X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę dzwonić dopiero koło 17 jak wrócę z pracy 😉. W pracy nie chcę żeby ktoś uslyszal. Co innego gdyby oni do mnie dzwonili to jestem w stanie w pracy tak po kierować rozmową, żeby nikt nie wiedział o co chodzi. A jak zadzwonię sama no to jednak muszę powiedzieć że chciałabym zapytać o zarodki 🤣 i nie chce żeby ktoś słyszał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 08:52

Podrożniczka, Molahonkeey, PaulinKA, kałamarnica 11, Vergeet, Misiula, Lusia3131, Olcia1987 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Będę dzwonić dopiero koło 17 jak wrócę z pracy 😉. W pracy nie chcę żeby ktoś uslyszal. Co innego gdyby oni do mnie dzwonili to jestem w stanie w pracy tak po kierować rozmową, żeby nikt nie wiedział o co chodzi. A jak zadzwonię sama no to jednak muszę powiedzieć że chciałabym zapytać o zarodki 🤣 i nie chce żeby ktoś słyszał

Powiedz że chciałąbyś zapytać jak Twoj kurnik!! :D

Molahonkeey, Vergeet, Minia000, Misiula, Nowa2024, Lusia3131, a_aandzela lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
    badanie na pasożyty
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Powiedz że chciałąbyś zapytać jak Twoj kurnik!! :D

Dzień dobry, jak tam moje jajka? 🤣 <3 <3

Vergeet, PaulinKA, Nowa2024, Alicjasss, kałamarnica 11, Lusia3131, Babsi lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 06.02
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
    🥚 Owu ~ 30.01
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrożniczka wrote:
    Dzień dobry,
    Ana, ale miałaś wczoraj „przygody”, oby dzisiaj już było spokojnie…
    Nowa, tez uważam, żebyś dzwoniła 😀
    Vergeet, jak samopoczucie?
    Paulinka, dobrze, że działasz, bo wiesz… czas i tak upłynie, a skoro jakieś objawy są to lepiej to sprawdzić.
    Nawet okej, chyba to przertawiam powoli... Staram się szukać pozytywów- mamy więcej czasu na szukanie domu, mogę wyrwać ósemkę, no i dobrze że to teraz a nie jakieś okropne poronienie na późniejszym etapie. Także no powoli to przetrawie i przełączę się na działanie.

Jestem że tekstem "Dzień dobry, jak tam moje jajka?" 🤣🤣

Misiula, Molahonkeey, Nowa2024, Podrożniczka, Tarisal lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biologiczna💔

17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅ Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓(do sprawdzenia), TenFertilON
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za troskę! Dzis czuje się lepiej.. Ale melduje 1 dzień cyklu.
    Trzymajcie kciuki bo jadę ze stymulacja w tym cyklu.

Nowa zadzwon i zapytaj jak Twoj kurnik , ile kurek udało się stworzyć 🥹

PaulinKA, Nowa2024, Podrożniczka, kałamarnica 11, Tarisal lubią tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3
  • Ivka Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Nawet okej, chyba to przertawiam powoli... Staram się szukać pozytywów- mamy więcej czasu na szukanie domu, mogę wyrwać ósemkę, no i dobrze że to teraz a nie jakieś okropne poronienie na późniejszym etapie. Także no powoli to przetrawie i przełączę się na działanie.

