X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:
    Dziewczyny, jestem po wizycie.

Torbieli NIE MA. Ani tamtej co była, ani żadnej innej. 😁

W kolejnym cyklu stymulujemy Lamettą i wracam do gry!

Odpalam kompa, żeby przeczytać co się tu dzisiaj działo i coś odpisać, bo na telefonie nie dam rady hah🙈
    Kochana REWELACJA! Wspólnymi siłami wykurzyliśmy torbiel, a teraz go girl! 💪🏼🩷

Alicjasss, Babsi, kałamarnica 11, Lusia3131 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

3 cykle stymulowane Lametta+Ovitrelle(11.24-01.25)
    22.01 ⏸️ - ciąża biologiczna💔

17.02 wizyta u nowego lekarza 🤞🏼

Badania💉
    👩🏼‍🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅ Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja
    🧔🏽‍♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe, kiepski ruch i budowa ❓(do sprawdzenia), TenFertilON
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi pięknie to napisałaś.. to wszystko o wstydzie i później w przeciwieństwie o wierzę w siebie to absolutnie dokładnie to samo co ja myślę. Odkąd odrzuciłam kościół i nie słyszę co niedzielę, że jestem grzeszna i mam być pokorna czuje się wolna. I dokładnie wiara w siebie to klucz do sukcesu.

Mama też mnie urodziła w wieku 21 lat. Jednak już ona wykonała trochę pracy nad sobą i mówiła co prawda śmiechem że siusiak to nie zabawka, ale i żebym korzystała żyła, sprawdzila mężczyznę z którym chce być pod każdym względem, że nie ma ślubu bez seksu i trzeba do siebie pasować. Bez zawstydzania. To mi pozwoliło inaczej wejść w dorosłe życie.

Wspaniałą drogę przeszłaś i będziesz świetna mamą. Kiedyś Twoje dziecko podziękuję Ci za te wszystkie wartości które mu przekażesz.

Julia24, Babsi, Vergeet lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Kochana REWELACJA! Wspólnymi siłami wykurzyliśmy torbiel, a teraz go girl! 💪🏼🩷

I wykurzymy wszystko u każdej z nas co przeszkadza w osiągnięciu celu ❤️

Nowa2024, kałamarnica 11, PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica no i pięknie!!!! Torbiel wystraszyła się ekipy KCP 😁😁😁

A co do kościoła jeszcze. Wiecie co…Rodzina mojego męża jest bardzo kościółkowa…on sam kiedyś taki był. Ale tam jego dziadkom broń Boże powiedzieć, że startujemy w IVF…babka chyba by zeszła na zawał, bo tam miejscowy ksiądz to największy autorytet. I tak mnie to wkurwia jak mąż ich broni i zawsze „lepiej żeby dziadkowie nie wiedzieli, mają swoje problemy na głowie”. Gówno prawda. Jakie kurva problemy? 🤣 maja po 86 lat i ich największy problem to nie opuścić mszy w niedziele xd a to pierdzielenie to tylko obrona ich kosciolkowosci. I nie, nie chodzi mi o to ze chce na prawo i lewo rozpowiadać o naszym IVF, ale tez nie mam zamiaru sie tego wstydzic

Babsi, Molahonkeey, M93, Insane, PaulinKA, Misiula, Vergeet, szona lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞
  • Babsi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica 11 super!!! Do dzieła !

Nowa 2024. Też mnie to wkurza. Na paluszkach. Nie urazić. Oni nie muszą nasz szanować i starszyzna! A my tak po cichutku mamy żyć, żeby nikogo nie urazić.

Jej ,hura. Pierwszy raz korzystam z apki premom. I właśnie mi powiedziała, że za 2 dni wchodzę w dni płodne. Oj jak ja zamierzam w nie wejść, aż iskry polecą 🤣

Aksandra, Molahonkeey, kałamarnica 11, Nowa2024, Księgowa, Tarisal, Alicjasss, M93, Vergeet, Ivka lubią tę wiadomość

👨‍🦲48 👱‍♀️ 43

08.2024 ❤️
    26.09.2024 12+4 💔
  • Magda2025 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Vergeet - bardzo mi przykro ❤️‍🩹

Było pytanie o długość cykli po biochemie u mnie pierwszy był dłuższy o tydzień, a kolejne już normalne.

