X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁
Odpowiedz

❄️W styczniu marzenia się spełniają i wszystkie ⏸️ wysikają!😁

Oceń ten wątek:
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Ohh Aksandra aż sobie na głos odetchnęłam z ulgą, że udało się tak szybko z tymi wizytami! I jeszcze idealnie zgrałaś to przed wizytą u swojej gin. Ja wierzę, że nie jest tak źle jak ci się wydaje i na 1000000% immunolog ogarnie temat! 💪💪💪
    A ja w pracy byłam już dzisiaj 😉 pytali czy chce l4, ale ja mam pracę siedzącą, nie przemęczam się tam więc nie chciałam 😉

Nowa, Ty hardcorze 😍😍😍 jesteś niesamowita. To super, ale z tym sprzątaniem w domu to się nie przemęczaj. Ja zaczęłam sprzątać w 4 dobie po punkcji całą chałupę przed przyjazdem teściów, myłam okna i brzuch mi wywaliło jak bęben.
    A co do Kaski Sochackiej.. zawsze ryczę przy Komarach z nowej płyty. Bardzo dojrzała emocjonalnie wokalistka.

Molahonkeey, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

♀️91'♂️ 89' 👩‍❤️‍👨 16cs naturalnych
    KIR Bx (+2DS2,+2DS3,-2DS1,-2DS5,-3DS1), HLA-C: ona C1, on C2, cytokiny, kom.NK 20%, mutacje hetero: czynnik V R2, MTHFR, PAI-1, ANA1,2 dodatnie, cross match=22%‼️
    Kariotypy, hormony, drożność, wymazy✅, nasienie - morfologia z 2% na 4%
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kałamarnica11 ✊🏼🍀✨
    @Vegreet właśnie dzisiaj rano trafiłam na casting Kasi Sochackiej do Must Be The Music 🥹 Jesteś silna i mądra ❤️ jeszcze się doczekasz swojego kroposzyna🥰
    https://www.facebook.com/share/v/189e5yPtab/?mibextid=wwXIfr
    @Dagmarova dużo zdrówka dla Was ❤️
    @Tortie to już niedługo! 😍 a ten cykl tak szybko zleci, że zaraz będziecie działać ✨
    @Aksandra super że się udało przełożyć wizytę i to już niedługo ✊🏼🫂
    @Nowa2024 witam w klubie nierobów🤣 szczytne miejsce obok mnie wolne - zapraszam 🤣 a tak serio -> takie dni też są potrzebne ❤️ jak będzie wystrzał energii to wszystko ogarniesz, nie zapominaj, że jesteś lekko odwodniona po wczorajszych wojażach 🤭🥰
    @Alicjasss idealne ! 🤣🤣

Nowa2024, Aksandra, Vergeet, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 06.02
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
    🥚 Owu ~ 30.01
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Wszystkie moje kciuki na pokładzie! 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Właśnie byłam w końcu pobiegać, popłakałam sobie razem z Kaśką Sochacką w słuchawkach więc cyc do przodu i przestawiam głowę na działanie 💪🏼
    Ojej ale mi przykro z powodu CB😓

Jak cię czytam to wiem ze musisz być mega silną babką 🔥 Wypłakane i do przodu !
    Jeszcze będzie pięknie 🫶🏼🥰

Vergeet lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

Suplementy: TenFertil ON

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 9 cs
    02.02 testowanie

Plan 2025:
    Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra, Molahonkeey dziękuję, wytłumaczyłyście moje nieróbstwo 😁. Pojadę w czwartek do doktorka, jak on mi powie, że wszystko ok to myślę, że dopiero wtedy będę mogła wziąć się za robotę, wcześniej nie ma co 🤣

Molahonkeey, Misiula, Aksandra lubią tę wiadomość

🙎‍♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
    📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
    📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚🥹🤞🤞🤞
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia1987 wrote:
    Jednak klątwa prowadzącej działa, i to ze zdwojoną siłą 🤣🤣

Musiałam Wam od razu napisać, tyle łez zawodu wylałam z Wami, więc (na szczęście) tym razem łzy szczęścia, ale też musiałam z Wami ❤️

Nie 😱 miałam 2 usg, na żadnym nic nie pow, a dziś przyłożyła głowice i zawał 😱🥹😭
    Płakaliśmy obydwoje jak noworodki 🥹🥹
    Myśleliśmy że nigdy nie będziemy mieć wspólnego dziecka a tu dwójka 😍🤩

