W styczniu czarujemy tańcem z gołą pupą 🍑, we wrześniu witamy skarby całą grupą! 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia super ❤️
Krysia 😍😍😍 gratulacje!
Lemonka, w sumie myślałam ze na tym etapie przezbrzuszne się nie robi bo mało widać. Z tego co wiem na początku tylko ogaldaja bicie serca, bez dopplera czyli bez puszczania dźwięku bo to nie jest wskazane na wczesnych etapach ciąży (nie wiem jak w takim tygodniu jak ty, ale wcześniej na pewno nie powinno się „słuchać” serduszka). Myśle ze bardziej doświadczone dziewczyny powiedzą Ci czy coś jeszcze powinno być na tej wizycie zbadane ale wydaje się ok, dokładniejsze pomiary to na pewno na prenatalnych ☺️Wiolala, Asia2309, Sway lubią tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Lemonka tak wcześnie często nie puszczają do posłuchania jeszcze echa serduszka, jak lekarz chce to puszcza ale chyba jakoś od 9 tygodnia dają zwykle posłuchać (nie pamiętam dokładnie od którego wiem, że moja gin sprawdziła, który tydzień i mówi "o to mogę Pani już puścić") żeby właśnie było już słyszalne dobrze. Ja na 6+3 bodajże jak byłam to wydrukowali mi zdjęcie ale w sumie dlatego, że miał ekstra sprzęt bo inaczej mówi, że i tak nic nie byłoby na nim widać. To była taka mała kreska. Mi wtedy pokazywał, że jest echo na obrazie ale sama słabo dostrzegałam. Potem dopiero jakoś w 9 tygodniu miałam wizytę i już wszystko mi pokazała i właśnie puściła.
Mamaginekolog też pisze na temat tych terminów wizyt, że przy wczesnych pierwszych na obrazie USG może być mało widać i że kobiety często idąc 6-7 tydzień oczekują za wiele od tej wizyty. https://mamaginekolog.pl/badania-w-ciazy-jak-sie-przygotowac/
Jednak jeżeli ginekolog robi USG przez brzuch w 7tyg to mi coś w nim nie gra... Przez brzuch zaczyna się robić koło 12 tygodnia dopiero i wtedy coś widać, a wcześniej dopochwowe.
Masz jakieś opinie o nim od kogoś? Może znajome mają kogoś sprawdzonego? Z jakich okolic jesteś?
Asia cudownie! Dobrze, że na USG wszystko ok, z krwi też będzie dobrze
Masz jakąś fotkę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 15:10
Asia2309 lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Krysia, Asia gratulacje dziewczyny 😍
Lemonka nie przejmuj się widocznie trafiłaś na kiepskiego lekarza kto w 7 tyg robi usg przez brzuch 🤦♀️ a serduszka powinno sie słuchac dopiero po 8 tyg najwcześniej .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 15:09
-
Aypis, dopisałam, umknęło mi wczoraj ale się dokopałam
Hania, mam nadzieję że jakoś poszło z tym zastrzykiem. Trzymaj się 💔
Asia, super że udana wizyta mimo wszystko
Lemonka, ja bym podsumowała jak Karo tę wizytę. Jeśli CRL się w miarę zgadza to myślę że jest okej, rzadko się włącza dźwięk na tym etapie.
Krysia! Wooow ale beta wystrzeliła w kosmos!Aypis, malagosia, Asia2309 lubią tę wiadomość
-
lawendowePole wrote:Co za ku*asy 😡. Ja rozumiem, że mogli nie chcieć przedłużać Tobie umowy, ale informowanie o tym "za pięć dwunasta" jest bardzo nie fair, zwłaszcza, po wcześniejszych zapewnieniach kontynuowania współpracy 😔.
Bardzo mi przykro, obadaj sprawę z zasiłkiem dla bezrobotnych na macierzyńskim (kiedyś przysługiwał) i życzę Tobie, aby normalny pracodawca Ciebie docenił 😘.
Dziekuje 💚
Szczerze ci powiem że ja jednak byłam przygotowana na to że tak będzie. Nie zaskoczyło mnie to bardzo 🤷🏻♀️ podejrzewam że rzadkością jest przedłużenie umowy w takich okolicznościach u pracodawcy który ma 500 zatrudnionych.
Bardziej zabolało mnie to że dzwoniłam jeszcze w listopadzie to miałam dzwonić w grudniu bliżej końca umowy. Zadzwoniłam w grudniu to lepiej poczekać do końca tygodnia bo napięta sytuacja i prezes lata wściekły jak osa. Później mieli oddzwonić - nie oddzwonili a na drugi dzień już wiedziałam że mam stawić się na obiegówkę. 🤷🏻♀️
Nie powiem bo chwilę było mi 'smutno' i to bardziej dołek pt. 'jak to ja bez umowy? Utrzymanka męża?'. Zawsze byłam 'niezależna'.
