👩❤️💋👨W walentynki fiku-miku, są dwie kreski na patyku! 💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej, bo ja nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy z nimi.
Dziś się okazało że już 2 gość od nas z pracy jest pozytywny, ma izolację i siedzi w domu, okej.
Ale stoi kilka osób i się śmieją, że oni w sumie też się źle czuli, gorączka i kaszel w weekend, na początku tygodnia, ale chodzili do pracy "bo wszyscy tak robią" i hahahihi.
Teraz dziewczyna w ciąży też mi mówi, że no "To chcesz wszysykich wyslac do domu bo maja katar? Mieli goraczke? nikt tak nie bedzie robil".
To jest odpowiedzialność? Wkurwilam się fest.👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Zielone, Lilou 🍀💚✊
Celina u mojego męża to samo...
Dziennie robią mu testy te takie ala "ciążowe" jak ja to nazywam i on jest teoretycznie negatywny, ale co dzień pisze mi rano smsa kto jest znów pozytywny ... No a on se może chodzić jakby nigdy nic. A wcześniej kawarantanny były nawet jak z kimś miałaś kontakt tydzień wcześniej. WTF?
A też mi wczoraj narzekał, że od 2dni go mocno głowa boli ale nie weźmie tabletek bo zbliża się owulacja + nasienie jest jakie jest .. temperatury na szczęście nie ma.Starania o 👶 od 12.2020r.
👰 26l.
AMH - 2,93 NG/mL 👍 Kir AA ❌ Mutacja MTHFR c.677C homo T/T ❌ PAI-1 hetero 4G/5G ❌ Wysokie komórki NK - 25,6% ❌ Crossmatch - 19,3 ❌ Test CBA ❌
🤵28l.
Niepłodność stwierdzona 08.2021🥺
Hormony, kariotyp, przeciwciała, mutacje w normie 👍 HLA-C - C1/C2 ❌ MSOME kl. II - 3%; kl.III - 7%
Krzywa cukrowa i insulinowa 👍
Operacja Ż.P.N I stopnia - 01.09.2022
Start IVF - 09.05.2023🍀
22.05 - punkcja (10 komórek, 6 dojrzałych i zapłodnionych IMSI - tylko jedna ❄️ 4BA)
14.06 - FET 4BA 🍀
5dpt - cień ⏸️ - 8,9 🍀 - 7dpt - 33,3 🍀 - 9dpt - 113,4 🍀 - 12dpt - 390,7 🍀 - 14dpt - 895,5 🍀 - 16dpt - 1757,1 🍀 - 20dpt - 5136,5 🍀 - 24dpt - 14123,1 🍀 - 28dpt - 26251,8 🍀 - 29dpt - CRL 8mm 🫐 z ❤️
27.07 - CRL 2,4cm 🍇
Będzie chłopiec 🥹💙
👶 Mikołaj - 29.02.2024, 4160g, 59cm 💙 -
nick nieaktualny
-
Skubii, ale u nas testów nie ma. Nie ma tematu w ogóle, chodza sobie po prostu, pracują. My większość dnia spędzamy na jednej sali, dmuchając na siebie, "plując" - to jest orkiestra.
Z szacunku do współpracowników - jak już tak robisz, że przychodzisz chory do pracy, to przynajmniej siedź cicho a nie się z tego śmiejesz otwarcie że "covid srovid".
I co, złapie to gówno w czasie stymulacji, w czasie accofilu, wyłącza mnie z możliwości USG, zabiegu jakiegoś?
