X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Bociek trzymam kciuki żeby powtórne badania wyszły dobrze !!

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobisia wrote:
    Never loos hop trzymam kciuki żeby wszystko poszło po twojej myśli :)

    Dzięki Kate ale ja nie miałam trzeci raz pobierana krew .

    Dowiem się u lekarza po co to wszystko i dam wam żnac co powie ake to dopiero 20 lutego.

    Hmmm to moim zdaniem bez sensu to badanie jak tylko dwa pomiary. Ale może o czymś nie wiem ;)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11460 12960

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Wracam od gin. Nadrobię wieczorem. Generalnie leki ok, tylko zostawić samego dupka bez luteiny. Zamieniamy bromka na dostinex bo mam za duże wahania PRL. I reszta u mnie jest juz ogarnieta... ALE... gin zwróciła dużą uwagę na test pct. Kazała powtórzyć. Powiedziała ze jeśli po 8 godz niema ruchliwych to reszta też nie jest zdolna do zapłodnienia i jeśli wynik się powtórzy to tylko ivf. Czekam teraz na Paśnika i Wrone. A pct pewnie powtórzymy w przyszłym tygodniu... Rucola, wypowiesz się co o tym sądzisz?

    Bociek czytałam kiedyś na ten temat na NB i często było tak że w jednym badaniu 0 a w kolejnym ok. Najlepiej powtórzyć ale z 4 dni wcześniej wstrzemięźliwość by chłpaki były silne i świeże.
    Ja Ci od X czasu marudzę to poszerzyć badania u M.


    Właśnie moja koleżanka jest pod gabinetem u docenta Paśnika i ciekawa jestem co jej zaleci oby dał ten Accofil.

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę jak będę miała tylko plamienia jutro to nie wiem czy traktować to jako 1dc...głupia jestem już z tego wszystkiego. No nic. .Na jutro mam doktorka który nazywa się jak anioł bo Serafin :)

    KateHawke, Izape_91 lubią tę wiadomość

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Wracam od gin. Nadrobię wieczorem. Generalnie leki ok, tylko zostawić samego dupka bez luteiny. Zamieniamy bromka na dostinex bo mam za duże wahania PRL. I reszta u mnie jest juz ogarnieta... ALE... gin zwróciła dużą uwagę na test pct. Kazała powtórzyć. Powiedziała ze jeśli po 8 godz niema ruchliwych to reszta też nie jest zdolna do zapłodnienia i jeśli wynik się powtórzy to tylko ivf. Czekam teraz na Paśnika i Wrone. A pct pewnie powtórzymy w przyszłym tygodniu... Rucola, wypowiesz się co o tym sądzisz?

    Nooo to chyba pierwsza ginka która zwróciła na to uwagę. Ale myślisz że tylko ivf pomoże? IUI nie omija też tego?
    PS. Dobrze, że zmieniła Ci leki :)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siadłam do kazusa, za miesiąc egzamin, a płynnie przeszłam do tego, że dzisiaj na obiad podam grzybową ! ja się zabije... a rano dzwonił szef i pytał jak nauka ?

    lamka lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bociek to trzymam kciuki za kolejne wizyty oraz dobre wyniki :)


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape podziel się proszę przepisem na dobrą grzybową <3

    Bociek trzymam również kciuki za kolejne wyniki

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3166 5686

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia dziękuję, po dzisiejszej wizycie dam znać czy potrzebuje tych namiarów :*

    Kate super wieści o serduszku, niechaj bije do końca świata i jeden dzień dłużej :*

    Luna powodzenia na egzaminie, życzę takich odpowiedzi które zawstydzą zadane pytania :P ;)


    Dziewczyny wizytę mam o 17:30, za wszystkie kciuki jeszcze nie dziękuję,dam znać po

    Flowwer, Luna1993, Izape_91, Emiilka lubią tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec powodzenia! :)

    Siwulec lubi tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Nooo to chyba pierwsza ginka która zwróciła na to uwagę. Ale myślisz że tylko ivf pomoże? IUI nie omija też tego?
    PS. Dobrze, że zmieniła Ci leki :)
    Powiedziała że nie, bo skoro po 8 godz się nie ruszają to nie są też zdolne do zapłodnienia niezależnie od przyczyny... zgubiłam się :(

