Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Dziewczyny a badania w kierunku IO robi się w jakimś dniu cyklu ? To jest to badanie gdzie pije się glukozę tak?
    Tak to jest to, ale nie ma okreslonego dnia. Jedynie idziesz na glodniaka :)

    MOJE lubi tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Wstaje ostatecznie, bo trochę mi się przysnęło....

    Witaj siostro! Też wróciłam do łóżka z kawką na chwilę po tym jak M. wyszedł i wstałam teraz:)

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1610 1112

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Dziewczyny a badania w kierunku IO robi się w jakimś dniu cyklu ? To jest to badanie gdzie pije się glukozę tak?

    Chyba nie ma znaczenia kiedy to robisz. Musisz przyjść na czczo. Pobierają krew na dzień dobry. Potem czekałam na pierwsze oznaczenie glukozy i insuliny (jak jest na wysoki na starcie to nie dadzą Ci do picia). Potem pijesz (lepiej kup cytrynowa w aptece :P ), i pobierają krew po godz od wypicia i po 2 godz. wtedy są 3 punkty i można wykreślić krzywą.

    MOJE lubi tę wiadomość

    *58cs (1 cykl po poronieniu) o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch - udany -> poronienie zatrzymane 28.10.2021 (8tc-11tc)
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaki głupi miałam sen, że chciałam już nie wracać do pracy i pojechałam tam pakować swoje rzeczy, no i każdy miał swoj tapczan a w nim kołderkę i poduszkę no i ja oczywiście chcąc uciec na zawsze zaczęłam tez pakować kołderkę i poduszkę mówiąc że wezmę do domu i będę wietrzyć przez długi czas na co rzuciła się na mnie jedna z koleżanek i powiedziała że absolutnie mam nie zabierać kołderki! Ja myślę że ona wiedziała co to znaczy i że już nie wrócę dlatego tak nie chciała :p koniec snu. Ostatecznie wyszłam z kołderka i poduszka i już nie wróciłam.

    Kaczorka, lamka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Witaj siostro! Też wróciłam do łóżka z kawką na chwilę po tym jak M. wyszedł i wstałam teraz:)
    O jak dobrze.... Ja swojemu sniadanie zrobiłam dałam buziaka i wysłałam do roboty a sama poszlam grzeszyć dalej, niedobra ja. Już miałam wyrzuty sumienia Reset ale dzięki Tobie przeszlo uff:p

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1610 1112

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Mi się wydaje, że raczej nie jest to długo. Jestem pewna, że rodzice podczas tych zajęć dobrze przygotowują się na przyjęcie dziecka. Czas szybko zleci. :-)

    (...)

    hmm... zrobiłam skrót myślowy :P długo na raz :P Ja bym się chyba bała, że połowa informacji wyleci mi z głowy :( Chociaż w sumie ciężko mi to teraz oceniać jak nie wiem tak naprawdę jak to wygląda :)

    *58cs (1 cykl po poronieniu) o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki - jeden ❄
    - I criotransfer 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch - udany -> poronienie zatrzymane 28.10.2021 (8tc-11tc)
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5744 7053

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJE wrote:
    Dziewczyny a badania w kierunku IO robi się w jakimś dniu cyklu ? To jest to badanie gdzie pije się glukozę tak?
    Tak jak dziewczyny pisały :) ale już po samej glukozie i insulinie na czczo można coś powiedzieć o IO, krzywa może potwierdzić albo dołożyć jeszcze hiperinsulinemię...

    A co do dnia cyklu to ja twierdzę, ze lepiej robić w pierwszej fazie bo takie skoki insuliny nie służą implantacji ale to takie moje skrzywienie...

    MOJE lubi tę wiadomość

    laUgp2.png
    3️⃣ IMSI Gameta 2021: 6 blastek! ❄❄❄❄❄❄ 🍍
    2️⃣ ICSI Oviklinika 2021: 1 blastka 3.2.3 ❌
    1️⃣ IVF/ICSI nOvum 2019: 3 trzydniowce❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    AMH 2.7 - stan zapalny endometrium wyleczony, endometrium prereceptywne, KIR Bx, alloMLR 33,9%
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Zazdroszczę kawki w łóżku :)
    Dziewczyny z bielą tule mocno :*
    Karolina mocne kciuki i pomyślnych wizyt :)
    Kurczę trochę się wystraszyłam z tym Clo :/ w piątek mam wizytę i zobaczymy ale prosić go o coś innego?