Kochane z całego serca każdej z was wysyłam wiruski i wierzę że przyjdzie ten szczęśliwy dzień ❤️❤️

🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Oj, może zacznę o tym myśleć (afirmować), to i na mnie spadnie 😅😁. W końcu byłam prowadzącą dwa miesiące pod rząd 😎 i wiruski łapie od Ciebie i @Jezowa garściami! 😆 Musi się udać!! 🔥
    Pewnie nikt nie robił jeszcze badań pt. Wpływ prowadzenia dwóch miesięcznych wątków staraczkowych na szansę zajścia w ciążę z bliźniakami 🤣🤣. Jeśli mi się uda, to przedstawię taką tezę w jakimś artykule 🤣.

Edit: dla tych co niedawno dołączyli- przede mną dwa wątki prowadziła właśnie Olcia ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 19:25

Molahonkeey, Misiula, Migotka96, Nowa2024, Aksandra, Olcia1987, Vergeet, Lusia3131, a_aandzela lubią tę wiadomość

💃'95🕴️'90
    🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶

🗓️ Plan działania:
    🌼 05/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego + wymazy MUCHa + powtórka AMH(?)
    🌼 10-12/02/25 Sono- HSG
    🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
    🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA

❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ➖ IO, BMI 25.3 (-> metformina + dieta)
    ☑️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
    ☑️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Molahonkeey Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Aksandra, Molahonkeey dziękuję, wytłumaczyłyście moje nieróbstwo 😁. Pojadę w czwartek do doktorka, jak on mi powie, że wszystko ok to myślę, że dopiero wtedy będę mogła wziąć się za robotę, wcześniej nie ma co 🤣

PRAWIDŁOWO🤣❤️!

@Julia24 to nie są żarty !🤣 lada dzień będziesz nam tu wrzucać zdjęcia kropków❤️✊🏼

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobusia👶🏼
    💁🏼‍♀️30l.🧔🏼‍♂️32l.

•VIII 2024 Diagnoza: Polip trzonu macicy
    •X 2024 💒👰🏼‍♀️🤵🏼‍♂️
    •XII 2024 Histeroskopia
    •I 2025 Wyniki histeroskopii:
    ~liczne mini-torbieliki na jajnikach
    ~jajniki obustronnie powiększone
    ~ogniskowa metaplazja płaskonabłonkowa
    ~endometrium polipowate z cechami wydzielania
    Wizyta 21.01 👌🏻

To do list:
    •📊 badania podstawowe -> 06.02
    •⏳ wyniki cytologii płynnej + HPV -> ok. 11.02

💊•Folian Forte •Wit B6 •Wit B12 •Wit C •Wit D •Omega 3-6-9 •Jodek potasu •Żelazo •Ogestan Inozytol 4000 •Oxigravide

Pierwszy cykl po histeroskopii:
    ✨1DC ~ 13.01
    🥚 Owu ~ 30.01
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Uwaga, będzie długo. Zacznę od Vergeet, bo jestem kochana wstrząśnięta tą wiadomością o biochemie. Jest mi tak strasznie przykro, że to Cię spotkało, że ta rozpalona nadzieja właśnie gaśnie. Chcę mi się w takich sytuacjach przeklinać na tę niesprawiedliwość losu. Mam nadzieję, że jesteś dziś dobrze zaopiekowana. Bardzo mocno Cię przytulam i myślę o Tobie. Ja bym zrezygnowała z kontynuowania stymulacji. Przyjmuje się, że po 3-4 cyklach warto sobie zrobić przerwę na regenerację jajników, bo dotychczas pracowały na podkręconych obrotach. U mnie w przerwie po 3 stymulowanych cyklach, jajnik wypuścił dwa dorodne pęcherzyki, więc mam taką teorię, że po odstawieniu stymulacji jajniki są jeszcze na tej "fali" produkcyjnej. Poza tym może Twój nowy doktor będzie chciał zlecić jakieś badania, to myślę, że dobrze by było nie fałszować ich przyjmowanymi lekami hormonalnymi.
    Drużyno IVF - odpiszę zbiorczo. Trzymajcie się dzielnie. @Nowa - super, że tak łagodnie przechodzisz ten czas po punkcji. Kiedy wracasz do pracy? @Insane - jaram się na Twój czwartkowy podgląd. @Misiula - działaj z zastrzykami, bo my tu czekamy na kolejne wytłaczanki <3 @Siesiepy - przykro mi z powodu tej nieszczęsnej torbieli. Chyba razem z @Aszin przywitam się z Tobą w klubie "nierodzew2025".. ech.
    Julia - u mnie przed sono nie miałam zlecanych żadnych wymazów, jedynie badanie: CRP, betęHCG i włączony zapobiegawczo antybiotyk. Progesteron masz piękny, a na tych "stosunkach" się nie znam :D podziwiam Twoją wiedzę ;)
    Kochane, przede wszystkim bardzo chcę podziękować Wam za słowa otuchy i zatrzymanie mojej załamki. Insane, Nowa, Julia, Minia, Podróżniczka, Tarisal (jeśli kogoś nie wymieniłam - przepraszam). @Tarisal - kochana, nie odniosłam się do wczorajszej wiadomości od Ciebie, bo ja nie ogarniam, ale ją widziałam i wiem, że mnie wspierasz <3
    Tak, jak pisałam wszystkie wyniki mam złe. Trudno, nie będę aspirowała do bycia sama dla siebie lekarzem i interpretowała wyniki z czatem gpt, na których kompletnie się nie znam. Ale jestem przeszczęśliwa, że udało mi się umówić na cito wizytę u dr Jarosz na 03.02, u swojej doktor od ivf mam 07.02, więc ideolo, będę miała już mam nadzieję, że jakiś kompletny plan na najbliższy transfer. Całuje Was najmocniej.