Ale cóż. Może taka moja cena cudu pod sercem? Ani chwilę nie pożałowałam ze przedłużyłam te starania o ten 'jeszcze jeden cykl...'
Jak u Ciebie? Jak podejście do powrotu do starań? Pewnie już pisałaś.... ale mój budyń zamiast mózgu ostatnimi czasy potrafi mieć totalne dziury w pamięci 😬 -
Krysia 😍.
Lemonka, wg najnowszych wytycznych serduszka się nie słucha do 10 tygodnia, tylko maszyna liczy mruganie.
Nie przejmuj się niczym, trafiłaś na buca z nfz, byle szybko, szybko, pewnie liczył, że źle oszacowałaś datę i może się na przezbrzuszne załapiesz i będzie "gumkę" do przodu.
Jeżeli chcesz się uspokoić to idź prywatnie, powinnaś być tam obsłużona porządnie, chociaż i mi w prywatnym gabinecie w 6-7 tygodniu wymuszała przez brzuch, co oczywiście nie było widać nic.
Asiu, super!Asia2309 lubi tę wiadomość
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Krysia cudownie! 😍😍
Asia super ze wszystko w porządku
Oby tak dalej ✊✊
Hania jak się czujesz? Pewnie głupie pytanie ale tez o Tobie myślałam dzisiaj.
Lemonka tak jak czytałam to usg przez powłoki brzuszne dopiero od 12 tygodnia 🤔
Co do serduszka totalnie nie mam żadnej wiedzy oprócz takiej że część lekarzy nie puszcza tętna szybciej niż w 9 tygodniu...
Nie denerwuj się, z pewnością wszystko jest dobrzeHania123, Asia2309 lubią tę wiadomość
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Asia2309 wrote:Krysia wspaniale 🥰
Ja już po, dzidziuś za bardzo nie chciał współpracować, lekarz się trochę powkurzal że kolejne dziecko niewspółpracujące, na wyniki krwi będę czekała tydzień ale z usg na chwilę obecną jest wszystko w porządku 😊 dziękuję dziewczyny za kciuki
Gratuluję super że wszystko okAsia2309 lubi tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
Ale nie zgodziłabym się z tym, że lekarz popełnił tu jakiś błąd. Wspomniał coś ze po tych moich plamieniach nie chce nic naruszać w środku i może dlatego próbował przezbrzusznie. Jedynie co to mnie tym bardzo zestresował. I nie miał problemu z tym, że musi zmienić na dopochwowe. I nie czułam się tam pospieszania, byle szybko. I lekarz z polecenia, z bardzo dobrymi opiniami. Jedynie co to troszkę staroświecki. 🙈
W pierwszej ciąży przez brzuch miałam robione od 10 tyg jakoś. Ale to echo właśnie przez ten chyba M Mode miałam już w 7 tc. I zdjęcie też dostałam wtedy
Być może to kwestia troszkę gorszego sprzętu tutaj. Zobaczymy jak będzie na wizycie za 2 tygodnie u niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 15:22
Felinka94 lubi tę wiadomość
-
Lemonka wrote:Powiem tak. Trochę mnie uspokoilyscie.
Ale nie zgodziłabym się z tym, że lekarz popełnił tu jakiś błąd. Wspomniał coś ze po tych moich plamieniach nie chce nic naruszać w środku i może dlatego próbował przezbrzusznie. Jedynie co to mnie tym bardzo zestresował. I nie miał problemu z tym, że musi zmienić na dopochwowe. I nie czułam się tam pospieszania, byle szybko. I lekarz z polecenia, z bardzo dobrymi opiniami. Jedynie co to troszkę staroświecki. 🙈
W pierwszej ciąży przez brzuch miałam robione od 10 tyg jakoś. Ale to echo właśnie przez ten chyba M Mode miałam już w 7 tc. I zdjęcie też dostałam wtedy
Być może to kwestia troszkę gorszego sprzętu tutaj. Zobaczymy jak będzie na wizycie za 2 tygodnie u niego.
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Ayayanee wrote:Jak u Ciebie? Jak podejście do powrotu do starań? Pewnie już pisałaś.... ale mój budyń zamiast mózgu ostatnimi czasy potrafi mieć totalne dziury w pamięci 😬
Zastanawiam się, czy ruszać od stycznia, czy wstrzymać się jeszcze trochę i przyjąć 3 dawkę szczepionki, bo niby w drugiej połowie stycznia już będę mogła. A to będzie druga faza cyklu, więc nie wiem, czy to ewentualnie bezpieczne. Z drugiej strony, kto powiedział, że od razu zaskoczy. Może jakaś mądra głowa się wypowie?