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    O jak dobrze.... Ja swojemu sniadanie zrobiłam dałam buziaka i wysłałam do roboty a sama poszlam grzeszyć dalej, niedobra ja. Już miałam wyrzuty sumienia Reset ale dzięki Tobie przeszlo uff:p

    No właśnie też M. wyszukiwarkami, kanapki, kawka, buziak... I hop do łóżka:)

    Anaa, oddałbym te dwie godziny snu za brak wiszącego nad głową egzaminu. Wolałabym dwa lata pracować bez dnia urlopu niż podchodzić do tego koszmaru!

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszysktim.
    Dziewczyny kciuki za badania tych co dziś upuściły krew.

    Ja upuściłam dziś uwaga 2 razy. W Invicta na subpopulację limfocytów (nareszcie to zrobiłam!!!) i w Diagnostyce na pc przeciw glikoproteinie.

    Poproszę o kciuki, bo teraz zaczynam się bać co będzie jak coś będzie nie tak. M i tak już nerwowo reaguje jak mówię o kolejnych moich pomysłach. :(

    Bocianiątko, Czrna 81, KateHawke lubią tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak racja zwłaszcza, że egzaminy nie należą do łatwych :/
    Życzę dużo siły do nauki ;)


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta, Anka tulę :( Anka u Ciebie nie za wcześnie na test?

    Przepraszam, że mnie tu mało ale czuję się fizycznie fatalnie a muszę się zmusić do pracy wreszcie :/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna no nie wiem wkoncu już 10dpo a ż z drugiej strony dopiero coś czas pokaże uciekam bo mam dzisiaj dużo pracy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 23:15

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule dziewczyny z bielą na teście:***

    Karolina trzymam kciuki za wizytę ❤

    Yosel jak już będę na stymulacji to może nas odwiedźcie z Mężem? Bo póki nie zacznę procedury to jestem chodząca bomba :x

    Nika trzymam kciuki aby nfz Cię miło zaskoczył:)

    Dziewczyny...czemu walentynki są w Popielec? Chciałam zrobić carbonare to mój powiedział że w post nie zje. Grrrrr

    Yoselyn82 lubi tę wiadomość

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 14666 18490

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Tule dziewczyny z bielą na teście:***

    Karolina trzymam kciuki za wizytę ❤

    Yosel jak już będę na stymulacji to może nas odwiedźcie z Mężem? Bo póki nie zacznę procedury to jestem chodząca bomba :x

    Nika trzymam kciuki aby nfz Cię miło zaskoczył:)

    Dziewczyny...czemu walentynki są w Popielec? Chciałam zrobić carbonare to mój powiedział że w post nie zje. Grrrrr


    pewnie, nie ma sprawy :) fajnie bedzie sie ponownie spotkac :)


    p.s a co z spotkaniem i z dziewczynami !! SLASK odzywac sie !!

    Bajkaaa lubi tę wiadomość

    Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka nie wiadomo kiedy jest zagniezdzenie, 10 dpo to bardzo wcześnie:) powtórz za parę dni :*

    ANkaG lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia pal licho sen. Ja jestem od wczoraj jak napalona nastolatka! Gdzie przed okresem to susza i lipa zawsze....boję się że znowu mi stymulacja bez ovitrelle zafundował podwójna owulke masakra :(

  • Anaaa90 Autorytet
    Postów: 1476 1121

    Wysłany: 13 lutego 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia jak robisz carbonare? Sam boczek i jajka czy dajesz śmietanki?


    2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 13 lutego 2018, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:

    Dziewczyny...czemu walentynki są w Popielec? Chciałam zrobić carbonare to mój powiedział że w post nie zje. Grrrrr

    zróbcie sobie dzisiaj walentynki ;) a jutro... chipsy z jarmużu :D

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 lutego 2018, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mascarpone i parmezanem i boczkiem albo swojska kielbacha:p

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