👩❤️💋👨W walentynki fiku-miku, są dwie kreski na patyku! 💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety, informacja z ostatniej chwili - jutrzejszy transfer odwołany. Najpierw muszę wyleczyć opryszczkę 😢
2018 - początek starań
2020- start klinika; histerolaparoskopia
2021 - IUI 💚 -> 💔 7tc. /2021 - IUI ❌/2021 - IUI ❌ /2021 -IUI ❌
2021 - start procedura --> 1x 4.1.1 i 6 komórek
2022 - transfer 💚 --> 11tc.💔 (trisomia 22)
2022- zapładniamy pozostałe komórki --> 1x 4.1.1. --> przebadany zarodek --> transfer 🍀
7 dpt 💚JEST DRUGA KRESKA!
7+1 - bijące serduszko
9+1 - 2,44cm Bobo
13+0 - prenatalne - 6,5 cm zdrowego Bobo - Synuś 💙
20+2 - połówkowe - 364g 💙
29+2 - prenatalne - 1420 💙
31.08 - 💙H . 💙 13:22, 3540g., 53cm💙 -
nick nieaktualnyMalinowycud, nie znam Cię i nie nie znam Twojej historii ale zawsze, gdy poczujesz potrzebę ulżenia sobie to My tu jesteśmy i zawsze chętnie Cię wysłuchamy, wytrzemy łezkę i damy kopniaka motywującego. 😊
Ja, jak i inne forumowiczki wiem jak starania i niepłodność potrafią zaorać psychicznie.
Podziwiam mojego męża, który potrafi rozmawiać o tym wprost nawet ze swoją matką czy z całkiem obcymi osobami. Ja mam wrażenie, że gdybym face to face chciała się wyżalić to 90% "rozmowy" to byłby to płacz.
Ja to bardzo rozumiem, że dla wielu z Nas comiesięczne testowanie nie jest niczym przyjemnym.Malinowycud, Asia2309 lubią tę wiadomość
-
Kaśik przykro mi24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyOliwka, nie mam bólów głowy przed okresem. Ogólnie to czasami boli mnie głowa ale są to pojedyncze dni a nie dzień w dzień przez prawie tydzień.
Wczoraj ból był jakbym kaca miała a nie miałam prawa go mieć. 😁
Tak przy cb też cierpiełam na ból głowy ale chyba nie tym razem, temp zaczyna spadać także....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 11:03
-
Malinowycud wrote:Zielone.slonce dlatego gdy zapytałaś czy chce się przyłączyc odmówiłam. Ostatnim razem wkręciłam się w testowanie jak wariatka, ale wychodzi na to czy z forum czy bez robię dokładnie to samo. Potrzebuję żeby mnie ktoś sprowadził na ziemię bo M. nie pomaga tylko podsyca wątpliwości i nadzieję. 1 cykl, 1 raz (spisalam go na straty, choć wychodzi na to że był dokładnie w dzień owu). Dzisiaj termin @, do wczoraj negatywne testy. Dzisiaj rano miałam jechsc na krew ale zobaczyłam plamienie i odpuściłam. Przez M w głowie walczy stwierdzenie że to się zaraz rozkręci z tym że to implantacja. To czego nienawidzę najbardziej to ta niepewność i złudne nadzieję, zawsze wolałam najgorsza diagnoze ale "na już". Brzuch nie boli, lekko kluje, trochę mnie mdli - w ciągu ostatnich kilku dni zdążyłam zjeść śledzie z majonezem i szynka, przegryzione twarogiem z ketchupem(tak to było razem), odrzuciło mnie od kilku potraw. Byłby to najbardziej spektakularny pms w mojej historii.
Oficjalnie oszaleje, zapomnialam już jak dojeżdżają mnie zawsze te 2 tygodnie schizofrenii "zachowuj się jakbys była w ciąży bo nigdy nie wiadomo" a potem czuj się jak ostatnia kretynka że zachowywałaś się jakbyś miała ciążę urojona.
Przepraszam, że tak z doskoku, że tak z grubej rury. Ale temat starań ze względu na nasze straty zostawiamy zawsze w tajemnicy, to dla mnie jedyne bezpieczne miejsce na ziemi gdzie się mogę wygadać.
Też tak się czuję, w ogóle między 5dpo a 14dpo jest rollercoaster emocji. Jestem w ciąży, nie jestem, coś zakłuło, może to implantacja, sprawdzę czy w zeszłych miesiącach też tak było... Czasem mam wrażenie, że starania poniekąd odbierają rozum i logiczne myślenie. Malinowy cud długo się staraliście o pierwsze? Wspomniałaś o stratach... Coś mieliście stwierdzone? Dobrze, że się udało, teraz też się uda ☺️ -
Zielone.slonce bardzo dziękuję. Byłam tu dosyć długo i w bardzo trudnych momentach swoich i innych dziewczyn więc wiem, że nigdzie na świecie nie ma większej solidarności i takiego wsparcia od zupełnie obcych sobie osób.