Jestem że tekstem "Dzień dobry, jak tam moje jajka?" 🤣🤣
    Pozytywem też jest to, że wielu kobietom w kolejnym cyklu po biochemię się udaje. Trzymam kciuki za następne podejście 🫶🏼✊🏻

Vergeet lubi tę wiadomość

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    02.01 beta 10 692mlU/ml
    Update: 28.01 - 2,3cm ziomeczka
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Pozytywem też jest to, że wielu kobietom w kolejnym cyklu po biochemię się udaje. Trzymam kciuki za następne podejście 🫶🏼✊🏻
    Przy moim szczęściu to będę wyjątkiem od reguły 🤣

@Ana dobrze że w końcu nadeszła ta 🐒, przynajmniej można dalej działać! Trzymam kciuki za stymulacje🤞🏻

Ana29 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biologiczna💔

17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅ Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓(do sprawdzenia), TenFertilON
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:

@Ana dobrze że w końcu nadeszła ta 🐒, przynajmniej można dalej działać! Trzymam kciuki za stymulacje🤞🏻
    Nie! Bo zadziała na Ciebie klątwa prowadzącej! 😁

Vergeet, Ana29, Nowa2024 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
    AMH - 2,44 (12.2024)

2025r. 🤞🏻
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:

Dziękuję! 🩷

No przyszła z impetem szalonym. Odrazu z grubej rury. Może przez te torbiele , albo przez to że miałam takie ładne grube endometrium jest taka obfita odrazu? Dawno tak nie miałam :/

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

Luźne starania 02.2024
    Starania na poważnie 04.2024
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
    Prolaktyna z lekami w normie
    ✔️olej z wiesiolka
    ✔️olej z czarnuszki
    ✔️wit. B
    ✔️fertistim
    ✔️pregnaStart
    ✔️kwasy omega
    ✔️wit. D3
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @PaulinKA, jeśli zauważasz zależność między bólem (lub problemami żołądkowymi) a swoim cyklem po @, to znak, że warto skonsultować się z lekarzem. Ostatnio usłyszałam, że za normalne można uznać maksymalnie kilka godzin bólu miesiączkowego w miesiącu.

Endometrioza ma wiele obliczy, dlatego jej diagnoza trwa średnio 8–10 lat. Moja mama dowiedziała się o swojej chorobie dopiero w wieku 55 lat. Cierpiała na bóle brzucha, ale przede wszystkim na silne bóle głowy, które uniemożliwiały jej normalne funkcjonowanie. Przez lata odwiedziła niezliczoną liczbę lekarzy, ale dopiero podczas laparoskopowego usunięcia torbieli postawiono właściwą diagnozę. Gdyby wcześniej miała możliwość konsultacji ze specjalistą, być może uniknęłaby tylu lat cierpienia.

Co chcę Ci przekazać? Jeśli masz jakiekolwiek podejrzenia (a wiem, że masz, bo wspominałaś o tym już kilka razy), naprawdę z całego serca polecam udać się na diagnostykę. Jeśli korzystasz z pakietu Luxmed lub Medicover, możesz ubiegać się o zwrot kosztów – należy jednak napisać w tej sprawie maila jeszcze przed wizytą.

Skoro starasz się o dziecko, nie czekałabym osobiście pół roku na najbardziej polecanego specjalistę. Ostatecznie sama skorzystałam z wizyty u lekarza rekomendowanego na tej grupie na FB, choć nie było go na liście fundacji. Na wizytę u specjalistów z fundacji musiałabym czekać od 6 do 12 miesięcy lub jechać specjalnie do Warszawy.

Podsumowując – jeśli coś Cię niepokoi, umów się na diagnozę. Nie oznacza to od razu, że wynik będzie pozytywny, ale przynajmniej będziesz wiedziała, czy szukać przyczyn swoich dolegliwości w innym kierunku.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki! ✊🍀 Jeśli będziesz potrzebować pomocy, śmiało pisz do mnie na priv – pomogę, jak tylko będę umiała! ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 09:52

PaulinKA, Lusia3131, a_aandzela lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
    🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
    🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
    ☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
    ☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Julia! sprobuje oczywiście odzyskać choć część kasy z Medicover aczkolwiek jestem też gotowa zapłacić ;)
    Na razie umowiłam się na ten sierpień, dziś dzwoniłam w inne miejsce- terminy wrześniowe -,- wizyta kosztuje prawie 1000 zł i terminy na za 9 mscy, masakra, co nie?

wiem że jeden Doktor nie ma jeszcze grafiku na marzec wiec może tam się uda wbić ;) z tej grupy którą polecałaś na razie nie znalazłam za bardzo nic innego niż na stronie fundacji, ale będę jeszcze obczajać. chciałabym mieć ten punkt odchaczony i albo coś z tym robić albo szukać dalej.