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 lutego 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocius a hba też robicie? Kurczę. .ważne że trafiłaś do lekarza który wie w czym rzecz

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 11030 13100

    Wysłany: 9 lutego 2018, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Bocius a hba też robicie? Kurczę. .ważne że trafiłaś do lekarza który wie w czym rzecz
    Tak, zrobimy HBA, MAR i SWIM TEST. I pójdziemy że wszystkim do androloga. Kurczę, ale co do tego pct to ja cały czas mam mieszane uczucia...

    event.png

    🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

    3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 9 lutego 2018, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, potrzebuję się poradzić. Miałam nadzieję, że lekarz mi pomoże, ale jednak wychodzi na to, że bez Was to ani rusz.

    Generalnie dostałam w szpitalu zielone światło na starania jak tylko dostanę pierwszej miesiączki (mam iść jeszcze po zrobić dla pewności USG), ale chciałabym nim to nastąpi zrobić trochę badań. Nie bardzo wiem od czego zacząć, a na to żeby zrobić absolutnie wszystko to nie sterczy mi funduszy.
    w poniedziałek idę do poradni genetycznej - myślę, że w moim przypadku to będzie kluczowe - ale chciałabym zrobić jakieś minimum dla lekarza żeby mieć pewność, ze poza genetyka nic nie szwankuje. No i plan mam taki (nie uwzględnia on hormonów bo zaraz po poronieniu myślę, że i tak by nie były wiarygodne a dwa zaszłam w ciążę w sumie dosyć szybko więc chyba nie ma tu dramatu [poza słabym progesteronem]):
    • Przeciwciała przeciwjądrowe ANA
    • Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska APA
    • Przeciwciała przeciwko peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
    • Czas protrobinowy
    • Czas trombinowy
    • APTT
    • Antykoagulant tocznia
    • 17OH Progesteron
    • Homocysteina
    • kwas foliowy
    • witamina b6
    • witamina b12
    • Immunoglobuliny IgA , IgG , IgM

    Myślę, że do tego jeszcze wymaz z pochwy na jakieś bakterie ale to ani nie w punkcie pobrań ani nie w tym momencie.
    Z góry wielkie dzięki.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 9 lutego 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia a ASA robiłaś ?

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 9 lutego 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Małgonia a ASA robiłaś ?


    nie robiłam w zasadzie nic :( ale pomyślałam ze skoro zaszłam w ciążę to chyba nie zatłukłam jednak tych mężowych żołnierzy.. ale mogę dopisać to do listy


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 6061 6542

    Wysłany: 9 lutego 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktorym sie udalo i ktore lubia testowac ;) Kiedy najwczesniej zobaczylyscie dwie kreski? Pytam z ciekawosci. U mnie z synkiem bladzioch 12dpo (ale wczesniej nie testowalam), dwie kolejne ciaze 9dpo

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • PaulaKr Debiutantka
    Postów: 10 24

    Wysłany: 9 lutego 2018, 12:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Już tu były dziewczyny które załamywały się, że ostatnie <3 były 3-4 dni przed owu więc nic z tego. A potem były taaaakie niespodziewanki :D <3

    U mnie 5 dni przed owu! A dzisiaj 2 kreski

    Malgonia, KateHawke, Flowwer, nenusia, MaryAnn, agnieszka00, Lunaris lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 9 lutego 2018, 12:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Izape podziel się proszę przepisem na dobrą grzybową <3

    Bociek trzymam również kciuki za kolejne wyniki


    będę gotowała z tego przepisu bo mam grzybki od teściowej :)i wydaje się bardzo prosty ten przepis

    jak się uda to zdam relację :)

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5327 7216

    Wysłany: 9 lutego 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny, ktorym sie udalo i ktore lubia testowac ;) Kiedy najwczesniej zobaczylyscie dwie kreski? Pytam z ciekawosci. U mnie z synkiem bladzioch 12dpo (ale wczesniej nie testowalam), dwie kolejne ciaze 9dpo

    Nie wiem czy to można porównywać ale u mnie 5dpt czyli 10dpo była juz dobrze widoczna kreseczka :) na następny dzień rano beta już 36,9.

    Anaaa90, agulineczka lubią tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