❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Siesiepy tak wiem, że po samym USG nie mamy pewności, że faktycznie ten pęcherzyk pękł, ale mamy kilka metod na sprawdzenie zajścia owulacji i generalnie jeśli lekarz po USG mówi, że była + badanie proga + kontrola temperatury, to jednak z dużym prawdopodobieństwem jesteśmy w stanie powiedzieć, że owulacja była. Oczywiście 100% potwierdzeniem jest tylko ciąża.
Niestety jednak, jeśli chodzi o ten etap po owulacji, to nie możemy zrobić nic 🤷🏼♀️. Badanie drożności daję nam jakąś informację, gdy dowiadujemy się, że jajowody są niedrożne. Jeśli jednak wszystko jest ok wedle badania, to dalej nie ma niestety pewności, czy faktycznie tak jest.
Ta droga to niekończąca się niepewność. I to straszne, bo niepewność prowadzi do lęku i/lub smutku, a to dalej do różnych zaburzeń psychicznych. Dlatego musimy tak o siebie dbać w tym wszystkim.
Chciałam Cię bardzo utulić 🫂🫂🫂.
Może wystartujesz później, niż dziewczyny, ale będziesz miała całe grono wspierające z całym pakietem doświadczeń!!! ❤️
A może i ja wystartuję niedługo po Tobie 😉. Będziemy tu dla Ciebie- wysyłać ciepełko 🥚🥚🥚, trzymać kciuki za kolejne kroki i doradzać, co która potrafi! 😘
Bo co by nie było, to jesteśmy w tym razem! 💪🏼💪🏼 I tak, jak wspomniałam też nie identyfikuje się z #RODZEW2025, ale oficjalnie składam podanie do nowej prowadzącej Vergeet o uwzględnienie #BEDEWCIAZYW2025 w nowym wątku!🔥🔥🔥Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 10:42
Podrożniczka, Molahonkeey, Vergeet, Insane, siesiepy lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
A tak, żeby jednak rozluźnić trochę atmosferę 😉.
Co by się nie zyeb**o 😅 to jesteśmy w tym razem, a póki nie odpuszczamy, to nie przegrywamy!! 💪🏼🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 10:38
Ana29, Podrożniczka, Nowa2024, Molahonkeey, PaulinKA, Lusia3131, Tarisal, M93, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Julia24 wrote:
Juleczko Ty jak zawsze z sercem na dloni 🩷Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
✔️olej z wiesiolka
✔️olej z czarnuszki
✔️wit. B
✔️fertistim
✔️pregnaStart
✔️kwasy omega
✔️wit. D3
@Vegreet będziesz miała święty spokój z ósemką i znajdziecie piękny dom jesteś dzielna babka i jeszcze będzie pięknie jestem tego pewna ! 🍀 będziesz wyjątkiem -> wyjątkową mamą
@Ana29 życzę wspaniałej stymulacji i trzymam kciuki za ten cykl 🍀🤞🏻
@Saferka ta kawka chyba chce Ci coś powiedzieć...
@siesiepy przede wszystkim bardzo mocno Cię przytulam i przesyłam paczkę serca ocieplaczkę 📦 .
Jeśli chodzi o testy DL - mi się niestety nic nie ściemniało, wręcz mam wrażenie, że bladło. Wklejam sobie testy do mojego pamiętniczka (zeszytu) i niestety no szału nie ma Dopiero te testy innych firm pokazują porządne krechy, które się utrzymują bądź wyblakają minimalnie. Ale dziękuję, bo jeśli kupię na następny cykl (mam nadzieję, że nie ) to będę to miała na uwadze
@Julia24 DOKŁADNIE TAK 💪🏼Julia24, Saferka, Vergeet, siesiepy lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego bobusia👶🏼
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
•I 2025 Wyniki histeroskopii:
~liczne mini-torbieliki na jajnikach
~jajniki obustronnie powiększone
~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
~endometrium polipowate z cechami wydzielania
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
•📊 badania podstawowe -> 06.02
•⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
Pierwszy cykl po histeroskopii:
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
@siesiepy właśnie też sobie tak myślę, że jeśli nikt nie dzwonił to znaczy, że coś tam się dzieje, bo przecież gdyby nie było żadnych zapłodnionych komórek to przecież już by zadzwonili i powiedzieli „sorry, koniec, nie ma nic”. I wiem, że jest bardzo wcześnie i nawet jeśli teraz jest ok z tymi zapłodnionymi komórkami to na każdym etapie może się to zmienić 😉. Zadzwonię tam jednak, chcę tylko wiedzieć na ten moment ile z tych 9 pobranych komórek było ok i nadało się do zaplodnienia 💪
Przykro mi, że jeszcze nie dołączysz do naszej drużyny IVF, bo każdy stracony cykl bardzo boli. Ale może teraz musi być źle, żeby później było już tylko dobrze? 🍀🍀🍀Molahonkeey, siesiepy lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞 -
Podrożniczka wrote:Kurde, chyba źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, żeby umawiać się na wizytę w sierpniu, ale działać równolegle. W sensie, że mieć rezerwę na późniejszy czas, a szukać wizyty, którą będzie szybciej.