Tak jak to Podróżniczka napisała- czas i tak upłynie!

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...

🔜
    badanie na pasożyty
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molahonkeey wrote:
    Dzień dobry, jak tam moje jajka? 🤣 <3 <3

Hahahhahahahha kobiety…🤣🤣🤣
    Dobra czekamy grzecznie do 17 🥹🙏🙏🙏

Misiula, kałamarnica 11, Molahonkeey, Lusia3131, Vergeet, Olcia1987 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Dzięki Julia! sprobuje oczywiście odzyskać choć część kasy z Medicover aczkolwiek jestem też gotowa zapłacić ;)
    Na razie umowiłam się na ten sierpień, dziś dzwoniłam w inne miejsce- terminy wrześniowe -,- wizyta kosztuje prawie 1000 zł i terminy na za 9 mscy, masakra, co nie?

wiem że jeden Doktor nie ma jeszcze grafiku na marzec wiec może tam się uda wbić ;) z tej grupy którą polecałaś na razie nie znalazłam za bardzo nic innego niż na stronie fundacji, ale będę jeszcze obczajać. chciałabym mieć ten punkt odchaczony i albo coś z tym robić albo szukać dalej.

Jeśli masz pakiet Medicover to w Wawie mają oni oddział szpitalny zajmujący się endometriozą. Wiem, że mają tam nieduży czas oczekiwania, a być może mogłabyś skorzystać bezpośrednio z pakietu (warto sprawdzić).

https://endometrioza.medicover.pl/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=medicover_endometrioza_brand&gad_source=1

Na stronie Fundacji jest kilku lekarzy z tego miejsca 🤗.
    W tym Piliszkiewicz i Jacko bardzo znani. Może warto się przejechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia, 10:00

💃'95🕴️'90

🗓️ Plan działania:
    🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG

❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
    ☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Jeśli masz pakiet Medicover to w Wawie mają oni oddział szpitalny zajmujący się endometriozą. Wiem, że mają tam nieduży czas oczekiwania, a być może mogłabyś skorzystać bezpośrednio z pakietu (warto sprawdzić).

https://endometrioza.medicover.pl/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=medicover_endometrioza_brand&gad_source=1

Na stronie Fundacji jest kilku lekarzy z tego miejsca 🤗.
    W tym Piliszkiewicz i Jacko bardzo znani. Może warto się przejechać.

Kurde Ty to jesteś kobieta rakieta! nie pomyślałam o tym a w sumie do Warszawy można się przejechać. 6.02 mam wizytę w Medicover z nadzieją że lekarz przepisze mi Ovitrelle także w trakcie tej wizyty postaram się nakreślić temat moich objawów, moze je troszkę podrasować i sie uda ;)

Julia24 lubi tę wiadomość

🔜
    badanie na pasożyty
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana29 wrote:
    Dziękuję! 🩷

No przyszła z impetem szalonym. Odrazu z grubej rury. Może przez te torbiele , albo przez to że miałam takie ładne grube endometrium jest taka obfita odrazu? Dawno tak nie miałam :/

Przykro mi 🫂🫂. Oby szybko się wchłonęły te torbiele, jak u @Kalamarnica11!