ludzie myślą tylko o własnej dupie.👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Zielone ✊✊✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀🙏🙏🙏
Lilou ✊✊✊✊✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀🍀🍀🙏🙏🙏Lilou, Zielone.Slonce lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Celina właśnie wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która mieszka w Danii. Ogólnie Dania covid już zakwalifikowała do grypy, czyli żadnych obostrzeń nie ma, ale moja koleżanka mowi że w Dani społeczeństwo jest takie że jak coś Ci dolega, nawet głupi katar to siedzisz w domu i nie łazisz nigdzie, niestety u nas ludzie to bezmózgi. Ja nadal pracuje, od poniedziałku 4 osoby poszły do domu bo covid, jak się ku*wa źle czujesz to po jakiego ciula do pracy przychodzisz, żeby w połowie dnia iść do domu.... kuzwa nawet jakby to była grypa to dla jednego będzie tylko a drugiego aż.... dopóki ludzie nie przestaną być egoistami to będziemy od jednej do drugiej fali żyć....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 09:04
Iseko lubi tę wiadomość
21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Zielone.Slonce wrote:Odpada, zaraz wychodzę do pracy. Jeszcze raz zmierzyłam i termometr się nie pomylił 🤔
Może kupię dzisiaj jakieś facelle i jak temp jutro też będzie taka wysoka to siknę. W domu mam same 25 a żadnej 10. Pod pachą mam książkowe 36,6 więc to chyba nie Covid 🤭
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Grypa niestety tez może nieść za sobą ogromne powikłania. Dlatego tak jak piszesz Asia - dla jednego to nic a drugi to przypłaci zdrowiem…. Wiec czy grypa czy covid czy cokolwiek innego - objawy infekcji powinno się przesiedzieć w domu a nie chodzić i roznosić. Cokolwiek by się nie roznosilo 😩 (PS Dania ma wyszczepione ponad 80% społeczeństwa, a trzecia dawke przyjęlo już ponad 60% - u nas te marne 50% i to pomyślmy jeszcze ile kupionych fałszywych certyfikatów w to wchodzi)
Ostatnio w telewizji pokazywali materiał w jakiś faktach czy gdzieś, pan po przeszczepie serca, jeździ pół polski na kontrole do Zabrza - na immunosupresji, bo te leki przyjmuje się już do końca życia. Opowiada ze dojeżdża pociągiem bo tylko taka ma opcje i jechał w pełnym pociągu, ludzie bez masek, full obłożenie - ale kto pomyśli ze jedno kichnięcie bez maski może kosztować tego pana życie 🥺😒
W Szwecji tez maja bardziej liberalne podejście ale tez dużo większa odpowiedzialność społeczną, znajoma która tam mieszka na stałe opowiadała ze tam nie ma oficjalnie „kwarantanny” z kontaktu, ze przecież logiczne ze jak się miało kontrakt z kimś dodatnim to jest samoizolacja i po prostu się siedzi w domu i kto może pracuje na zdanym - dla niej to było oczywiste.
Szkoda ze u nas takie oczywiste nie jest i trzeba tworzyć zakazy bo inaczej tej naród z „genem sprzeciwu” na pewno by się nie izolował 😉
Celina szczerze współczuje sytuacji w pracy 🥵😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 09:32
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Zielone.Slonce wrote:Odpada, zaraz wychodzę do pracy. Jeszcze raz zmierzyłam i termometr się nie pomylił 🤔
Może kupię dzisiaj jakieś facelle i jak temp jutro też będzie taka wysoka to siknę. W domu mam same 25 a żadnej 10. Pod pachą mam książkowe 36,6 więc to chyba nie Covid 🤭Zielone.Slonce lubi tę wiadomość
2004 starsza dzidzia
2016 młodsza dzidzia
Od czerwca 2021 starania o trzecią dzidzię 😁
11.2021 cb
2007 cb -
Jeszcze_Blizniaki wrote:To jutro sikamy razem 🤩🤩🤩🤩
bindweef, Karo123, Kaśik, Cecylia, Jeszcze_Blizniaki, Zielone.Slonce lubią tę wiadomość
-
Zielone Słońce jako piękny wykres 😯 trzymam kciuki ✊🏻✊🏻🍀🍀🍀🍀🍀
Lilou za Ciebie równie mocno ✊🏻✊🏻🍀🍀🍀
Jeszcze Bliźniaki 🙂✊🏻✊🏻🍀🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 09:58
Jeszcze_Blizniaki, Zielone.Slonce lubią tę wiadomość
-
A co do sytuacji w pracy Celiny to niestety ludzie to cymbały i myślą tylko o swoim tyłku. Niestety mam jeszcze w swoim otoczeniu ludzi którzy dalej uważają, że wirusa nie ma. Ostatnio chciała do nas przyjechać taka jedna dziewczyna. Nie zaszczepiona bo przecież jest mądrzejsza i ona nie da się zaczipować w dodatku była kilka dni wcześniej na urlopie w górach gdzie wiadomo ile teraz jest ludzi na nartach. Miala szczęście, że dorobiła się urazu i siedzi w domu bo by usłyszała.
Jak można chcieć odwiedzać kobietę w ciąży która bardzo się pilnuje i o ta ciążę walczyła tyle lat... -
ja nawet zapytałam ta ciężarna - czy mam myśleć tylko o własnej dupie? czy chciałaby żebym zataiła że ja odwiedzam a mam gorączkę/duszności?
a ona że tak, że dla niej to żaden problem. mowie, że przecież będą mieli w domu noworodka, halo? to nic, jej to nie robi. wirusświrus.
a test na wirusa zrobili (2 tygodnie temu) nie po to, żeby nie chodzić do pracy i nie zarażać, tylko żeby mieć status ozdrowieńca i żeby on mógł wejść na porodówkę.
jestem załamana 😥👰🏻M&M🤵🏻
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
-
Celina rece mi opadly… ja nie pojmuje jak mozna byc tak nieodpowiedzialnym… sama przeszlam covida, ale w zyciu nie przyszloby mi do glowy zeby w takim stanie wybrac sie do pracy, sklepu na zakupy czy gdzie kolwiek… sumienie nie pozwoliloby mi zyc ze swiadomoscia, ze swoim zachowaniem moglabym kogos zarazic albo i jeszcze gorzej… Chryste brak mi slow…
-
celina550 wrote:ja nawet zapytałam ta ciężarna - czy mam myśleć tylko o własnej dupie? czy chciałaby żebym zataiła że ja odwiedzam a mam gorączkę/duszności?
a ona że tak, że dla niej to żaden problem. mowie, że przecież będą mieli w domu noworodka, halo? to nic, jej to nie robi. wirusświrus.
a test na wirusa zrobili (2 tygodnie temu) nie po to, żeby nie chodzić do pracy i nie zarażać, tylko żeby mieć status ozdrowieńca i żeby on mógł wejść na porodówkę.
jestem załamana 😥
Chyba za łatwo jej ta ciąża przyszła. Nie potrafię zrozumieć postawy tej ciężarnej...Karo123 lubi tę wiadomość
-
Celina myśle ze do pierwszej „zwykłej” infekcji takie cwaniaczki 😉 zalicza pierwszego „zwykłego” rsv, czy nawet „zwykły” katarek u niemowlaka i skończy się chojrakowanie z „wirusemświrusem” 🙃
Siri lubi tę wiadomość
17 cs All I want for Christmas is You Baby...🎄-> marzenia się spełniły 👶💙
👱🏻♀️ kocia mama, PAI homo, VR2 hetero, mthfr oba hetero, KIRy - brak 4 z 5 implantacyjnych, Puste jajo 8+3 ❤️🩹, CB 💔, Mój Cud 💙 -
Zielone, Lilou 🤞🤞🤞
Kociara widzę, że my idziemy łeb w łeb 😁 nawet temperatury mamy podobne 😂 trzymam mocno kciuki za Ciebie 🤞 nie wiem jak jest po progesterone besins czy temperatury rosną sztucznie, zobaczymy 😊 jutro pomiar po tym progu 😊 chociaż mi nawet na luteinie nie rosły 🤦♀️ 😂34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Celina niestety mnóstwo ludzi ma tak nieodpowiedzialne podejście bo uważają że to tylko katar albo tylko grypa ... Nie biorą tylko pod uwagę że powikłania po grypie dla wielu osób kończą się tragicznie mój szef w wieku 21 lat dostał zapalenia miesnia sercowego właśnie po zwykłej grypie do dziś ma problemy z sercem... dopóki coś złego nie przydarzy się im lub komuś bliskiemu to niestety nie dotrze do tych ograniczonych głów że narażają innych na utratę zdrowia