Aleksandra super ,że udało tak zgrać się te dwie wizyty. Mam nadzieję ,że już po zejdzie z Ciebie ten ciężar negatywnych myśli i dostaniesz konkretny plan działania 🤞 nie znam się totalnie na imunologii ,wydaj się to być czarna magia ale wierzę ,że dr. Jarosz znajdzie jakiś magiczny środek a Twój kolejny transfer zakończy się powodzeniem 🍀 trzymam mocno za Ciebie kciuki i tule mocno 🫂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 19:25

Aksandra lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92➡️2,21 ✅
    Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
    za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
    badanie drożności jajowodów✅
    🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅

09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola + Orgalutran
  • Dagmarova Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia ❤️

Vergeet kibicowałam Ci od testów, a teraz przytulam i wierze, ze następna ciąża będzie z Wami do końca ❤️

Lusia również trzymam kciuki za 3 bąbelka!

Widzę, że porządna armia IVF się utworzyła, czytam o waszych staraniach, o ilości leków, zastrzyków, planowanych drożnościach, punkcjach, kibicuje z całego serca, również podpatruje Maje Staśko i to ile emocji jej towarzyszy, to jest mega co robi, bo pomaga zrozumieć jak wiele można czuć i nieczuć w tym wszystkim...
    Jestem z Wami 💗

Nowa2024, Vergeet, Diancia99, Lusia3131 lubią tę wiadomość

2018 - 🦸‍♂️
    08.24r - 💔 5/6tc

2cs, 02.11 🩸
    Zobaczymy co przyniesie listopad.

9/10dpo - bardzo blada ⏸️
    11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
    12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
    13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
    03.12 - beta 466, prog. 11.2
    06.12 - beta 819
    12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
    12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
    23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
    02.01 - ponad 2cm kreweci, rośnij dalej.
    31.01. Kolejna wizyta
    01.02. - prenatalne

IO, niedoczynność, otyłość.
    Euthyrox 125, metformina 1500, prog. 2x200mg

preg.png
  • Migotka96 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Oj, może zacznę o tym myśleć (afirmować), to i na mnie spadnie 😅😁. W końcu byłam prowadzącą dwa miesiące pod rząd 😎 i wiruski łapie od Ciebie i @Jezowa garściami! 😆 Musi się udać!! 🔥
    Pewnie nikt nie robił jeszcze badań pt. Wpływ prowadzenia dwóch miesięcznych wątków staraczkowych na szansę zajścia w ciążę z bliźniakami 🤣🤣. Jeśli mi się uda, to przedstawię taką tezę w jakimś artykule 🤣.

Edit: dla tych co niedawno dołączyli- przede mną dwa wątki prowadziła właśnie Olcia ❤️

Julia24 no to trzymam kciuki za bliźniaki ! ✊🏼😘
    Klątwa prowadzącej tak czy siak prędzej niż później cię dopadnie !