Co do Kościoła to mnie zawsze bardzo intryguje jak ktoś jeszcze w to wierzy i bardzo zastanawia, czy faktycznie takie osoby nad tym się kiedyś głębiej zastanawiały, czy tylko powtarzają, że wierzą, bo tak były uczone i przez lata było im to wpajane.
    Ja również zaliczam się do grona, które twierdzi, że kościół jest bardzo krzywdzący i popieram zdanie dziewczyny, która pisała o tym, że wiara jest ważna. Nie ważne w co, chociaż nie. Ważne! Wierzmy w siebie w nasze przeczucia i w to, że kiedyś wszystkie nasze marzenia się spełnią.

Staram się Was czytać na bieżąco, ale wbicie się w jakiś wątek w odpowiednim czasie graniczy z cudem przy moim trybie pracy i życia 🙃

Nitka96, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏽 - 1997
    👨 - 1999

👧 - 2023
    📆 - starania o drugie bobo od 04.2024
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kałamarnica11 jak ja się cieszę 🥹 czyli paczka torbieli wchłaniaczka się przydała 📦 🥹 teraz już będzie pięknie ✊🏼🍀❤️

kałamarnica 11, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 06.02
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
    🥚 Owu ~ 30.01
  • Minia000 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa i masz rację! Nie masz się czego wstydzić.
    I popieram Cię w pełni, dlaczego masz kogoś "chronić" przed swoimi wyborami.
    Twoje wybory ich nie krzywdzą a ich światopogląd to ich problem. Dziecko też będziesz musiała ochrzcić (nawet gdybys tego nie chciala) żeby ich nie ranić?

Ja się też nie wstydzę naszego życia. Slub był cywilny w plenerze, potem super wesele..jeden wujek od strony męża powiedział że nie przyjedzie skoro nie jest w kościele, powiedzieliśmy że spoko Twoja strata będzie super. 😀
    W rodzinie męża usłyszeliśmy komentarz że jak możemy robić to babci albo rodzicom xd
    A tak naprawdę wszyscy byli zachwyceni weselem, ślubem, nami. Jesteśmy świetnym małżeństwem. Lepszym niż niejedni Ci co przysięgają w kościele.

Jak się przeprowadziliśmy do nowego domu i nie przyjęliśmy księdza po kolędzie to rozgadał to na całym osiedlu. Jedna starsza sąsiadka powiedziała że będzie nas straszyć w domu xdddddddd (czujecie to?) .
    A dzisiaj przyniosła nam sernik, ma 75 lat i uwielbia nas jako sąsiadów. Okazało się że 'bezbozniki' też są spoko. 😀 i nawet staruszki się potrafią przyzwyczaić do zmian

Nowa2024, Magda2025, Molahonkeey, Babsi, Insane, M93, Alchemiczka, Vergeet lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeah, NADROBIŁAM, jedyne 40 minut. xD

Julia - co do HSG - miałam tak tłumaczone przez dwóch ginekologów, że warto zrobić przed badaniem wymazy, bo w trakcie HSG możemy ewentualne bakterie rozprzestrzenić do macicy i jajowodów i nasilić stan zapalny. A jak się okazało u mnie - dobrze, że były zrobione, bo wyszła Urea, którą musiałam przeleczyć (a nie miałam żadnych objawów oczywiscie). Ale widzę, że co ginekolog to inne podejście. Ja wolę tych ostrożnych :P 
    I piękny ten progesteron masz po owulce <3 

Lusia - jak udała się wizyta duszpasterska? Kocham rosół, najbardziej ten u Mamy :P Ściskam i odliczam do Twojej wizyty u lekarza :) 

Molahonkeey - kurcze, współczuję Ci bardzo takiej paskudnej infekcji. Mam nadzieję, że już odpuszcza i pozwoli tę owulkę dorwać Wam! <3 i dziękuję za kciuki i paczkę wchłaniaczkę, bo podziałała <3

Hopex - ale AMH 6 to nie dramat :) ja przy stawianiu diagnozy PCOS miałam 13. A teraz mam 5 i dr mówiła, że boskie! 

Niteczko - a Wy już w Polsce? Czy jeszcze na wojażach? Wrzuć jakąś fotkę dla spragnionych słoneczka! :)

Siesiepy - no masz ci los z tymi torbielami. Zwykle po odstawieniu anty okres przychodzi tak jak piszesz :) Przytulam czule! 

Insane - niech tam się ładnie hodują jajeczka, czekamy do czwartku niecierpliwie na podgląd :) Insane, ale mi się podoba że nakrzyczałaś na #nierodzew2025 hahaha I SŁUSZNIE!