@Insane hashtag #RODZEW2025 jest piękny, ale mój optymizm na razie skupia się bardziej na #BEDEWCIAZYW2025! 😅 Co myślę, że jest już bardzo realistyczne dla nas wszystkich! ❤️🍀

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90

🗓️ Plan działania:
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG

❌ Adenomioza rozproszona
  • Saferka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4289a18157203.jpghttps://zapodaj.net/plik-FnBxPQXXHB

Wrzucam Wam zdjęcie dzisiejszej kawki z taką niespodzianką! To będzie dobry dzień dla nas wszystkich!❤️☀️

Misiula, Ana29, Podrożniczka, kałamarnica 11, Ivka, Molahonkeey, Nowa2024, Lusia3131, Tarisal, Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo 2024r. 🍀
    👩🏽27 🧔🏽‍♂️30 🐶 3
    ❤️2021r.
    💊 kwas foliowy

✅ TSH, cytologia, progesteron 7dpo - 20,90 ng/ml, estradiol - 164,00 pg/ml, morfologia.
    AMH - 2,44 (12.2024)

2025r. 🤞🏻
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Kurde Ty to jesteś kobieta rakieta! nie pomyślałam o tym a w sumie do Warszawy można się przejechać. 6.02 mam wizytę w Medicover z nadzieją że lekarz przepisze mi Ovitrelle także w trakcie tej wizyty postaram się nakreślić temat moich objawów, moze je troszkę podrasować i sie uda ;)

❤️✊🍀

💃'95🕴️'90

🗓️ Plan działania:
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG

❌ Adenomioza rozproszona
  • Agni97 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć?
    Myślę, że moja historia nie jest tak bogata jak Wasza, ale gdzieś tam szukam jakiegoś wsparcia w temacie 😩

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞 (testy owu)
    12.2024 ciąża biochemiczna?
    17.01. 💉Ovitrelle
    29.01. ❄️❄️❄️
    30.01. 🐒🩸😢
    3.02. 💉🩹TSH, prolaktyna, FSH, LH i estradiol, morfologia, glukoza, insulina ⏳
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, próbuję Was nadrobić od wczoraj, co nie jest łatwe. Wczoraj byłam rozjechana psychicznie, nie będę ukrywać, że tylko przez info z kliniki, bo bardziej rozjechała mnie rozmowa z chłopem tuż po wizycie. No ale nic nie zrobimy i na nic wpływu już nie mamy. Boleć boli i bolało będzie zawsze to o czym pisałam wczoraj, zostaje dalej mi przeorganizowywać myślenie i starać się z tym żyć.

Julia apropos Twojej informacji od ginekolog dot. mozliwości sprawdzenia czy pękły, u mnie lekarze w poradni zawsze mówili, że jedynym prawilnym potwierdzeniem owulacji jest ciąża. I ma dużo racji, czasami na USG dziwy się dzieją a owulacji nie ma, albo odwrotnie - na USG owulacji jakby nie było a ciąża jest. :) Z wpisem do drużyny IVF jak widać poczekam dłużej... :p Nawet w lutym się nie załapię.

Minia ale jakie naciąganie, w szpitalach na NFZ też wszystkie mi znane robią wymazy przed HSG lub ich wymagają. :o

Aksandra przykro mi, że tak się zawiodłaś, ale widzę po dinusiach, że Jarosz ma sporą skuteczność w swoich działaniach i stosowaniu grubego kalibru. Wierzę, że Ci pomoże. Tymczasem zostaje nam wspólne czekanie na swoje dalsze kroki.

Vergeet bardzo mi przykro, że jak już załapało, to tylko na chwilę. Nie będę Ci snuć tutaj wizji tego, że szybko zajdziesz, bo nie jest to powiedziane. Organizm niby jest bardziej płodny przez te 3-6 cykli, ale gwarancji, że faktycznie się uda, nie ma żadnej. Mi to bardzo nakręciło głowę po poronieniu (i nie tylko mi), zupełnie bez sensu. Trzymam po prostu kciuki, aby wszystko się powtórzyło ale z pozytywnym zakończeniem. :)

Mola od siebie dodam coś tylko w sprawie testów z DL. One się wybarwiają jakoś z opóźnieniem, po 10-15 minutach zawsze szłam odczytywać ich wartość. Wtedy blada kreska potrafiła nagle przeobrazić się w PIK. Nie mam pojęcia czemu tak. Ale im więcej testów przerobiłam, tym bardziej skłaniam się w kierunku easyhome, zarówno ciążowych jak i owulacyjnych. Te drugie już chyba raczej nie będa mi potrzebne.