👱🏼‍♀️ 28 lat
    Endometrioza 3st.🦠
    AMH 4,45

👱🏼‍♂️32 lata
    Seminogram morfologia 1% ⛔️
    Koncentracja 34,54 mln ✅
    Ruch postępowy 33% ✅
    Ruch całkowity 45% ✅
    Fragmentacja DNA 18,61 % ⛔️
    Chromatyna 20,47 % ⛔️
    Test HBA 71% ⛔️

Suplementy: TenFertil ON

1-3 cs naruralnie
    4-5 cs lametta + Ovitrelle
    Od 6cs lametta + 2x Zivafert + 2x Gonapeptyl

🫶🏼 9 cs
    02.02 testowanie

Plan 2025:
    Styczeń: Wymazy MUCH + bakterio-grzybicze
    Marzec/kwiecień : drożność, usunięcie torbieli, powtórzenie badań nasienia
    Maj: inseminacja
  • Insane Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za #nierodzew2025 jak go tu jeszcze w kolejnych dwoch miesiącach zobaczę, będę Was na odległość tłukła po dupach!!

Zapłodnienie koniec marca/sam początek kwietnia jeszcze się łapie na poród w tym roku, więc każda z Was, niedowiarki, ma jeszcze szansę!

A nawet jeśli minie ten deadline, to afirmujemy sobie tylko dobre rzeczy! Grrrrr

Płyńmy dalej na tej fali nowego roku, na tej fali nowej siły, jaka tu panowała jeszcze 20 dni temu.

#rodzęw2025

PaulinKA, Nowa2024, Aksandra, Vergeet, Molahonkeey, Diancia99, kałamarnica 11, Migotka96, Tarisal lubią tę wiadomość

40 tc 💔
    ________
    AMH 6,05
    📅25.01 start stymulacji do in vitro
    💉Menopur 75 j.m.
    💉Rekovelle 6 j.m.
    💉Orgalutran
    📅30.01 pierwszy monitoring (około 11 pęcherzyków różnej wielkości)
    📅01.02 drugi monitoring
  • Misiula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Pochwalę się wam jaka jestem nieproduktywna 🤣
    Miałam ambitny plan dzisiaj po pracy posprzątać łazienkę, zmienić pościele, no generalnie coś tam ogarnąć na chacie. Co zrobiłam? NIC.
    Leżę od 2 godzin na boczku jak cielaczek 🤣

Nowa po takiej produkcji "nic nie robienie" po prostu Ci się wręcz należy także też tam sobie wygodnie i leń się dalej 😁

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92➡️2,21 ✅
    Cykle owulacyjne ✅badania hormonalne ✅
    za niski testosteron❌ Kariotyp ✅
    badanie drożności jajowodów✅
    🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ Kariotyp ✅

09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola + Orgalutran
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afirmuję za Isane... 🙏

#rodzęw2025

Insane, Nowa2024, Vergeet, Molahonkeey, Tarisal lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
    badanie na pasożyty
  • Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:

Jeśli też będziesz miała bliźniaki, to znamy odpowiedź na pytanie co zrobić aby je mieć - po prostu być prowadzacą dwa miesiące 😁
    Oby nikogo kto chce mieć bliźniaki nie minęła ta informacja 🤣

Ps. Ja mam brata bliźniaka ☺️

Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś wam pokaże.
    Z racji, że jest szał na dubajską czekoladę to i ja kupiłam 😁 aaale nie taką marketową, a taką z prawdziwego zdarzenia. Mamy w mieście taką suuuper cukiernię, która generalnie ma wszystko lux, ostatnio robią nawet własnoręcznie praliny (także personalizowane na zamówienie), a teraz wzięli się za tą czekoladę dubajską…zjadłam jeden kawałek i przepadłam! Po prostu ogień 🔥

7650133725e2d.jpghttps://zapodaj.net/plik-hYNM9VdRKl

PaulinKA, Dagmarova, Diancia99, Lusia3131, a_aandzela lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Za #nierodzew2025 jak go tu jeszcze w kolejnych dwoch miesiącach zobaczę, będę Was na odległość tłukła po dupach!!

Zapłodnienie koniec marca/sam początek kwietnia jeszcze się łapie na poród w tym roku, więc każda z Was, niedowiarki, ma jeszcze szansę!

A nawet jeśli minie ten deadline, to afirmujemy sobie tylko dobre rzeczy! Grrrrr

Płyńmy dalej na tej fali nowego roku, na tej fali nowej siły, jaka tu panowała jeszcze 20 dni temu.