A co do podejścia mentalnego... Sama nie wiem. Z jednej strony ta wróżba tarotowa, że szczęście, odcięcie tego co złe i zaczęcie na nowo (plus dwie karty zwiastujące powiększenie rodziny), a z drugiej strony strach i niedowierzanie, że teraz tak po prostu miałoby się udać.
Niezależnie od mojej decyzji na żadne testowania się zapisywać nie będę, totalnie nie czuję się na siłach, aby w tym uczestniczyć. Tj. czekam na Wasze kreseczki, bety i usg, ale sama tego nie czuję. Pewnie test po terminie miesiączki, bez bet, potem usg i może po prenatalnych odetchnę (ale pewnie też nie :x) o ile będzie mi dane zajść i dotrwać.
02.12.2022 17:32, 40+2, 3540 g., 55 cm
Tadziu z Nami ❤
01.20 - start starań
05.20, 09.20 - cb
01.21 - poronienie 7tc
06.21 - poronienie ~9tc - T22
pauza do 01.2022
03.22 - (25.03. - II kreski -> 14.04. - CRL 0,8 cm ❤, YS 0,4 cm -> 28.04. - CRL 2,22 cm -> 06.05. - CRL 4,1 cm -> 16.05. - CRL 5,73, FHR 156 -> 15.06. - 147 g. -> 24.06. - 235 g. -> 13.07. - 344 g. -> 1.08. - 522 g. chłopca -> 14.09. - 1278 g. -> 05.10. - 1761 g. -> 30.11. - 3550 g.)
PAI-1 4G homo i MTHFR 1298A>C hetero
Kariotypy ok
Siła🔹️Spokój🔹️Miłość
Bądź dumny z tego co robisz, zwłaszcza, jeśli nikt inny tego nie docenia. -
Krysia, piękna beta! 💚🍀💚🍀💚
Asiu, cudowne wieści 💚 mój bąbel nigdy nie chce współpracować na usg 🤷🏻♀️
Lemonka, buc z NFZ 😬 mi lekarz puścił serducho jak tylko było je widać ale wiem że wiele lekarzy trzyma się tego żeby nie puszczać 🤷🏻♀️ No i ja chodzę prywatnie do babki która jak mnie widzi w drzwiach to na twarzy miała wymalowane pytanie czy zaparzyć mi melisy 😅może dlatego tak szybko mi dała posłuchać? przy pierwszych usg to trzymała mnie za rękę bo ja cała aż latałam na tej leżance 🤦🏻♀️
Jeśli masz się denerwować z braku satysfakcji po tej wizycie to może poszukaj jakiejś szybkiej wizyty na znanym lekarzu? Szkoda Twoich nerwów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2022, 15:28
-
nick nieaktualnyAhhh, dziewczęta, jak pięknie czyta się same dobre nowiny po powrocie z pracy 😍😍
Uwielbiam relacje z Waszych wizyt, rosnące bety i czekam aż w końcu sama będę mogła się tym cieszyć. No ale mam postanowienie, że w 2022 będę w ciąży, więc nie ma bata, przyjdzie kolej i na mnie!Felinka94, Izi, Ayayanee, Skubii, Sway, Palcia lubią tę wiadomość
-
Krysiu pięknie ta beta urosła 😍 gratuluję, udało się!!!
Asia, ulga po prenatalnych jest nieoceniona co? Cieszę Się razem z Tobą 😊
Co do tych wahań, ja od gina usłyszałam, że różnice między cyklami do 5 dni to zupełna norma. U mnie zwykle są to jakieś trzy dni, ale zdarza się i 5 ☺️
Haniu jak u Ciebie?Felinka94, Asia2309 lubią tę wiadomość
-
Asia wiedziałam, że będzie dobrze 🙂 mąż mógł być z Tobą ?
Lemonka słyszałam teorie, że na tak wczesnym etapie ciąży słuchanie serca jest niebezpieczne bo zwiększa temperature w macicy o jakieś 1.5 stopnia ( nie wiem na ile w tym prawdy ).
W każdym razie fajnie, że póki co wszystko dobrze 🙂Asia2309 lubi tę wiadomość
-
lawendowePole wrote:Wydaje mi się, że chyba nie pisałam? 🤔
Zastanawiam się, czy ruszać od stycznia, czy wstrzymać się jeszcze trochę i przyjąć 3 dawkę szczepionki, bo niby w drugiej połowie stycznia już będę mogła. A to będzie druga faza cyklu, więc nie wiem, czy to ewentualnie bezpieczne. Z drugiej strony, kto powiedział, że od razu zaskoczy. Może jakaś mądra głowa się wypowie?
A co do podejścia mentalnego... Sama nie wiem. Z jednej strony ta wróżba tarotowa, że szczęście, odcięcie tego co złe i zaczęcie na nowo (plus dwie karty zwiastujące powiększenie rodziny), a z drugiej strony strach i niedowierzanie, że teraz tak po prostu miałoby się udać.