Hopex nie wiem czy Ci dziewczyny już to pisały, ale sama wartość AMH nie służy do diagnozowania PCOS. :) Jeśli masz regularne cykle i owulacje, dobre hormony to bym się nie martwiła ani AMH, ani obrazem USG. Samo PCOS może iść też w remisję.

Insane hmmm bo zastanawiam się kiedy proga odstawiać. Muszę wykminić to logistycznie teraz mocno... Pozwolę sobie pojojczyć, też miałam iść z Wami a tak to będę jakimś niedobitkiem na tyłach. No eh! Co do #nierodzew2025 to po wczorajszym ulaniu dzisiaj mi zostaje brać co dają, przestałam się nastawiać na cokolwiek bo jak widać planować nie można. :p Obojętne, kiedy będzie, byle w końcu było. Gdyby ktoś mógł dać takie zapewnienie mające realne pokrycie hehe. :D

Nowa mi zawsze mówiono, że brak wieści do oznaka dobrych wieści. Wszystko najwidoczniej przebiega prawidłowo. Z tego co wiem, możesz sama się dowiedzieć, kontaktując się z kliniką, co tam w zarodkach gra. Wiem też, że oni po zapłodnieniu chyba prawie ich nie podglądają (poza jakimś określonym czasem), bo ponoć lepiej się rozwijają zostawione w spokoju?

Saferka ze zdwojoną to nie, ale zwielokrotnioną, wszak IVF i stymulacja w końcu kiedyś może ruszy. Chyba, że do tego czasu kasa im się skończy. :p

Tak we wczorajszym temacie wiary i Boga, bardzo mną wstrząsnął pod kątem przekonań takich ludzi film JOY na Netflix. I żeby nie było, znam wielu dobrych, wierzących ludzi, ale po prostu jestem w szoku, bo wiem, że takie przekonanie z tego filmu też istnieje na świecie. Idealnie było to widać w komentarzach pod postami na fejsie gdy wchodziło TAK dla IVF.
    Moja logistyka lvl wysoki:
    Siostry biorące anty regularnie mówią, że przy odstawieniu w niedzielę, okres mają środa wieczór/czwartek rano. Więc mogę liczyć 3-4 dni na to, Insane potwierdziła regułę. Na pewno krwawienia nie mogę dostać do 28.02, bo nie mam zamiaru kłuć brzucha na stoku. W teorii chciałam odstawiać proga w niedzielę, aby okres dostać 5.02 i od 6.02 brać anty. Wtedy ostatnią wzięłabym 27.02 i licząc 3 dni od tego dnia, okres byłby w niedzielę 2.03 albo pn 3.03. Zastanawiam się teraz, czy tego proga jednak szybciej nie odstawić, niż w niedzielę. W piątek mogłoby w zupełności wystarczyć... Ewentualnie, kiedy jest pierwszy monit przy stymulacji? Czy wizyta 10.02 na sprawdzenie czy torbiel się wchłonęła, to nie za wcześnie? Jeśli komuś się to chce analizować to zapraszam. ;) Ja tak zajmuję sobie łeb zawsze.

A teraz spadam do pracy. :p

Julia24, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Podrożniczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:

Kurde, chyba źle się wyraziłam. Chodziło mi o to, żeby umawiać się na wizytę w sierpniu, ale działać równolegle. W sensie, że mieć rezerwę na późniejszy czas, a szukać wizyty, którą będzie szybciej.

👩35 lat
    👧 2021 (16 cs)
    starania o rodzeństwo od 02.2024

12.2024 - ciąża biochemiczna

02.2025 HSG
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