#rodzęw2025

Potwierdzam!! Moja siostra w Wielkanoc (1 kwietnia) miała miesiączkę a na majówkę dowiedziała się, że jest w ciąży. Urodziła w grudniu w święta 😁 był to 38 tydzień. Jakoś 38t2d, termin pierwsza połowa stycznia

Ja marzę aby chociaż być w ciąży w tym roku. Nie marzę aby urodzić, bo to mała szansa przez tak rzadkie spotkania z partnerem 😔
    Kurde mnie wiele osób pyta gdzie rezerwujemy wakacje, a ja sobie myślę : nigdzie, przecież będę w ciąży 🤣🤣
    Pomyśleć że rok temu przed wakacjami nie chciałam się starać z myślą, że wakacje zaklepane, na pewno się uda szybko po wakacjach.... 😔

Nowa2024, Vergeet, Insane lubią tę wiadomość

• Alicjasss Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Coś wam pokaże.
    Z racji, że jest szał na dubajską czekoladę to i ja kupiłam 😁 aaale nie taką marketową, a taką z prawdziwego zdarzenia. Mamy w mieście taką suuuper cukiernię, która generalnie ma wszystko lux, ostatnio robią nawet własnoręcznie praliny (także personalizowane na zamówienie), a teraz wzięli się za tą czekoladę dubajską…zjadłam jeden kawałek i przepadłam! Po prostu ogień 🔥

7650133725e2d.jpghttps://zapodaj.net/plik-hYNM9VdRKl

Oooo a jak cenowo? Smacznego 😁😍
    Porobno ta lidlowa 20 zł i mega słaba. Ja planuję sama zrobić 😁

• aszin Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:

#rodzęw2025
    Ja bym musiała być wiatropylna, żeby zajść w ciaze do kwietnia. I to jeszcze musiałby silny ten wiatr wiać, żeby mi doleciały kijanki z Podlasia 🤪

Molahonkeey lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌
    🔜 HSG

Przerwa w staraniach ⛔️

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alicjass to Ty też chyba masz zwiększone szanse na bliźniaki? 🥰
    @Nowa, mniami wygląda sztooos i faktycznie jakby luksusowo 😁😁😁 Teraz jest taka moda na wszystko co pistacjowe, ja niedawno robilam pistacjanki (takie jak cynamonki ale z pistacja) I były mega.
    Ja w ogóle jestem taki lasuch ... oczy mi się świeca na wszystko co słodkie... gdyby nie dbałość o zdrowie (I nie ukrywam, figurę xD) to wciagalabym cały czas 😁.

Nowa2024, Diancia99 lubią tę wiadomość

♀️&♂️ 29; Starania od 1.2024
    👱‍♀️:LUF, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, torbiel, która nie chce zniknąć.

Lekarstwa: na tarczycę: Novothyral, na prolaktynę: Dostinex, progesteron: Utrogestan, stymulacja owulacji: Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

🔜
    7.02: HSG
    19.02: diagnoza endometriozy
    badanie na pasożyty
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjasss wrote:
    Oooo a jak cenowo? Smacznego 😁😍
    Porobno ta lidlowa 20 zł i mega słaba. Ja planuję sama zrobić 😁

Niestety cena to 90 zł ale tu jest aż 400g! I nie żałuję tych wydanych pieniędzy 🤪😁 jest taka dobra, że warto było. Pierwszy raz jadłam dubajską czekoladę dlatego nie chciałam kupować takiej lidlowej, żeby się nie zrazić 😉

Alicjasss, PaulinKA lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

🍼Starania od 06.2023

—————————
    🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Insane, ale ja będę luty na antykach, w marcu dopiero punkcja i u mnie prawdopodobieństwo świeżego transferu jest malutkie i raczej nikt nie będzie się w to bawił. 😅 Zaś zgodnie z przewidywaniami cykl transferowy - jeśli z moim szczęściem nic się nie przesunie, wszak stymulacja miała być od lutego przecież... Rozpocznie się w kwietniu jakoś. TP to będzie już styczeń. :p Nie chcę zakładać wcześniactwa czy cos. Mnie to boli nie dlatego, że sobie jakieś roki chce narzucać. Tylko dlatego, że miałam rodzic za miesiąc, a tymczasem będę na antykach za miesiąc. A dziecka w 2025 no nie będzie, a miało być na początku roku. 🙈 Nie żebym się użalała nad sobą, ale kopie to dwa razy bardziej po dzisiaj. Te trzy pęcherzyki, ta torbiel, te antyki i szacowane TP.
    Nie chcę się licytować kto ma gorzej itd., tylko po prostu mówię co mną aktualnie kieruje w negatywnej afirmacji i czemu w ogóle o tym myślę. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 19:54

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