Vergeet - super, że byłaś pobiegać. Endorfiny, CYC do przodu, jak to mówisz (hahaha) i pomalutku idziemy dalej, nie poddajemy się w walce o Dzidziusia :) :* 

Aksandra - cieszę się, że dziewczyny Cię tu powstrzymały od załamki, ja również do nich dołączam i bardzo się cieszę, że masz ustaloną wcześniejszą wizytę u dr Jarosz. Zobaczymy co powie, a tak jak pisze Insane - ona już niejedną staraczkę z nietakimi wynikami wyciągnęła z immunologicznego dołka i na pewno Twój przypadek bardzo dobrze opanuje :) choć wciąż myślę, że może się okazać, że wcale nie jest tak źle jak piszesz. Nam się często wydaje, jak coś odbiega od normy, że jest tragedia, zupełnie niepotrzebnie, a ona będzie wiedziała co zrobić z tymi wynikami i jak je interpretować, Przytulam Cię mocno i nieustannie wspieram. :) Czekam do wizyt Twoich :) 

I jeszcze Vergeet - jak Ty kochana rymujesz. "Wykurzyliśmy torbiel, a teraz go girl"! Muszę do zeszytu wpisać ten tekst. 

wiecie co, dziękuję Wam za te wszystkie kciuki, kurcze to jest nieocenione. 

Aha! Do tego #rodzew2025 jeszcze dokładam #zachodzęwciążępoHSG
     :D 

Nowa2024, Molahonkeey, Insane, Aksandra, Julia24, Hopex2, Vergeet, Tarisal lubią tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11 -12.24 leczenie + kontrolne wymazy ✅
    01.25 - 🏥 hormony ✅ HSG -niedrożność kanału szyjki, udrożniony ✅ jajowody drożne ✅
    02.25 powrót do stymulacji owulacji
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2025 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Vergeet - bardzo mi przykro ❤️‍🩹

Było pytanie o długość cykli po biochemie u mnie pierwszy był dłuższy o tydzień, a kolejne już normalne.

Co do Kościoła to mnie zawsze bardzo intryguje jak ktoś jeszcze w to wierzy i bardzo zastanawia, czy faktycznie takie osoby nad tym się kiedyś głębiej zastanawiały, czy tylko powtarzają, że wierzą, bo tak były uczone i przez lata było im to wpajane.
    Ja również zaliczam się do grona, które twierdzi, że kościół jest bardzo krzywdzący i popieram zdanie dziewczyny, która pisała o tym, że wiara jest ważna. Nie ważne w co, chociaż nie. Ważne! Wierzmy w siebie w nasze przeczucia i w to, że kiedyś wszystkie nasze marzenia się spełnią.

Staram się Was czytać na bieżąco, ale wbicie się w jakiś wątek w odpowiednim czasie graniczy z cudem przy moim trybie pracy i życia 🙃
    Jeden chodzi do psychloga i słyszy słowa, które zwyczajnie nie przyszłyby mu do głowy.
    Drugi chodzi do kościoła i żyje w zgodzie ze sobą, bo słucha siebie . Mi jest lżej wierząc, że ktoś nade mną czuwa.
    Ale oddzieliłam wiarę od instytucji kościoła dosyć wyraźnie w swoim wpisie.

Natomiast i ten u psychologa i ten w kościele robi dobrze, jeśli działa to dla niego na plus.

Nowa2024, kałamarnica 11, Molahonkeey lubią tę wiadomość

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:
    2020 13 tydzień ( bliźniaki)
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !!❤️

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka

16.01.2025 - pozytywny test
    23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babsi, Minia otóż to! Ja mam ukrywać swoje poglądy, żeby ich nie urazić ale oni przy mnie nie kryją się ze swoimi poglądami i ja mam im przytakiwać 🤣🤣🤣 no „niestety” ale u mnie to nie przejdzie.
    Każdy żyje tak jak chce i jak czuje. A narzucanie komuś swoich poglądów „bo tylko moje poglądy są słuszne” no to już jest mega słabe 😁. I też kiedyś bardzo często chodziłam do kościoła itp, ale teraz już nie. I jestem okej z tym, że ktoś chodzi, wierzy głęboko itp ale trzeba szanować się nawzajem 😉

Lusia3131, Babsi, Molahonkeey, PaulinKA, szona lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:

Julia - co do HSG - miałam tak tłumaczone przez dwóch ginekologów, że warto zrobić przed badaniem wymazy, bo w trakcie HSG możemy ewentualne bakterie rozprzestrzenić do macicy i jajowodów i nasilić stan zapalny. A jak się okazało u mnie - dobrze, że były zrobione, bo wyszła Urea, którą musiałam przeleczyć (a nie miałam żadnych objawów oczywiscie). Ale widzę, że co ginekolog to inne podejście. Ja wolę tych ostrożnych :P 

Lusia - jak udała się wizyta duszpasterska? Kocham rosół, najbardziej ten u Mamy :P Ściskam i odliczam do Twojej wizyty u lekarza :) 

Molahonkeey - kurcze, współczuję Ci bardzo takiej paskudnej infekcji. Mam nadzieję, że już odpuszcza i pozwoli tę owulkę dorwać Wam! <3 i dziękuję za kciuki i paczkę wchłaniaczkę, bo podziałała <3

Hopex - ale AMH 6 to nie dramat :) ja przy stawianiu diagnozy PCOS miałam 13. A teraz mam 5 i dr mówiła, że boskie! 

Niteczko - a Wy już w Polsce? Czy jeszcze na wojażach? Wrzuć jakąś fotkę dla spragnionych słoneczka! :)

Siesiepy - no masz ci los z tymi torbielami. Zwykle po odstawieniu anty okres przychodzi tak jak piszesz :) Przytulam czule! 

Insane - niech tam się ładnie hodują jajeczka, czekamy do czwartku niecierpliwie na podgląd :) Insane, ale mi się podoba że nakrzyczałaś na #nierodzew2025 hahaha I SŁUSZNIE!

Vergeet - super, że byłaś pobiegać. Endorfiny, CYC do przodu, jak to mówisz (hahaha) i pomalutku idziemy dalej, nie poddajemy się w walce o Dzidziusia :) :* 

Aksandra - cieszę się, że dziewczyny Cię tu powstrzymały od załamki, ja również do nich dołączam i bardzo się cieszę, że masz ustaloną wcześniejszą wizytę u dr Jarosz. Zobaczymy co powie, a tak jak pisze Insane - ona już niejedną staraczkę z nietakimi wynikami wyciągnęła z immunologicznego dołka i na pewno Twój przypadek bardzo dobrze opanuje :) choć wciąż myślę, że może się okazać, że wcale nie jest tak źle jak piszesz. Nam się często wydaje, jak coś odbiega od normy, że jest tragedia, zupełnie niepotrzebnie, a ona będzie wiedziała co zrobić z tymi wynikami i jak je interpretować, Przytulam Cię mocno i nieustannie wspieram. :) Czekam do wizyt Twoich :) 

I jeszcze Vergeet - jak Ty kochana rymujesz. "Wykurzyliśmy torbiel, a teraz go girl"! Muszę do zeszytu wpisać ten tekst. 

Bardzo się cieszę Olcia ! Bardzo! Właśnie spełniasz moje marzenie... ale u mnie brak bliźniaków w rodzinie.

Kałamarnica.
    Kochanie, ale cieszę, że wracasz do gry! Kibicuje Ci tu od samego początku! Super wiadomość ❤️❤️❤️❤️ a ksiądz... poświęcił chałupkę, było jak zawsze miło i smacznie (🫠) i jakaś taka ulgę poczułam jak co roku .. że już ok ;)

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:

2023 Tadzio !!❤️

23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Babsi, Minia otóż to! Ja mam ukrywać swoje poglądy, żeby ich nie urazić ale oni przy mnie nie kryją się ze swoimi poglądami i ja mam im przytakiwać 🤣🤣🤣 no „niestety” ale u mnie to nie przejdzie.
    Każdy żyje tak jak chce i jak czuje. A narzucanie komuś swoich poglądów „bo tylko moje poglądy są słuszne” no to już jest mega słabe 😁. I też kiedyś bardzo często chodziłam do kościoła itp, ale teraz już nie. I jestem okej z tym, że ktoś chodzi, wierzy głęboko itp ale trzeba szanować się nawzajem 😉
    O wlasnie! ❤️ w punkt

Nowa2024, Babsi lubią tę wiadomość

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:

2023 Tadzio !!❤️

23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I masakra ile się tu dzieje.

Veerget 🫂, marne pocieszenie pewnie ale przynajmniej coś w organizmie ruszyło w
    Skoro były te 2 kreski

Olcia ale czad 2 kropki. Podwójne gratulacje Co do objawów to jestem z tobą też czuje się jak💩 i muj dzień wygląda idetycznie. Ale miejmy nadzieję ze w drugim trymestrze będzie lepiej.

Dagmarova co ci wyszło z krzywej cukrowej?

Ja jestem już po prenatalnych kropek ma 8.3 cm i niskie ryzyko wad genetycznych :)

Olcia1987, kałamarnica 11, Lusia3131, M93, Nowa2024, a_aandzela, Minia000, Księgowa, Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8

preg.png
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolAngelica wrote:
    I masakra ile się tu dzieje.

Veerget 🫂, marne pocieszenie pewnie ale przynajmniej coś w organizmie ruszyło w
    Skoro były te 2 kreski

Olcia ale czad 2 kropki. Podwójne gratulacje Co do objawów to jestem z tobą też czuje się jak💩 i muj dzień wygląda idetycznie. Ale miejmy nadzieję ze w drugim trymestrze będzie lepiej.

Dagmarova co ci wyszło z krzywej cukrowej?

Ja jestem już po prenatalnych kropek ma 8.3 cm i niskie ryzyko wad genetycznych :)
    Gratulacje!

2018 Rysio❤️

Cykl poronien:

2023 Tadzio !!❤️

23.01 2025 beta 490 🥹❤️🍬
  • Nitka96 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kałamarnica 11 wrote:

Wracamy w sobotę! Ale z racji że został równy tydzień do immunologa to myślami pomału wracam do rzeczywistości 😅 Serduszko pomału tęskni za moimi okruszkami 🦊🍪

https://ibb.co/DDD5FNCs - czy istnieje piękniejszy widok niż zachód słońca? Chłonę je każdego dnia i ładuje 🔋 Świat jest niesamowity i mam nadzieję że już za niedługo pokażemy je naszym 👶🏻

Edit: moja babcia siostrze powiedziałaś że na prostackie wesele nie przyjdzie bo ślub cywilny, oczywiście przyszła i popłakała się że ślub bez Boga, my robiliśmy za granicą i usłyszałam tylko że nas Bóg opuścił, nie dość że cywilny to jeszcze z najbliższymi (jak kuzynów możemy nie zapraszać) … Nie chce wiedzieć co by powiedziała o IVF 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 22:12

Nowa2024, Aksandra lubią tę wiadomość

👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1 homozygota
    Leki: Euthyrox 125 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan, Omega, witamina D i B
    👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
    🦊 Pola '19, 🐶 Oreo '24

01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
    19.01-28.02.24 ciąża biochemiczna🩸(2cs)
    02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
    24.10.24 diagnoza PCOS i IO
    23.11.24-06.01.25 ciąża biochemiczna 🩸(11cs)
    04.02.25 pierwsza wizyta u immunologa ⏳
    06.02.25 klinika - początek stymulacji Rekovelle 💉⏳
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Kałamarnica no i pięknie!!!! Torbiel wystraszyła się ekipy KCP 😁😁😁

A co do kościoła jeszcze. Wiecie co…Rodzina mojego męża jest bardzo kościółkowa…on sam kiedyś taki był. Ale tam jego dziadkom broń Boże powiedzieć, że startujemy w IVF…babka chyba by zeszła na zawał, bo tam miejscowy ksiądz to największy autorytet. I tak mnie to wkurwia jak mąż ich broni i zawsze „lepiej żeby dziadkowie nie wiedzieli, mają swoje problemy na głowie”. Gówno prawda. Jakie kurva problemy? 🤣 maja po 86 lat i ich największy problem to nie opuścić mszy w niedziele xd a to pierdzielenie to tylko obrona ich kosciolkowosci. I nie, nie chodzi mi o to ze chce na prawo i lewo rozpowiadać o naszym IVF, ale tez nie mam zamiaru sie tego wstydzic

Nowa, moja mamcia trochę bardziej wierząca niż rodzina męża, ale bez paranoi (chyba). W sumie nie wiem jakie mają zdanie na temat IVF i jeśli miałabym potrzebę skorzystać z takiej pomocy (czego nie wykluczam), to również nie zamierzam tego ukrywać.
    Myślę że taka sytuacja to będzie test naszej rodzinnej miłości;) i jestem przekonana, że moja mami chociaż pomyka do kościoła co niedzielę , ten test zda j będzie oparciem. Ona wie że się staramy, wie ile mnie to kosztuje... a dla mnie IVF to pokoc medyczna jak każda inna!

W Boga wierzę. W Boga, w jakas taką siłę która nam sprzyja... czemu pozwala na złe rzeczy...? Nie wiem... trochę wierzę w potęgę myśli... trochę się boję że moja myśl która kiedyś zakiełkowała w durnej nastoletniej glowie- że w sumie dziecko nie jest mi potrzebne- teraz przewrotnie się iści w życiu:(
    Choć rozsądek podpowiada że kurde, nie mogę się winic za swoje myślenie w przeszłości to czasem taki diabełek się wkrada. Dlatego na codzień staram się raczej być dobrej myśli, choć bywa z tym różnie. Wiara w coś większego mi pomaga, choć niejednokrotnie jestem wściekła że spotyka to mnie .... ale takie koleje życia, nie wszystko co się dzieje w mojej codzienności wiąże z jakąś boską mocą. Czasem znajduje w niej otuchę.

@kalamarnica wspaniała wiadomość że wracasz do gry 🥰 niech ten cykl będzie owocny! 🥰🥰🥰

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
    badanie na pasożyty
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Nowa, moja mamcia trochę bardziej wierząca niż rodzina męża, ale bez paranoi (chyba). W sumie nie wiem jakie mają zdanie na temat IVF i jeśli miałabym potrzebę skorzystać z takiej pomocy (czego nie wykluczam), to również nie zamierzam tego ukrywać.
    Myślę że taka sytuacja to będzie test naszej rodzinnej miłości;) i jestem przekonana, że moja mami chociaż pomyka do kościoła co niedzielę , ten test zda j będzie oparciem. Ona wie że się staramy, wie ile mnie to kosztuje... a dla mnie IVF to pokoc medyczna jak każda inna!

W Boga wierzę. W Boga, w jakas taką siłę która nam sprzyja... czemu pozwala na złe rzeczy...? Nie wiem... trochę wierzę w potęgę myśli... trochę się boję że moja myśl która kiedyś zakiełkowała w durnej nastoletniej glowie- że w sumie dziecko nie jest mi potrzebne- teraz przewrotnie się iści w życiu:(
    Choć rozsądek podpowiada że kurde, nie mogę się winic za swoje myślenie w przeszłości to czasem taki diabełek się wkrada. Dlatego na codzień staram się raczej być dobrej myśli, choć bywa z tym różnie. Wiara w coś większego mi pomaga, choć niejednokrotnie jestem wściekła że spotyka to mnie .... ale takie koleje życia, nie wszystko co się dzieje w mojej codzienności wiąże z jakąś boską mocą. Czasem znajduje w niej otuchę.

@kalamarnica wspaniała wiadomość że wracasz do gry 🥰 niech ten cykl będzie owocny! 🥰🥰🥰

Nie masz co łączyć niemożności zajścia w ciążę teraz z tym że tej ciąży nie chciałaś kiedyś 😉 każdy ma prawo zmienić decyzję i to żadna kara!

PaulinKA lubi tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kałamarnica11 taaak, na szczęście już od wczoraj wieczora jest lepiej, dziś rano miałam jakie epizody nieszczęsne, ale póki co od rana atfu atfu jest dobrze ❤️

Co do wiary - kilka lat temu doszłam do wniosku, że takie parcie i ciśnienie ze strony różnych wytycznych i zasad instytucji kościoła nie współgra z tym, jak ja czuję wiarę w Boga. Zaczynając od tego, że uważam, że to totalnie indywidualna sprawa, która zawsze powinna rozkwitać lub umierać w nas samych tylko i wyłącznie - szanuję zdanie osób, które mają odmienne podejście do mnie.
    Dla mnie wiara w Boga to codzienna praca nad tym, żeby być dobrym człowiekiem, żeby ludzie, których spotykam na swojej drodze czuli się widziani, żebym wieczorem kładąc się spać czuła, że jest na prawdę dobrze w sercu samemu ze sobą - tak po ludzku. Jest tyle zła na świecie, chorób, niesprawiedliwości, cierpienia i bólu, że choć jeden człowiek zmienić świata nie może - to zawsze może stanowić różnicę w swoim własnym małym świecie. Jesteśmy tylko ludźmi, popełniamy błędy, mamy swoje słabości, choroby i bolączki, a mimo to człowiek człowiekowi potrafi zgotować jeszcze większe bagno. W mojej wierze w Boga staram się być po prostu dobrym człowiekiem. Takim, po którym później zostaje ciepło w sercu drugiego człowieka ☺️

Nowa2024, PaulinKA, Lusia3131 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 06.02
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
    🥚 Owu ~ 30.01
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów migająca buzka.. Niechby ta owu przyszła dzień wcześniej 😭

Ja tylko dogladam, bo zas wpadlam w wir pracy 🫣

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