Forum W oczekiwaniu na testowanie Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)
Odpowiedz

Walentynkowe Fasolki - lutowe testowanie 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 15 lutego 2018, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo każda z nas chce tego samego ;-) niedługo się dowiesz czy się udało :-)

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 15 lutego 2018, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ♥️♥️♥️
    Ogólnie nie polecam ćwiczeń po grzancach. Teraz preferuje tylko wodę.
    Jestem dziecko i tyle. Idę do głupiego lekarza i wyobrażam sobie że mi pomoże a ona robi na odwrót ! Mogłam się spodziewa c!
    Melevis spokojnie nigdy nie siadam do maszyny po pijaku :D taki kodeks krawcowej.Nie darowalabym sobie jakbym mojego poraszaka zepsuła !!!

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • madzia8lenka Autorytet
    Postów: 693 1138

    Wysłany: 15 lutego 2018, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,dawno mnie nie było i pewnie już o mnie zapomniałyście. :)
    Nie jestem Was w stanie nadrobić,więc każdej zaciążone mamusi gratuluję,a tym którym się nie udało trzymam kciuki za kolejny miesiąc. :*

    A my już miesiąc po porodzie. Uczyliśmy się siebie na wzajem. Były lepsze i gorsze chwile. Do tego mała miała katarek bo zaraziła się ode mnie i starszej córy. Ale już przybrała na miim cycu ponad kg :) <3

    reset, lamka, Flowwer, summer86, Izape_91, Lunaris, -Mamunia-, Rub45, Karma88, Rucola, Kargo31, Kaczorka, beatka_c, Siwulec, KateHawke, Anaaa90, olik321, Emiilka, Jeżowa, Koteczka82, Angelika83, Czrna 81, Anna Stesia lubią tę wiadomość

    13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Bajkaaa Autorytet
    Postów: 4679 6042

    Wysłany: 15 lutego 2018, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Cześć dziewczyny,dawno mnie nie było i pewnie już o mnie zapomniałyście. :)
    Nie jestem Was w stanie nadrobić,więc każdej zaciążone mamusi gratuluję,a tym którym się nie udało trzymam kciuki za kolejny miesiąc. :*

    A my już miesiąc po porodzie. Uczyliśmy się siebie na wzajem. Były lepsze i gorsze chwile. Do tego mała miała katarek bo zaraziła się ode mnie i starszej córy. Ale już przybrała na miim cycu ponad kg :) <3
    Super cieszę się że młoda tak rośnie :)
    I pamiętamy o Tobie :) super że się odezwałaś :)

    bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • madzia8lenka Autorytet
    Postów: 693 1138

    Wysłany: 15 lutego 2018, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Super cieszę się że młoda tak rośnie :)
    I pamiętamy o Tobie :) super że się odezwałaś :)

    W końcu trzeba wrócić do żywych :P

    13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2694 2638

    Wysłany: 15 lutego 2018, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam temat do rozkminy. Po wczorajszym usg pecherzyk 14 mm. Lekarz powiedzial ze za jakies 2-3 dni ovulacja. Sluzu plodnego nie bylo, dzis mnostwo kremowego szyjka twarda i zamknieta. Wydawalo mi sie za zaczyna sie otwierac ostatnimi dniami a tu dzis taka niespodzianka. Mozliwe zeby taki maly pecherzyk juz pekl ? :/ nawet nie zdazylam poseksic :p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 22:58

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 15 lutego 2018, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj na tapecie temat odchudzania...dziewczyny, ostrożnie, nie można przesadzać. Jako nastolatka byłam pulpecikiem, 74kg przy 160 cm. I mimo, że wyszłam z choroby, to nigdy nie przekroczylam 50kg. I nadal jest ten strach. Ale dziecko jest ważniejsze i zdaję sobie sprawę, że w ciąży na pewno przytyje te kilkanaście kg.

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • problemik Autorytet
    Postów: 2443 2152

    Wysłany: 16 lutego 2018, 06:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Kotowa ja tam jestem zwyczajnie gruba oraz stara :) ale poza tym jestem spoko babka wiec wbijaj na fb :)

    Hope to ile Ty kobietko masz lat?

    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA.
    10.2019 Nowy rozdział w życiu ❤
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1545 1086

    Wysłany: 16 lutego 2018, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

    Dziś kolejny test - 15 dni po Ovitrelle, 13 dpo i jest biel nad bielami... Tracę wszelkie nadzieje...