Jasne jasne, ja ogolem nie będę czekać sobie do sierpnia na tamtą wizytę, szukam czegoś wczesniej!- ba, w sierpniu to ja planuję być już brzuchalkiem , ale tamtą wizytę na razie sobie zostawięNowa2024, Podrożniczka, Molahonkeey lubią tę wiadomość
♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
👱♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🧑: przebadany, ✅
🔜
7.02: HSG
19.02: diagnoza endometriozy
badanie na pasożyty -
Nowa, oczywiście też jestem za sprawdzeniem stanu kurnika. 🐣🐣🐣
Paulinko, czytam Twoje posty, ale też jasno dla mnie wynika, jakie masz obawy i podpisuje się pod Julia, że nie ma co lekceważyć, im szybciej zaczniesz działać tym lepiej. W mojej rodzinie jest endometriozy, ja też miałam taki moment, że byłam przekonana, że się z nią zmagam. Pamiętam wiele lat temu jak Pani doktor po usg powiedziała, że ależ skąd nie mam endometriozy, a potem w klinice się dowiedziałam, że z usg nic nie wynika.
Mam poczucie, że musimy się dziś troszeczkę same orientować, co mi może dolegać, czytamy, dopytujemy na forach, robimy badania na własną rękę i szukamy lekarzy przez marketing szeptany, bo przestajemy już ufać.
Muszę się Wam przyznać, że pod względem immunologii też się sama zdiagnozowałam. Wysłałam później tylko mejla do Pasnika z wynikami i podejrzeniem własnej diagnozy, która podczas wizyty od razu potwierdził. Ale zajęło mi to dwa lata w klinice, gdzie każdy rozkładał ręce i kazali mi zachodzić w ciążę rozszerzając podawanie leków i słyszałam tylko po poronieniu "ooo to już wiemy że to nie podziała"... czułam się jak króliczek doświadczalny
Miałam dość.
Dziś czytałam wpis Mai Staśko, że niepłodnośc sprawia, że się zaczynamy izolować. Zgadzam się z tym. Z każdym niepowodzeniem zamykałam się w domu pod kocem, nie chciałam nikogo widzieć.
Jesteście mi niesamowicie bliskie, bo wiem, że tylko Wy to rozumiecie. Że jakiego problemu nie mamy, to laczy nas NIEPŁODNOŚĆ , a ona ciągnie za sobą depresję, często rozpady rodziny, uczucia bezsilnosci i brak chęci na cokolwiek.
Jesteście odważne i mądre. Wszystkie.
Ps.
Kolejna noc nieprzespana za mną. Mogłam Was posłuchać i zrobić dwa razy te betę bo się tylko denerwuje. Zamówiłam na jutro Alab do domu. Sprawdzę tsh i betę. To będzie równo tydzień po ostatniej becie, więc niewiele mi to podpowie, ale może jakiś kalkulator w necie to dźwignie.PaulinKA, Podrożniczka, Julia24, Nowa2024, Agni97, Vergeet, Tarisal lubią tę wiadomość
2018 Rysio❤️
Cykl poronien:
2020 13 tydzień ( bliźniaki)
2021 11 tydzień
2021 5× ciąża biochemiczna
2022 2x ciąża biochemiczna
2023 Tadzio !!❤️
Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka
16.01.2025 - pozytywny test
23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬 -
PaulinKA wrote:Jasne jasne, ja ogolem nie będę czekać sobie do sierpnia na tamtą wizytę, szukam czegoś wczesniej!- ba, w sierpniu to ja planuję być już brzuchalkiem , ale tamtą wizytę na razie sobie zostawię
I tego się trzymaj 🤞
Całym sercem wierzę, że wszystkie ujrzymy dwie kreski w tym roku! Jesteście takimi super babeczkami, że dla mnie nie może być inaczej! ❤️💪🌱kałamarnica 11, Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
👩35 lat
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024
12.2024 - ciąża biochemiczna
02.2025 HSG -
Lusia, to forum myślę że niejednokrotnie jest lepszym diagnostą niż jakiejś średniej klasy lekarz
Trzymam kciuki za betę i jestem przekonana że kalkulator wyliczy!
Niemniej pamiętaj że powyżej 1000 ta beta ma prawo zwolnić i przyrost może nie być tak imponujący jak byś chciała. Ale Ty pewnie to wszystko wiesz .
Postaraj się odpocząć, wiem że to trudne, ale najpewniej czeka Cię 9mscy stresów o maleństwo w Twoim brzuszku, poszukaj sposobu jak radzić sobie ze stresem bo sie kochana wykończysz Robisz wszystko co możesz by zatrzymać Kropeczka w sobie...! A i dwójka maluchów które są w domu zapewne potrzebują Mamy w jako takim stanie fizycznym i psychicznymLusia3131, Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
🔜
badanie na pasożyty -
Agni97 wrote:Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć?
Myślę, że moja historia nie jest tak bogata jak Wasza, ale gdzieś tam szukam jakiegoś wsparcia w temacie 😩
Hej ☺️. Jeśli Twoje starania się dopiero zaczynają, to myślę, że szybciej odnajdziesz się w wątku miesięcznym w sekcji starając się - ogólnie. U nas ostatnio dzieję się bardzo dużo, aż ciężko nam nadążyć. Trzymam mocno kciuki za szybkie pojawienie się ⏸️! ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 11:23
Molahonkeey, Agni97, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
🗓️ Plan działania:
🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
❌ Adenomioza rozproszona
Omg, dziewczyny.. Ale pedzicie 🙈
Siesiepy, ja tylko chcialam powiedzieć, ze kazda z nas ma prawo wpaść w dol, trochę w nim posiedzieć, a potem wystrzelić jak rakieta. I mam nadzieję, ze u Ciebie tak właśnie bedzie.
U mnie z wcześniejszej owu chyba nici.. Bo dzis buzka miga, a mialam nadzieję, ze dzis sie juz zaświeci 😔 no trudno.. Najwyżej będzie stracony cykl, nie przeskoczę.
Miłego dnia dla Was. 🥰siesiepy lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Widziałam właśnie kominiarza 😁
Tak długo jak na niego patrzyłam, tak trzymałam się za guzik z nadzieją na szczęśliwe info dzisiaj jak będę dzwonić do kliniki 🥹🍀🤞PaulinKA, Molahonkeey, Podrożniczka, Vergeet, Nitka96, Księgowa, Lusia3131, Tarisal, Alicjasss lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Nowa2024 wrote:Widziałam właśnie kominiarza 😁
Tak długo jak na niego patrzyłam, tak trzymałam się za guzik z nadzieją na szczęśliwe info dzisiaj jak będę dzwonić do kliniki 🥹🍀🤞
KOCHANA !!! Mam nadzieję, że ten kominiarz przyniesie Ci szczęście
Nowa2024, Vergeet, Lusia3131, kałamarnica 11, Aksandra lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Molahonkeey wrote:KOCHANA !!! Mam nadzieję, że ten kominiarz przyniesie Ci szczęście
Hahahha ulala 😍😋Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Dziołuszki łapać się za guziory !!!! 🍀🍀🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 13:34
Nowa2024, Vergeet, Nitka96 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️30l.🧔🏼♂️32l.
•X 2024 💒👰🏼♀️🤵🏼♂️
•XII 2024 Histeroskopia
Wizyta 21.01 👌🏻
To do list:
✨1DC ~ 13.01
🥚 Owu ~ 30.01 -
Dzień dobry! Życzę miłego dnia ☀️ My dopiero wstaliśmy i pędzimy na śniadanko bo zaspaliśmy 😅 Z ciekawości sprawdziłam temperaturę i chyba niżej się spaść nie da 😒
Nowa trzymam kciuki za twój kurnik 🐣 Czekam z niecierpliwością na informacje 🍀
Siesiepy przytulam mocno 🫂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 13:45
Nowa2024 lubi tę wiadomość
👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO
23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳ -
@Julia przyjmuje Twoje podanie, teoretycznie mam miesiąc na rozpatrzenie sprawy ale postaram się szybciej 🤣💖
Jestem tu z wami dziewczyny jak coś, wszystko czytam i wspieram każdą z was w każdej sprawie. Jeszcze trochę procesuje to wszystko i nie mogę się skupić żeby odpowiedzieć każdej z was ale wszystko czytam i obiecuję, że w lutym wrócę z moją "starą" energią ♥️♥️Molahonkeey, Nowa2024, Lusia3131, Nitka96, Tarisal lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
22.01 ⏸️ - ciąża biologiczna💔
17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅ Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓(do sprawdzenia), TenFertilON -
Z góry przepraszam,że wbijam się w środku wątków, ale trochę zajmie mi doczytanie, a chciała zapytać ekspretki: pik czy jeszcze nie?
Strasznie wcześnie ostatnio mi ta owulacja wypada. 11 dzień cyklu
https://zapodaj.net/plik-tnN9fd6fki
Wstępnie apki wyliczy owulację na 1 lutego.Saferka lubi tę wiadomość
👨🦲48 👱♀️ 43
08.2024 ❤️
26.09.2024 12+4 💔 -
Babsi wrote:Z góry przepraszam,że wbijam się w środku wątków, ale trochę zajmie mi doczytanie, a chciała zapytać ekspretki: pik czy jeszcze nie?
Strasznie wcześnie ostatnio mi ta owulacja wypada. 11 dzień cyklu
https://zapodaj.net/plik-tnN9fd6fki
Wstępnie apki wyliczy owulację na 1 lutego.
Wg mnie to pik 😉PaulinKA, Babsi lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Zgadzam się, mocna krecha! Płodnego wieczoru 🍀
Nowa2024, Babsi lubią tę wiadomość
🔜
badanie na pasożyty