Historia nie tak trudna jak u innych 2 lata staran, 3 ciąże, 2 poronienia, w ostatniej odejście wód przed donoszeniem ciąży. Ta ostatnia na szczęście ostatecznie miała szczęśliwy finał. Ostatnio ucieklam z obawy, że ujawniłam za dużo informacji o sobie, a anonimowosc daje mi poczucie bezpieczeństwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 10:51
-
Kaśik też mam wirusa opryszczki i zawsze wyskoczy w najgorszym momencie 😭
Tulę mocno i trzymam kciuki za następny miesiąc choć wiem, że to będzie ciężkie do "pogodzenia się" 🥺Starania o 👶 od 12.2020r.
👰 26l.
AMH - 2,93 NG/mL 👍 Kir AA ❌ Mutacja MTHFR c.677C homo T/T ❌ PAI-1 hetero 4G/5G ❌ Wysokie komórki NK - 25,6% ❌ Crossmatch - 19,3 ❌ Test CBA ❌
🤵28l.
Niepłodność stwierdzona 08.2021🥺
Hormony, kariotyp, przeciwciała, mutacje w normie 👍 HLA-C - C1/C2 ❌ MSOME kl. II - 3%; kl.III - 7%
Krzywa cukrowa i insulinowa 👍
Operacja Ż.P.N I stopnia - 01.09.2022
Start IVF - 09.05.2023🍀
22.05 - punkcja (10 komórek, 6 dojrzałych i zapłodnionych IMSI - tylko jedna ❄️ 4BA)
14.06 - FET 4BA 🍀
5dpt - cień ⏸️ - 8,9 🍀 - 7dpt - 33,3 🍀 - 9dpt - 113,4 🍀 - 12dpt - 390,7 🍀 - 14dpt - 895,5 🍀 - 16dpt - 1757,1 🍀 - 20dpt - 5136,5 🍀 - 24dpt - 14123,1 🍀 - 28dpt - 26251,8 🍀 - 29dpt - CRL 8mm 🫐 z ❤️
27.07 - CRL 2,4cm 🍇
Będzie chłopiec 🥹💙
👶 Mikołaj - 29.02.2024, 4160g, 59cm 💙 -
Kaśik tak mi przykro 🥺
Zielone ja po cichutku będę trzymać kciuki mimo wszystko ✊ nigdy nie wiadomo 😘
Malinowycud rozumiem ale to fajne, że wróciłaś. W grupie zawsze raźniej i to prawda nigdzie nie ma tyle wsparcia i zrozumienia co tutaj 💚
Zielone.Slonce lubi tę wiadomość
-
Kasik 😔😔 strasznie mi przykro że musisz znowu czekać życzę Ci dużo zdrówka zeby ta paskuda prędko odeszła
Malinowycud jak my to dobrze rozumiemy chyba każda staraczka tzw. długoterminowa która przekroczyła już magiczna granice 12 miesięcy doskonale rozumie Twoje emocje. Też się złapałam na tym że mam paranoje cały czas albo zaklinam wykresy i szukam każdego najmniejszego objawu zagniezdzenia/ciąży albo grzebie w internetach i szukam co by tu jeszcze zbadać albo jakie tu jeszcze suple zamówić... Też się staram ostatnio zbastowac i na tyle na ile to możliwe wrócić do takich starań jak na początku ale to mega trudne ...Malinowycud, Oliwka91, Paulon lubią tę wiadomość
-
Zielone.Slonce wrote:Malinowycud, nie znam Cię i nie nie znam Twojej historii ale zawsze, gdy poczujesz potrzebę ulżenia sobie to My tu jesteśmy i zawsze chętnie Cię wysłuchamy, wytrzemy łezkę i damy kopniaka motywującego. 😊
Ja, jak i inne forumowiczki wiem jak starania i niepłodność potrafią zaorać psychicznie.
Podziwiam mojego męża, który potrafi rozmawiać o tym wprost nawet ze swoją matką czy z całkiem obcymi osobami. Ja mam wrażenie, że gdybym face to face chciała się wyżalić to 90% "rozmowy" to byłby to płacz.