    *44 cs o pierwszego Maluszka (start marzec 2017)
    *iui x 1
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lutego 2018, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie do dziewczyn z Trójmiasta -wiecie gdzie zrobie badania krwi dziś popołudniu albo jutro?bo ja nie znam żadnego laboratorium...zawsze robiłam u siebie w przychodni albo w Luxmedzie..

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 16 lutego 2018, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

    Luna wspaniałe foto, cudowne wieści <3 <3 czekamy na serducho

    Kargo :* :* :* bardzo mi przykro, ściskam Cię mocno <3

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Karma88 Autorytet
    Postów: 3088 3640

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo ściskam i bardzo mi przykro, że się zawiodłaś. :(

    Luna super!!! :) Fajnie czytać takie pozytywne newsy.


    Melduję, że mam wynik tych brakujących przeciwciał:

    P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgG <2 RU/ml
    P/c. p. beta-2-glikoproteinie-1 IgM <2 RU/ml

    Normy:
    < 20 wynik negatywny
    >= 20 wynik pozytywny

    Czyli jest ok, prawda?

    KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    Emilka <3

    gg649vvjtg0z1oj0.png

    Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Ola_45 Autorytet
    Postów: 2568 2573

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 23:44

    d0240135a60dfcaae006dcfafa1281cb.png
    03.2015 6tc [*]
    12.2015 synek ♡
    Holandia

    *Ananas po owulacji
    *Czarnuszka
    *Chia
    *Siemię lniane
    *Witaminy : B6, B12, C, D, K, Żelazo,
    *Kwas foliowy
    * Omega3
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Hope to ile Ty kobietko masz lat?
    38 za 3 tyg ;)

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5273 7169

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Hi Hello wszystkim <3

    Bergo życzę żeby to był 20-ty dzień ciąży ;)

    Madzialenka cieszę się, że Cię widzę <3 Buziaczki od e-cioci dla Twojego Słodziaczka <3 Niech pięknie rośnie na cycusiu mamy :)

    Izape przekuj tą wściekłość na debila-gina w wolę walki i przyj do przodu wbrew wszystkiemu. A my jesteśmy z Tobą <3

    Kingula ja bym powiedziała, że jeszcze spokojnie masz czas bo pęcherzyki o 1,5mm się powiększają na dzień. Ja bym u Ciebie stawiała na weekend owulkę :)

    Luna pięknyyy Fasoleczek rośnie <3 <3 <3

    Nikuś kochamy Cię, odezwij się <3

    Kargo niezmiennie trzymam kciuki! &&& <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 08:14

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, pięknie :)
    Kargo, tulę :(
    Nikuś, trzymasz się jakoś? :***

    A mnie głupi of wyznaczył owu dzień za wcześnie...

    Miłego dnia! :*

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Hej mam pytanie do dziewczyn z Trójmiasta -wiecie gdzie zrobie badania krwi dziś popołudniu albo jutro?bo ja nie znam żadnego laboratorium...zawsze robiłam u siebie w przychodni albo w Luxmedzie..
    Tak dokładnie to nie wypiszę, ale możesz jechać to Brussa przy Kartuskiej. Oni mają czynne nawet w niedziele. Tak samo Bruss na Matarni. Możesz też sprawdzić Invictę, ini na pewno pobierają też w soboty. I jeszcze Diagnostyka na Polankach, w tym szpitalu MW. Jeszcze Swissmed pobiera w soboty.

    Reset, jest dokładnie tak, jak by się można spodziewać, kiedy się traci ostatni cel. Ale przeżyję.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2018, 08:21

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dopiero otworzyłam oczy. Tzn otworzyłam je już wcześniej bo o 7 ale tak mi się kręciło w głowie że masakra. Leze więc wszystko jest stabilne póki co. Raczej nic z tego nie będzie bo rano skoczyła tempka więc chyba wczoraj była owulacja a my nic a nic bo już byliśmy bez sil wczoraj

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Cabrera Autorytet
    Postów: 2768 4268

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Hej Dziewczyny!

    Dziś kolejny test - 15 dni po Ovitrelle, 13 dpo i jest biel nad bielami... Tracę wszelkie nadzieje...

    Przykro mi :(

    34bwflw14mwhusd2.png

    ijpbwn15df1560eh.png


    * endometrioza III (2 x laparoskopia), jajowody drożne
    ** NK 15%, V (R2) hetero, MTHFR i PAI-1 homo, ANA i ASA +/-, ACA+, cytokiny nie w porządku, Kir BX
    *** M. --> OK
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 16 lutego 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 przykro mi:(

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego