubi tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:
    Myślę że przeszłam więcej niż wy wszystkie razem tu wzięte
    Tak masz rację, przeszłaś więcej -DAWNO MNIE NIC AŻ TAK NIE ROZBAWIŁO 🤣🤣🤣

lawendowePole, Paulon, Księgowa, Mersalla, Iseko, Zielone.Slonce, Martyna33, Kaśik, Lilou, Asia2309, Maciejka🌸, Karo123, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • lawendowePole Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

I nie chodzi mi teraz o drogę w staraniach bo w życiu są gorsze tragedię niż niepłodność, ale nie radzę nikomu tego doświadczać. Może lepiej niech każdy zna smak tylko własnych tragedii.

Nie wiem może powinno być mi przykro że udało mi się naturalnie po roku a nie walczyłam latami jak wy?

Zastanówcie się że może inni też mają prawo być wrażliwi. Wasze słowa wywołały u mnie fale złości i łez i tak, uważam że Sasanka przegięła pisząc mi że wg niej traktuje ivf jak wyjście po Bułki. Bo to, że go nie doświadczyłam nie znaczy że w życiu mniej przeszłam.

A ja myślę, że powinnaś zastosować się do swoich rad. Ty też nie wiesz co ja przeszłam i w staraniach i w życiu.
    To nie kurna licytacje. I mam wrażenie, że osoby, które tak twierdzą nic nie przeżyły takiego, czego by nie przeżyli inni.

Misiaa, Sasanka55., Paulon, Iseko, Mersalla, Lilou, Asia2309, Maciejka🌸, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

age.png
    02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
    Tadziu z Nami ❤

01.20 - start starań
    05.20, 09.20 - cb
    01.21 - poronienie 7tc
    06.21 - poronienie ~9tc - T22
    pauza do 01.2022
    03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)

PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
    Kariotypy ok

Siła🔹️Spokój🔹️Miłość

Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia.
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slonce wrote:
    Kociara, mnie zdecydowanie IVF bardziej przeorało psychicznie niż fizycznie. Wiem, że każdy może inaczej odczuwać stymulację, punkcję, ewentualny OHSS ale pod względem bólowym nie boję się kolejnej procedury. Bardziej przeraża mnie ta ciągła niepewności, oczekiwanie, stres....😱

Mersalla, to życzę Wam zarwania łóżka 👩‍❤️‍💋‍👨🔥

Iseko, witaj! Nick znajomy, kojarzę Cię ale niewiele pamiętam o Tobie.
    Na jakiej podstawie miałaś zlecone szczepienia? 😊
    Słabe allo czy cytokiny?

Ja też uważam, że Felinka nie chciała źle. Czasem się coś powie/napiszę i się pomyśli.

Ja też jestem uczulona na teksty, że trzeba wyluzować, odpuścić. Słyszałam to od własnego męża. Zawsze reagowałam złością, bo nie posiadam takiego wyłącznika, którym można wyłączyć myślenie.
    Takie coś trochę wpędza w poczucie winy, bo
    "aha, czyli nie udaje się bo chce ZA BARDZO - to moja wina".
    Słoneczko! Ja za to Tobie kibicuje po cichutku cały czas i śledzę Twoja historię trzymając mocno kciuki✊✊
    Szczepienia mam zlecone ze względu na cytokiny - za niska ochrona zarodka, za wysokie tnf i il2, za niskie il10i il5

Zielone.Slonce lubi tę wiadomość

💉Szczepienia limfocytami

06.2022 - start IVF
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    6tc💔
  • Paulon Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka94 wrote:

I własnie oceniłaś nas w ten sam sposób, twierdząc że przeszłaś więcej niż my wszystkie razem wzięte. A nie wiesz tego. Tak samo my nie wiemy co ciebie w życiu spotkało. Nie mówimy tu o tym, każda z nas ma na pewno multum innych problemów poza niepłodnością. Ale nie możesz stwierdzać, ze twoje problemy są najcięższe i my na pewno nie doświadczyłyśmy nic złego w życiu.
    Ochłońmy, nie psujmy atmosfery którą tu stworzyłyście ( ja jestem dopiero z wami drugi miesiąc).

