X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eejj no ale lepsza Ewa niż browar czipsy i coach potato. Przynajmniej trochę się spoce przed tv. Jak dorosnę to pojde na prawdziwą siłownię !
    :P narazie się boje

    Siwulec, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2981 3515

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:11

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa pisz do lamci albo Hope:) ja się przez dziewczyny nabawilam kompleksów:p

    Melevis lubi tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    Frelcia wcale się nie przejmuję :-) trzymam swoją sylwetkę od liceum, może nawet teraz jestem delikatnie smuklejsza. Szkoda tylko, że tyłek coraz niżej :-D
    A propos nigdy Was nie widziałam. Jest jakaś szansa na wejście do tajnego fb stowarzyszenia? :-)
    No właśnie mój ciezki punkt to jest właśnie pupa i uda :(

    wydaje mi się że ja jestem że nie pasuje tu do tego forum. Wy jesteście takie dojrzałe i w ogóle a ja jak dziecko.maz mi to zawsze powtarzam i chyba tak jest. Wystarczą dwa grzance...

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2981 3515

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:11

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2981 3515

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:11

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdd7ac0a645c.jpg

    Mój bąbelek, kolejne usg za 2 tyg, maluszek tętni (jakkolwiek to brzmi), czekamy na wyraźne serduszko, jest malutki jak na ten czas i ciężko było go wychwycić, dowiedziałam się że mam tyłozgięcie ;) idę z mężem świętować <3

    Kotowa, Yoselyn82, reset, Frelcia, summer86, Jeżowa, MOJE, Cheresta, Emilkap11, lamka, Bajkaaa, Rub45, Emiilka, Melevis, KateHawke, Anna Stesia, Izape_91, Ola_45, Bocianiątko, agnieszka00, Lena21, -Mamunia-, Siwulec, olik321, Rucola, frezyjciada, agulineczka, blue00, Lucia88, Lunaris, MamaFabianka, Diamond92, Karma88, MaryAnn, problemik, Kaczorka, Anaaa90, Cabrera, moli5, Czrna 81, madzia8lenka, Angelika83, ANkaG, by7mistake, carolla90, Morusek lubią tę wiadomość

  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2981 3515

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:11

    Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
  • reset Autorytet
    Postów: 7232 13043

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, co Ty z tą dojrzałością?!

    Luna- Ty wiesz <3

    Ech... Mąż wyszedł na imprezę firmową, miałam się uczyć, a chyba też sobie zrobię grzanca :)

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ❤ chociaż jakiś pozytyw dzisiaj.

    Iza za przeproszeniem pirtolisz:p hahaha.

    reset, Izape_91 lubią tę wiadomość

  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1737 1275

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratulacje <3

    Butla wina??? Mi wystarczy jedna lampka :D A jak biorę metę to już całkiem. Wgl czytałyście skutki uboczne po bromku? Że hazard, zmiana zachowań seksualnych i wydawanie pieniędzy:P A po alkoholu niby się nasila :P no i mnie przy moich 28 latach ciągle pytają o dowód jak kupuje nawet jedno piwo...

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    *starania od marca 2017

    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

    *II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1982 2234

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny padam na twarz a wy tu jeszcze o ćwiczeniach. Chyba bym padła dzisiaj po jakichś zumbach i fitnessach
    Dopiero co wróciłam po wizycie do domu, doktorek mnie przyjął tak jak chciałam i w ogóle spoko. Dostałam zastrzyki od 5dc do kolejnej wizyty w piątek. Mam nadzieję że coś urośnie po nich bo wydałam na to mały majątek. EMek zobowiązał się że będzie przygotowywał mi roztwór bo ja za cholerę nie pamiętam jak nam to pani w aptece tłumaczyła chociaż starałam się skupić na ile mogłam. Na moje skąpe i krótkie miesiączki doktorek powiedział że po takim cienkim endometrium to powodzi się nie spodziewał.
    Zastrzyki nazywają się Fostimon i już mnie stresują :/ robiła któraś czy to naprawdę jest takie skomplikowane czy ja jestem taka nieogarnięta?

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Lunka :) gratulacje. Swietujcie

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Cheresta Autorytet
    Postów: 1982 2234

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna piękna foteczka ;)

    18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4691 6053

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bdd7ac0a645c.jpg

    Mój bąbelek, kolejne usg za 2 tyg, maluszek tętni (jakkolwiek to brzmi), czekamy na wyraźne serduszko, jest malutki jak na ten czas i ciężko było go wychwycić, dowiedziałam się że mam tyłozgięcie ;) idę z mężem świętować <3
    Pięknie :) teraz tylko spokoju i pozytywnej energii życzę :)

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza jeśli o dojrzałości świadczy mocna głowa to ja chyba powinnam do przedszkola chodzić. :-D umiem się jednym piwem wciąć. Właśnie wracam do domu i puszczę sobie jakiś serial, niestety bez wina bo po owu staram się nie pić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 21:12

    Izape_91 lubi tę wiadomość

  • Emilkap11 Autorytet
    Postów: 454 508

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna super wiadomość. Jest co świętować. Ty nie możesz, ale ja właśnie popijam winko, więc wznoszę toast za zdrowie Waszego maluszka. Kto jeszzcze się przyłączy?

    Kotowa lubi tę wiadomość

    Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • MOJE Autorytet
    Postów: 1071 669

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę do gin-endokrynologa.
    Ciekawe co mi powie. Właśnie eM stwierdzil ze pójdzie ze mną;) aż się zdziwiłam. Myślicie że nie będzie problemu żeby wszedł ze mną na wizytę? Byłyście kiedys tak ze swoim?
    Może jak ona mu powie że musi powtórzyć badanie nasienia to w końcu pójdzie.

    Melevis lubi tę wiadomość

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Melevis Autorytet
    Postów: 1316 4760

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej! Mąż wyszedł na szybkie piwo ze znajomym, starszy śpi a młodsza jeszcze walczy, ale już względny spokój (odpukać!), a wy mi tu o winkach! Ooo jeszcze trochę i wieczorem walnę się przed TV z lampką truskawkowego Carlo Rossi albo Martini ze Spritem :D

    Izape tylko mnie tu w takim stanie liska nie szyj, bo później będę musiała dziecku tłumaczyć, dlaczego ucho ma w miejscu oka :P jesteś 91 rocznik jak w nicku? No to piona, bo ja tylko rok starsza :D
    Też czasami mam wrażenie, że tu nie pasuję do większości bo tak ładnie piszecie, kulturalnie, mądrze i z klasą :) widzę Was jako takie piękne, dostojne kobietki z uśmiechem na twarzy :)

    Luna jakby to niegdyś powiedział jeden facet: YES YES YES!!! <3

    Frelcia miesiąc zleci nim się obejrzysz :)

    KateHawke, Izape_91 lubią tę wiadomość

    l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • reset Autorytet
    Postów: 7232 13043

    Wysłany: 15 lutego 2018, 21:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, bajdurzysz na równi z Iza!:)
    Swoją drogą myślałam - właśnie po Twoich wypowiedziach- że jesteś starsza!

    Odkąd Hope zrobiła test ciążowy coli i soczku to ja twierdzę, że my tu wszystkie mamy wiek mentalny jak 16+. I uważam, że w tym naszym codziennym, trudnym, szarym życiu bardzo dobrze, że są takie rejony w naszych duszach, które nie są takie fest poważne :)

    KateHawke, _Hope_, Rucola, Izape_91, Lunaris, Karma88, Cabrera, Meśka, Czrna 81, MaryAnn, Morusek lubią tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