Niezależnie od mojej decyzji na żadne testowania się zapisywać nie będę, totalnie nie czuję się na siłach, aby w tym uczestniczyć. Tj. czekam na Wasze kreseczki, bety i usg, ale sama tego nie czuję. Pewnie test po terminie miesiączki, bez bet, potem usg i może po prenatalnych odetchnę (ale pewnie też nie :x) o ile będzie mi dane zajść i dotrwać.
Ja szczepiłam się 5 dni przed owu i to był właśnie cykl szczęśliwy 😌
Księgowa chyba 2 dawkę przyjmowała w drugiej fazie szczęśliwego cyklu - jeśli się nie mylę?
Totalnie rozumiem Twoje podejście. Sama miałam podobne chociaż przeszłam mniej niż Ty. Nie czułam chęci ani siły na zapisy na testowanie - ale powiem Ci że totalnie mi to pomogło w staraniach. I nie wiem jak to określić żeby nie zabrzmiało źle... Czułam luz? Poprostu co miesiąc czekałam na małpę a nie na test 😉 jakoś łatwiej było.... Ale moja faza lutealna to 11/12 dni więc też długo czekać nie musiałam 😅
Ja uważam że coś w tych kartach, wróżbach, pełniach księżyca czy nowiu i modnej teraz manifestacji musi być... Więc zaciskam kciuki żeby Twój tarot się sprawdził 🍀 ✊🏻
lawendowePole lubi tę wiadomość
-
Ayayanee wrote:Dziekuje 💚
Szczerze ci powiem że ja jednak byłam przygotowana na to że tak będzie. Nie zaskoczyło mnie to bardzo 🤷🏻♀️ podejrzewam że rzadkością jest przedłużenie umowy w takich okolicznościach u pracodawcy który ma 500 zatrudnionych.
Bardziej zabolało mnie to że dzwoniłam jeszcze w listopadzie to miałam dzwonić w grudniu bliżej końca umowy. Zadzwoniłam w grudniu to lepiej poczekać do końca tygodnia bo napięta sytuacja i prezes lata wściekły jak osa. Później mieli oddzwonić - nie oddzwonili a na drugi dzień już wiedziałam że mam stawić się na obiegówkę. 🤷🏻♀️
Nie powiem bo chwilę było mi 'smutno' i to bardziej dołek pt. 'jak to ja bez umowy? Utrzymanka męża?'. Zawsze byłam 'niezależna'.
Ale cóż. Może taka moja cena cudu pod sercem? Ani chwilę nie pożałowałam ze przedłużyłam te starania o ten 'jeszcze jeden cykl...'
Jak u Ciebie? Jak podejście do powrotu do starań? Pewnie już pisałaś.... ale mój budyń zamiast mózgu ostatnimi czasy potrafi mieć totalne dziury w pamięci 😬
Słabo, bo to nie jest cena cudu tylko nasza kobieca rzeczywistość. 😢 tak nie powinno być. Faceci nie mają takich problemów…
-
Krysia, Asia ❤️❤️
Lemonka, a to ten sam lekarz co przepisywał Ci 15mg kwasu foliowego? 🙈 Może rzeczywiście ma jakieś starodawne podejście do tych spraw 🙈Asia2309 lubi tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Krysia piękna beta 😚 Asia to wspaniale ze z dzieciątkiem wszystko dobrze ❤
Mi zostało 8 dni do wizyty i już sie czerne myśli pojawiają, bo cycki nie bolą 😭Asia2309 lubi tę wiadomość
-
Gosia ty z tymi cyckami 😂😂😂
Ja mam wizytę pojutrze „przymusową” u ginekologa medicover żeby dostać skierowanie na badania. Myślałam, że załatwię to przez teleporade ale się dowiedziałam, że musze fizycznie przyjść na wizytę żeby mnie mieli w systemie i wtedy dostanę skierowanie.
Opłacam ten medicover a jeszcze z niego nie korzystałam i chciałam teraz zrobić sobie te badania, bo prywatnie to ok 500zl.
Babka do której się zapisałam na tą wizytę ma nawet dobre opinie, także zobaczymy. Powiem jej na dzień dobry po co przyszłam 😂👩🏻 31l.
Mięśniak macicy/PCOS/zaburzenia hormonalne
2021r. 2x cb 💔 5tc
30.11.2021r. ⏸ 💚
10dpo - beta 82,7 🙏🏻
12dpo - beta 247,6 🥰
15dpo - beta 1163,5 😌
6+1 mamy ❤️ 110/min
13+1 (I prenatalne) 8.1 cm zdrowego chłopaka 💙😍
21+1 (II prenatalne) 434g 💙
29+1 (III prenatalne) 1447g 🥰
41+2 Franciszek jest z nami ❤️ 23.08.2022 3690g, 54cm