niedoczynność tarczycy - euthyrox N50
    AMH 4.48
    jajowody drożne
    starania od 03.2021
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinko, przykro mi, że poczułaś się dotknięta. 😔
    Muszę jednak napisać, że Ty też wiele o Nas nie wiesz a niepłodność to niekoniecznie jedyny problem w naszym życiu. Piszę tu o sobie. Są większe i mniejsze tragedie. O swoich nie chce opowiadać, bo nie chciałabym żeby ktoś przypadkiem umniejszył to co przeszłam. Być może doświadczyłaś więcej, przykro mi ale nie chciałabym się licytować.
    Spróbuj ochłonąć, teraz emocje wzięły górę ale pamiętaj, że to niekorzystne dla maluszka. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 16:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Słoneczko! Ja za to Tobie kibicuje po cichutku cały czas i śledzę Twoja historię trzymając mocno kciuki✊✊
    Szczepienia mam zlecone ze względu na cytokiny - za niska ochrona zarodka, za wysokie tnf i il2, za niskie il10i il5
    Czyli tak jak u mnie + niskie allo po transferach.
    Masz jakieś zalecenia po szczepieniach, jakieś konkretne plany?
    Również Ci kibicuje. 😊

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone i Lilou.. Ja wierze ze ten 2022 bedzie dobry dla dinozaurowych staraczek ;) ❤️

Zielone.Slonce, Sasanka55., Skorek, Kociara_, Kaśik, Lilou, Asia2309, Misiaa, Cecylia, Jedna_z_Wielu, Simons_cat lubią tę wiadomość

🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka, ja akurat znam troszeczkę Twoja historie (na tyle, na ile podzieliłaś się nią na forum). Zakładam, że to tylko cząstka tego wszystkiego, ale uważam, że słowa, które piszesz, piszesz w złości, a nie powinno tak byc.

Tym bardziej, że my razem wzięte naprawdę sporo przeżyłyśmy, o czym się nie mówi, bo nie każdy jest tak odważny i takie porównywanie nie ma sensu.

Proponuje koniec tej dyskusji, bo nie o to tu chodzi. Każdy ma prawo do swojej nadwrażliwości, swojego bólu, swojego przeżywania, nawet jeśli mowa o uderzeniu w mały palec u stopy i nikt, ABSOLUTNIE NIKT, nie ma prawa tego oceniać. I to działa w dwie strony.

Sasanka55., Zielone.Slonce, Mersalla, Paulon, Iseko, Kociara_, Japoneczka z Porcelany, Kaśik, Asia2309, Misiaa, Siri, Karo123, Sway lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slonce wrote:
    Również Ci kibicuje. 😊

Bejbe, a drugie szczepienie 08.02? Kurcze, dlaczego wybralam poniedzialki na doszczepienie...

• Iseko Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slonce wrote:
    Również Ci kibicuje. 😊
    Wczoraj byliśmy w Łodzi na allo, zobaczymy czy szczepienia coś dały. Planujemy spróbować jeszcze 2-3 razy iui, zaczynając od lutego, bo doc. P. i nasz obecny lekarz z InVimed uważają, że warto jeszcze popróbować, a później weźmiemy się w końcu za ivf, bo więcej pomysłów już nie mam :)

Sasanka55., Misiaa, Zielone.Slonce lubią tę wiadomość

💉Szczepienia limfocytami

06.2022 - start IVF
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    6tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Bejbe, a drugie szczepienie 08.02? Kurcze, dlaczego wybralam poniedzialki na doszczepienie...
    Drugie szczepienie 15.02. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 16:27

Sasanka55. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Wczoraj byliśmy w Łodzi na allo, zobaczymy czy szczepienia coś dały. Planujemy spróbować jeszcze 2-3 razy iui, zaczynając od lutego, bo doc. P. i nasz obecny lekarz z InVimed uważają, że warto jeszcze popróbować, a później weźmiemy się w końcu za ivf, bo więcej pomysłów już nie mam :)