Ja to bardzo rozumiem, że dla wielu z Nas comiesięczne testowanie nie jest niczym przyjemnym.
mam ochotę Cię teraz uściskać i powiedzieć "chcesz, to płacz, rzygaj emocjonalnie czym tylko chcesz" ❤️ możemy milczeć, możemy rozmawiać o pogodzie, możemy rozmawiać o nieciazy. gdybyś była tu na miejscu, to o każdej porze ❤️
Edit. mam takie uczucia często tu na forum i mowie otwarcie, jeśli ktoś przypadkiem będzie w okolicy i będzie miał ochotę upodlić się tanim winem i ponarzekać na wszystko, czego nikt inny nie rozumie (taka prawda), to możecie do mnie dzwonić. ja też sama mam czasem na to ochotę 😟Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 10:59
Zielone.Slonce, Malinowycud, Iseko lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
nick nieaktualnycelina550 wrote:mam ochotę Cię teraz uściskać i powiedzieć "chcesz, to płacz, rzygaj emocjonalnie czym tylko chcesz" ❤️ możemy milczeć, możemy rozmawiać o pogodzie, możemy rozmawiać o nieciazy. gdybyś była tu na miejscu, to o każdej porze ❤️
-
Zielone, ja się wstydzę, ale po cichu marzę o tym, żeby kiedyś dołączyć do AA i czytam regularnie 🙈
przekaz im, że na zgagę polecam (razem z mamą i połowa rodziny) - spróbować pić ocet jabłkowy (rozcieńczony woda oczywiście). najlepiej jakiś eko, w rossmanie mają dobry, mętny. ja do tej pory miałam manti 24h w pogotowiu, teraz nic.
W ogóle wszystkim polecam, zdrowe to i smaczne całkiem i nie śmierdzi zwykłym octem, który wyczuwam na kilometr.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 11:06
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
nick nieaktualnyCelina, ja pije ocet. Codziennie na czczo. Jest świetny na cukry, trawienie i ponoć komórki jajowe. 😊. Myślę, że nikt by Cię z AA nie wygnał ale rozumiem, że nie czujesz się gotowa tam odezwać. 😊
Malinowycud,możesz być z nami na stałe, możesz być z nami z doskoku. Abyś Ty się czuła komfortowo. 😊
Zawsze Cię mile przyjmiemy.
Ja czuję więź ze staraczkami, których te starania niestety mocno doświadczyły. Zawsze im kibicuje jakoś mocniej. 😊 Ja na forum też jestem jakiś czas ale apka wyzerowała mi ilość postów i polubień.🤣
Anka, czyżby owulacja była?😊 Cykl stymulowany czy naturalny? Co u Ciebie w ogóle, bo jakoś mało Ciebie u Nas ostatnio. 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 11:15
Malinowycud, anka lubią tę wiadomość
-
Dzięki, też kibicuje wszystkim bez wyjątku, jednak wiadomo że po przejściach różnych jest inaczej. Nawet gdy się uda to ta ciaza nie jest taka radosna, beztroska jak powinna być bo zawsze z tyłu głowy jest to co było wcześniej.
Bardzo podobała mi się ostatnio kampania #niejesteśsama pokazująca skalę problemu utraty ciąży, czasami już ta świadomość że nie tylko nam się to przytrafia, że to nie jest niczyja wina potrafi zdjąć cześć tego ciężkiego kamienia na sercu.Ayayanee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZielone.Slonce wrote:Celina, ja pije ocet. Codziennie na czczo. Jest świetny na cukry, trawienie i ponoć komórki jajowe. 😊. Myślę, że nikt by Cię z AA nie wygnał ale rozumiem, że nie czujesz się gotowa tam odezwać. 😊
Malinowycud,możesz być z nami na stałe, możesz być z nami z doskoku. Abyś Ty się czuła komfortowo. 😊
Zawsze Cię mile przyjmiemy.
Ja czuję więź ze staraczkami, których te starania niestety mocno doświadczyły. Zawsze im kibicuje jakoś mocniej. 😊 Ja na forum też jestem jakiś czas ale apka wyzerowała mi ilość postów i polubień.🤣
Anka, czyżby owulacja była?😊 Cykl stymulowany czy naturalny? Co u Ciebie w ogóle, bo jakoś mało Ciebie u Nas ostatnio. 🤔
Bralam lamette tylko żeby owulka szybciej przyszła zanim mieliśmy przerwę przez a ureplasme to tez wlasnie była kolo 16 dc .
Milka Jeżynka cały czas mysle o was ciepło 🤗🥰
Kasik bardzo mi przykro ze transfer odroczony 🥺 mam nadzieje ze w przyszłym cyklu wam juz nic nie stanie na drodze 🍀✊✊
Oczywiście rozumiem was bol i najchętniej wszystkie bym was przytuliła 🤗🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 11:37
-
Kasik, strasznie mi przykro, wiem, jak długo czekałaś na ten dzień. Mam nadzieję, że do przyszłego miesiąca szybko zleci i wtedy już nic nie stanie na przeszkodzie 🙂
Miasa lubi tę wiadomość
Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?