Iseko, wymarzylam sobie, by moja druga dawka pokryla sie z Twoja ciazowa i teraz codziennie bede powtarzac "spotkamy sie w Lodzi, spotkamy sie w Lodzi" :) W kolejce Cie przepuszcze :*

Iseko, Misiaa, Zielone.Slonce, Karo123, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone.Slonce wrote:
    Drugie szczepienie 15.02. 😊

Tak szybko? :o

Edit: tzn. glowe bym sobie dala uciac, ze mialam co 3 tyg, ale juz a sumie nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 16:15

• Mersalla Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felinka Ty też nie znasz naszych dróg. Na tym forum dzielimy się rozterkami związanymi z niepłodnością ale każda z nas przeżyła również inne tragedie i mówienie, że na pewno przeszłaś więcej niż my, nie znając naszych pełnych historii jest nie fair. Deprecjonowanie przeżyć innych ludzi nie jest fajne, bo trudności życiowe i traumy to nie jest coś czym można się licytować.

👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻 Starania od 08.2020
    💔 Poronienia: 12.2020 (6t3d), 03.2021 (9t6d), 09.2021 (8t2d) Ewa [*]

👩🏻‍🦱 Ona:
    Mutacja MTHFR hetero
    Insulinooporność
    Słabo dodatnie ANA (1:160, typ świecenia ziarnisty)
    Allo-MLR 0%
    Zrost centralny (usunięty)

👨🏻On:
    Ruch postępowy (a+b) 28%
    Morfologia 3%
    Fragmentacja 21%

💉Szczepienia limfocytami 🔜 20.12.21✅, 10.01.22✅, 31.01.22✅

🌈🌈🌈
    ✨Beta✨ 19.35 (10dpo) -> 97.14 (12dpo)

6t2d - mamy ❤️
    12t0d - I prenatalne - 5,23cm
    15t2d - 142g -> 17t6d - 222g
    20t0d - połówkowe, zdrowa dziewczynka, 326g
    21t5d - 436g -> 24t6d - 712g -> 28t4d - 1182g
    29t5d - usg III trymestru, 1442g
    31t4d - 1694g -> 34t4d - 2220g -> 36t2d - 2775g -> 37t2d - 2843g -> 38t2d - 2777g 🤷🏻‍♀️ -> 39t1d - 3282g

🌈 Helena - 02.12.2022 o godz. 00:07 (40t1d), 3090g i 52cm

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka na jakim etapie jestescie teraz z IVF ?

Sasanka55. lubi tę wiadomość

👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • Sowella Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z IO - ile czasu dochodziłyście do prawidłowej dawki mety? Czy może od razu dostałyście większą?
    Tak czytam, że 500mg to bardzo mało, a ja własnie tyle dostałam na początek.

On i Ona: 33 lata
    2017: upragnione szczęście <3
    07.2019: start starań o rodzeństwo
    01.20: 6tydz.👼
    09.20: cb
    11.20: cb, bhcg 20
    05.21: 4/5tydz, bhcg 57->108->198 👼
    06.21: 4/5tydz, bhcg 1330->1191->1081 👼
    09.21: cb bhcg 12->25->29
    9.05.22: cień cienia (9dpo), 3.06.22 6t5d i ❤️, 9.06.22 7t4d CRL=1.3cm i ❤️, 19.06.22 💔 👼😭

29.08.23 nasz cud i spełnienie marzenia ❤️ 👧

👨‍👩‍👧‍👦

Kariotyp żeński ❌
    Ana4 Zespół Sjoergena❌
    Brak 3 KIR impl
    Krzywa gluk. 101/149/100❌
    Krzywa insu. 9.6/156/81❌leki, dieta, ruch 💪

Morfologia: 3%, Ruchliwość: 43% ❌
    Nietolerancja glukozy ❌ dieta, ruch💪
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